Η Εθνοφρουρά του Βερμόντ απέσυρε τα τελευταία F-16

6
3290
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 47
  •  
  •  

Τα τέσσερα τελευταία μαχητικά F-16 της 134ης Μοίρας Μαχητικών της Εθνοφρουράς του Βερμόντ, με έδρα την αεροπορική βάση Burlington, αποσύρθηκαν στις 6 Απριλίου 2019.

 

Σύμφωνα με το «Defence-Blog», τα F-16 της μοίρας αντικαθίστανται από το F-35. Η 134η Μοίρα Μαχητικών διατηρούσε σε υπηρεσία 18 F-16C και προμηθεύεται αντίστοιχο αριθμό μαχητικών F-35A.

 

Τα πρώτα μαχητικά F-16C/D εντάχθηκαν στη μοίρα το 1986 και η ίδια επανεξοπλίστηκε με το F-16C/D Block 30 το 2008. Τα F-16C/D που αντικαταστάθηκαν, μοιράζονται σε άλλες μοίρες της Εθνοφρουράς.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 47
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
a.o.
Guest
α.ο.

Αξίζει να τα πάρουμε?

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Δεν διακρίνονται οι αριθμοί FY, αλλά είναι (από το συνδυασμό ακροφυσίων και HUD) Block 50, από τα νεότερα άρα του στόλου της USAF/ANG/AFRes, συνεπώς μάλλον θα αναδιανεμηθούν σε άλλες μονάδες διότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα (πάρα πολλές μοίρες, ιδίως της ΕΦ και των εφεδρειών, είχαν υποστεί μείωση από τα 18 στα 15 και μετά στα 12 α/φ λόγω σπάνεως και αριθμού ευρισκομένων υπό αναβάθμιση ανά πάσα στιγμή) ….

Spyros
Member
Noble Member
Spyros

Σύμφωνα με τη τελευταία παράγραφο (αν δεν έχει κάποιο λάθος) είναι Block 30, πολλαπλώς αναβαθμισμένα, προφανώς. Δεν έχουν μια εισαγωγή στο χείλος προσβολής της βάσης του κάθετου σταθερού, που έχουν τα δικά μας PXII (και τα νεότερα), αλλά δεν ξέρω αν έχει ουσία αυτό — ό,τι θυμάμαι από το παλιό μοντελιστικό μου παρελθόν γράφω!

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Μπράβο μάτι! Respekt!

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Τα περίφημα Green Mountain Boys! Η παράδοσή τους φθάνει μέχρι τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας, στο 18ο αιώνα, όταν ήδη το 1775 κατέλαβαν, υπό τον θρυλικό Ethan Allen, το Fort Ticonderoga από τους Εγγλέζους. Το σημερινό τους αεροδρόμιο βρίσκεται ακριβώς στον οικισμό όπου πέθανε και τάφηκε ο περίφημος πολέμαρχος και διανοούμενος.

Andreas
Member
Noble Member
Andreas

Θα το μετανιώσουν και θα τα ζητούν πίσω.