Η Τεχεράνη αρνείται ότι το USS Boxer κατέρριψε ένα ιρανικό drone

5
USS Boxer (LHD-4) transits the Pacific Ocean. Boxer in March 2019
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Όπως είχαμε ήδη γράψει πριν λίγες μέρες το Πεντάγωνο αλλά κι ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ είχαν δηλώσει ότι ένα ιρανικό μη επανδρωμένο αερόχημα (drone) προσέγγισε «απειλητικά» σε μικρή απόσταση το αμερικανικό LHD USS Boxer στα στενά του Ορμούζ και καταρρίφθηκε.

Ιρανικό drone «έπεσε» θύμα του αμερικανικού συστήματος LMADIS

Όμως τώρα το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) έδωσε στην δημοσιότητα με πλάνα από ιρανικό drone που πετούσε πάνω από την εν λόγω περιοχή αρνούμενοι ότι καταρρίφθηκε, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου των Φρουρών που μετέδωσε το πρακτορείο Mehr News Agency: «Αυτό ήταν ένα μεγάλο ψέμα. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι ο πρόεδρος μιας χώρας αναφέρθηκε στο θέμα ενώ μιλούσε άμεσα με τους δημοσιογράφους, γι’ αυτό εξετάσαμε το ζήτημα αρκετές φορές»..

Το εν λόγω βίντεο, το οποίο είχε μεταδοθεί από το εν λόγω πρακτορείο ειδήσεων απεικονίζει το drone να πετά πάνω από την περιοχή και να καταγράφει πλάνα του USS Boxer και των πέντε συνοδευτικών του πλοίων καθώς αυτά εισέρχονταν στα στενά του Ορμούζ.

Πρόκειται για μία ακόμα κλιμάκωση στην ένταση στην περιοχή. Πριν αρκετές μέρες, οι Φρουροί είχαν καταρρίψει αυτοί ένα αμερικανικό αερόχημα MQ-4C.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Προκαλεί εντύπωση αυτή η δήλωση, είτε υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου, είτε λένε αλήθεια, γιατί δε μπορεί να μην έχει ένα FLIR το αναθεματισμένο (το παρεμβολάκι, όχι το UAV…).

Ganesha_Mahesvari
Member
Trusted Member
Ganesha Mahesvari

Μου φαίνεται πολύ χοντρό το να μην έχει καταρριφθεί το drone και να κάνουν οι Αμερικάνοι τέτοιες δηλώσεις… από την άλλη επίσης με ξεπερνάει το πως υποστηρίζουν οι Ιρανοί ότι δεν έχει καταρριφθεί όταν οι Αμερικάνοι θα μπορούσαν να δημοσιεύσουν αποδείξεις και να τους ξεμπροστιάσουν.. να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο επεισόδιο σε αυτό το σήριαλ…

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Τι ακριβώς εννοούν λέγοντας «εξετάσαμε το ζήτημα αρκετές φορές»; Δεν ήταν σίγουροι αν έχουν όλα τους τα drones και τα μέτρησαν;

dimitrisx
Member
Noble Member
dimitrisx

Τουρκικό παιδιά θα είναι! grin

Διογκούμενης
Guest
Διογκούμενης

Μα και οι Αμερικανοί είχαν αρνηθεί ότι καταρρίφθηκε το ντρουν τους .Σε τέτοιες καταστασεις μεγαλύτερο θύμα είναι η αλήθεια