Γενέθλια του Βίκτορ Πουγκάτσεφ, σύγχρονου κορυφαίου πιλότου της ΕΣΣΔ/Ρωσίας

3
1747
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Σήμερα είναι τα γενέθλια του πιλότου Βίκτορ Πουγκάτσεφ, του πιλότου που σχεδίασε και υλοποίησε το 1989 το θρυλικό ελιγμό “Pugachev Cobra“. Ήταν το 1989, όταν στην έκθεση του Bourget o Πουγκάτσεφ έμεινε στην ιστορία με ένα αριστοτεχνικό ελιγμό που εκτέλεσε με ένα Su-27, τον μεγάλο αντίπαλο τότε του F-15.

O Victor Pugachev γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου 1948 στο Taganrog. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Αεροπορική Ακαδημία του Yeisk στη Komarova. Το 1976 εισήχθη στην Σχολή Δοκιμαστών Πιλότων. Το 1980 άρχισε να εργάζεται για το Σχεδιαστικό Γραφείο Sukhoi. Εκεί έκανε αρκετά παγκόσμια ρεκόρ πετώντας με το υπερσύγχρονο για την εποχή Su-27. Ανάμεσα στα αεροσκάφη που πέταξε περιλαμβάνονται MiG-31, MiG-25, Su-25, Su-27, Su-33, και άλλοι τύποι.

Ο ελιγμός του πίσω στο 1989 έμεινε στην ιστορία και έκτοτε έχει επαναληφθεί από πολλούς άλλους πιλότους, πετώντας είτε τα πανίσχυρα Su-27/30/33/35 είτε άλλα αεροσκάφη (ακόμη και δυτικά). Το σίγουρο είναι πως ο Πουγκάτσεφ έχει μείνει στην ιστορία. Χρόνια του Πολλά!


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Biopalaistis
Guest
Biopalaistis

Χαιρω πολύ, με συγχρονα trust vectoring συστήματα το κάνει και η γιαγιά μου

jimeta
Guest
jimeta

Τότε βάλε την γιαγιά σου να την κάνει την μανούβρα μετά το μανουβράρισμα του γαιδουριού της,ο κλασσικός που έχει γνώμη και γνώση για τα πάντα,και για αυτό έχουμε φτάσει σε αυτήν την κατάσταση και δεν υπάρχει σωτηρία.

chikichiki
Guest
chikichiki

Η μαγκιά είναι ακριβώς στο ότι αυτό το αεροσκάφος μπορούσε να το κάνει αυτό πριν το TVC γίνει επιχειρησιακή τεχνολογία. Ο Πουγκάτσεφ ήταν ένας ταλαντούχος άνθρωπος ο οποίος κατανόησε πως να εκμεταλλευτεί τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Su-27 για να δημιουργήσει ένα θέαμα που για πολλά χρόνια δεν είχε αντίστοιχο. Τώρα με ψηφιακό έλεγχο πτήσης, TVC, FADEC, όλα έχουν σχετικοποιηθεί. Αλλά είναι ζαβολιές, πως να το κάνουμε…