31.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΑΜΥΝΑ Το Σώμα Πεζοναυτών αλλάζει για να προσαρμοστεί στις συνθήκες του Ειρηνικού

Το Σώμα Πεζοναυτών αλλάζει για να προσαρμοστεί στις συνθήκες του Ειρηνικού

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Σώμα Πεζοναυτών θέλει να «ξεφορτωθεί» τα άρματα μάχης, καθώς ετοιμάζεται να γίνει περισσότερο ευέλικτο ώστε να αντιμετωπίσει την Κίνα στον Ειρηνικό.

Το φιλόδοξο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης, που προορίζεται να ολοκληρωθεί σε μια δεκαετία, θα μπορούσε να δει τους Πεζοναύτες χωρίς άρματα μάχης, λιγότερα πυροβόλα και μειωμένο αριθμό μοιρών επανδρωμένων εναέριων μέσων. Αντίθετα, το σχέδιο πριμοδοτεί την αύξηση των πυραυλικών και των μη επανδρωμένων συστημάτων.

Σύμφωνα με το «The Drive», μετά την απόσυρση των αρμάτων μάχης θα μείνουν σε υπηρεσία τα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα LAV-25, σε συνδυασμό με τα νέα αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ACV) ή μια άλλη σχεδίαση τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος. Επιπλέον, θα υπάρξει μείωση του αριθμού των ρυμουλκούμενων πυροβόλων, αφού πιστεύεται πως οι Πεζοναύτες θα κληθούν να πολεμήσουν σε μικρούς σχηματισμούς σε διάσπαρτα νησιά.

Περικοπές θα συμβούν ακόμα στις μοίρες των αεροσκαφών ειδικών αποστολών MV-22 Osprey και των μαχητικών F-35B/C. Οι μοίρες των τελευταίων δεν θα μειωθούν, αλλά θα λειτουργούν με 10 αντί 16 μαχητικά. Επιπτώσεις αναμένονται και στην ποσότητα των νέων ελικοπτέρων CH-53K, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα CH-53E.

Στον αντίποδα, το Σώμα Πεζοναυτών ζητά περισσότερα αεροσκάφη KC-130J και διπλασιασμό των drones. Όπως σημειώνει το «Defense News», οι Πεζοναύτες επιθυμούν να επενδύσουν στους πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων (ΠΕΠ), που θα συνδυάζουν εκτεταμένη εμβέλεια, μεγάλη ακρίβεια και ικανότητα βολής αντιπλοϊκών πυραύλων NSM. Επίσης, υπάρχει ελπίδα για την απόκτηση χερσαίων εκτοξευτών πυραύλων cruise Tomahawk.

Οι αλλαγές θα μειώσουν, τέλος, το ενεργό προσωπικό από 189.000 σε 170.000. Τα τάγματα πεζικού θα μειωθούν επίσης, αλλά σχεδιάζεται να αυξηθεί η αριθμητική δύναμη των ομάδων μάχης.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΜΑΡΤΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
- Advertisement -

14 ΣΧΟΛΙΑ

14 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
P-S

Το άκουσα πριν το διαβάσω στην ΠΤΗΣΗ και ήμουν έτοιμος να στείλω mail να ρωτήσω αν είναι Fake News!! Αν γίνει θα είναι πολύ ροζοσπαστικές οι αλλαγές για το USMC!!

Αναρωτίεμαι τί ευκαιρίες για απόκτηση μεταχειρισμένού υλικού θα προκύψουν, μιλάμε για κύρια οπλικά συστήματα όπως Abraams, Osprey ακόμα και F35.

Ενδιαφέρον επίσης φένετε το γεγονός ότι δίνουν έμφαση στο Πυροβολικό! Μήπως είναι κάτι που πρέπει να δούμε; Μήπως έτσι θα διατηρήσουμε ή και αυξήσουμε την ισχύ πυρός ενώ παράλληλα θα αναποφευχθά θα μειώνουμε οροφές κύριων μέσων όπως Φρεγάτες και Μαχητικά;

Georgios

P-S P-S τα V-22 (Osprey) και τα F-35 είναι ολοκαίνουρια συστήματα, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως η ανάπτυξή τους. Για τα Abraams ευχαρίστως να το συαζητήσουμε αν και μετά θα έχουμε πολυτυπία, εκτός από την αεροπορία (που πάει προς λύση με την ομοιογενοποίηση όλων των εκδόσεων των F-16 σε Viper) και στα άρματα. Το πιο σημαντικό που επείγει είναι να ζητήσουμε Bradley.

