Το Αμερικανικό Ναυτικό ετοιμάζεται να εντάξει σε υπηρεσία το «USS South Dakota» τον επόμηνα μήνα. Εν αναμονή του γεγονότος, προχώρησε στη δημοσίευση βίντεο στο Youtube, στο οποίο παρουσιάζει το υπό παραλαβή υποβρύχιο.

 

Οι εργασίες ναυπήγησης του «USS South Dakota» ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2016, στα ναυπηγεία General Dynamic Electric Boat στο Κονέκτικατ. Το υποβρύχιο ανήκει στην κλάση-Virginia, είναι μήκους 377ft, έχει πλάτος 34ft και εκτόπισμα 7.900t. Κάθε ft αντιστοιχεί σε 30cm.

 

Το «USS South Dakota» διαθέτει τέσσερις τορπιλοσωλήνες των 533mm για την εξαπόλυση τορπιλών Mk48. Επιπλέον, φέρει δύο κάνιστρα εκτόξευσης 12 συνολικά πυραύλων μακρού πλήγματος Tomahawk. Τέλος, το υποβρύχιο έχει βελτιωμένο σόναρ.

 

Σύμφωνα με το «Popular Mechanics», το νέο υποβρύχιο έχει στο εσωτερικό του βελτιωμένο εξοπλισμό εργονομίας, όπως οθόνες αφής στον σταθμό κατάδυσης. Μεγαλύτερη άνεση παρέχεται στο πλήρωμα, που τώρα εμφανίζεται να έχει λίγο περισσότερες ανέσεις, από αυτές που διατίθενται για τα πληρώματα παλαιότερων Virginia. Το μέγιστο βάθος κατάδυσης του «USS South Dakota» παραμένει απόρρητο. Το υποβρύχιο θα παραδοθεί στο Αμερικανικό Ναυτικό στις 2 Φεβρουαρίου.

 

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εχω μια σχετική (με το οτι βελτιώθηκαν οι συνθήκες) απορία για όποιον γνωρίζει. Γιατι τα υποβρύχια αυτά έχουν τόσο μεγάλο πλήρωμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό (στο ιντερνετ βρίσκω για 135 άτομα εκ των οποίων οι 15 αξιωματικοι);

 2. Αν και μη ειδικός θα ήθελα να καταθέσω την άποψη μου για το ερώτημα σας.
  Το USN έπειτα την απώλεια του USS THRESHER SSN 593 το 1963 ξεκίνησε το προγραμμα SUBSAFE το οποίο συνεχίζεται στις μέρες μας και αφορα την προληπτική και κατασταλτική αντιμετώπιση καταστροφών, κυρίως απο φωτιά και είσοδο υδάτων στα υποβρύχια τους. Οι Αμερικανοί είναι εμμονικοι με το Battle Damage Control και αυτό απαιτεί πολλά…..χέρια.
  Μην ξεχνάμε ότι η τυπική ανάπτυξη-περιπολία των επιθετικών Υ/Β του USN φθάνει τους 6-7 μηνες, διάστημα όπου στην καλύτερη περίπτωση θα πιάσουν σε 4-5 λιμάνια για ξεκούραση πληρώματος και ανεφοδιασμό σε τρόφιμα. Είναι λογικό το φαινομενικά αυξημένο πλήρωμα να λειτουργεί ευνοϊκά στην αναπόφευκτη κόπωση του προσωπικού.
  Ελπίζω να υπήρξα εύστοχος στις υποθέσεις μου και να απαντήθηκαν έστω μερικώς οι απορίες σας.

 3. Τα SSN, όπως το USS SOUTH DAKOTA δεν έχουν διπλά- εναλλασσόμενα πληρώματα (BLUE-GOLD).
  Το σύστημα BLUE-GOLD χρησιμοποιείται μόνο στα SSBN και τα 4 SSGN.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here