Φαραωνικό συμβόλαιο $6,4 δις για υπηρεσίες «Aggressor» στην αμερικανική Αεροπορία

7
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η αμερικανική Αεροπορία υπέγραψε στις 18 Οκτωβρίου 2019 συνδυασμένες συμφωνίες μέγιστης αξίας (αλλά όχι υπέρβασης) 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης από ιδιωτικές εταιρείες.

Draken International, ιδιωτικοποίηση της εχθρικής απεικόνισης

Συγκεκριμένα, όχι μία, ούτε δυο αλλά συνολικά επτά εταιρείες θα συμμετέχουν στην συγκεκριμένη αορίστου χρόνου για την παράδοση / απεριόριστη ποσότητα για την υποστήριξη αεροπορικών επιχειρήσεων «αντιπάλου της Αεροπορίας» (Aggressor).

Οι ανάδοχες εταιρείες πρέπει να παράσχουν πλήρεις υπηρεσίες αεροπορικής υποστήριξης για ρεαλιστικές και προκλητικές προχωρημένες απειλές εναέριων αντιπάλων καθώς και απειλές σε αποστολές εγγύς αεροπορικής υποστήριξης.

Οι εργασίες θα εκτελούνται σε πολλαπλές τοποθεσίες της αμερικανικής Αεροπορίας και θα παρέχονται πλήρεις υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των ίδιων των απαραίτητων αεροσκαφών, επανδρωμένων και μη, υποστήριξης συστημάτων αεροσκαφών, πιλότων, συντήρησης αεροσκαφών και εξοπλισμού υποστήριξης.

Η Draken International αγοράζει και τα νοτιοαφρικανικά Cheeta C

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 29 Οκτωβρίου 2024.

Οι ακόλουθες εταιρείες έχουν υπογράψει συμβάσεις:
– Air USA Inc., Έτζγουντ (Έδρα: Νέο Μεξικό)
– Airborne Tactical Advantage Company LLC., Νιούπορτ Νιουζ (Έδρα: Βιρτζίνια)
– Blue Air Training, Λας Βέγκας (Έδρα: Νεβάδα)
– Coastal Defense, Μιλ Χωλ (Έδρα: Πενσιλβάνια)
– Draken International, Λέικλαντ (Έδρα: Φλόριντα)
– Tactical Air Support, Ρένο (Έδρα: Νεβάδα)
– Top Aces Corp., Μέσα (Έδρα: Αριζόνα)


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Τόσο δύσκολο είναι για μια αεροπορία να διατηρεί μοίρες aggressor?

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Την ίδια ακριβώς απορία έχω κι εγώ διαχρονικά, για την ακρίβεια την έχω από τότε που έγινε σελέμπριτι ο Έντουαρντ Σνόουντεν ο οποίος προς έκπληξή μου είχα μάθει ότι αν κι εργαζόταν ως στέλεχος της NSA δεν ήταν διοικητικά οργανικός υπάλληλος αλλά…εργολάβος! Και τώρα έχουμε όλο και περισσότερες ειδήσεις σαν κι αυτή τα τελευταία χρόνια, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών που παλιά προσέφερε το ίδιο το κράτος. Φαίνεται διάχυτη στις ΗΠΑ μια τάση ιδιωτικοποίησης πραγμάτων που άσχετα αν θα έπρεπε να είναι ιδιωτικά ή όχι, θα περίμενε κανείς ότι θα κόστιζαν λιγότερο στο κράτος αν έπρεπε μόνο να πληρώνει τους μισθούς των εργαζόμενων… Read more »

TCH
Member
TCH

Πολύ ενδιαφέρον. Θέλουν ουσιαστικά να έχουν μια “αντίπαλη” αεροπορική δύναμη aggressor, σε λειτουργία τελείως ανεξάρτητη από την δική τους αεροπορία. Όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσουν οι πιλότοι τους, γίνεται. Γι’ αυτό και το Φαραωνικό συμβόλαιο – “φτιάξτε μια αεροπορία από την αρχή” τελείως ανεξάρτητη και διαθέσιμη για εκπαίδευση 365Χ24Χ7 όπως ακριβώς και μια Πολεμική Αεροπορία οποιασδήποτε χώρας που θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη η δική τους. Δυο κατά την γνώμη μου είναι τα θέματα με εξαιρετική σημασία : (1). Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Η σημασία αυτής είναι τελικά τεράστια και μάλλον μεγαλύτερη ακόμα και από το είδος των αεροσκαφών… Read more »

TCH
Member
TCH

https://www.ptisidiastima.com/su-27ub-monument/

Ωχ.
Μόλις διάβασα και την απάντηση γιατί δεν τους φαίνεται καλή ιδέα να στέλνουν χειριστές σε άλλες αεροπορίες.

Samuel
Guest
Samuel

Κάνουν outsource … Τόσο απλά, όπως ακριβώς συμβαίνει και με άλλες ειδικότητες (π.χ. τεχνικοί navaids).
Γιατί είναι εξαιρετικά κοστοβορα (σε $ και σε ανθρώπινους πόρους) η συντήρηση μοιρών aggressors
Ίδια manual, ίδια σενάρια ίδιες τακτικές.

Apostolis
Member
Noble Member
Apostolis

Η μόνη λύση και για την Ελλάδα στον τομέα της αεροπορικής εκπαίδευσης είναι οι ιδιωτικές εταιρίες. Σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε εκπαιδευτικά αεροσκάφη προκεχωρημενης εκπαίδευσης πόσο να κρατήσουν ακόμα τα Τ-2;Και τα texan ακόμα τα περισσότερα είναι καθηλωμένο έλλειψη FOS. Για αγορά νέων εκπαιδευτικών βέβαια ούτε λόγος, με 500εκ τον χρόνο εξοπλιστικές δαπάνες εκπαιδευτικά θα πάρουμε; Κατά τα άλλα θέλαμε να κάνουμε την Καλαμάτα διεθνές κέντρο παροχής εκπαίδευσης.

GMT-I
Guest
GMT-I

Πόσο δύσκολο θα ήταν αυτά τα 12 f-16blck30 που θέλουν κάποιοι να τα πουλήσουμε να τα είχαμε σε μια ας πούμε εταιρεία της ΠΑ όπου θα πηγαίναν πιλότοι με ιδιωτικών επιπέδων μισθούς μετά την αποδέσμευσή τους από τις πολεμικές μοίρες και να παίρνει συμβόλαια aggresor. Τα συμβόλαια φθάνουν για μαχητικά υψηλών επιδόσεων και τις 60000 δολάρια η ώρα πτήσης. Θα είχαμε τεράστιους πόρους, θα διατηρούσαμε εντός Ελλάδας πιλότους μαχητικών, εκτός των τακτικών που θα αναπτύσσονταν από μια εταιρεία που θα εκπαιδεύονταν συνεχώς με τις ΗΠΑ(μιλάμε ιδιαίτερα για τις αμερικανικές μοίρες στην Ευρώπη συν το usnavy). Θα μπορούσαν να πάνε στην… Read more »