14.2 C
Athens
Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Μέσα στον Δεκέμβριο η δοκιμή ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου από το ναυτικό των ΗΠΑ

- Advertisement -

Δοκιμαστικές βολές του νέου ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα από την Τετάρτη, 2 ως την Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ναυτικού των ΗΠΑ στην περιοχή του Κέντρου Ναυτικού Αγώνα Επιφανείας (ΚΝΑΕ) όπου το πολεμικό ναυτικό προειδοποιεί τους πολίτες να μην ανησυχήσουν για τα αυξημένα επίπεδα θορύβουυ.

Railgunβολές κατά… ριπάς

Η ειδοποίηση ήρθε από τη διεύθυνση Dahlgren που ανήκει στο ΚΝΑΕ και προειδοποίησε τους πολίτες πως λόγω της εκτέλεσης πραγματικών πυρών τα επίπεδα κρότου αναμένονται να ανησυχήσουν πολλούς στην ευρύτερη περιοχή του ποταμού Ποτόμακ. Παρά το γεγονός πως η ανακοίνωση δεν κάνει λόγο ούτε για το είδος του όπλου που θα δοκιμαστεί ούτε τα βλήματα που θα χρησιμοποιήσει, είναι σαφές ότι πρόκειται για δοκιμές του Railgun που αναπτύσσει το Κέντρο για να αποτελέσει το κυρίως όπλο προβολής πυρών των πολεμικών πλοίων του Ναυτικού.

Το Ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο έχει σχεδιαστεί για την υποστήριξη επιχερήσεων αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας, αντιβληματική προστασία και έμμεσα πυρά υποστήριξης ακριβείας. Διαθέτει εκτοξευτές ηλεκτρομαγνητικής λειτουργίας που χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό αντί για χημικής σύνθεσης προωθητικά για να εκτοξεύσουν αδρανή βλήματα σε πολύ υψηλές ταχύτητες.

Με τη χρήση ενός μαζικού ηλεκτρικού παλμού αντί για την πυροδότηση κάποιου χημικού συστατικού το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο μπορεί να εξαπολύσει βλήματα σε αποστάσεις πολύ μεγαλύτερες των 13 ναυτικών μιλίων που είναι το μέγιστο βεληνεκές των τυπικών σήμερα πυροβόλων των 5 ιντσών του Ναυτικού των ΗΠΑ. Στο παρελθόν, τα ηλεκτρομαγνητικά πυροβόλα έπασχαν από μειωμένη ενέργεια και μπορούσαν να εκτελέσουν λίγες μόνο βολές πριν να απαιτείτο η αντικατάσταση του εκτοξευτή. Σήμερα, ωστόσο, το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο έχει κατορθώσει να αυξήσει σημαντικά την ενέργεια βολής του και είναι ικανό να βάλλει εκατοντάδες βλήματα πριν χρειαστεί συντήρηση.

Οι ΗΠΑ θέλουν να αποκτήσουν πυροβόλο με εμβέλεια 1.000 ναυτικά μίλια!

Το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο αποτέλεσε αρχικά μια σύλληψη ως χερσαίο σύστημα προσβολής στόχων εδάφους μέχρι που οι δυνατότητές του έγιναν αντιληπτές και πυροδότησαν έρευνες για την κάλυψη κι άλλων αποστολών. Εξομοιώσεις και λεπτομερής ανάλυση καθόρισαν πως οι δυνατότητες να αποτελέσει μια λύση για αποτελεσματική άμυνα κατά αεροσκαφών και πυραύλων καθώς και στόχων επιφανείας ήταν βάσιμες.
Το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο με βλήματα πολυηχητικής ταχύτητας αναμένεται να αποτελέσει την πολυπόθητη οικονομικά αποδοτική λύση για αντιβληματική άμυνα και προσβολή στόχων από απόσταση σε ξηρά και θάλασσα στη θέση των πανάκριβων πυραύλων. Οι τελευταίοι μπορούν να εξοικονομηθούν για χρήση σε πιο απαιτητικούς στόχους μεγαλύτερης σημασίας.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

11 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rantaplan

Φημες θελουν , στην δοκιμη να παρισταται και ο Darth Vader!

