11.4 C
Athens
Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Βίντεο με βελγικά μαχητικά F-16 σε “αερομαχίες” με οπλισμένα ρωσικά αεροσκάφη πάνω από τη Βαλτική

- Advertisement -

Μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Βελγικής Αεροπορίας που ήταν ανεπτυγμένα στη βάση Siauliai, στη Λιθουανία, στο πλαίσιο επιτήρησης του εναερίου χώρου της βαλτικής χώρας από το ΝΑΤΟ αναχαίτισαν εικονικά σχηματισμό ρωσικών μαχητικών που πετούσαν σε διεθνή εναέριο χώρο πολύ κοντά στο αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Donald Cook. Το περιστατικό συνέβη στις 17 Απριλίου κι ενώ το αμερικανικό αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke του 6ου Στόλου βρισκόταν ανοιχτά των λιθουανικών ακτών.

Αμερικανικά F-15C θα αναχαιτίζουν Ρώσους πάνω από την Βαλτική


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συμμαχικής Εναέριας Διοίκησης “τα ρωσικά μαχητικά πετούσαν σε διεθνή εναέριο χώρο πραγματοποιώντας υπερπτήσεις πάνω από το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ USS Donald Cook” (…) “τα βελγικά μαχητικά αναχαίτισαν τα ρωσικά με επαγγελματισμό εκδιώκοντάς τα και αποδεικνύοντας πως το ΝΑΤΟ είναι παρόν, ενεργό και έτοιμο να αντιδράσει σε κάθε απειλή”.
Ενδιαφέρον είναι ένα βίντεο που δημοσίευσε από το περιστατικό η Βελγική Αεροπορία παρμένο από το κοκπιτ των βελγικών F-16 και το σύστημα κάμερας του κράνους των πιλότων και δείχνει τις φάσεις αναχαίτισης των ρωσικών Su-24, Su-27 και Su-30SM.

Το ενδιαφέρον είναι πως τα ρωσικά μαχητικά εμφανίζονται να είναι οπλισμένα με πυραύλους αέρος-επιφανείας.

Rare Bear: Ιταλικά Eurofighter αναχαιτίζουν θαλάσσιες «Αρκούδες»


Οι εικονικές αερομαχίες μεταξύ μαχητικών του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας (άλλοτε ΕΣΣΔ) ήταν συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου αλλά πλέον το “σπορ” έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα ειδικά πάνω από τη Βαλτική, γεγονός που επέβαλε την ανάπτυξη εκ περιτροπής μαχητικών αεροσκαφών στα Βαλτικά κράτη.


Οι συναντήσεις ρωσικών και ΝΑΤΟϊκών αεροσκαφών όμως δεν περιορίζονται στη Βαλτική. Στις 8 Απριλίου αμερικανικά μαχητικά F-22 αναχαίτισαν δύο ρωσικά Ilyushin Il-38 σε ναυτική περιπολία στον Βερίγγειο Πορθμό. Μια εβδομάδα μετά, ρωσικά Su-35 πραγματοποίησαν αντίστοιχη κίνηση σε ένα αμερικανικό P-8A Poseidon πάνω από τη Μεσόγειο. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε την περασμένη Κυριακή ξανά μεταξύ ενός ρωσικού Su-35 κι ενός P-8A Poseidon.

Αναχαίτιση ρωσικών Su-27 από βέλγικα F-16A και καζούρα στο twitter


Πηγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
My_name_is_Nobody

Αν θέλουν να κάνουν πραγματικές αναχαιτίσεις, ας έρθουν εδώ !

My_name_is_Nobody

comment image

sotbak

ή καλύτερα οι άνδρες και τα …γατάκια…

x-m

Κάποιοι είναι τυχεροί.Συνορεύουν με Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο και στον ελεύθερο τους χρόνο πάνε για απόκτηση εμπειριών. ΄Αλλοι πάλι…….. 😕 😕

sotbak

έτσι είναι τα “γωνιακά” οικόπεδα…….

epampapas

Και πετούσαν σε διεθνή εναέριο χώρο, Μάλιστα.
Περιμένω τη μέρα που θα δω βελγικά και λοιπά συμμαχικά αεροσκάφη να μας βοηθούν στην επιτήρηση του δικού μας εναέριο χώρου. Και ας μην αναχαιτίζουν στο διεθνή ενάεριο χώρο. Ας αναχαιτίζουν στον εθνικό. Εκεί που κανονικά δικαιολογείται μέχρι και κατάρριψη να κάνεις.

