Οι Αμερικανοί διαπραγματεύονται την αγορά δύο συστημάτων Iron Dome από το Ισραήλ

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

O Terry Young, ανώτερος σύμβουλος του Διοικητή Air and Missile Defense Cross-Functional Team of Army Futures Command, επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται  με το Ισραήλ την σύναψη σύμβασης αγοράς δύο συστοιχιών του συστήματος Iron Dome.

“Αυτή τη στιγμή, σκεφτόμαστε ότι το Iron Dome αποτελεί την καλύτερη λύση ως αρχική δυνατότητα για την IFPC”, δήλωσε ο Young. “Το Iron Dome είναι ένα σύστημα αεράμυνας που έχει χρησιμοποιηθεί από το Ισραήλ αποτελεσματικά σε πάνω από 1.900 εμπλοκές, είπε. Περαιτέρω δοκιμές και πειραματισμοί με το σύστημα Iron Dome και τα υποσυστήματά του θα λάβουν χώρα σύντομα και θα βοηθήσουν στην εύρεση της καλύτερης λύσης για τις ανάγκες του Στρατού και της IFPC”, είπε.

Ο Young ήταν μέλος μιας ομάδας που πήγε στο Ισραήλ νωρίτερα φέτος για να ενημερωθεί και να δει το Iron Dome σε δράση. Η ομάδα αποτελούνταν από τον διευθυντή της AMD CFT, τον διοικητή της Σχολής Εναέριου Πυροβολικού και στελέχη του Εκτελεστικού Γραφείου του Προγράμματος Πυραυλικής & Διαστήματος (Program Executive Office Missiles and Space).

“Το σύστημα Iron Dome θα δοκιμαστεί για να διαπιστωθεί εάν μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των συστημάτων κατηγορίας MSHORAD και του Patriot, προκειμένου να προστατεύει υψηλής αξίας, σταθερά και “κινητά” assets”, δήλωσε ο Young.

Οι Πεζοναύτες εξετάζουν το Iron Dome

Το Iron Dome είναι ένα κινητό – παντός καιρού – σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας που αναπτύχθηκε από την Rafael Advanced Defense Systems και την Israel Aerospace Industries. Ο ιστότοπος της Rafael ανέφερε ότι τα συστήματα αεράμυνας είναι το πιο δοκιμασμένο σύστημα πυραυλικής άμυνας παγκοσμίως, με περισσότερες από 2.000 αναχαιτίσεις και ποσοστό επιτυχίας μεγαλύτερο του 90%.

Ρουκέτες Hamas κατά Ισραήλ: Στο 86% η επιτυχής αναχαίτιση από το Iron Dome

Το σύστημα μπορεί να προστατεύσει τις δυνάμεις που αναπτύσσονται, καθώς και προκεχωρημένες βάσεις (FOB) αλλά και αστικές περιοχές, έναντι ευρέος φάσματος εναέριων απειλών, καθώς μπορεί να αναχαιτίζει αποτελεσματικά πυραύλους, ρουκέτες, όλμους και βλήματα πυροβολικού, καθώς και αεροσκάφη, ελικόπτερα και UAV σε πολύ κοντινό εύρος.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikoss
Guest
Nikos

Πρεπει να τοποθετηθει αμεσα σε ολες τις κρισιμες στρατιωτικες εγκαταστασεις(αεροδρομια,ναυσταθμους κτλ)ενω μπορει να ειναι ενας καλος αντικαταστατης των i-hawk..