29.7 C
Athens
Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2020
Αρχική MEDIA VIDEO USAF: Αληθινή εκπαίδευση εναντίον… αληθινών ρωσικών μαχητικών!

USAF: Αληθινή εκπαίδευση εναντίον… αληθινών ρωσικών μαχητικών!

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Πιο ρεαλιστική εκπαίδευση από αυτήν δεν υπάρχει: εδώ οι Aggressors δεν είναι ευέλικτα F-5E που προσομοιάζoυν τις τακτικές των MiG, αλλά πραγματικά MiG-29 και Su-27 που δίνουν στους Αμερικανούς χειριστές μια γεύση από το… αληθινό πράγμα.

Κάποτε η απόκτηση ενός αυθεντικού σοβιετικού μαχητικού ήταν σαν κατασκοπευτικό μυθιστόρημα. Χρήματα δίδονταν ως δέλεαρ για να πεισθεί κάποιος πιλότος να αποσκιρτήσει μαζί με το αεροπλάνο του, άλλα προσγειώνονταν σε σύμμαχες χώρες (Τουρκία, Ισραήλ) και αργότερα εμφανίζονταν σε κάποια απομακρυσμένη αμερικανική βάση για ενδελεχή αξιολόγηση, μέχρι και επίσημη… αγορά έγινε από τις ΗΠΑ τα πρώτα χρόνια μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, όταν το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας προμηθεύτηκε το 1997 έναν αριθμό MiG-29 Fulcrum από την Μολδαβία για να μην καταλήξουν, υποτίθεται, στο Ιράν –14 μαχητικά πρώτης γραμμής MiG-29S Fulcrum-C με ενεργούς παρεμβολείς ραντάρ, έξι παλαιότερα MiG-29 Fulcrum-A (υποβαθμισμένη έκδοση εξαγωγής 9.12A) και ένα διθέσιο εκπαιδευτικό MiG-29UB.

Μαζί αγοράσθηκαν 500 βλήματα αέρος-αέρος, πλήρη σειρά ανταλλακτικών και διαγνωστικός εξοπλισμός από την βάση που στάθμευαν τα αεροσκάφη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Μολδαβία έλαβε ως αντάλλαγμα περίπου 40 εκατ. δολάρια σε χρήματα και ανθρωπιστική βοήθεια καθώς και πλεονάζον στρατιωτικό υλικό (οχήματα, φορτηγά) όχι όμως όπλα.

Σήμερα δεν χρειάζονται όλα αυτά. Ιδιωτικές εταιρίες αναλαμβάνουν να βρουν «εξωτικούς» τύπους μαχητικών και να τους αγοράσουν, προσφέροντας στην αμερικανική Αεροπορία πραγματικά ρεαλιστική εκπαίδευση. Με έναν μικρό στόλο τριών διθέσιων MiG-29UB στην διάθεσή της, η Air USA είναι μια από αυτές. Τα αεροσκάφη φέρουν το χαρακτηριστικό Κόκκινο Αστέρι και όπως δηλώνει η εταιρία στον ιστότοπό της «όλα είναι εφοδιασμένα με αυθεντικά απάρτια σοβιετικής κατασκευής». Οι υπηρεσίες που προσφέρει η Air USA δεν περιορίζονται μόνο σε εκπαίδευση στην εναέριο μάχη αλλά και σε δοκιμές αξιολόγησης.

