Δοκιμές οπλισμού του νεώτερου αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Gerald R. Ford

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford (CVN 78) ολοκλήρωσε πρόσφατα τις δοκιμές κύριων οπλικών συστημάτων του ενώ βρισκόταν εν πλω στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Οι δοκιμές έλαβαν χώρα κατά την φάση μετά την παράδοση (post-delivery test and trials – PDT&T) και σκοπό έχουν να φέρουν τα συστήματα του πλοίου και το ίδιο το σκαρί στα όρια της αντοχής του πιστοποιώντας την επιτυχημένη ολοκλήρωση και διασύνδεση των συστημάτων μεταξύ τους.

Το αεροπλανοφόρο «USS Gerald R. Ford» θα είναι το πρώτο αμερικανικό πλοίο με όπλα laser;

Συγκεκριμένα, δοκιμάστηκε επισταμένα η κεραία ραντάρ εναερίου ελέγψου (Air Traffic Control Radar Beacon – ATCRB) σε συνδυασμό με το σύστημα αναγνώρισης φίλου ή εχθρού (IFF) σε στόχους αέρος και επιφανείας καθώς και η έγκυρη και έγκαιρη αναγνώριση φίλων ή εχθρικών στόχων.

Μετά την αναγνώριση, το πλοίο δοκίμασε τα οπλικά συστήματα αμύνης του (sea-based developmental testing – SBDT) σε σενάρια ενάντια σε προσομοιώσεις εχθρικών επιθέσεων.

Αεροσκάφη Kfir and Hawker Hunter της ιδιωτικής εταιρίας Airborne Tactical Advantage Company με F-35 των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια ασκήσεων. Η εταιρία καλύπτει το ρόλο του “εχθρικού ίχνους” σε πολλές προηγμένες ασκήσεις προσομοίωσης απειλής (φωτογραφία: ATAC)

Στις προσομοιώσεις έλαβαν μέρος αεροσκάφη Kfir και Hawker Hunter της ιδιωτικής εταιρίας Airborne Tactical Advantage Company (ATAC) που δοκίμασαν το ραντάρ Dual Band Radar (DBR) του Ford.

Ως μέρος της παραπάνω άσκησης SBDT το πλήρωμα εκτέλεσε εικονικά πυρά προσομοιώνοντας εμπλοκή στόχων με τα όπλα του αεροπλανοφόρου. Οι ασκήσεις χαρακτηρίστηκαν επιτυχημένες.

USS Gerald R. Ford, επιστροφή στη θάλασσα

Το USS G. Ford είναι το νεώτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ και το πρώτο που ναυπηγείται για το πολεμικό ναυτικό της χώρας εδώ και 40 χρόνια για αυτό και ο επισταμένος έλεγχος λειτουργίας όλων των υποσυστημάτων του είναι πολύ σημαντικός για το μέλλον του Ναυτικού.

Πηγή


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Alexandroskleopap Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
kleopap
Member
Member
kleopap

Τι εννοείτε με το “Το USS G. Ford είναι το νεώτερο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ και το πρώτο που ναυπηγείται για το πολεμικό ναυτικό της χώρας εδώ και 40 χρόνια”;

Alexandros
Member
Noble Member
Alexandros

Η Προηγούμενη κλάση αεροπλανοφόρων ήταν η Nimitz με δέκα σκάφη όλα κατασκευασμένα το 1968 έως το 2006! Μπορεί να έφτασε η κατασκευή τους μέχρι το 2006 αλλά η σχεδίαση παρέμεινε της δεκαετίας του 60 με πολλές αναβαθμίσεις φυσικά. Η προηγούμενη του Nimitz ήταν η Kitty Hawk με 3 σκάφη κατασκευασμένα από το 1956-1967

Alexandros
Member
Noble Member
Alexandros

Ξέχασα το USS Enterprise (CVN-65) Που ήταν ένα το μοναδικό σκάφος της κλάσης του που κατασκευάστηκε, μεταξύ 1958–1961