Ένα βίντεο που αναρτήθηκε ανώνυμα και δείχνει έναν Αμερικανό Στρατιώτη να κάνει χρήση όπλου από… ανία κατά Αφγανού οδηγού φορτηγού αυτοκινήτου έχει ήδη γίνει μέγα θέμα και φέρνει το Πεντάγωνο σε δύσκολη θέση.

Σύμφωνα με την U.S. Central Command η αυθεντικότητα το βίντεο εξετάζεται ενώ αναζητείται και η ταυτοποίηση του προσώπου που πρωταγωνιστεί για την «παραδειγματική τιμωρία του». Το γεγονός έχει ήδη καταδικαστεί από διάφορες επίσημες πλευρές στις ΗΠΑ.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ναι, έπεσαν απο τα σύννεφα στο Πεντάγωνο. Λες και δεν έχουν ξανασυμβεί παρόμοια περιστατικά, γνωστά και άγνωστα, στο παρελθόν. Αλλα δεν μπορω να καταλάβω γιατι το παίζουν ταραγμένοι, ειναι γνωστό εδώ και αιώνες πως πάντα οι κατακτητές προβαίνουν σε ωμότητες εναντίον του ντόπιου πληθυσμού, τίποτα το καινούργιο.

  2. Απο το βίντεο φαίνεται οτι ειναι μία λειόκανη καραμπίνα Μ-1014 η στρατιωτική έκδοση της Benelli M4, την οποια χρησιμοποιούν οι Αμερικάνοι πεζοναυτες αλλα και οι Βρετανοί. Απο το βίντεο μάλλον φαίνεται να ισχύει ο ισχυρισμός οτι ειναι μή φονικό πυρομαχικό none lethal/less than lethal, το κλείστρο του όπλου μόλις που κινείται ελάχιστα προς τα πίσω χωρίς να απορρίπτει τον άδειο κάλυκα, χαρακτηριστικό της ελαφράς γόμωσης αυτων των φυσιγγίων που συνηθως χρησιμοποιούνται σε επαναληπτικα λειόκανα και όχι ημι-αυτόματα όπως η Μ-1014/Μ4 ακριβως γιατι δεν εχουν επαρκη δυναμη να δουλεψουν τον μηχανισμο του κλείστρου και να φερουν το επόμενο φυσίγγιο απο την αποθήκη στην θαλάμη. Μάλλον το φυσιγγιο ηταν bean-bag ή κατι παρομοιο σχεδιασμένο να προκαλει έντονο πόνο και οχι τραύματα , προορισμένο για χρήση από δυνάμεις ασφαλείας σε καταστάσεις ταραχών τύπου Riot που καταστέλλουν συνήθως Αστυνομία/ ΜΑΤ.

  3. Είμαι περίεργος να δω το αποτέλεσμα της έρευνας. Πρασινομπερέδες και λοιποί ειδικοδυναμίτες έχουν αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι δεν είναι υπεράνω της μ… στον εγκέφαλο, αλλά από την άλλη, δεν είναι και ο πιο συνήθης ύποπτος για υποθέσεις παραβατικών συμπεριφορών. Ελπίζω να υπήρχε καλός λόγος για τον πυροβολισμό…αν όχι, ελπίζω να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία, έτσι για αλλαγή…

Comments are closed.