Υπηρεσίες Aggressor προσφέρουν και άλλες εταιρίες, όπως η Tactical Air Support (TacAir) που πετά με CF-5 Freedom Fighter και η Draken International η οποία διαθέτει έναν ενδιαφέροντα στόλο από εκπαιδευτικά τζετ προκεχωρημένης εκπαίδευσης μέχρι MiG-21. Ακόμη και μαχητικά αεροπορικής υπεροχής σαν το Flanker έχουν περάσει σε χέρια ιδιωτών: η Pride Aircraft βοήθησε το 2009 στην εισαγωγή δύο Su-27UB Flanker-C από την Ουκρανία. Τα τζετ έλαβαν πολιτικά νηολόγια (N131SU, N132SU) και αργότερα πωλήθηκαν σε «άγνωστο αγοραστή». Τα ίχνη τους έκτοτε αγνοούνται, ωστόσο, πριν μερικούς μήνες ένα μαχητικό του τύπου εθεάθη σε εικονική αερομαχία με ένα F-16 πάνω από το Πεδίο Ασκήσεων της αεροπορικής βάσης Nellis. Πώς αλλάζουν οι καιροί… Στοίχημα ότι κανείς δεν περίμενε να δει ποτέ ένα αληθινό σοβιετικό μαχητικό σε ρόλο Aggressor στην «φωλιά» της Red Flag!

Αυτό που κάνει την παρουσία του Flanker στην Νεβάδα ενδιαφέρουσα είναι ότι το μαχητικό ενδέχεται να ανήκει στην USAF. Ο πρώην Διοικητής της Air Combat Command, Πτέραρχος Χωκ Κάρλαϊλ, είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι είχε πετάξει με Su-27 όταν ήταν στην 4477th Test and Evaluation Group, την μονάδα αξιολόγησης ξένων μαχητικών της αμερικανικής Αεροπορίας. Αν αληθεύουν όμως οι πληροφορίες ότι το Flanker που είχε εμπλακεί με το F-16 ήταν μονοθέσιο και όχι διθέσιο, τότε το θέμα αποκτά άλλη, πολύ πιο ενδιαφέρουσα διάσταση.

Ξεχωριστά αεροπλάνα για… ξεχωριστούς πελάτες

O Τζέρυ Γκάλοπ, πρώην πιλότος F-14, είχε εμπλακεί στην αγορά των δύο ουκρανικών Flanker και μάλιστα είχε πετάξει με τον τύπο. Εντυπωσιασμένος περιγράφει πως δεν περίμενε να πετούσε υπερηχητικά για 25 ολόκληρα λεπτά!

«Ανεβήκαμε στα 20.000 πόδια με 0,9 Mach, εκτελέσαμε μερικούς ελέγχους κινητήρων και κατόπιν θα πραγματοποιούσαμε άνοδο στα 35.000 πόδια μένοντας στο 1,35 Mach για ελέγχους, παρόμοιους με αυτούς που κάναμε στους TF30 των F-14A –φέρνεις το throttle στο idle ενώ πετάς υπερηχητικά και βεβαιώνεσαι ότι οι RPM είναι αρκετά ψηλά για να μην στολάρει ο κινητήρας…»

«… Φθάσαμε στα 20.000 και περίμενα να αναρριχηθούμε με 0,9 Μ στα 35.000 πόδια για να επιταχύνουμε στο 1,35 Μach αλλά όχι… Βάλαμε ΑΒ, σηκώσαμε ρύγχος επιταχύνοντας στο 1,35 Μ, οριζοντιώσαμε στα 35.000, τσεκάραμε τους κινητήρες, βάλαμε πάλι ΑΒ φθάνοντας το 1,55 Μ, ανεβήκαμε στα 47.000 πόδια και μετά κόψαμε κινητήρες. Κόψαμε αλλά πηγαίναμε με 1.3 Mach…»

Εκτός από αεροδυναμικά «καθαρό» το διθέσιο Flanker σε εκείνη την πτήση ήταν και αποστρατικοποιημένο, δηλαδή κάπου 3.000 λίβρες ελαφρύτερο από ένα στάνταρντ Su-27. Και πάλι, οι επιδόσεις του εντυπωσίασαν τον έμπειρο πιλότο των Tomcat, ιδίως η ταχύτητα του αεροπλάνου σε μεγάλο ύψος. «Με τους μετακαυστήρες εκτός, είμασταν σε mil power, η ταχύτητα έπεφτε και ακόμη πηγαίναμε υπερηχητικά» θυμάται ο Γκάλοπ. «Όταν τελειώσαμε, μετά από 25 λεπτά πάνω από το 1 Mach, έριξα μια ματιά στο καύσιμο και είπα πως θα μπορούσα να γυρίσω πίσω πετώντας υπερηχητικά και πάλι να έχω νορμάλ ποσότητα καυσίμου για προσγείωση…»

