Επίσκεψη του Συμβούλου Εξωτερικής Πολιτικής της USEUCOM στο Ναύσταθμο της Σούδας

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, υποδέχθηκε στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» τον Σύμβουλο Εξωτερικής Πολιτικής (Civilian Deputy and Foreign Policy Advisor) της US European Command (USEUCOM), Πρέσβη κ. Άνταμ Στέρλινγκ (Adam H. Sterling), o οποίος συνοδευόταν από τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Τζέφρυ Πάιατ (Geoffrey R. Pyatt).

Κατά τη συνάντησή τους, συζητήθηκαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που αφορούν στη συνεργασία των 2 κρατών, καθώς και θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, καθώς και της Ανατολικής Μεσογείου.

Κατόπιν, ο κ. Στέρλινγκ μετέβη στο Ναύσταθμο της Σούδας, όπου συναντήθηκε με τον Έλληνα διοικητή του ΝΑΤΟ Ammo Depot, πλοίαρχο Κωνσταντίνο Καραμπά, και επισκέφτηκαν την προβλήτα στο Μαράθι.

Βάση της αναθεωρημένης συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ, επισημοποιείται η χρήση του Μαραθίου απο το Αμερικανικό Ναυτικό και διευκολύνεται η δημιουργία υποδομών. Η προβλήτα του Μαραθίου ανήκει στο ΠΝ και συντηρείται από αυτό. Στο μέλλον θα προταθούν αναβαθμίσεις των εγκαταστάσεων χωρίς να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, με το κόστος εγκαταστάσεων και λειτουργίας να το αναλαμβάνουν οι ΗΠΑ.

Εικόνες: ΓΕΕΘΑ/dvidshub.net


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of