Η Αμερικανική Αεροπορία απαιτεί τη δημιουργία επιπλέον 74 μοιρών!

8
2490

Η ισχυρότερη πολεμική αεροπορία στον κόσμο είναι πολύ μικρή για να ανταπεξέλθει στην αποστολή της, γι’ αυτό και πρέπει να μεγαλώσει κατά 74 νέες μοίρες, ανέφερε στις 17 Σεπτεμβρίου 2018 η υφυπουργός αεροπορίας των ΗΠΑ Heather Wilson.

 

Η Αμερικανική Αεροπορία (USAF) διαθέτει σήμερα 312 μοίρες, 89 λιγότερες σε σύγκριση με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Στόχος της Wilson είναι η επιστροφή στις 386. Οι νέες μοίρες θα αφορούν περισσότερες εξειδικευμένες πλατφόρμες C2ISR (22 μοίρες), μεγαλύτερο αριθμό αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού (14 μοίρες), περισσότερες μονάδες Έρευνας & Διάσωσης Μάχης (επτά μοίρες), περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη (επτά μοίρες), μεγαλύτερο αριθμό υπηρεσιών γύρω από το διάστημα (επτά μοίρες), περισσότερα βομβαρδιστικά (πέντε μοίρες), μεγαλύτερη ποσότητα ΜΕΑ (δύο μοίρες) και μικρή ενίσχυση στις αερομεταφορές (μία μοίρα). Όλα αυτά θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί μέχρι το 2030.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του «Popular Mechanics», οι απαιτήσεις της USAF στοχεύουν κυρίως στην εξασφάλιση δεδομένων που θα περνούν στα μαχητικά, τα βομβαρδιστικά και τα οπλισμένα ΜΕΑ. Απαραίτητος κρίνεται ακόμη η ύπαρξη των αναγκαίων σε αριθμό ιπτάμενων τάνκερ, που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη δράση των μαχητικών και βομβαρδιστικών σε απομακρυσμένες αποστάσεις. Οι πέντε μοίρες των βομβαρδιστικών καλύπτουν θεωρητικά την απόκτηση 100 νέων B-21, με σκοπό την αντικατάσταση 20 B-2 και 60 Β-1Β.

 

Και ο λογαριασμός; Κατά τον αναλυτή Todd Harrison, που εργάζεται στο «CSIS», θα ανέλθει στα $18,2 δις σε ετήσια βάση.

8 ΣΧΟΛΙΑ

    • Όσο το «φωτοτυπικό» τυπώνει δολάρια μην αγχώνεσαι, μόλις έρθει η ώρα να πληρωθούν ολα αυτά τα χρέη βέβαια και με τις πολιτικές που ακολουθεί η σημερινή ηγεσία ειδικά, οι οποίες μειώνουν την εμπιστοσύνη στο δολάριο στους διεθνείς επενδυτές και δημιουργούν εχθρικό κλίμα απέναντι στις ΗΠΑ ακόμα και μεταξύ των συμμάχων τους, in the long run που λέμε και στο χωριό μου, θα κλάψουν πολλές μανούλες.

      • Για αυτό μάλλον το δολάριο επι ημερών Τραμπ εχει ανατιμηθεί και μάλιστα πολύ έναντι ΟΛΩΝ των άλλων νομισμάτων και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κάνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

  1. Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι το στρατιωτικό-βιομηχανικό μπλοκ καλά κρατεί….
    Έπεσε ή έριξε το τέως ανατολικό μπλοκ αλλά στην Δύση ζει και βασιλεύει….

  2. Αναρωτιέμαι πόσες χώρες ακόμα θα βομβαρδίσουν στο όνομα της ειρήνης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ. Την ίδια ώρα η χρήση ναρκωτικών μέσα στη χώρα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, το ποσοστό φυλακισμένων επί του συνολικού πληθυσμού εντυπωσιακό, η ψαλίδα φτωχών πλουσίων τεράστια. Όσα βομβαρδιστικά και να φτιάξεις τα κοινωνικά προβλήματα δεν τα διορθώνεις, ούτε τα δικά σου ούτε των άλλων.

  3. «Τι άλλο έγραψε ο Ριζοσπάστης σήμερα»…Για να καταλαβω……αυτα που αναφέρει ο φιλος για την Αμερικανική κοινωνια, και αλλες, Δυστυχώς….ειναι διαπιστώσεις του Ριζοσπάστη; Δεν υπάρχουν;

Comments are closed.