x-m

Με τίποτα βοήθεια ξένων: στοιχειώδης αυτοσεβασμός !

kK19641970

Αν έρθουν μια εβδομάδα και ακολουθήσουν το πρόγραμμα των δικών μας ΘΕΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ θα πάρουν αναρρωτική για έξι μήνες και θα γράψουν βιβλίο για τις ηρωικές μέρες που έζησαν για να τα διηγούνται στα εγγόνια τους. Τι να μας πουν τα γατάκια.

x-m

Έκαστος εφ’ ω ετάχθη. Αρκεί να είμαστε καλύτεροι απο τους απέναντι, αδιάφορο τι πουλιά πιάνουν όλοι οι άλλοι.

Faethon

Νομίζω η λέξη “αναγνώριση” ταιριάζει καλύτερα στον τίτλο του άρθρου.Αν θέλουν πραγματικές αερομαχίες ας έρθουν κατά δω..

Tango.Alpha

Και μόνο ότι τα Βελγάκια κατάφεραν να γυρίσουν στη βάση τους είναι επίτευγμα που αξίζει ιδιαίτερο βίντεο..

kK19641970

Μάλλον περίπατος στο πάρκο.

Diogenis

Σε διεθνή εναέριο χώρο γιατί γίνεται αναχαίτιση ; και τότε γιατί τον λένε διεθνή ;

x-m

Σε διεθνή εναέριο χώρο εμείς δεν αναχαιτίζουμε τα μεμέτια ; Αφού οι Ρώσοι μπήκαν στο FIR Βίλνιους χωρίς σχέδιο πτήσης απολύτως αναμενόμενο . Συν το ότι πέταξαν κοντά σε αντιτορπιλικό. Θα περιμένατε οι αμερικανοί να αφήσουν ρωσικά Tu-160 να φτάσουν στα 12 ν.μ. απο τη Ν.Υόρκη για να τα αναχαιτίσουν ;

Diogenis

άλλο πράγμα τα Ρωσικά Tu-160 έξω από την Ν.Υορκη και άλλο άραγμα η πτήση Ρωσικών μαχητικών στην Βαλτική έχει μια διάφορα δεν συμφωνείτε ;Και εν τελει το Αμερικανικο αντιτορπιλικό ήταν χιλιάδες μίλια μακριά από την βάση του στα διεθνή ύδατα στην βαλτική . Ειναι σαν ερχοντε τα Πακισταμικα Φ-16 να αναχαιτιζουν ελληνικά στο διεθνή εναέριο χώρο γιατί πετάξανε κοντά σε Τουρκικά πλοία στο Αιγαίο.Μερικές φόρες το η κανονικότητα είναι λάστιχο …

x-m

Το είπατε μόνος σας , το πλοίο ήταν σε διεθνή ύδατα ,όχι σε ρωσικά, και για να φτάσουν εκεί οι ρώσοι μπήκαν στο FIR Vilnius. Οι Βέλγοι κάνουν εκεί ,ότι εμείς έχουμε συμφωνήσει να κάνουμε για τη Β. Μακεδονία ( 😳 αναγκαστικά πρέπει να την γράψω έτσι…… 😡 ) κάναμε παλιότερα για το Μαυροβούνιο και παραλίγο το ίδιο για την Κροατία.
Μακάρι να σταματήσει η τουρκία να έχει αεροπορία και να έρχονται τα πακιστανικά. :beg:
Τι είναι μη κανονικό σ’αυτό; Εκτός πάλι και αν σας φαίνονται οι νταηλίκι είσοδοι των μεμέτηδων στο ελληνικό FIR κάτι φυσιολογικό…..

chikichiki

Τα Tu-160 στα ανοιχτά της ΝΥ αναχαιτίζονται από την USAF επειδή είναι στρατιωτικά α/φη κοντά σε αμερικανικά εδάφη. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και στη Λιθουανία: στρατιωτικά α/φη κοντά στα σύνορά της, αναχαιτίζονται. Απλώς επειδή η Λιθουανία δεν έχει τις δυνάμεις για να το κάνει αυτό, βρήκε ένα σύμμαχο να το κάνει για λογαριασμό της. Που είναι η διαφορά;

chikichiki

Γιατί είναι στρατιωτικές πτήσεις. Το ότι είναι διεθνής ΕΧ έχει μηδενική σχέση.

