Η Αμερικανική Αεροπορία απαιτεί τη δημιουργία επιπλέον 74 μοιρών!

8
2515
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ισχυρότερη πολεμική αεροπορία στον κόσμο είναι πολύ μικρή για να ανταπεξέλθει στην αποστολή της, γι’ αυτό και πρέπει να μεγαλώσει κατά 74 νέες μοίρες, ανέφερε στις 17 Σεπτεμβρίου 2018 η υφυπουργός αεροπορίας των ΗΠΑ Heather Wilson.

 

Η Αμερικανική Αεροπορία (USAF) διαθέτει σήμερα 312 μοίρες, 89 λιγότερες σε σύγκριση με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Στόχος της Wilson είναι η επιστροφή στις 386. Οι νέες μοίρες θα αφορούν περισσότερες εξειδικευμένες πλατφόρμες C2ISR (22 μοίρες), μεγαλύτερο αριθμό αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού (14 μοίρες), περισσότερες μονάδες Έρευνας & Διάσωσης Μάχης (επτά μοίρες), περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη (επτά μοίρες), μεγαλύτερο αριθμό υπηρεσιών γύρω από το διάστημα (επτά μοίρες), περισσότερα βομβαρδιστικά (πέντε μοίρες), μεγαλύτερη ποσότητα ΜΕΑ (δύο μοίρες) και μικρή ενίσχυση στις αερομεταφορές (μία μοίρα). Όλα αυτά θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί μέχρι το 2030.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του «Popular Mechanics», οι απαιτήσεις της USAF στοχεύουν κυρίως στην εξασφάλιση δεδομένων που θα περνούν στα μαχητικά, τα βομβαρδιστικά και τα οπλισμένα ΜΕΑ. Απαραίτητος κρίνεται ακόμη η ύπαρξη των αναγκαίων σε αριθμό ιπτάμενων τάνκερ, που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη δράση των μαχητικών και βομβαρδιστικών σε απομακρυσμένες αποστάσεις. Οι πέντε μοίρες των βομβαρδιστικών καλύπτουν θεωρητικά την απόκτηση 100 νέων B-21, με σκοπό την αντικατάσταση 20 B-2 και 60 Β-1Β.

 

Και ο λογαριασμός; Κατά τον αναλυτή Todd Harrison, που εργάζεται στο «CSIS», θα ανέλθει στα $18,2 δις σε ετήσια βάση.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
chikichiki
Guest
chikichiki

Με τις φοροαπαλλαγές του Τραμπ δε βλέπω μοίρες στο μέλλον της USAF, κακομοίρες ίσως…

KN
Guest
KN

Όσο το «φωτοτυπικό» τυπώνει δολάρια μην αγχώνεσαι, μόλις έρθει η ώρα να πληρωθούν ολα αυτά τα χρέη βέβαια και με τις πολιτικές που ακολουθεί η σημερινή ηγεσία ειδικά, οι οποίες μειώνουν την εμπιστοσύνη στο δολάριο στους διεθνείς επενδυτές και δημιουργούν εχθρικό κλίμα απέναντι στις ΗΠΑ ακόμα και μεταξύ των συμμάχων τους, in the long run που λέμε και στο χωριό μου, θα κλάψουν πολλές μανούλες.

Gianis Koum
Guest
Gianis Koum

Για αυτό μάλλον το δολάριο επι ημερών Τραμπ εχει ανατιμηθεί και μάλιστα πολύ έναντι ΟΛΩΝ των άλλων νομισμάτων και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κάνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

dig itallito
Guest
dig itallito

Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι το στρατιωτικό-βιομηχανικό μπλοκ καλά κρατεί….
Έπεσε ή έριξε το τέως ανατολικό μπλοκ αλλά στην Δύση ζει και βασιλεύει….

Παντελής
Guest
Παντελής

Αναρωτιέμαι πόσες χώρες ακόμα θα βομβαρδίσουν στο όνομα της ειρήνης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ. Την ίδια ώρα η χρήση ναρκωτικών μέσα στη χώρα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, το ποσοστό φυλακισμένων επί του συνολικού πληθυσμού εντυπωσιακό, η ψαλίδα φτωχών πλουσίων τεράστια. Όσα βομβαρδιστικά και να φτιάξεις τα κοινωνικά προβλήματα δεν τα διορθώνεις, ούτε τα δικά σου ούτε των άλλων.

Gianis Koum
Guest
Gianis Koum

Τι άλλο έγραψε ο Ριζοσπάστης σήμερα?

Καποιος
Guest
Καποιος

‘ απόκτηση 100 νέων B-21, με σκοπό την αντικατάσταση 20 B-2 και 60 Β-1Β ‘

Εδώ γελάμε…

Panos71
Guest
Panos71

“Τι άλλο έγραψε ο Ριζοσπάστης σήμερα”…Για να καταλαβω……αυτα που αναφέρει ο φιλος για την Αμερικανική κοινωνια, και αλλες, Δυστυχώς….ειναι διαπιστώσεις του Ριζοσπάστη; Δεν υπάρχουν;