Το Σώμα Πεζοναυτών αλλάζει για να προσαρμοστεί στις συνθήκες του Ειρηνικού

14
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Σώμα Πεζοναυτών θέλει να «ξεφορτωθεί» τα άρματα μάχης, καθώς ετοιμάζεται να γίνει περισσότερο ευέλικτο ώστε να αντιμετωπίσει την Κίνα στον Ειρηνικό.

Το φιλόδοξο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης, που προορίζεται να ολοκληρωθεί σε μια δεκαετία, θα μπορούσε να δει τους Πεζοναύτες χωρίς άρματα μάχης, λιγότερα πυροβόλα και μειωμένο αριθμό μοιρών επανδρωμένων εναέριων μέσων. Αντίθετα, το σχέδιο πριμοδοτεί την αύξηση των πυραυλικών και των μη επανδρωμένων συστημάτων.

Σύμφωνα με το «The Drive», μετά την απόσυρση των αρμάτων μάχης θα μείνουν σε υπηρεσία τα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα LAV-25, σε συνδυασμό με τα νέα αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ACV) ή μια άλλη σχεδίαση τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος. Επιπλέον, θα υπάρξει μείωση του αριθμού των ρυμουλκούμενων πυροβόλων, αφού πιστεύεται πως οι Πεζοναύτες θα κληθούν να πολεμήσουν σε μικρούς σχηματισμούς σε διάσπαρτα νησιά.

Περικοπές θα συμβούν ακόμα στις μοίρες των αεροσκαφών ειδικών αποστολών MV-22 Osprey και των μαχητικών F-35B/C. Οι μοίρες των τελευταίων δεν θα μειωθούν, αλλά θα λειτουργούν με 10 αντί 16 μαχητικά. Επιπτώσεις αναμένονται και στην ποσότητα των νέων ελικοπτέρων CH-53K, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα CH-53E.

Στον αντίποδα, το Σώμα Πεζοναυτών ζητά περισσότερα αεροσκάφη KC-130J και διπλασιασμό των drones. Όπως σημειώνει το «Defense News», οι Πεζοναύτες επιθυμούν να επενδύσουν στους πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων (ΠΕΠ), που θα συνδυάζουν εκτεταμένη εμβέλεια, μεγάλη ακρίβεια και ικανότητα βολής αντιπλοϊκών πυραύλων NSM. Επίσης, υπάρχει ελπίδα για την απόκτηση χερσαίων εκτοξευτών πυραύλων cruise Tomahawk.

Οι αλλαγές θα μειώσουν, τέλος, το ενεργό προσωπικό από 189.000 σε 170.000. Τα τάγματα πεζικού θα μειωθούν επίσης, αλλά σχεδιάζεται να αυξηθεί η αριθμητική δύναμη των ομάδων μάχης.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΜΑΡΤΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

14
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
9 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Ilias_SkaltsiotisP-SsebDP80Georgios Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
P-S
Member
Active Member
P-S

Το άκουσα πριν το διαβάσω στην ΠΤΗΣΗ και ήμουν έτοιμος να στείλω mail να ρωτήσω αν είναι Fake News!! Αν γίνει θα είναι πολύ ροζοσπαστικές οι αλλαγές για το USMC!!

Αναρωτίεμαι τί ευκαιρίες για απόκτηση μεταχειρισμένού υλικού θα προκύψουν, μιλάμε για κύρια οπλικά συστήματα όπως Abraams, Osprey ακόμα και F35.

Ενδιαφέρον επίσης φένετε το γεγονός ότι δίνουν έμφαση στο Πυροβολικό! Μήπως είναι κάτι που πρέπει να δούμε; Μήπως έτσι θα διατηρήσουμε ή και αυξήσουμε την ισχύ πυρός ενώ παράλληλα θα αναποφευχθά θα μειώνουμε οροφές κύριων μέσων όπως Φρεγάτες και Μαχητικά;

Georgios
Member
Noble Member
Georgios

P-SP-S τα V-22 (Osprey) και τα F-35 είναι ολοκαίνουρια συστήματα, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως η ανάπτυξή τους. Για τα Abraams ευχαρίστως να το συαζητήσουμε αν και μετά θα έχουμε πολυτυπία, εκτός από την αεροπορία (που πάει προς λύση με την ομοιογενοποίηση όλων των εκδόσεων των F-16 σε Viper) και στα άρματα. Το πιο σημαντικό που επείγει είναι να ζητήσουμε Bradley.

