Νέας γενιάς αποβατικές άκατοι (ΑΒΑΚ) για τον αμερικανικό Στρατό

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η αμερικανική ναυπηγική εταιρεία Vigor ξεκίνησε τις κατασκευαστικές εργασίες για την πρώτη κλάση αποβατικών σκαφών (ΑΒΑΚ) επόμενης γενιάς του αμερικανικού Στρατού με τελετή τοποθέτησης τροπίδας στο πρώτο από αυτά.

Θα φέρει την ονομασία Σκάφος Υποστήριξης Ελιγμών (Ελαφρύ) ή MSV (L), το σκάφος θα προσφέρει τεράστια βελτίωση στις δυνατότητες σε σύγκριση με τα σκάφη Mike (LCM-8) που αντικαθιστά.

Η Vigor άρχισε να εργάζεται για το νέο πρόγραμμα, αφού υπέγραψε τον Οκτώβριο του 2017 σύμβαση ύψους σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για την ναυπήγηση. του στόλου MSV (L).

Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του σκάφους που έχει ήδη λάβει την ονομασία SSG Elroy F. Wells και αφού πραγματοποιήθηκαν δοκιμές και βελτιώσεις, το πρόγραμμα προβλέπει τη ναυπήγηση τεσσάρων σκαφών σε πρώτη φάση κι έπειτα τη ναυπήγηση ακόμα 32 σκαφών στη φάση της παραγωγής πλήρους κλίμακας.

Η ομάδα πίσω από την κλάση MSV (L) περιλαμβάνει την εταιρεία BMT ως σχεδιαστή, καθώς και τις Gladding-Hearn και Northrop Grumman.

Το MSV (L) θα παρέχει δυνατότητες μεταφοράς εντός του θεάτρου επιχειρήσεων για προσωπικό κι υλικά, μεταφέροντας φορτίο από προκεχωρημένες βάσεις και πλοία στρατηγικής σημασίας όπως πλωτές βάσεις, από λιμάνια από πλωτές οδούς στην ξηρά σε απομακρυσμένες και μη προετοιμασμένες παραλίες και ακτογραμμές καθώς και σε λιμένες με παρεμπόδιση πρόσβαση ή που έχουν υποστεί ζημιές.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
MisCo
Member
Famed Member
MisCo

Καθε αρθρο σας ξυνει και μια πληγη στον δικο μας στρατο. Τι να πουμε για τα δικα μας αποβατικα. Και αυτα που ναυπηγηθηκαν σχετικα προσφατα (τροπος του λεγειν το προσφατα) και τα σαβουροΑΒΑΚ και και και….

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Guest
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τα σκάφη που περιγράφετε δεν είναι ΑΒΑΚ όπως λέει ο τίτλος, είναι αποβατικά σκάφη: Landing Craft Utility (LCU) – το γράφει και στην πηγή σας.
Τα ΑΒΑΚ είναι αποβατικές άκατοι: Landing Craft Vehicle Personnel (LCVP), για μεταφορά προσωπικού (θεωρητικά και για κανένα τζιπάκι). Είναι αυτά που εξοπλίζουν τα αρματαγωγά τ. Σάμος του ΠΝ και δεν έχουν σχέση με τα σκάφη του άρθρου.

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Maneuver_Support_Vessel_(Light)

https://www.naval-technology.com/projects/maneuver-support-vessel-light/

Και στα 2 link πάντως τα αναφέρει ως αντικαταστάτη των ΑΒΑΚ του 1959 (lcm-8) , απλά δεν είναι ΑΒΑΚ με την τότε ερμηνεία καθώς εξελίσσονται σε κάτι νέο (MSV το λένε) το οποίο έχει απίστευτη ταχύτητα( 21 κόμβους φορτωμένο 30 κόμβους άδειο) και αυτονομία(360 ναυτικά μίλια) αλλά και μεταφορική ικανότητα(84 τόνους) για ΑΒΑΚ.

Εμείς από την άλλη έχουμε μείνει κολλημένοι με το δόγμα του Β ΠΠ και παρακαλάω να μην βρεθούμε οι πεζοναύτες μας στην δυσχερή θέση να κάνουν απόβαση σε πραγματικές συνθήκες…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Guest
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Για την ιστορία: τα Landing Craft Mechanized (LCM) είναι αποβατικά σκάφη μεταφοράς οχημάτων. Αποτελούν την ενδιάμεση κλάση μεταξύ ΑΒΑΚ και LCU. Τα MSV έχουν το σχήμα των LCU αλλά το μέγεθος/εκτόπισμα των LCM smile

Τα νεώτερα ΑΒΑΚ του ΠΝ έχουν waterjets και ταχύτητα πολύ μεγαλύτερη από τα “προστατευμένα” AAV-7Α1 τα οποία με μία ριπή πολυβόλου πάνε στον πάτο αύτανδρα … αλλά εδώ ανοίγει άλλη συζήτηση. Έτσι κι αλλιώς, τα αρματαγωγά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για απόβαση σε εχθρική ακτή.