dimitrisx

Τις μαγκιές να τις κάνουν σε SU-30/35 και όχι σε SU-24.

x-m

Δείτε καλύτερα το άρθρο και το video

dimitrisx

Στην πρώτη φωτογραφία η οποία είναι τραβηγμένη από το cocpit F-16 τα αεροσκάφη τα οποία έχει σε κύκλο ο αρθρογράφος σαν τι σου φαίνονται. Αυτό σχολίασα. Επιπλέον το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ δεν έχουν καμιά δουλειά έξω από την πόρτα της Ρωσίας. Επίσης το ΝΑΤΟ παραβαίνοντας τις συμφωνίες επεκτάθηκε στις δημοκρατίες του πρώην ανατολικού μπλόκ. Ασχέτως την “συμπάθεια” ή όχι που τρέφεις προς την Ρωσία. Τώρα για τα περί αναχαίτισης SU-30/27 μάλλον ισχύει ότι αναφέρθηκε πιο κάτω, από άλλον σχολιαστή.

x-m

Ποιές είναι οι συμφωνίες που παρέβη το ΝΑΤΟ; Αν θυμάμαι καλά οι χώρες αυτές ζήτησαν να ενταχθούν ενθυμούμενες τις ωραίες μέρες που πέρασαν επι ΕΣΣΔ. Τέλος, το θέμα εδω δεν είναι αν το F-16 είναι καλύτερο απο το Su ή όχι. Αυτά βρέθηκαν στη Λιθουανία, αυτά ανέλαβαν, και προφανώς ΑΥΤΗ τη δουλειά μπορούν να τη φέρουν εις πέρας.
(Προσωπικά δεν τρέφω καμιά “συμπάθεια” ούτε για τις ΗΠΑ , ούτε για τη Ρωσία , ούτε για Κίνα , ούτε για κανέναν άλλο κερατά).

chikichiki

Εδώ που τα λέμε ούτε η Ρωσία έχει καμιά δουλειά να χώνει τις πόρτες της μες την Ευρώπη, και μάλιστα δίπλα σε χώρες τόσο αδύναμες που νιώθουν πως χρειάζονται την παρουσία του ΝΑΤΟ. Όσο έχει η Ρωσία δικαίωμα να φυτρώνει εδάφη καταμεσής της Ευρώπης, να πετά τα αεροπλάνα της κοντά στα σύνορα τόσων χωρών και να εγείρει αξιώσεις για κράτη-ουδέτερες ζώνες, άλλο τόσο έχουν δικαίωμα τα αμερικανικά πλοία να πλέουν σε ευρωπαϊκά διεθνή ύδατα και οι ευρωπαϊκές χώρες να ασκούν το δικαίωμά τους στην αυτόβουλη εξωτερική πολιτική. Τέλος, η τήρηση σχηματισμού δεν συνιστά “μαγκιές”.

dimitrisx

Μετά την κατάρρευση της ussr και την απόσυρση του κόκκινου στρατού από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ, ο στρατός της ρωσικής κοινοπολιτείας ήταν υπό διάλυση, και δεν υπήρχε κανένας λόγος ή απειλή προς τις βαλτικές χώρες. Η αδηφαγία των ΗΠΑ και επέκταση του ΝΑΤΟ ανατολικότερα αλλά κυρίως η αλιτήρια εισβολή και διάλυση άλλων χωρών, συντέλεσαν στο να αφυπνιστεί η Ρωσία και να αναδειχθεί μια προσωπικότητα (Πούτιν) που θα την πάρει από το χεράκι και θα την αναστήσει, με τις όποιες ενστάσεις που μπορούμε να έχουμε ως προς το συγκεκριμένο πρόσωπο. Τώρα αν από μόνες τους αυτές οι χώρες και με δική τους καθαρά πρωτοβουλία ζήτησαν την είσοδο στο ΝΑΤΟ, νομίζω πως χωρά πολύ συζήτηση. Κατά το παρελθόν οι χώρες της Βαλτικής δεν ήταν και τόσο αθώες στα πεπραγμένα τους προς τους Ρωσικούς πληθυσμούς της περιοχής! Οι εν λόγο χώρες υστερικά, για μια απλή παραβίαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας θα ήταν πρόθυμες να ζητήσουν από τις ΗΠΑ να βομβαρδίσουν την Ρωσία. Η Ρωσία είναι Ευρωπαϊκό κράτος με εδάφη και στην Ασία. Δεν ήρθε από την άλλη μεριά της γης και να στρογγυλοκαθίσει στην μέση της Ευρώπης όπως γράφετε. Είναι μια χώρα με Ευρωπαϊκή κουλτούρα, που έχει σε μεγάλο βαθμό συμβάλει στην διαμόρφωσή του. Εγώ θα ήθελα μια Ρωσία συνδεδεμένη με την ΕΕ όπως οι Σκανδιναβικές χώρες. Δηλαδή έχει σε μεγαλύτερο βαθμό θέση η Τουρκία στους κόλπους της ΕΕ από την Ρωσία; Η παρουσία της Ρωσίας στην ΕΕ θα μπορούσε να αντισταθμίσει την ηγεμονία της Γερμανίας στην ΕΕ αλλά και να έδινε την δυνατότητα στην ΕΕ να ανεξαρτητοποιηθεί και να ανταγωνιστεί την Κίνα και τις ΗΠΑ, σε όλους τους τομείς. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω, οι ΗΠΑ καταθέτουν σχέδια πτήσης όταν τα αεροσκάφη τους επιχειρούν σε Ελληνικό FIR από τα αεροπλανοφόρα; Δίνουν λογαριασμό στην Ελλάδα όταν πραγματοποιούν ασκήσεις με την Τουρκία εντός Ελληνικού FIR;