P-S

 Georgios ναι δεν περιμένω κ εγώ V-22 και F-35 να μπουν σε καμιά λίστα αλλά από την άλλη τα F-35 είναι της έκδοσης B και μου φαντάζει δύσκολο να απορροφηθούν από USAF ή USN επίσης δύσκολο να πάνε για μακρά αποθήκευση οπότε μάλλον θα αναζητηθεί κάποιος πελάτης στο εξωτερικό. Εννοείτε πώς συμφωνώ ότι προτεραιότητα είναι ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ και όχι άρματα μάχης πόσο μάλλον νέο μαχητικό. Bradley αν δεν κάνω λάθος δεν έχουν οι Πεζοναύτες οπότε πηγή ο US Army, αλλά μήπως προκύψουν τίποτα AAV-7

Ilias_Skaltsiotis

Τα f35 και v22 που μειώνουν, δεν τα έχουν αγοράσει ακόμα. Απλά θα μικρύνουν τις μελλοντικές παραγγελίες

kakaouskia

Καλησπέρα Νομίζω ότι έχουν χάσει λίγο τη μπάλα με αυτό το πλάνο. Σύμφωνα με το άρθρο, θέλουν να αντικαταστήσουν / περιορίσουν σχεδόν το σύνολο από τα υπάρχοντα κύρια οπλικά συστήματα (Abraams, F-35, Osprey, CH53K, βασικά αυτά που τους επιτρέπουν παρουσία στο έδαφος) με συστήματα που ακόμη δεν υφίστανται, όπως ΠΕΠ με δυνατότητα βολής NSM και χερσαίες πλατφόρμες για Tomahawk. Να μην μιλήσω για τα drones που ακόμη να αναπτυχθεί η μαγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τα κάνει πραγματικά αυτόνομες πλατφόρμες για πόλεμο (που να μην αναπτυχθεί). Ειδικά το τελευταίο δεν το καταλαβαίνω. Η μοναδική χερσαία πλατφόρμα για Tomahawk αυτή τη… Read more »

P-S

Συμφωνώ, ακούγετε απίτευτη τέτοιας έκτασης αναδιοργάνωση, αν γίνει μάλλον θα πρέπει να αλλάξουν όνομα στο Σώμα 😛

Μια μικρή διόρθωση, αν δεν κάνω λάθος τα μινι-αεροπλανοφόρα ανοίκουν στον Ναυτικό και όχι στους Πεζοναύτες όπως και το πλήρωμα. Πεζονάυτες στα πολοία αυτά είναι το “φορτίο”, το Αεροπορικό Στοιχείο με τα αεροσκάφη και το Χερσαίο Στοιχείο με τους οπλίτες, τα οχήματα κτλ.

Ilias_Skaltsiotis

Το σχέδιο του δκτη των πεζοναυτών είναι αυτοί να πάψουν να είναι το πολυεργαλειο που είναι σήμερα και να ξαναγίνουν το μάχιμο τμήμα του ναυτικού https://warontherocks.com/2019/12/notes-on-designing-the-marine-corps-of-the-future/ https://warontherocks.com/2019/10/a-striking-new-vision-for-the-marines-and-a-wakeup-call-for-the-other-services/ Ο λόγος που ξεφορτώνονται όλα αυτά τα συστήματα, είναι γιατί τα μεγάλα αμφίβια πλοία και τα αεροπλανοφόρα θα είναι ιδανικοί στόχοι για τους Κινέζους. https://breakingdefense.com/2019/08/marines-to-roll-out-major-modernization-plan-heavy-on-drones-fires/ Οι tomahawk θα αποκτήσουν δυνατότητα πλήγματος κατά κινούμενων στόχων και ουσιαστικά θα είναι αντιπολοϊκοί με τεράστια ακτίνα δράσης. https://breakingdefense.com/2019/05/navys-new-tomahawk-plan-targets-ships-bunkers-and-distance/ Το πλάνο είναι μικρές ομάδες ταχύτατα κινούμενες (γιατί ότι δεν κινείται, στοχοποιείται) θα καταλαμβάνουν μικρά νησιά και με nsm και tomahawk naval θα δημιουργούν συνθήκες anti access/area denial, ώστε… Read more »

NikolakiEfentis

Ωραίος, thanks!

DP80

Ουσιαστικά θα αποτελέσουν ένα πρώτο τεστ της μελλοντικής δομής δυνάμεων. Το εγχείρημα δεν είναι καινούργιο και αποτελεί μετάλλαξη ή και εξέλιξη του προγράμματος FCS του στρατού των ΗΠΑ. Το FCS δεν προχώρησε λόγο υψηλού κόστους, αλλά και τεχνολογίας, που τότε δεν ήταν τόσο ανεπτυγμένη. Στην περίπτωση των πεζοναυτών μπορεί να γίνει ένα πρώτο τεστ αυτής της τεχνολογίας ή μάλλον καλύτερα αυτού του τρόπου πολέμου, αφού είναι αφενός το ποιο «ζωντανό» κομμάτι των αμερικάνικων ενόπλων δυνάμεων με την μεγαλύτερη πείρα και συνήθως το πρώτο όπλο που επεμβαίνει σε κάθε περίπτωση. Το όλο εγχείρημα είναι λογικό, απλά πρέπει να αποδειχθεί και στην… Read more »

seb

Σουηδική επιρροή μυριζόμαι.

