Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό κέντρο υποστήριξης των Αμερικανικών ΕΔ: Επισκευές στο «USNS Yuma» στην Κρήτη

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το αμερικανικό ταχύ μεταφορικό σκάφος «USNS Yuma» πρόκειται να υποστεί μη προγραμματισμένη εργασία επισκευής στην Κρήτη, η οποία θα γίνει μεταξύ 3 και 8 Ιουλίου 2019.

Το «USNS Yuma» έφθασε στο λιμάνι του Πειραιά στις 2 Ιουνίου, όπου βρίσκεται έως σήμερα. Κατά τον ελλιμενισμό του, το πλοίο δέχθηκε προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο, που οδήγησε την υπηρεσία προμηθειών των ΗΠΑ να προκηρύξει διαγωνισμό για την αντικατάσταση ελάσσονος υλικού. Αν και η επισκευή δεν αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες, το περιστατικό είναι ένα ακόμη παράδειγμα για τη σημασία της Ελλάδας ως κέντρο υποστήριξης πλοίων των ΗΠΑ και το ρόλο της Κρήτης στους ευρύτερους αμερικανικούς σχεδιασμούς.

Το «USNS Yuma» εισήλθε σε υπηρεσία στις 21 Απριλίου 2017, έχει μέγιστη ταχύτητα 43kn και διαθέτει ελικοδρόμιο. Πριν την άφιξή του στον Πειραιά, το αμερικανικό πλοίο συμμετείχε στην πολυεθνική άσκηση «Αργοναύτης 2019», που διοργανώθηκε τον Μάιο από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το αμερικανικό ταχύ μεταφορικό σκάφος «USNS Yuma» στον Πειραιά για εργασίες επιθεώρησης


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Panagiotis
Member
Trusted Member
Panagiotis

Γιατί δεν ίναι βαμμένο? Η είναι θέμα φωτισμού?

kapoios
Guest
kapoios

γιατι ειναι φτιαγμενο από αλουμινιο

NikolakiEfentis
Member
Famed Member
NikolakiEfentis

Μου κάνει και μένα εντύπωση που δεν είναι βαμμένο, ασχέτως αν είναι από αλουμίνιο.

Μακάρι τέτοιες αναθέσεις συντήρησης και επισκευών να αυξηθούν. Οι Αμερικανοί είναι τυπικοί και απαιτητικοί ακόμα και σε τέτοιες μικρής κλίμακας εργολαβίες, θα είναι καλό «σχολείο» για τις Ελληνικές εταιρείες.

nigozs
Member
nigozs

Εργασίες μερικών ημερών ….συντήρηση και δρομο

adpanos
Member
adpanos

Το κόστος κατασκευής και συντήρησης πλοίων των χωρών την Ε.Ε. φαίνεται παρακάτω.

comment image?w=600&h=315

Όπως βλέπεται έχουμε από τα χαμηλότερα κόστη.
Αυτό δίνει ελπίδα πως θα προτιμηθεί η Ελλάδα από πολλούς για συντήρηση και κατασκευή πλοίων , αν και όταν τα ναυπηγεία μας μπουν σε πλήρη λειτουργία .

Με το παραπάνω διάγραμμα σαν δεδομένο, όλος ο μελλοντικός Ελληνικός στόλος πρέπει να κατασκευαστεί στα Ελληνικά ναυπηγεία. Θα γλυτώσουμε εκατοντάδες εκατομμύρια €€€ .