Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν τη μεγαλύτερη στρατιωτική τους άσκηση στην Ευρώπη μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 57
  •  
  •  

Τον Απρίλιο και τον Μάιο του επόμενου έτους 20.000 Αμερικανοί στρατιώτες θα πάρουν μέρος στη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση των ΗΠΑ στην Ευρώπη μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, η άσκηση, με την επωνυμία «DEFENDER-Europe 20», θα αυξήσει τη στρατηγική ετοιμότητα και διαλειτουργικότητα, εξασκώντας την ικανότητα των ΗΠΑ να μεταφέρουν γρήγορα στρατεύματα στην Ευρώπη και, πλάι στους συμμάχους και εταίρους τους, να ανταποκριθούν άμεσα σε μια πιθανή κρίση. Επιπλέον, η «DEFENDER-Europe 20» θα υποστηρίξει καθορισμένους στόχους από το NATO για να δημιουργήσει ετοιμότητα μέσα στη Συμμαχία και να αποθαρρύνει πιθανούς αντίπαλους.

Η άσκηση θα διεξαχθεί κατά μήκος της Ευρώπης, συμπεριλαμβάνοντας σενάρια στη Γερμανία, την Πολωνία, τις Βαλτικές Δημοκρατίες και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, στη Σκανδιναβία, ακόμη και στη Γεωργία. Εκτός των ΗΠΑ, στην άσκηση θα συμμετέχουν το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Τσεχία, η Δανία, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γεωργία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ. Με βάση τα έως τώρα στοιχεία, δεν θα υπάρξει συμμετοχή της χώρας μας.

Το τεύχος 401 της Π&Δ Οκτωβρίου 2019 διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 57
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Faethon
Member
Noble Member
Faethon

Αφιερωμένο στον Τράμπα και στις ασκήσεις του να φοβούνται οι οχτροί, απο τον Σουλτάνο με αγάπη.
https://www.youtube.com/watch?v=_3OJ2BZLL1k

Andris Ioannis
Guest
Andris Ioannis

Λογικά θα πρόκειται για άσκηση ταχείας τακτικής-και ατάκτου άμα λάχει-υποχώρησης (κατά προτίμηση πριν πέσουν οι πρώτες τουφεκιές), σωστά;

Στέφανος
Guest
Στέφανος

Aυτοί που επέδειξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο στο Κουρδιστάν τη “συμμαχική τους αλλυλεγγύη”, απαιτούν απο τους άβουλους ΝΑΤΟικούς τους συμμάχους πλήρη υποταγή στις γεωστρατηγικές τους επιλογές. Τέτοια δυναμική μειοψηφία “χρήσιμων ηλιθίων”, μόνο σε τούτη τη χρεωκοπημένη (ηθικά, οικονομικά, κοινωνικά) γωνιά της Βαλκανικής βρίσκουν! Η Ευρώπη (και ειδικά η Γερμανία) κατανοεί οτι όσο ο Πούτιν κάνει δουλειές μαζί της, η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή. Αυτό θέλουν να αλλάξουν οι “αξιόπιστοι” ειλικρινείς και αυθεντικοί μας σύμμαχοι (και πρώην σύμμαχοι εν όπλοις και των Κούρδων, για να μην ξεχνιόμαστε!). Ο κος Πομπέο δεν έκρυψε τις προθέσεις των ΗΠΑ κατα την πρόσφατη επίσκεψή… Read more »