Το αμερικανικό ταχύ μεταφορικό σκάφος «USNS Yuma» στον Πειραιά για εργασίες επιθεώρησης

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το ταχύ μεταφορικό σκάφος «USNS Yuma» του Αμερικανικού Ναυτικού βρίσκεται ελλιμενισμένο στον Πειραιά, όπου και θα υποστεί προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.

 

Το αμερικανικό σκάφος πήρε νωρίτερα μέρος στην πολυεθνική άσκηση «Αργοναύτης», που διοργανώθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία. Στο πλαίσιο της άσκησης το «USNS Yuma» επισκέφθηκε τη Λεμεσό στις 25 Μαΐου. Το σκάφος απέπλευσε από την κυπριακή πόλη στις 28 Μαΐου και έφθασε στον Πειραιά στις 2 Ιουνίου.

 

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία προμηθειών, το «USNS Yuma» θα υποστεί προγραμματισμένους ελέγχους σε διάφορα συστήματα μέχρι τις 24 Ιουνίου, με τις εργασίες επιθεώρησης να γίνονται στον Πειραιά. Το «USNS Yuma» εισήλθε σε υπηρεσία στις 21 Απριλίου 2017, είναι ικανό να αναπτύσσει μέχρι 43kn και διαθέτει ελικοδρόμιο.

 

Στο λιμάνι Λεμεσού για συμμετοχή στην άσκηση “Αργοναύτης 2019” το USNS Yuma


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
SpaceMan
Member
Noble Member
SpaceMan

Δεν θυμάμαι να έχουν ξαναγίνει εργασίες τέτοιου είδους σε αμερικανικό σκάφος πέρα από το προστατευμένο περιβάλλον της νατοϊκής βάσης στην Σούδα.

TCH
Member
TCH

Παρότι αποτελεί μέλος του στόλου του Αμερικάνικου πολεμικού ναυτικού, νομίζω είναι πολιτικής σχεδίασης πλοίο, γι’αυτό και εισέρχεται για ελέγχους στον Πειραιά.

Αποτελεί, κατά την ταπεινή μου γνώμη, άριστη ιδέα μεταφοράς υλικών και ανθρώπων για κάθε πολεμικό ναυτικό υπό συνθήκες ειρήνης ή σε συνθήκες χαμηλής έντασης – απειλών.
Εμείς βέβαια τα στέλνουμε στα τουρκικά διαλυτήρια.

https://www.politischios.gr/nautilia/sten-tourkia-gia-dialuse-to-panagia-parou

Θα μπορούσε κάποιος φίλος που γνωρίζει (πραγματικά) περισσότερα να αναπτύξει το θέμα;

NikolakiEfentis
Member
Famed Member
NikolakiEfentis

Σκέψεις, μεσοπρόθεσμα, για κάλυψη μερικών αναγκών του ΠΝ:

HMAS Sirius – Δείτε το ελικοδρόμιο που έχει προστεθεί στο πρώην Ελληνόκτητο product tanker.

https://www.globalsecurity.org/military/world/australia/hmas-sirius.htm

Bunga Mas

https://alchetron.com/MT-Bunga-Mas-Lima

Τα παραπάνω θα ήταν μια καλή επανεκκίνηση για τα Ελληνικά ναυπηγεία, καλύπτοντας κάποιες ανάγκες του ΠΝ. Δεν μιλάμε βέβαια για κύριες μονάδες μάχης όπου απαιτούνται full mil specs, αλλά σημαντικές μονάδες που οι ΕΔ χρειάζονται.