Η Αμερικανική Αεροπορία εξετάζει την αξιοποίηση του νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους και ως ελαφρύ μαχητικό

9
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Αμερικανική Αεροπορία έχει επιλέξει την υποψηφιότητα της Boeing στο πρόγραμμα T-X για την αντικατάσταση του T-38, αλλά εξετάζει ήδη την πιθανή του αξιοποίηση πέρα από τα καθήκοντα αεροπορικής εκπαίδευσης.

 

Σύμφωνα με το “Air Recognition”, μία από τις δυνητικές εφαρμογές του T-X θα μπορούσε να είναι η χρήση του ως ελαφρύ μαχητικό. Οι ΗΠΑ εξετάζουν τη συγκεκριμένη κατηγορία αεροσκαφών, αλλά ειδήσεις θα μπορούν να υπάρξουν μόνο μετά την οριστική κατάρτιση του αμυντικού προϋπολογισμού για το Οικονομικό Έτος 2020. Άλλη μία περίπτωση θα μπορούσε, τέλος, να είναι η χρήση του ως Aggressor.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
DP80
Guest
Papadopoulos Dimitris

Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση ακόμα και για την Ελλάδα και καλά θα κάνουμε να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις σε αυτό το μαχητικό. Συνδιάζει οικονομία στην απόκτηση και στην χρήση, μικρό μέγεθος, με μερικά Stealth χαρακτηριστικά, σουηδικά συστήματα (το Gripen που φέρει τον ίδιο κινητήρα έχει πλήρη γκάμα οπλικών συστημάτων και στην τελευταία του έκδοση έχει radar aesa και IRST), και από ότι λένε πολύ καλή ευελιξία.

Παλαιό άρθρο αλλά ενδιαφέρον

http://bestfighter4canada.blogspot.com/2014/08/speculating-on-saabboeing-t-x.html?m=1

chikichiki
Guest
chikichiki

Έτσι, ανοίξτε πάλι τον ασκό του Αιόλου περί δομής δυνάμεων, βέλτιστου μεγέθους μαχητικών, size vs numbers κλπ. Δε σας έφτανε όλος ο Ψυχρός Πόλεμος, ας το ανακινήσουμε πάλι…

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Σε πολύ πρόσφατο ερώτημα μου τι ενδέχεται να αντικαταστήσει τα Τ-2 της Π.Α αν σας πω ότι η Π.Α δεν έχει ιδέα με τι μπορεί να τα αντικαταστήσει, θα με πιστέψετε ?
Ένα ακόμη πρόβλημα είναι ότι προέκυψε πριν χρόνια η οικονομική κρίση και τώρα των Ε.Δ ,,τους έχουν πέσει όλα μαζεμένα,,.

Σπύρος καπα
Guest
Σπύρος καπα

Μια χώρα πού σέβεται τα χρήματα που δίνουν οι πολίτες της έτσι πρέπει να λειτουργεί καί φαντάσου αν αυτό το κάνει η Αμερική τι θα πρέπει να είχαμε κάνει Ίδη εμείς εδώ και χρόνια.

Σπύρος καπα
Guest
Σπύρος καπα
Thras
Guest
Thras

Ανέκαθεν η ΠΑ είχε τα εκπαιδευτικά της αεροσκάφη με δυνατότητα ΕΑΥ σε περίπτωση επιχειρήσεων. Βέβαια το συγκεκριμένο φαίνεται πολύ υψηλότερου επιπέδου, με ιδιαίτερα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά. Πάντως είναι πολύ καλή επιλογή γαι την αντικατάσταση των Τ2!

president
Guest
president

Just like the Turks are planning with Hurjet

Σπύρος καπα
Guest
Σπύρος καπα

Έχω γράψει ξανά για το Scorpion το οποίο ψάχνει αγοραστές καί θεωρώ ιδανική επιλογή και από άποψη κόστους απόδοσης πολλαπλών χρήσεων και με δυνατότητα συμπαραγωγής κάποιοι περισσότερο ειδικοί μπορούν ίσως να το αναλύσουν περισσότερο

Σπύρος καπα
Guest
Σπύρος καπα