«Ταξίδι αστραπή» για αμερικανικά F-16 από την Ιταλία στην Βουλγαρία

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μαχητικά αεροσκάφη F-16 Fighting Falcon της αμερικανικής Αεροπορίας Ευρώπης (USAFE)  με έδρα 31η Πτέρυγα Μαχητικών με έδρα το Αβιάνο της Ιταλίας πραγματοποίησαν ταχεία επιχειρησιακή ανάπτυξη στη Αεροπορική Βάση Graf Ignatievo της Βουλγαρίας για να πραγματοποιήσουν ταχύ ανεφοδιασμό καυσίμου και να συμμετάσχουν στη διμερή άσκηση Rapid Buzzard με τη βουλγαρική Αεροπορία πριν μερικές μέρες.

Οι επιχειρήσεις ανεφοδιασμού πραγματοποιήθηκαν από την 435η Μοίρα Αντίδρασης Έκτακτης Ανάγκης και τρία αεροσκάφη C-130J Super Hercules που απογειώθηκαν από την 37η Μοίρα της 86 Πτέρυγας Μεταφορών στην Αεροπορική Βάση Ramstein της Γερμανίας.

Τα πληρώματα των αεροσκαφών της 435 Μοίρας εκπαιδεύτηκαν και εκτέλεσαν τον ταχύ ανεφοδιασμό καυσίμων, κατά την διάρκεια του οποίου οι κινητήρες των μαχητικών αεροσκαφών F-16 ήταν σε λειτουργία.

Παράλληλα, δοθείσης της ευκαιρίας τα αμερικανικά μαχητικά της 510 μοίρας μαχητικών διεξήγαγαν και ασκήσεις τακτικών αερομαχίας με βουλγαρικά αεροσκάφη MiG-29 αλλά και συνεκπαίδευση σε τακτικές αέρος-εδάφους ενάντια σε βουλγαρικά αντιαεροπορικά συστήματα, αν και στο δελτίο τύπου του κλάδου δεν διευκρινίστηκε ποια ήταν αυτά.

Ασκήσεις τέτοιου είδους είναι σημαντικά πιο περίπλοκες καθώς περιλαμβάνουν διελεύσεις από διαφορετικές χώρες, επικοινωνία με πολλούς διαφορετικούς ελεγκτές ενάεριας κυκλοφορίας και χειριστές που όλοι τους μιλούν αγγλικά μεν με την δικιά τους ιδιαίτερη προφορά, με διαφορετικές διαδικασίες και ρουτίνες προσέγγισης σε αεροδρόμια, συνεπώς είναι πολύτιμες ευκαιρίες εκπαίδευσης, όπως τονίζεται στο δελτίο τύπου.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •