- Advertisement -

“Κοντοί πιλότοι στα F-16” – Η Αεροπορία των ΗΠΑ μειώνει τις απαιτήσεις ύψους στους νέους υποψηφίους

- Advertisement -

Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ αφαιρεί την κατώτατη απαίτηση ύψους για τους νέους υποψηφίους ιπταμένους σε μια προσπάθεια να αυξήσει την διαφορετικότητα μεταξύ των νέων πιλότων στις τάξεις της.

Η Αεροπορία των ΗΠΑ έχει έλλειψη 2,000 πιλότων και δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό


Με τα υπάρχοντα κριτήρια της USAF οι υποψήφιοι ιπτάμενοι πρέπει να έχουν ύψος 1.62 ως 1.95 (64-77 in.) όρθιοι και 0.86 ως 1 μέτρο (34-40 in.) καθήμενοι. H απαίτηση αυτή ως σήμερα οδηγούσε στην απόρριψη του 44% των υποψηφίων γυναικών ηλικίας 20-29 ετών, σύμφωνα με στοιχεία της Διοίκησης Εναέριας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Air Education and Training Command – AETC).

Φωτογραφία της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας για την προώθηση της διαφορετικότητας στο προσωπικό της (φωτογραφία: USAF)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το μέτρο σκοπεύει να “εντοπίσει και να άρει τα εμπόδια που εξαιρούν τους υποψηφίους από το να πυκνώσουν τις τάξεις της πολεμικής αεροπορίας, ειδικά τις γυναίκες και τις μειονότητες με χαμηλότερο παράστημα, που στο παρελθόν αποκλείονταν με την υπόθεση ότι δεν είχαν τα απαραίτητα προσόντα να έρθουν στις τάξεις μας”.

Eπιστροφή στα cocpit: Έφεδρος πιλότος της αεροπορίας επιστρέφει στο πιλοτήριο των U-2


Η Αμερικανική Αεροπορία σκοπεύει να εφαρμόσει ένα “πρόγραμμα ανθρωπομετρικής επιλογής” του υποψηφίου προσωπικού που θα μετρά το μήκος του σώματος και το ύψος σε καθημένη θέση και θα τους κατατάσσει ανάλογα με τις απαιτήσεις του αεροσκάφους στο οποίο θα μπορούν να χεριστούν με ασφάλεια. Μέχρι σήμερα οι υποψήφιοι αεροπόροι έπρεπε να υπογράψουν μια δήλωση παραίτησης κατά την έναρξη της αξιολόγησής τους καθώς νέες πληροφορίες συλλέγονταν για το άτομό τους. Η τωρινή διάταξη αφαιρεί αυτή την δήλωση.
Οι δηλώσεις παραίτησης κατά τη φάση αυτή δεν είναι κάτι το νέο στην αεροπορία. Ως σήμερα, η αεροπορία απαιτούσε άτομα συγκεκριμένου μεγέθους για να μπουν στα αεροσκάφη της, προσαρμόζοντας τους ανθρώπους στα αεροπλάνα. Το νέο μέτρο φιλοδοξεί να κάνει το αντίθετο: να προσαρμόσει τα αεροπλάνα στους διαφορετικούς ανθρώπους. Τα μέτρα που ίσχυαν ως σήμερα, για παράδειγμα, καθιστούσαν το ήμισυ του γυναικείου πληθυσμού ακατάλληλο για υπηρεσία πριν ακόμα αξιολογηθεί η ικανότητα ή η θέλησή τους να γίνουν αεροπόροι.

Φωτογραφία της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας για την προώθηση της διαφορετικότητας στο προσωπικό της (φωτογραφία: USAF)

Εκπρόσωποι της AETC αναφέρουν πως μεγάλο ποσοστό γυναικών που επιθυμούσαν να εισέλθουν στις τάξεις της αεροπορίας αποθαρρύνονταν από το να κάνουν αίτηση κατάταξης εξαιτίας των περιορισμών στο ύψος. Το AETC έχει αναθεωρήσει 223 αιτήσεις που απορρίφθηκαν για αυτόν τον λόγο από το 2015 ως το 2019 και έχει εγκρίνει το 87% από αυτές. Η κατάργηση της πρόνοιας κατωτάτου ύψους διευρύνει τη βάση των υποψηφίων και δίνει στην αεροπορία τη δυνατότητα να επιλέξει τα κατάλληλα άτομα για τα μελλοντικά της πληρώματα από έναν σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό ατόμων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επάρκεια και ποιότητα του προσωπικού.

H USAF φέρνει τον εξοπλισμό πτήσης των γυναικών χειριστών στα… μέτρα τους


Αν και εν πρώτης όψεως το μέτρο δείχνει να εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο φυλετικής ισότητας και ισότητας των ευκαιριών -και είναι ως ένα σημείο- είναι η τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό που η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ πρέπει να καλύψει σε σύντομο διάστημα η κινητήριος δύναμη πίσω από τα μέτρα του AETC. Η USAF “αιμορραγεί” από έμπειρα στελέχη και μετέρχεται αρκετών μέτρων για να καλύψει το κενό, μέτρων που περιλαμβάνουν προνόμοια επιστροφής σε στελέχη της από αεροπορικές εταιρίες, στρατολόγηση από πανεπιστήμια και κολλέγια και επανένταξη εφέδρων.