chikichiki

Οι μεταβολές αυτές δεν φαίνονται να είναι απλές προσαρμογές, αλλά ριζικές αναδιοργανώσεις σε θεμελιώδες επίπεδο. Νομίζω πως δεν είναι υπερβολή να πούμε πως παρακολουθούμε την εξέλιξη των αμφίβιων δυνάμεων των ΗΠΑ σε επίπεδο στρατηγικής, στην επόμενη μετάβαση από το ρόλο τους στο “Forward…from the sea” του ’90 και τις επιχειρήσεις COIN των 2 τελευταίων δεκαετιών σε μια νέα δομή για εκστρατείες island hopping στον 21ο αιώνα. Τέτοιες αλλαγές είναι επόμενο να είναι βαθύτατες, στο σημείο που να απαιτείται η δημιουργία συστημάτων που δεν υφίστανται καν. Κάποια από αυτά που αναφέρετε μάλιστα είναι non-issues, μια χούφτα μαστόροι εύκολα κατασκευάζουν πρόχειρους εκτοξευτές… Read more »

evaggelos

καλα μεχρι να αποφασισουν οι αμερικανοι κ να το επικυρωση το κογκρεσο χαιρετισματα βαλτε κ εκλογες μεσα,τιποτε δε θα γινει αφηστε που στην πραγματικοτητα δεν ξερουμε αν ειναι οντως πλανο αλλαγης η απλα κοπηκαν τα χρηματα κ μαζευονται.

chikichiki

Πολύ γενναίες και ρηξικέλευθες οι αλλαγές του Berger, έως και ριψοκίνδυνες. Του USMC όμως δεν του είναι ξένες αυτές οι έννοιες. Ας δούμε.

Chris

Ε’ιναι δυνατόν τόσο ριζοσπαστικό σχέδιο να εγκριθεί από το νομοθετικό σώμα;

Το Σχόλιο της Ημέρας

1821: Αυτός ο άγνωστος, έρευνα του ΚΕΦίΜ-MARC αποκαλύπτει την άγνοια της Ελληνικής κοινωνίας

Με την 200ή επέτειο της Εθγερσίας να απέχει πλεόν λιγότερο από ένα χρόνο, μια έρευνα της MARC Α.Ε. για λογαριασμό του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών-Μάρκος...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Τι έγινε στη Λιβύη; Ποιοι βομβάρδισαν τους τουρκικούς MIM-23 HAWK, τι...

257
 Την περασμένη Κυριακή, η μέρα ξεκίνησε το πρωί με μια "περίεργη" είδηση. Τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη έγιναν στόχος αεροπορικής (!) επιδρομής, στην αεροπορική βάση...
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 299 RUB
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 July 2015 #350

Αγορά RUB
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 April #371

Αγορά 149 RUB

Related News

Ειδική ομάδα έχει συγκροτήσει η Airbus για να διεκδικήσει το πρόγραμμα προμήθειας νέων ελικοπτέρων σε διαμόρφωση SOF

Με τα μάτια στο πρόγραμμα Land 2097 Phase 4 του Αυστραλιανού Υπουργείου Αμύνης για την προμήθεια έως 16 ελικοπτέρων ειδικών επιχειρήσεων, η Airbus συγκρότησε...

Ολοκληρώθηκαν οι παραδόσεις των Apache και των Chinook στην Ινδία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας Boeing, τα τελευταία από τα 37 ελικόπτερα AH-64E Apache και CH-47F Chinook παραδόθηκαν στην Ινδική Πολεμική Αεροπορία και...

Νέο αυτοκινούμενο πυροβόλο στο κινεζικό 74ο Απόσπασμα Στρατιάς

Η Χερσαία Δύναμη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLAGF) παρέλαβε πρόσφατα το νέο τροχοφόρο αυτοκινούμενο οβιδοβόλο των 155mm του οποίου η ονομασία λέγεται...

Με Α/Α συστήματα προσπαθεί η Τουρκία να καλύψει την απουσία μαχητικών σε Συρία και Λιβύη

Η Τουρκία μεταφέρει τους τελευταίους μήνες μια σειρά από Α/Α συστήματα στη Συρία και τη Λιβύη, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον...

Επιβεβαίωση της αναβάθμισης των «αρχαίων» τουρκικών γαλλικής ναυπήγησης κορβετών Burak

Για το θέμα της απροσδόκητης αναβάθμισής τους είχαμε αναφερθεί αναλυτικά πέρυσι, τόσο για το τι θα περιλάμβανε αυτή όσο και για το παράδοξο του...
- Advertisement -