Χαρίζεται (ναι, χαρίζεται!) βομβαρδιστικό Victor – αλλιώς πάει για σκραπ

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ένα από τα τελευταία βομβαρδιστικά της σειράς V (Victor, Valiant, Vulcan) με αριθμό σειράς XH673, που εδώ και είκοσι και πλέον χρόνια έχει αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία, βρίσκεται έξω από τον αεροπορικό σταθμό Marham (Air Station) ως Gate Guard.

Ωστόσο, μια πρόσφατη επιθεώρηση της ατράκτου του αεροσκάφους αποκάλυψε σημαντικές φθορές και ρωγμές σ’ αυτήν. Το δε κόστος για την επισκευή του αεροσκάφους ξεπερνά κατά πολύ τον προϋπολογισμό της βάσης, με αποτέλεσμα να ληφθεί η απόφαση να προσφέρει δωρεάν το αεροπλάνο σε οποιονδήποτε επιθυμεί να παραλάβει το αεροπλάνο και να το αποκαταστήσει.

Ένας εκπρόσωπος του σταθμού δήλωσε ότι αν κανείς δεν βρεθεί να ζητήσει το αεροσκάφος, αυτό θα καταστραφεί και θα αποσυρθεί από το σημείο.

Εάν όντως συμβεί αυτό, ο σταθμός σκοπεύει τουλάχιστον να “κρατήσει την ουρά του Victor και να την τοποθετήσει σε ένα ξεχωριστό βάθρο ως αφιέρωμα σε όλο το προσωπικό που εργάστηκε και πέταξε στον Βίκτωρα”.

Όποιος ενδιαφέρεται να παραλάβει το αεροσκάφος θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει τα χρήματα για να αναλάβει την αποκατάσταση και είναι σε θέση να πάρει από το συγκεκριμένο σημείο. Τα ενδιαφερόμενα μέρη πρέπει να υποβάλουν τις προσφορές τους μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του 2020. Οι προσφορές που περιλαμβάνονται στις προσφορές πρέπει να είναι η απόδειξη της οικονομικής ικανότητας για την αποκατάσταση καθώς και η απόδειξη της δυνατότητας απομάκρυνσης του αεροπλάνου από τις εγκαταστάσεις.

Το χρονικό πλαίσιο μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης, αν και ο σταθμός συνιστά τη μετακίνησή του στους ανοιξιάτικους ή καλοκαιρινούς μήνες. Θα υπάρξει δε και μια εκδήλωση για τα ενδιαφερόμενα μέρη προκειμένου να έρθουν και να το δουν από κοντά.

Κατά τη λήψη των προσφορών, ο σταθμός θα διεξάγει έρευνα για να καθορίσει το κόστος της διάλυσης του αεροπλάνου σε περίπτωση που κανείς δεν καταθέσει κατάλληλη προσφορά για την παραλαβή του αεροσκάφους.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
d.bSAABFalcon7Chrisgk1 Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Chrisgk1
Member
Active Member
Chrisgk1

Θα το τσίμπαγα αλλά καίει πολύ ρε γμτ !!!

Falcon7
Member
Active Member
Falcon7

Save Victor, ρεεεεε!

SAAB
Member
Trusted Member
SAAB

“Όποιος ενδιαφέρεται να παραλάβει το αεροσκάφος θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει τα χρήματα για να αναλάβει την αποκατάσταση και είναι σε θέση να πάρει από το συγκεκριμένο σημείο.”
Α! Εδώ τα χαλάμε!

d.b
Member
Noble Member
d.b

Ο άγνωστος πρωταγωνιστής του βομβαρδισμού των Φωκλαντς