P-S
Member
Active Member
P-S

Georgios ναι δεν περιμένω κ εγώ V-22 και F-35 να μπουν σε καμιά λίστα αλλά από την άλλη τα F-35 είναι της έκδοσης B και μου φαντάζει δύσκολο να απορροφηθούν από USAF ή USN επίσης δύσκολο να πάνε για μακρά αποθήκευση οπότε μάλλον θα αναζητηθεί κάποιος πελάτης στο εξωτερικό. Εννοείτε πώς συμφωνώ ότι προτεραιότητα είναι ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ και όχι άρματα μάχης πόσο μάλλον νέο μαχητικό. Bradley αν δεν κάνω λάθος δεν έχουν οι Πεζοναύτες οπότε πηγή ο US Army, αλλά μήπως προκύψουν τίποτα AAV-7

Ilias_Skaltsiotis
Member
Noble Member
Ilias_Skaltsiotis

Τα f35 και v22 που μειώνουν, δεν τα έχουν αγοράσει ακόμα. Απλά θα μικρύνουν τις μελλοντικές παραγγελίες

kakaouskia
Member
Noble Member
kakaouskia

Καλησπέρα Νομίζω ότι έχουν χάσει λίγο τη μπάλα με αυτό το πλάνο. Σύμφωνα με το άρθρο, θέλουν να αντικαταστήσουν / περιορίσουν σχεδόν το σύνολο από τα υπάρχοντα κύρια οπλικά συστήματα (Abraams, F-35, Osprey, CH53K, βασικά αυτά που τους επιτρέπουν παρουσία στο έδαφος) με συστήματα που ακόμη δεν υφίστανται, όπως ΠΕΠ με δυνατότητα βολής NSM και χερσαίες πλατφόρμες για Tomahawk. Να μην μιλήσω για τα drones που ακόμη να αναπτυχθεί η μαγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τα κάνει πραγματικά αυτόνομες πλατφόρμες για πόλεμο (που να μην αναπτυχθεί). Ειδικά το τελευταίο δεν το καταλαβαίνω. Η μοναδική χερσαία πλατφόρμα για Tomahawk αυτή τη… Read more »

P-S
Member
Active Member
P-S

Συμφωνώ, ακούγετε απίτευτη τέτοιας έκτασης αναδιοργάνωση, αν γίνει μάλλον θα πρέπει να αλλάξουν όνομα στο Σώμα razz

Μια μικρή διόρθωση, αν δεν κάνω λάθος τα μινι-αεροπλανοφόρα ανοίκουν στον Ναυτικό και όχι στους Πεζοναύτες όπως και το πλήρωμα. Πεζονάυτες στα πολοία αυτά είναι το “φορτίο”, το Αεροπορικό Στοιχείο με τα αεροσκάφη και το Χερσαίο Στοιχείο με τους οπλίτες, τα οχήματα κτλ.