Τέτοιες επιδόσεις βέβαια δεν είναι δωρεάν. Τα σοβιετικά μαχητικά στις Ηνωμένες πολιτείες είναι δαπανηρά στην συντήρησή τους, το ίδιο και η πτήση τους. Όμως αν η USAF θέλει να εκπαιδεύει τους καλύτερους με ό,τι καλύτερο υπάρχει, τότε μάλλον αξίζει τον κόπο και τα χρήματα –20.000 δολάρια την ώρα μόνο για καύσιμο.

Αλέξανδρος Θεολόγου

 

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
- Advertisement -

36 ΣΧΟΛΙΑ

36 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gilan

Η ανωτερότητα των Ρωσικών μαχητικών……..!

Em.Ti

Ε, παίζει ρόλο και το ότι είναι 3 τόνους ελαφρύτερα από τα επιχειρησιακά και έχουν πλήρως καθαρή διαμόρφωση (δηλ. κανένα εξωτερικό φορτίο).

Και τα F-16N του USN που ήταν 1.5 τόνο (αν θυμάμαι καλά) ελαφρύτερα από τα αντίστοιχα F-16C της USAF δεν πιάνονταν.

Gilan

3000 λίβρες αναφέρει το άρθρο δηλαδή 1360,777 kgr, σίγουρα είναι ελαφρύτερο, αλλά και κανονικά κιλά να είχε, πάλι είναι εξαίρετο αεροπλάνο!

Mitsos_Mantzos

Η ανωτερότητα στις επιδόσεις ειναι δεδομένη.
Το κακό είναι το ότι Αμερικανοί έχουν στα χέρια τους τέτοια αεροπλάνα.

Nikolaos

Το έσχατο κλασικό (μη εγγενώς ασταθές) μαχητικό … Πάντα μια απόλαυση … Φυσικά, κινηματικές επιδόσεις και τερατώδεις γωνίες προσβολής πετυχαίνουν και άλλα, αλλά η εγγενής ανωτερότητα της σχεδίασης (εντάξει, ο αετός σε μεγάλα ύψη και κυρίως ταχύτητες έχει το πάνω χέρι, αλλά αλλού οι ρόλοι αντιστρέφονται …) έχει να κάνει με το σοβαρό κλάσμα καυσίμου αφενός, και την ειδική κατανάλωση των AL-31αφετέρου (για πρώτη φορά από το 1950-52 έφθασαν τους αμερικάνους σε κινητήρες, πιθανώς όχι σε μακροζωϊα βέβαια, αλλά σίγουρα στα θεμελιώδη μεγέθη). Με μείον τρεις τόνους θα πρέπει να κόβει την ανάσα, ό,τι καλύτερο στη γη για DACT, πολύς… Read more »

Spyros

Ποιός σας είπε πως το Su-27 ΔΕΝ είναι εγγενώς ασταθές;

Επίσης ΔΕΝ είναι 3 τόννους ελαφρύτερο, είναι 3000 λίβρες ελαφρύτερο, κάτι λιγότερο απο 1μισι τόνο, δηλαδή.

Κι εγώ νομίζω ότι το Flanker είναι όντως ασταθής σχεδίαση, αν θυμάμαι καλά είχε και (αναλογικό;) fly by wire απ’την αρχή.

Nikolaos

Χμμμ, πρέπει να φρεσκάρω λίγο τα σοβιετικά μου, ευχαριστώ ….