Makis

θα είναι εν πνεύματι R.I.P.

My_name_is_Nobody

comment image

Last edited 1 month ago by My_name_is_Nobody
Rantaplan

XAXAAXAAAXA!Θεος!

Dimitris

We would be honored if you could join us…

GDM

Φυσικά οι Γερμανοί στον Β’ΠΠ δεν θα μπορούσαν να μην έχουν ασχοληθεί με το Railgun, φτάνοντας μέχρι να εκδοθεί και σχετική προδιαγραφή από τη Lufftwaffe, αλλά τους πρόλαβε το τέλος του πολέμου. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται για γαλλική ιδέα κατά τον Α’ΠΠ, αλλά και πάλι το τέλος του πολέμου διέκοψε τις δοκιμές που είχαν αρχίσει. (Πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Railgun).

Myrmidonas

Πόσο μπροστά οι Gallente (CCP Eve online)

Astrolavos

Μόνο Gallente (GREEKMAN, Mythos Corp 2004 – 2010)

.07

Myrmidonas

Myrmidonas και online, x-MYTHOS member

hypnosz

Πολύ ενδιαφέρον το video.Υποθέτω οτι ο “καπνός” που βγαίνει από την κάνη είναι 100% αποτέλεσμα αεροδυναμικών πιέσεων.

GDM

Στις παλιότερα συστήματα ήταν κυρίως πλάσμα από την εξάχνωση τμήματος των μετάλλων της “κάνης” από τον τεράστιο σπινθήρα, τη στιγμή που η έξοδος του σαμπό διάκοπτε το ηλεκτρικό κύκλωμα, αλλά κατέστρεφε την κάνη. Στα νεότερα, είναι κυρίως καπνός από την καύση σωματιδίων μετάλλων που παράγονται από την τριβή του σαμπό μέσα στην “κάνη”, που κατασκευάζεται πλέον από ανθεκτικότερα μέταλλα.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ThinkOutOfTheBox: Όπλα Laser στις νέες φρεγάτες του ΠΝ για αντιμετώπιση των τουρκικών UAV/UCAV και των όπλων τους

 Το Πολεμικό Ναυτικό, στις επόμενες εβδομάδες, ή έστω λίγους μήνες, θα πάρει μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις στη Νεότερη Ιστορία του. Η αγορά 4...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Οι US Marines αποσύρουν 16 πυροβολαρχίες Ρ/Κ πυροβόλων M777Α2. Ευκαιρία για...

72
 Οι Αμερικανοί πεζοναύτες σκοπεύουν να μειώσουν τις ενεργές πυροβολαρχίες ρυμουλκούμενων πυροβόλων M777 από 21 σε μόλις 5 μέχρι το 2030. Οι πυροβολαρχίες που θα...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 March #394

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Αύγουστος #399

Αγορά 4.49

Related News

ThinkOutOfTheBox: Όπλα Laser στις νέες φρεγάτες του ΠΝ για αντιμετώπιση των τουρκικών UAV/UCAV και των όπλων τους

 Το Πολεμικό Ναυτικό, στις επόμενες εβδομάδες, ή έστω λίγους μήνες, θα πάρει μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις στη Νεότερη Ιστορία του. Η αγορά 4...

Εντός του 2021 οι δοκιμές αποδοχής των ρωσικών τεθωρακισμένων Bumerang 8×8

Τον Απρίλιο του 2020, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS αναμετέδωσε πληροφορία της εταιρείας VPK (Voyenno-Promyshlennaya Kompaniya) πως η σχεδίαση του τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος 'Bumerang'...

Η Ιαπωνία εξετάζει την ανάπτυξη πυραύλων κρουζ με χαρακτηριστικά stealth

Για δεκαετίες, συγκεκριμένα από το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια κατάσταση στρατιωτικού περιορισμού, με πολλά οπλικά συστήματα στρατηγικής προβολής ισχύος...