Ilias_Skaltsiotis
Member
Noble Member
Ilias_Skaltsiotis

Το σχέδιο του δκτη των πεζοναυτών είναι αυτοί να πάψουν να είναι το πολυεργαλειο που είναι σήμερα και να ξαναγίνουν το μάχιμο τμήμα του ναυτικού https://warontherocks.com/2019/12/notes-on-designing-the-marine-corps-of-the-future/ https://warontherocks.com/2019/10/a-striking-new-vision-for-the-marines-and-a-wakeup-call-for-the-other-services/ Ο λόγος που ξεφορτώνονται όλα αυτά τα συστήματα, είναι γιατί τα μεγάλα αμφίβια πλοία και τα αεροπλανοφόρα θα είναι ιδανικοί στόχοι για τους Κινέζους. https://breakingdefense.com/2019/08/marines-to-roll-out-major-modernization-plan-heavy-on-drones-fires/ Οι tomahawk θα αποκτήσουν δυνατότητα πλήγματος κατά κινούμενων στόχων και ουσιαστικά θα είναι αντιπολοϊκοί με τεράστια ακτίνα δράσης. https://breakingdefense.com/2019/05/navys-new-tomahawk-plan-targets-ships-bunkers-and-distance/ Το πλάνο είναι μικρές ομάδες ταχύτατα κινούμενες (γιατί ότι δεν κινείται, στοχοποιείται) θα καταλαμβάνουν μικρά νησιά και με nsm και tomahawk naval θα δημιουργούν συνθήκες anti access/area denial, ώστε… Read more »

NikolakiEfentis
Member
Famed Member
NikolakiEfentis

Ωραίος, thanks!

DP80
Member
Trusted Member
DP80

Ουσιαστικά θα αποτελέσουν ένα πρώτο τεστ της μελλοντικής δομής δυνάμεων. Το εγχείρημα δεν είναι καινούργιο και αποτελεί μετάλλαξη ή και εξέλιξη του προγράμματος FCS του στρατού των ΗΠΑ. Το FCS δεν προχώρησε λόγο υψηλού κόστους, αλλά και τεχνολογίας, που τότε δεν ήταν τόσο ανεπτυγμένη. Στην περίπτωση των πεζοναυτών μπορεί να γίνει ένα πρώτο τεστ αυτής της τεχνολογίας ή μάλλον καλύτερα αυτού του τρόπου πολέμου, αφού είναι αφενός το ποιο «ζωντανό» κομμάτι των αμερικάνικων ενόπλων δυνάμεων με την μεγαλύτερη πείρα και συνήθως το πρώτο όπλο που επεμβαίνει σε κάθε περίπτωση. Το όλο εγχείρημα είναι λογικό, απλά πρέπει να αποδειχθεί και στην… Read more »

seb
Member
Active Member
seb

Σουηδική επιρροή μυριζόμαι.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Οι μεταβολές αυτές δεν φαίνονται να είναι απλές προσαρμογές, αλλά ριζικές αναδιοργανώσεις σε θεμελιώδες επίπεδο. Νομίζω πως δεν είναι υπερβολή να πούμε πως παρακολουθούμε την εξέλιξη των αμφίβιων δυνάμεων των ΗΠΑ σε επίπεδο στρατηγικής, στην επόμενη μετάβαση από το ρόλο τους στο “Forward…from the sea” του ’90 και τις επιχειρήσεις COIN των 2 τελευταίων δεκαετιών σε μια νέα δομή για εκστρατείες island hopping στον 21ο αιώνα. Τέτοιες αλλαγές είναι επόμενο να είναι βαθύτατες, στο σημείο που να απαιτείται η δημιουργία συστημάτων που δεν υφίστανται καν. Κάποια από αυτά που αναφέρετε μάλιστα είναι non-issues, μια χούφτα μαστόροι εύκολα κατασκευάζουν πρόχειρους εκτοξευτές… Read more »

evaggelos
Member
Noble Member
evaggelos

καλα μεχρι να αποφασισουν οι αμερικανοι κ να το επικυρωση το κογκρεσο χαιρετισματα βαλτε κ εκλογες μεσα,τιποτε δε θα γινει αφηστε που στην πραγματικοτητα δεν ξερουμε αν ειναι οντως πλανο αλλαγης η απλα κοπηκαν τα χρηματα κ μαζευονται.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Πολύ γενναίες και ρηξικέλευθες οι αλλαγές του Berger, έως και ριψοκίνδυνες. Του USMC όμως δεν του είναι ξένες αυτές οι έννοιες. Ας δούμε.

Chris
Member
Famed Member
Chris

Ε’ιναι δυνατόν τόσο ριζοσπαστικό σχέδιο να εγκριθεί από το νομοθετικό σώμα;