chikichiki

Οι μνήμες ήταν φρέσκες, και η αδυναμία μάλλον σαθρό θεμέλιο όταν α)η Ρωσία μπορούσε να συνταχθεί για πόλεμο, όπως έδειξε και η Τσετσενία, και β)οι ίδιες οι βαλτικές χώρες ήταν στα ίδια χάλια και χειρότερα, με τη διαφορά ότι οι ισορροπίες δυνάμεων ήταν αποκαρδιωτικές.
Η αλιτήρια εισβολή και διάλυση άλλων χωρών δεν έχει πολλή σχέση με το αν το ΝΑΤΟ μπορεί ή όχι κατόπιν αδείας συμμάχου/μέλους του να εκπληρώνει καθήκοντα για λογαριασμό του.
Αρκεί μια ολιγόλεπτη έρευνα για να διαπιστωθεί κατά πόσο ήταν/είναι υπέρ του ΝΑΤΟ αυτές οι χώρες, τόσο σε πολιτικό όσο και σε πληθυσμιακό επίπεδο. Τα προσφιλή αφηγήματα που θέλουν τη Δύση να αποσπά παγίως συναίνεση δια του στραγγαλισμού (και ειδικά με αντιδιαστελλόμενη τη Ρωσία, η οποία όλως τυχαίως πάντα χρησιμοποιεί ειλικρινή λαοφιλία), δεν είναι πάντα αληθή.
Αυτό για τα πεπραγμένα ακούγεται ύποπτα ως κεκαλυμμένος απολογητισμός του τύπου “και να κάνουν κάτι κάποτε οι Ρώσοι καλά θα τους κάνουν γιατί τους τα χρωστάνε”.
Το Καλίνινγκραντ είναι κανονικό στρογγυλοκάθισμα. Δεν συνορεύει με την κύρια μάζα της Ρωσίας/παρεμβάλλονται τρίτες χώρες, και είναι ρωσικό λόγω κατοχής από τον Β’ΠΠ.
Το υπό κρίση δικαίωμα του ΝΑΤΟ να αναγνωρίζει/αναχαιτίζει α/φη ορμώμενο από εδάφη μελών του μπορεί μονάχα να παραλληλιστεί εν προκειμένω με το δικαίωμα της Ελλάδας να αναγνωρίζει/αναχαιτίζει α/φη εντός του FIR της, το οποίο το έχει. Σε αυτό το παράδειγμα, ΗΠΑ/Τουρκία παίζουν το ρόλο της Ρωσίας και η Ελλάδα το ρόλο Λιθουανίας/ΝΑΤΟ. Άρα δεν βλέπω πως αυτό το αντιπαράδειγμα αποδεικνύει κάτι μεμπτό για το ΝΑΤΟ στην περίπτωση της Λιθουανίας.