Το Su-27 ήταν από κάθε άποψη ένα αεροναυπηγικό θαύμα. Αν και προφανώς δε μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα μπορούσε να αντιπαραθέσει η Δύση αν ξεκινούσε ταυτόχρονα αντίστοιχο πρόγραμμα (και δεν πήγαιναν κατευθείαν προς ATF/ECA μεριά), παραμένει εντυπωσιακό το γεγονός ότι η ΕΣΣΔ, με την σταθερή μέχρι τότε τεχνολογική υστέρηση συγκριτικά με τις ΗΠΑ/ΗΒ, κατάφερε να εκπονήσει αυτό το θαύμα. Ποτέ ξανά δεν είχε μπορέσει κανείς να συνδυάσει αντίστοιχη μεταφορική ικανότητα όπλων/καυσίμων και τόσο εξελιγμένα ηλεκτρονικά με τέτοιο επίπεδο επιδόσεων. Ίσως το ραντάρ και το IRST να μην ήταν τα καλύτερα, ίσως ο R-27 να μην ήταν και κανένα φοβερό όπλο,… Read more »

Nikolaos

Οι ΗΠΑ είχαν χάσει τον ύπνο τους ήδη με το MiG-29 (από τότε που έπεσε στα χέρια τους), λόγω AA-11, HMD, IRST και ελέγχου σε ακραίες γωνίες προσβολής, και αυτό πραγματικά υπηρετούσε από το 1983, και μάλιστα με τουλάχιστον 6 συντάγματα στη ΛΔΓ. Αλλά φυσικά ήταν ένα αεροσκάφος με πάρα πολλούς τακτικούς και επιχειρησιακούς περιορισμούς, ένα EE Lightning μιας νεότερης εποχής, με καλούς πυραύλους (δεν αναφέρομαι στα τωρινά, αν και θαύματα ποτέ δεν γίνονται). Το Su-27 ήταν αυτό που πραγματικά έβαλε την ΕΣΣΔ στη μεγάλη λίγκα, το παγκοσμίου κλάσεως αεροσκάφος, ακριβώς για τους λόγους που αναφέρετε. Μιλάμε πράγματι για υψηλή… Read more »

tsimuha2

Καταρχην το αρθρο λεει για 3000 λιβρες, δηλαδη για 1350 κιλα και οχι για 3000 κιλα.
Αν θελεις αυτην την διαφορα την παιζεις με το φορτιο καυσιμου.
Πχ το SU-27U εχει κενο βαρος 17500 κιλα και μεγιστο καυσιμο τα 9500 κιλα, συνολο δηλαδη 27000 κιλα.
Θελεις να δεις πως παει το αεροπλανο οταν ειναι ελαφρυ, βαλε τοτε μονο 25000 κιλα καυσιμο (αρκετα για απογειωση-εκτελεση ασκησης-προσγειωση ) και το εχεις στα 20000 κιλα οποτε βλεπεις αυτο που θελεις.
Τα αεροπλανα ειναι αποστρατικοποιημενα ,λειπουν τα Radar,IRST (φαινεται και στις φωτο) και αλλα κρισιμα ηλεκτρονικα που εχουν να κανουν με το συστημα μαχης.

Nikolaos

Με το νούμερο κενού βάρους που μας αναφέρεις (δεν είχα προσέξει ότι είναι τοσο βαρύ) συνειδητοποιώ έκπληκτος ότι δεν διαφέρει τόσο πολύ σε λόγο ώσης/βάρους από ένα F-14B/D Super Tomcat … Οπότε το προφανές προβάδισμα έχει να κάνει προπάντων με την χαμηλότερη πτερυγική φόρτιση (και στα δύο η πραγματική είναι χαμηλότερη της ονομαστικής λόγω της επιφανείας της ατράκτου μεταξύ των θυλάκων των κινητήρων) …
Μιλώντας για τα λίγα καύσιμα, μου θύμισες τη διαβόητη επίδειξη του F-14A ενώπιον του Σάχη σε αντιπαράθεση με το F-15A … H “Π” έχει γράψει εκτενώς για την απίθανη αυτή ιστορία …

ACHERON

Στο Φάρνμπορο το 1976,είχε γίνει μία «μονομαχία» του Χάρριερ με τον Γάτο,και μέσα στα λίγα λεπτά που αυτή διήρκεσε,το μέν λαγωνικό έκαψε 800 λίβρες καυσίμου,ὁ δέ γάτος 3.000 λίβρες σύμφωνα με την αφήγηση της εκπομπής που είχε προβληθεί στο τότε ΕΙΡΤ.

