Στη Μέση Ανατολή πλέει εκτάκτως το USS Bataan

3
990717-N-6605T-501 At sea with USS Bataan (LHD 5) Jul. 17, 1999 -- The amphibious assault ship Bataan conducts training operations in the Atlantic Ocean in preparation for an upcoming maiden deployment. U.S. Navy photo by PhotographerÕs Mate 3rd Class Dennis Timms. (RELEASED)
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το αμφίβιο αποβατικό πλοίο του αμερικανικού Ναυτικού USS Bataan ανέστειλε μια στρατιωτική άσκηση στην βόρεια Αφρική και κατευθύνεται προς την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ενώ κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το εν λόγω πλοίο από κοινού με τα συνοδευτικά του της 26 Μονάδας Εκστρατείας Πεζοναυτών (MEU) αποχώρησε εσπευσμένα από άσκηση ανοιχτά του Μαρόκου όπου συμμετείχε.

Με τον τρόπο αυτό οι ΗΠΑ κλιμακώνουν περαιτέρω την ένταση ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή. Τα τελευταία χρόνια εξάλλου η διαθεσιμότητα κάποιου αεροπλανοφόρου στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου είχε υπάρξει προβληματική.

Απουσία αμερικανικού αεροπλανοφόρου από τον Περσικό Κόλπο

Προβολή ισχύος: το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στον Περσικό Κόλπο


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
ThanosD
Member
Active Member
ThanosD

Απο οτι φαινεται έχει 2 αερoπλανοφόρα στη περιοχη ..cvn75,cnv72 ,Λογικα θα πρέπει να φέρουν και τρίτο…απο την πλευρα της Μεσογειου .

Miscojones
Member
Noble Member
Miscojones

Μεταφέρει ένα τάγμα πεζοναυτών. Πιστεύω οτι μπροστά στους 550.000 Ιρανούς στρατιώτες θα έχουν πολλά να κάνουν οι πεζοναύτες.
Με λίγα λόγια, τα πράγματα είναι σκούρα για Αμέρικα σε περίπτωση σύρραξης. Τα τελευταία χρόνια, όπου μπλέκονται οι Ιρανοί νικάνε. Πάρτε για παράδειγμα την Χεζμπολάχ στο Λίβανο-Συρία εναντίον του Ισραήλ και τους Χούτις που υποστηρίζονται από Ιράν.

AESA
Member
Famed Member
AESA

Ετοιμάζετε κανείς να κάνει απόβαση στο Ιράν και δεν το πήραμε είδηση; Θα κολυμπήσουν οι 550.000 Ιρανοί να επιτεθούν στο Bataan;