Σε άθλια κατάσταση πλήρωμα και εξοπλισμός του USS Fitzgerald πριν την θανατηφόρα σύγκρουση με εμπορικό πλοίο το 2017

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μια εσωτερική έκθεση του Αμερικανικού Ναυτικού, που ποτέ δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, κάνει λόγο για τρομερή έλλειψη επαγγελματισμού, αδυναμίας τήρησης διαδικασιών και βλάβες σε βασικό εξοπλισμό του αντιτορπιλικού USS Fitzgerald πριν από τη θανατηφόρα σύγκρουση του με εμπορικό πλοίο το 2017, που σκότωσε σκότωσε επτά ναυτικούς και προκάλεσε ζημιές ύψους έως $367 εκατομμυρίων.

Οι Navy Times εξασφάλισαν αντίγραφο της έκθεσης, που συντάχθηκε από τον Αντιναύαρχο Brian Fort και υποβλήθηκε 41 ημέρες μετά τη σύγκρουση. Η έκθεση ασκεί δριμύτατη κριτική στο πλήρωμα, ιδιαίτερα όσον αφορά τις διαδικασίες πλοήγησης που ακολούθησε, και οδήγησαν στην καταστροφική σύγκρουση που έλαβε χώρα στις 17 Ιουνίου 2017.

Σύμφωνα με το Navy Times, το σύστημα Voyager Management System του USS Fitzgerald, ένα βοήθημα ναυσιπλοΐας που σχεδιάστηκε για να βοηθά το πλήρωμα να διέρχεται από τα σημεία με αυξημένη ναυτική δραστηριότητα, καταστράφηκε και κανιβαλίστηκε για να κρατήσει κάποια άλλα συστήματα σε λειτουργία. Το πλοίο δεν είχε επικεφαλής κατώτερο αξιωματικό για να βοηθήσει με την ναυσιπλοΐα και η ηγεσία του πλοίου χαρακτηρίστηκε ως «δυσλειτουργική».

Παραβιάστηκαν μόνιμες εντολές και ένα ζήτημα προσωπικής δυσπιστίας μεταξύ των αξιωματικών της γέφυρας και του κέντρου πληροφοριών μάχης (CIC) εμπόδισε την επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, καθώς κατά τη διάρκεια της ειρήνης το CIC επικουρεί το έργο των παρατηρητών της γέφυρας που καθορίζουν τους ελιγμούς του πλοίου.

Υπήρχαν και άλλα προβλήματα με το προσωπικό του Fitzgerald. Ο μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων με το 7ο Στόλο που εδρεύει στην Ιαπωνία, στέρησε από το πλήρωμα χρόνο ανάπαυσης, ενώ ο χρόνος εκπαίδευσης μεταξύ των επιχειρήσεων, επίσης μειώθηκε.  Η έκθεση περιγράφει επίσης ένα περιβάλλον στο οποίο οι γραφειοκρατικές υποχρεώσεις του πληρώματος, πιθανώς τους αποσπούσαν τη προσοχή από την ασφαλή λειτουργία του πλοίου.

Η USS Fitzgerald μεταφέρθηκε από τον μεταφορέα πλοίων M / V Transshelf στην Πασκαγκούλα του Μισισιπή για επισκευές, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα του 2019, και κατόπιν το πλοίο θα υποβληθεί σε εκτεταμένες δοκιμές πριν επανενταχθεί στον Στόλο.

Πηγές: Naval Times, Popular Mechanics


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
icogeo
Guest
icogeo

Παιδια λίγο προσοχή στο proofreading. Τουλάχιστον ο τίτλος να ακολουθεί το κείμενο.

“Σε άθλια κατάσταση πλήρωμα και εξοπλισμός του USS Fitzgerald πριν την θανατηφόρα σύγκρουση με εμπορικό πλοίο το 2017” (οχι το 2007)

Flight and Space
Admin
Famed Member

Δεν θα σχολιάσουμε

α
Guest
α

Ένα “ευχαριστούμε” θα αρκούσε. Μην είστε τόσο

spyros_sub
Member
spyros_sub

Μετά από τέσσερις μήνες ακολούθησε το περιστατικό με το USS McCain, πάλι στον Ειρηνικό με 10 νεκρούς, που προκάλεσε δομικό ¨σεισμό¨ στο USN. Τα περιστατικά ερευνήθηκαν ενδελεχώς και το βασικό συμπέρασμα συνοψίζεται στο άρθρο του διοικητή του Στόλου Ειρηνικού στο PROCEEDINGS. Οι τεράστιες απαιτήσεις ετοιμότητας/διαθεσιμότητας -consumption of readiness- στερούν τα πλοία από την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη βάσης και από τα πληρώματα τον απαραίτητο χρόνο για ξεκούραση και εκπαίδευση.

ECG
Guest
ECG

Για να κανουμε την αυτοκριτικη μας, σκεφτειτε τα σχόλια σε περίπτωση που ήταν ελληνικό το πλοίο…

Gilan
Member
Gilan

Φαντάζομαι στην Ελλάδα τα πράματα θα είναι χειρότερα, εδώ δεν έστειλαν προμήθειες σε πλοίο που επιτηρούσε εχθρική δραστηριότητα ανοιχτά της Κύπρου…!