Nikolaos

Το Golf GTi (για να κρατήσω την αναλογία κατανάλωσης, για αναλογία επιδόσεων θα έπρεπε να αναφερθώ σε κανένα TVR …) και η Lamborghini Countach LP400, με το κέντρο βάρους λίγο πάνω απο την άσφαλτο αλλά 70άρια λάστιχα 🙂 … Πάντα τα γούστα κόστιζαν … Το λαγωνικό είχε ανέκαθεν κινητήρα πάρα πολύ υψηλού λόγου παράκαμψης, χωρίς μετάκαυση, και ήταν οικονομικό (σε λόγο ώσης/βάρος δεν πρέπει να διέφερε ιδιαίτερα από το γάτο), 800 λίβρες καυσίμου σε μετάκαυση το F-16 καίει σε ένα μόλις λεπτό! Η πολύ περιορισμένη ακτίνα του λαγωνικού είχε να κάνει με το λίγο εσωτερικό καύσιμο, και φυσικά την αιώρηση.

ACHERON

Και εγώ τότε,θα το θέσω ταυρομαχικά:πόση ενέργεια καταναλώνει ὁ ταύρος,και πόση ὁ ταυρομάχος;
Ρωτήστε και τον Μανώλη.

Spyros

Αν έχουν οι Αμερικανοί ‘ετοιμοπόλεμα’ Mig-29S (κομπλέ με πυραύλους off-boresight — και κράνη;), μάλλον έχουν επαρκή εικόνα των ικανοτήτων τουλάχιστον του IRST που λείπει απο τα Su-27 — εκτός αν η Μολδαβία είχε κάποια υποβαθμισμένη έκδοση αυτού.

tsimuha2

H οικογενεια των σημερινων SU οφειλει τα μεγιστα στον Simonov (Михаи́л Петро́вич Си́монов )
H σιλουετα του SU-27 ειναι επανω στον ταφο του.

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2,_%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B8%D0%BB_%D0%9F%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87

σπύρος

να κρατούσαν όμως και οι κινητήρες του su-27 σαν των δυτικών καλά θα ήταν ..
ότι επιδόσεις και να έχει,τι να το κάνεις όταν θέλεις καινούργιους κινητήρες κάθε τρεις και λίγο….

tsimuha2

comment image
comment image

Nikolaos

Το έχω υπαινιχθεί επανειλημμένως στον ιδιαιτέρως αγαπητό πατριώτη μου, ότι με τις υπερβολές του αυτές ο Γκόρντον αδικεί ο ίδιος κατάφωρα τη σοβιετική αεροναυπηγική (όχι για άλλο λόγο, αλλά διότι εν προκειμένω είναι απολύτως ρεαλιστικό να επικρατήσει ένα Φλάνκερ ενός αετού … αλλά όχι … ο Γκόρντον δεν αρκείται στην επικράτηση, θέλει και διασυρμό … “Σε μετάκαυση πέμπτου σταδίου αυτοί, μέγιστη ξηρά εμείς, και δεν μας έφταναν…” λες και είναι τροχόσπιτο απο οπισθέλκουσα το άλλο αεροπλάνο … εντάξει, είναι το έσχατο μαχητικό της σχολής blended wing/body, εγγενώς ανώτερο από τις προηγούμενες αεροδυναμικές διατάξεις, αλλά και από τα δυτικά blended wing/body,… Read more »

tsimuha2

Σιγα το φεσι βρε Νικολαε, το λες και το ξαναλες για αυτην την φωτο(MIG-21).Προφανως και ξερεις ποσα βιλβια εβγαλε ο Γκορντον, βαλε τωρα ποσες φωτο εχει το καθε βιβλιο να δεις ποσες χιλιαδες φωτο ειναι στο τελος.Δηλαδη ολοκληρος Gordon εκατσε να κανει ρετους γιατι δεν μπορουσε να βρει φωτο με ινδικο MIG; Προφανως απο καπου την πηρε ετσι, ουτε καν την ελεγξε.Το ιδιο και για τον διασυρμο που λες, αν σε καθε του βιβλιο ελεγε τετοια θα ειχες δικιο, δεν ειναι ετσι ομως.

