Η αμερικανική Αεροπορία εξέδωσε RfP για αντικατάσταση πτερύγων αεροσκαφών A-10

5
1167
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η αμερικανική Αεροπορία δημοσίευσε στις 25 Μαΐου την επίσημη αίτηση υποβολής προτάσεων (request for proposals – RfP) για την αντικατάσταση 112 συνόλων πτερύγων στον στόλο αεροσκαφών Fairchild Republic A-10 που βρίσκεται σε υπηρεσία.

Η σύμβαση αορίστου χρόνου παράδοσης / αόριστης ποσότητας θα έχει μια βασική πενταετή περίοδο παραγγελίας που αρχίζει με την ανάθεση της σύμβασης καθώς και δύο παραγγελίες προαίρεσης (option) διάρκειας ενός έτους μετά από αυτήν και μια τετραετή περίοδο παράδοσης μετά τη λήξη των περιόδων παραγγελίας, όπως αναφέρει η RFP .

Η σύμβαση αφορά το ελάχιστο τέσσερα και το μέγιστο εκατόν δώδεκα σύνολα πτερύργων ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για 15 ανταλλακτικά σύνολα. Η Αεροπορία ζητά απάντηση μέχρι τις 22 Ιουνίου, ενώ η έναρξη της παραγωγής θα πρέπει να μπορεί να ξεκινήσει το αργότερο τον Απρίλιο του 2019.

Το πρόγραμμα εγκακατάστασης νέων πτερύγων στα αεροσκάφη του στόλου Α-10 ξεκίνησε το 2006 με ανάθεση σύμβασης στην Boeing. Η εταιρεία μέχρι σήμερα έχει αντικαταστήσει τις πτέρυγες στα αεροσκάφη των έξι από τις 9 μοίρες A-10 που διαθέτει η Αεροπορία σε υπηρεσία μέχρι τις αρχές του έτους.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, αποφάσισε τότε να αποσυρθεί από το πρόγραμμα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikolaos
Guest
Nikolaos

Θαυμάσια!

chikichiki
Guest
chikichiki

Μα τι χαιρεκακία είναι αυτή πια, καμία λύπηση για τη USAF που έριξε μυξοκλαίγοντας την υπογραφή;

Nick Delhanidis
Guest
Nick Delhanidis

H αντικατασταση επεκτεινει το οριο ζωης μόνο ή αυξανει και το μεταφερομενο φορτιο και εχει μικροτερο βαρος απο την αρχικη πτερυγα?

chikichiki
Guest
chikichiki

Δε νομίζω να έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο, μπορεί λόγω σύγχρονης παραγωγής να κατασκευαστούν με μικρές σχεδιαστικές βελτιώσεις (προς αποφυγή εμφάνισης προβλημάτων κόπωσης σαν αυτά που οδήγησαν στην ανάγκη για το πρόγραμμα) αλλά πέραν αυτού δεν έχει ακουστεί κάτι για μεταφορά επιπλέον φορτίου ή άλλες επιπλέον δυνατότητες.

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Για το βάρος θα ήταν μια εύλογη υπόθεση, και μπορεί να ωφελήσει επιδόσεις ή κατανάλωση ή φορτίο/εμβέλεια, αλλά όχι πολύ. Κατά τα λοιπά, η αρχική πτέρυγα είναι απροσδόκητα ταιριαστή με τις ανάγκες της εποχής μας (πολλοί μεμονωμενοι φορείς, κατάλληλοι για JDAM & LGB αντί πολλαπλών φορέων κοινών βομβών). Φαντάζομαι οτιδήποτε θα προϋπέθετε δοκιμές αποχωρισμού όπλων κλπ δεν θα δικαιολογούσε τη δαπάνη σε αυτό το στάδιο της υπηρεσίας του τύπου, δεδομένου και του μικρού αριθμού των αεροσκαφών προς αναβάθμιση.