x-m

Ελάτε τώρα , αρπακτικό είναι και η Ρωσία όπως όλοι οι μεγάλοι. Και το γεγονός ότι οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ ανατριχιάζουν στο άκουσμα του ονόματός της δεν είναι τυχαίο.
Στο ερώτημα σας για τα σχέδια πτήσης των αμερικανών αυτό που ξέρω είναι ότι κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει αναχαιτίσεις και αμερικανικών αεροσκαφών. Το τι κάνουν τώρα δεν το ξέρω (ίσως κάποιος άλλος είναι περισσότερο ενήμερος) , πάντως προσδοκώ και απο αυτούς τα νόμιμα , τίποτα λιγότερο. Σας το είπα και παραπάνω , δεν είμαι pro-american και anti-russian ή οτιδήποτε άλλο……

dimitrisx

Με το παράδειγμα που ανέφερα σκοπός μου ήταν να καταδείξω πως οι μεγάλες δυνάμεις δεν δίνουν και πολύ σημασία στις αιτιάσεις των μικρότερων χωρών. Και βέβαια απαιτώ τα νόμιμα. Και σε καμιά περίπτωση δεν είχα σκοπό να κατηγορήσω κανέναν ως φιλοαμερικανό ή φιλορωσικό. Αλλά βλέπω μια υπερευαισθησία σε ότι έχει να κάνει με την Ρωσία, ενώ οι δυτικοί όλα καλώς καμωμένα.

christos_choris_a

Η σωστή περιγραφή είναι οτι τα Su-30SM και τα Su-27 άφησαν τα Βελγικά F-16 να τα αναχαιτήσουν!

kK19641970

Αγαπητοί φίλοι της Π&Δ ελπίζω οι επιτελείς της Π.Α να κράτησαν το βίντεο για να μάθουν οι χειριστές μας τακτικές αναχαίτισης που χρησιμοποιούν οι “χειρισταράδες” του Βελγίου. Τραβάτε βρε γατάκια να κάνετε καμιά δουλειά, και άμα σας φέρει ο δρόμος κατά το Αιγαίο, πάρτε και κανένα pumper γιατί θα σας χρειαστεί.

Dakota

Θα βλέπουν το βίντεο στην 111 ΠΜ και δεν θα τους έχει μείνει άντερο από τα γέλια.

kK19641970

Το πήραν στο σπίτι για να μαθαίνουν

sotbak

χαχαχαχαχαχ!!!!!!!!!!! έτσι light αναχαιτίζω ακόμη και εγώ…………..Προφανώς είναι αναγνώριση και όχι αναχαίτιση. Απλώς τους συνόδευσαν……γατάκια……

Nikolaos

Στους εξωτερικούς αρθρωτούς υποπτερύγιους των Su-24M Kh-25 είναι τα βλήματα; Στους έσω υποπτερύγιους είναι οι δεξαμενές, και κάτω από την άτρακτο δεν φαίνεται …

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Sigma 11515 HN, ιδού η ολλανδική πρόταση φρεγατών για το ΠΝ

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε την μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας να προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα και να επαναφέρει την διαθεσιμότητα άλλων εκ των υπαρχόντων...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κι όμως, προχωράει η κατασκευή το Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ...

12
 Με δυο φωτογραφίες, θα θέλαμε να δώσουμε μια μικρή νότα αισιοδοξίας για τον Ναυπηγικό Τομέα στην Ελλάδα. Το ταχύπλοο σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ προχωρά...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2013 December #331

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 April #371

Αγορά 2.29

Related News

ΗΠΑ: Κτίρια του Κογκρέσου εκκενώνονται, λόγω των διαδηλώσεων υποστηρικτών του Τραμπ

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Κτίρια του Κογκρέσου εκκενώνονται από την αστυνομία, λόγω των διαδηλώσεων υποστηρικτών του Τραμπ.Διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ παραβίασαν οδοφράγματα ασφαλείας περιμετρικά του Καπιτωλίου, ανέβηκαν στην...

ΗΠΑ: Ο αντιπρόεδρος Πενς δεν θα αντιταχθεί στην πιστοποίηση της νίκης του Μπάιντεν

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα αντιταχθεί στην πιστοποίηση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, καταφεύγοντας πίσω...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κι όμως, προχωράει η κατασκευή το Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ στα Ελληνικά Ναυπηγεία

 Με δυο φωτογραφίες, θα θέλαμε να δώσουμε μια μικρή νότα αισιοδοξίας για τον Ναυπηγικό Τομέα στην Ελλάδα. Το ταχύπλοο σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ προχωρά...