Mitsos_Mantzos

Πρέπει να καταλαβουμε οτι όλα ειναι θέμα μάρκετινγκ (οπου οι Αμερικανοί το κατεχουν). Ειναι σαν να συγκρίνουμε στο περίπου ενα BMW M4(F15) Με ενα Evo8(Su-27) Η Bmw εχει πολύ καλύτερο μάρκετινγκ απο την Mitsubishi δηλαδή θα σου πει (Ναι το καινούργιο Μ4 κάνει 95.000 Γιατί η μάσκα με τούς μεγαλύτερους αεραγωγούς εχει καλύτερη αεροδυναμική και δεν βάλαμε χερούλια στις πόρτες αλά ιμάντες με τα χρώματα τής Μ για να μειώσουμε βάρος) ……Κλάιν Μάιν. Ενώ αμα τα βάλεις να κάνουν μια ανάβαση στην Πάρνηθα το Evo σαν γνήσιο ράλι θα νίκησε κατά κράτος. Το θέμα όμως είναι στο τέλος σε ποιο… Read more »

tsimuha2

Ατυχης συγκριση ως προς το evo καθως το κυριο μειονεκτημα αυτων ( και των impreza ) ειναι το μικρο ρεζερβουαρ των περιπου 50 λιτρων που σε συνδυασμο με μια καταναλωση γυρω στα 14-15 λιτρα δινει μια αυτονομια με το ζορι λιγο επανω απο τα 300 χλμ ( ουτε καν Θεσσαλονικη- Αθηνα χωρις ανεφοδιασμο ).Το μονο απο το οποιο δεν πασχει το Flanker ειναι η αυτονομια.

Nikolaos

Διαπιστώνω (σημειωτέον ότι παρακάτω ταυτόχρονα και γω δημοσίευσα τετράτροχη παρομοίωση, απαντώντας στον Αχέροντα) ότι είμαστε και οι δύο σχολής 4Τ, δηλαδή (κατά την κρατούσα ανάγνωση της εποχής μας) υλιστικά και ρηχά όντα, που δεν κάτεχουμε ούτε από Πασκάλ, ούτε από Μπρυκνέρ 🙂 …

tsimuha2

Tους παλιους καλους 4Τ.
Υπαρχουν τευχη που τα εχω διαβασει πανω απο 100 φορες.
Γελαω με καποιες αστειες διαφημισεις του 70 ,πχ “με τα ταδε ελαστικα το αυτοκινητο θα γαντζωνει σαν αιλουρος στην ασφαλτο”.
Βεβαια η γνωστη γκρινια του ΚΚ ειναι παρουσα.
Εποχες που ο δεξι καθρεπτης στα αμαξια ηταν εξτρα και η πολυτελεια τελειωνε στα ηλεκτρικα παραθυρα και στην ηλεκτρικη κεραια του ραδιοφωνου ΑΜ/FM.

