Η Αμερικανική Αεροπορία δεν βιάζεται να προχωρήσει σε πρόγραμμα μαχητικού 6ης γενιάς

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Αμερικανική Αεροπορία (USAF) δεν θέλει να ξεκινήσει κάποιο πρόγραμμα μαχητικού αεροσκάφους 6ης γενιάς πριν κατανοήσει πλήρως τις δυνατότητες του F-35.

«Δεν είμαστε σε βιασύνη καθώς το F-35 μόλις τώρα βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής», τονίζει στο «Defense News» ο Αντιπτέραρχος David Nahom, αναπληρωτής επικεφαλής της USAF σε θέματα σχεδιασμού και προγραμμάτων. Σε αυτό βοηθά και η σχετικά νεαρή ηλικία των F-22, συμπληρώνει ο ίδιος.

Όπως φαίνεται, η Αμερικανική Αεροπορία στοχεύει να κρατήσει ανοικτές επιλογές για όσο το δυνατό περισσότερο, ώστε να μεταβεί απευθείας σε ένα μελλοντικό επιχειρησιακό περιβάλλον, στο οποίο δεν θα είναι πρωταγωνιστής ένα μοναδικό αεροσκάφος, αλλά ένα πλέγμα διαφορετικών πλατφόρμων. Δύο παρόμοια προγράμματα αναπτύσσονται στην Ευρώπη (Tempest, FCAS), ωστόσο, το αμερικανικό μοντέλο θα λαμβάνει υπόψη πιο σύνθετες καταστάσεις.

«Δεν θέλουμε να κολλήσουμε υπερβολικά σε μια πλατφόρμα», υπογραμμίζει ο Nahom. «Είναι ένας πολύ διαφορετικός τρόπος για να το προσεγγίσουμε». Και αναρωτιέται: «Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της 6ης γενιάς; Δεν γνωρίζω… Το stealth είναι σημαντικό, αλλά και η ταχύτητα είναι σημαντική επίσης».

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Διαβάστε επίσης

Το μέλλον της αεροπορίας: Οι “Βαλκυρίες” θα πολεμούν πλάι στα επανδρωμένα μαχητικά


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
LYK
Member
LYK

Υπάρχουν νέες σχεδιαστικές τεχνικές για αερο-δυναμική… Απόλυτες… Που οδηγούν στο καλύτερο αποτέλεσμα, ανάλογα με το τι επιλέγει ο καθένας … Έτσι είναι η Στρατηγική… Αλλά προκύπτουν νέες τεχνολογίες και τεχνικές και όλα ανάποδα.