H USAF αντιμέτωπη με «ανησυχητικό έλλειμμα» έμπειρων χειριστών


Ωστόσο, ομάδες εργασίας εντός της αεροπορίας εργάζονται για να εξομαλύνουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα γυναικεία στελέχη, όπως το στάδιο της καριέρας τους κατά την εγκυμοσύνη και άλλα ζητήματα. Η ανακοίνωση προσθέτει πως η αεροπορία πασχίζει να ενισχύσει την κοινωνική διαφορετικότητα εντός του σώματος της Αεροπορίας ισορροπώντας την ώστε να ανταποκρίνεται στην εικόνα της αμερικανικής κοινωνίας.

Γυναίκες πιλότοι επιστρέφουν στα χειριστήρια του F-35


Πηγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
George_K
Trusted Member
George_K (@george_k)
5 months ago

Μωρέ.. κοντοί ας είναι…, στραβοί να μην είναι.. 😛

viper3000ad
Trusted Member
viper3000ad (@viper3000ad)
5 months ago

Εδώ πρέπει να πούμε οτι η Αμερικανική πολεμική αεροπορία ακολουθεί ως ένα βαθμό τα χνάρια της πολιτικής αεροπορίας, όπου τα ανθρωπομετρικά στοιχεία έχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό διευρυνθεί.

Yiorgos
Noble Member
Yiorgos (@yiorgos)
5 months ago

Καλησπέρα σε όλους,
Τα πράγματα είναι πολύ απλά, όχι όμως ευχάριστα για τις Ε. Δ των ΗΠΑ. Βάσει των δημογραφικων στοιχείων λιγότερο από 0.5% του πληθυσμού των ΗΠΑ είναι στο στράτευμα. Απο τους αποφοίτους του Λυκείου ένα σχετικά καλό ποσοστό θέλει να μπει στο στράτευμα αλλά ένα μικρό ποσοστό πιάνει τα σωματικά κριτήρια για να μπορέσει να μπει στο στράτευμα (σε οποιοδήποτε Κλάδο). Οπότε όλοι οι Κλάδοι συναγωνιζοντε μεταξύ τους για αυτούς που θέλουν να μπουν. Μην ξεχνάμε ότι η στράτευση είναι εθελοντική και είναι επαγγελματικό στράτευμα. Αν σκεφτούμε ότι ο στράτευμα στις ΗΠΑ έχει περίπου 200.000 αποστρατευσεις τον χρόνο για οποιοδήποτε λόγο (σύνταξη, τέλος συμβολαίου, αναγκαστική αποστράτευση κλπ.) καταλαβαίνει κανείς τοι οι Κλάδοι κυνηγάνε τούς εθελοντές με το ψαροντουφεκο.
Ακόμα επειδή όλοι οι Κλάδοι έχουν λιγότερους αξιωματικούς στον βαθμό του Λοχαγου (ο ιδιωτικός τομέας προσφέρει πολύ καλές δουλειές) και μετά υπάρχει πρόβλημα στους επόμενους δυο βαθμούς, οι Κλάδοι δεν μπορούν να χάνουν άτομα που θέλουν να είναι μέσα, λόγω ύψους.
Ένας άλλος λόγος είναι ότι ο προϋπολογισμός του κάθε Κλάδου εξαρτάται από το αν έχουν ή όχι των αριθμό προσωπικού πού πρέπει να έχουν. Πολλά προγράμματα, μισθοδοσία, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση στρατιωτών, υπαξιωματικων, αξιωματικων, κ.ο.κ εξαρτώνται από αυτό
Φιλικά πάντα,
Γιώργος

Andreas
Active Member
Andreas (@andreas)
5 months ago

Επιτέλους, η σειρά μας.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολύ κοντά στην απόφαση για Νέες Φρεγάτες και τον Εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του ΠΝ στη μεταπολεμική του ιστορία

Περισσότερα για το θέμα στο τεύχος της "Πτήσης" ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, κοντά σας την Τρίτη 03-2020 Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουμε συγκλίνουν όλες στο γεγονός ότι...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τα υπέρ και τα κατά κάθε πρότασης για τις 4 νέες...

8
Το χτεσινό μας άρθρο για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα των 4 νέων φρεγατών για το ΠΝ μας, αλλά και το παράλληλο...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 August #375

Αγορά 2.29
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 March 2014 #334

Αγορά

Related News

Συντριβή F-5E: Η Αεροπορία της Ταϊβάν αποσύρει τα ‘Tiger’

Το πρόσφατο ατύχημα με μονοθέσιο F-5E ανοικτά των ανατολικών ακτών της Ταϊβάν έδωσε την χαριστική βολή στον τύπο, ανοίγοντας τον δρόμο για την απόσυρση...

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για παροχή άμεσης βοήθειας στους πληγέντες από τον σεισμό στη Σάμο

ΑΠΕ-ΜΠΕΤο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει θέσει σε επιφυλακή όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Σάμο, Ικαρία και Χίο για την αντιμετώπιση των...

Η Βρετανία μπλοκάρει την πώληση του FA-50 στην Αργεντινή

Η πώληση του νοτιοκορεατικού ελαφρού μαχητικού FA-50 Fighting Eagle στην Αργεντινή φαίνεται τελικά να σκοντάφτει στο βρετανικό εμπάργκο όπλων, πέρα από το κόστος αγοράς.https://www.ptisidiastima.com/argentina-evaluates-fa50/Η...