Mitsos_Mantzos

Α εσύ εισαι πολυυ παλιός φίλε τσιμούχα…. Εγώ εκείνη την εποχή απλά ξεφύλλιζα και κοιτούσα τις εικόνες στους τέσσερις τροχούς και την Πτήση που αγόραζε ο θείος μου ανελλιπώς, και έκανα πώς οδηγάω το φιατ 128, με διπλούς εκκεντροφόρους παρακαλώ.
Θυμάμαι το πρώτο τεύχος τις πτήσης που έπεσε στα χέρια μου εγραφε..
《Αόρατα αεροπλάνα;; 》

Nikolaos

Τους έκοψα καιρό πριν ξεψυχήσουν. Και δεν ξέρω στην τελευταία φάση της ύπαρξής τους τι ήταν πιο τοξικό, η δακτυλοδεικτούμενη ως υπαίτια για το ναυάγιο lifestyle ιδιοκτησία, ή μήπως ο ίδιος ο Κ.Κ., αρνητής πλέον του ίδιου του εαυτού του, στάζοντας δηλητήριο για τους πάντες, κολακεύοντας τις πλέον νοσηρές και αυτοκαταστροφικές τάσεις της νεοελληνικής κοινωνίας, ανίκανος να διαχειριστεί την οικονομική πτώση (που όμως έχει συμβεί σε πολλούς από μας, και μιλώ μετά λόγου γνώσεως) … Μια από τις κάποτε ευγενέστερες μορφές του ελληνικού τύπου, ταμένος ψυχή τε και σώματι στον αγώνα για την πρόοδο του τόπου μας …

tsimuha2

Και εγω εχει πολλα χρονια που τους εκοψα.
Δεν μπορω να κανω κριτικη στον ΚΚ (μεγαλωσα με τα εντυπα του) , απλα θα πω κατι που ειχα ακουσει για τον Βενιζελο (τον εθναρχη- οχι τον χοντρο)
“Οι μεγαλοι ανθρωποι κανουν και μεγαλα λαθη”.

Mitsos_Mantzos

Και εσύ φίλε Νικόλαε παλιός, να κάνεις παρέα με το τσιμούχα.

Nikolaos

Αγαπητέ μου, αν και δεν το έχω επιβεβαιώσει, πλανάται η υποψία ότι παλαιότερος όλων εδώ είναι ο θρυλικός Αχέρων. Με τον Τσιμούχα κάνω ήδη διαδικτυακή παρέα, και την απολαμβάνω ιδιαίτερα, έχει και ανώτερη τεκμηρίωση και πιο ορθολογική διαχείριση/ευρετηρίασή της (απόδειξη ότι του είναι πάντα προσβάσιμη). Και ναι, είμαι αρκετά παλαιός, πρώτο τεύχος ΠΤΗΣΗΣ το θρυλικό 27 (1984) με την “καρέκλα” του ΜακΚαντλς στο διάστημα, στα 13 μου, και αμέσως παραγγελία και όλου του 1983 (6 τεύχη). Βιβλιοδετημένα όλα σε τόμους μέχρι σήμερα. Λίγους μήνες νωρίτερα και οι πρώτοι 4Τ. Διερωτώμαι πόσες δεκάδες φορές έχω διαβάσει μερικά άρθρα, όπως “Α-10” και… Read more »

tsimuha2

“και «JA37 Viggen» στο έκτακτο για την άμυνα το 1984”

Για χρονια το κενο βαρος των Viggen παρεμενε επτασφραγιστο μυστικο απο την πλευρα των σουηδων και μονο εικασιες υπηρχαν.

Spyros

Δε ξέρω για το Ιμπρέζα αλλά το Φόρεστερ (το καλό, μέχρι το 2007 περίπου, όχι το επόμενο, το ΜαΛογωΤιμηςΕίμαιΤζιπ) έχει 60λτ ρεζερβουάρ. Καβάλα-Αθήνα με ένα γέμισμα, 7,3λτ τα 100χλμ, περίπου. Αλλά ήμανε πολύ φρόνιμος…

tsimuha2

7.3 λτ /100 χλμ με 2000 κυβικα μονο με 70-80 χλμ / ωρα ( και πολλα εβαλα).

Spyros

Έχει χειρόγκαζο το συγκεκριμένο, οπότε μπορώ να σας πω υπεύθυνα πως πήγαινα με 110χλμ/ω (ήτοι 3000 στρ/λ). Βραδάκι, χωρίς κίνηση.

