Ο μοναδικός δορυφόρος της Βενεζουέλας είναι εκτός ελέγχου

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο πρώτος και μοναδικός δορυφόρος της Βενεζουέλας είναι εκτός ελέγχου από τις 13 Μαρτίου, όταν μια σειρά από κινήσεις τον έθεσαν σε ελλειπτική τροχιά.

Ο δορυφόρος, με το όνομα VeneSat-1, εκτοξεύθηκε με κινεζικό πύραυλο Long March 3B στα τέλη του 2008 και τέθηκε σε λειτουργία τον Ιανουάριο του 2009. Ο δορυφόρος αναμενόταν να σταματήσει τη λειτουργία του το 2024.

Ο VeneSat-1 ελέγχεται από τον ABAE, τον διαστημικό οργανισμό της Βενεζουέλας, και προσφέρει υπηρεσίες επικοινωνιών και μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος. Σύμφωνα με δύο αμερικανικές εταιρείες εντοπισμού δορυφόρων, ο VeneSat-1 υπέστη «αξιοσημείωτη αλλαγή τροχιάς». Επιπλέον, αν η θέση του μεταβληθεί ακόμα περισσότερο, θα χαθεί η επαφή με τον επίγειο σταθμό στη Βενεζουέλα και η χώρα θα πρέπει να στηριχθεί σε επίγειους σταθμούς άλλων χωρών, για να ανακτήσει τον έλεγχό του.

Όπως σημειώνει το «Space News», η Βενεζουέλα έχει αρχίσει συνομιλίες με την Κίνα για τη σχεδίαση ενός νέου δορυφόρου επικοινωνιών, του VeneSat-2, ο οποίος θα αντικαταστήσει στο μέλλον τον VeneSat-2. Αν ο VeneSat-1 καταστεί όμως άχρηστος πριν την εκτόξευση του VeneSat-2, η Βενεζουέλα θα πρέπει μέχρι τότε να στραφεί σε ξένους δορυφόρους για να καλύψει τις ανάγκες της.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΜΑΡΤΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Tango.Alphad.bG... Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
G...
Member
Famed Member
G...

Εδω τρωνε καθε δυο μερες, ο δορυφόρος τους μάρανε

d.b
Member
Noble Member
d.b

Είναι τα φιλαράκια του δικού μας Παππα που ήθελε και διαστημική υπηρεσία με ανθρώπους που δεν είχαν καν email

Tango.Alpha
Member
Noble Member
Tango.Alpha

Ναι αλλά μας έμαθε τον καυσοκαλυβήτη.