Με τα 70-80χλμ/ω που λέτε η παραπάνω κατανάλωση μάλλον θα ήταν αδύνατη, γιατί θά ‘πρεπε να κατεβάζω ταχύτητα στη παραμικρή υποψία ανηφόρας…

(σκοπίμως δεν έγραψα τι έγινε στο σκέλος Αθήνα-Καβάλα. Εκεί ήταν μέρα, με κάποια κίνηση εδώ κι εκεί, και δεν ήμανε καθόλου φρόνιμος. Ούτε Θεσσαλονίκη δεν έφτασα).

Lefteris

https://www.youtube.com/watch?v=bRyj73jymek
Από το 2:50 .
Πάντως χαίρομαι που ο Έλληνας σχολιάστής ξέρει καλύτερα από έναν πτέραρχο ACC…Πραγματικά μας θαυμάζω.

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιτορπιλικά 8.000 τόνων, κορβέτες 1.000 τόνων, ή [email protected]/MMSC των 4.000 τόνων για το ΠΝ; Κι όμως το δίλημμα είναι ίδιο με το F-16 vs...

 Η παρουσίαση της ελαφριάς κορβέτας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ από την ΟΝΕΧ (ή καλύτερη, η συμφωνία για την με άδεια κατασκευή της στην Ελλάδα), και τα άρθρα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Μετατροπή παλιών αρμάτων σε ΤΟΜΠ για τον Ελληνικό Στρατό; Ναί και...

22
Επί 20 περίπου χρόνια, η πρόταση αξιοποίησης παλιών αρμάτων για την αντικατάσταση κάποιων οχημάτων μεταφοράς πεζικού είναι στην ατζέντα των περιοδικών, ομάδων συζήτησης και...
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 3.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 May 2015 #348

Αγορά $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 August 2016 #363

Αγορά 1.99 $

Related News

6 Οπλισμένα Μη-Επανδρωμένα Αεροσκάφη παρέλαβε η Σερβία από την Κίνα (φωτογραφίες-βίντεο)

Σε επίσημη τελετή, παρουσία του προέδρου της χώρας, κ. Αλεξάντρ Βούτσιτς, πραγματοποιήθηκε στη Σερβία η τελετή παραλαβής των πρώτων Μη-Επανδρωμένων Αεροσκαφών CH-92A και του...

Πολωνία: Μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας –και στο βάθος η Ρωσία

Το τελευταίο που θα ήθελε η Πολωνία είναι να βρεθεί μεταξύ του σημαντικότερου συμμάχου της, των Ηνωμένων Πολιτειών, και της Γερμανίας, του ισχυρού γείτονά...

S-70B Aegean Hawk της Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ ασκείται στην εξουδετέρωση εχθρικού Υ/Β (Βίντεο)

Από την εκπομπή "Με Αρετή και Τόλμη".https://www.youtube.com/watch?v=b5Op7GVGE54&feature=share&fbclid=IwAR1nhOigVoFfCwz0GTHPj4woMqKoY2Tc-Wx3DiB_VaOHZHhubjkpxYac35M

Νέο βήμα εμπρός για τον Ευρωπαϊκό πύραυλο ΜΜΡ-μεταξύ των κατασκευαστών 3 κυπριακές εταιρείες!

Η MBDA, κατασκευάστρια του αντιαρματικού πυραύλου MMP, συμμαχεί με άλλους 13 Ευρωπαίους κατασκευαστές και υποκατασκευαστές από 5 χώρες σε ένα προγραμμα ανάπτυξης βασισμένο στον...

Μέχρι το 2025 τα τρία πρώτα MEA ‘TRITON’ στην Αυστραλία

Το πρώτο αυστραλιανό Μη-Επανδρωμένο Αεροσκάφος Μεγάλου-Υψομέτρου-Μακράς Ακτίνας Δράσης (HALE) τύπου Northrop Grumman MQ-4C 'Triton' θα παραδοθεί εντός του 2023 και το δεύτερο και τρίτο...
- Advertisement -