Βάση της Volotea η Αθήνα!

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Volotea, μια η αεροπορική εταιρεία που συνδέει πόλεις μεσαίου και μικρού μεγέθους στην Ευρώπη, εγκαινίασε σήμερα το πρωί τη 12η βάση της, στην Αθήνα, τοποθετώντας ένα αεροσκάφος Boeing 717 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και δημιουργώντας 30 τοπικές θέσεις εργασίας.

Για το 2018, η Volotea προσφέρει 337.000 θέσεις στην ελληνική αγορά, αυξάνοντας τη χωρητικότητά της κατά 173%. Η εταιρεία προσθέτει δύο νέα δρομολόγια προς τη Βερόνα (ξεκινώντας στις 31 Μαΐου 2018) και προς το Ηράκλειο (ξεκίνησε στις 26 Απριλίου 2018). Η πτήση προς το Ηράκλειο είναι καθημερινή, όπως και οι συνδέσεις της εταιρείας προς τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.Και τα δύο νέα δρομολόγια προστίθενται στους προορισμούς που ήδη εξυπηρετεί η Volotea από την Αθήνα, φθάνοντας τους 8 προορισμούς συνολικά. Η Volotea πετά προς 5 προορισμούς στην Ιταλία (Βενετία, Μπάρι, Γένοβα, Παλέρμο και από το Μάιο και στο εξής, επίσης προς Βερόνα) και προς 3 προορισμούς στην Ελλάδα (Σαντορίνη, Μύκονος και Ηράκλειο),

Από την έναρξη των πτήσεων στην Αθήνα το 2015, η Volotea έχει μεταφέρει περισσότερους από 200.000 επιβάτες, αυξάνοντας ανά έτος την επιβατική κίνησή της. Το 2017, με την εταιρεία ταξίδεψαν από την Αθήνα 108.000 επιβάτες, μια αύξηση 78% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, επιτυγχάνοντας ποσοστό χωρητικότητας 88% κατά μέσο όρο.

Τα εγκαίνια της βάσης πραγματοποίησε σε ειδική εκδήλωση στο αεροδρόμιο, ο Carlos Muñoz, ιδρυτής και CEO της Volotea, με οικοδεσπότη το αεροδρόμιο της Αθήνας και τον CEO του, Γιάννη Παράσχη.

Ο κος Muñoz με την ευκαιρία δήλωσε:

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι και ενθουσιασμένοι με τη σημερινή έναρξη λειτουργίας της βάσης μας στην Αθήνα. Η θερμή υποδοχή από τους τοπικούς πελάτες μας και η εξαιρετική συνεργασία με το αεροδρόμιο, είναι δύο σημαντικοί παράγοντες στους οποίους βασίστηκε η απόφασή μας να ανοίξουμε βάση στην Αθήνα. Η Ελλάδα, έχει υπάρξει μια στρατηγική αγορά για τη Volotea από το ξεκίνημα της λειτουργίας μας, προσφέροντας συνδέσεις με άλλες κύριες αγορές, όπως η Γαλλία και η Ιταλία αλλά πλέον και συνδέσεις εσωτερικού».

Εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ο CEO Γιάννης Παράσχης, τόνισε: «Η απόφαση της Volotea να συνεχίσει να αναπτύσσεται στην Αθήνα δημιουργώντας βάση στο αεροδρόμιό μας, είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη. Η συγκεκριμένη αναπτυξιακή κίνηση ενισχύει τη διασυνδεσιμότητα της Αθήνας και προσφέρει στους επιβάτες μια μεγάλη ποικιλία ταξιδιωτικών επιλογών, τόσο στο διεθνές δίκτυο, όσο και στο δίκτυο του εσωτερικού. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον αεροπορικό συνεργάτη μας και παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη Volotea στα αναπτυξιακά σχέδιά της από την Αθήνα»..

Για τους ενδιαφερόμενους να σημειώσουμε ότι σήμερα, η Volotea ξεκίνησε μια ειδική 48ωρη προσφορά στην ιστοσελίδα της, δίνοντας την ευκαιρία στους επιβάτες της να αγοράσουν εισιτήρια από €9 προς τους 2 νέους προορισμούς.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
ChristosCii
Member
ChristosCii

και χαρηκα στην αρχη… λεω θα ειναι καμια Ελληνικη εταιρια που κανει λογοπαιγνιο με τον Βολο και το τσαϊ (του βουνου)… ευθυμησα παλι… χαχαχα

pito59
Guest

Το όνομα του Carlos Muñoz, ιδρυτή και CEO της Volotea, προφέρεται στα Ισπανικά, Κάρλος Μουνιόθ.

G.164g ag-cat
Guest
G.164g ag-cat

Μουνιόθ ξε-μουνιόθ, προσφέρει 30 θέσεις εργασίας.

Nikodimos
Editor
Noble Member

Με θ προφέρεται όταν ο φερων το όνομα κατάγεται από την Ισπανία με την εξαιρεση τουλάχιστον των περιοχών της Ανδαλουσίας και Καταλωνίας όπου δεν υπάρχει θ. Επίσης και στον υπόλοιπο ισπανόφωνο κόσμο δεν υπάρχει φθόγγος θ στην θέση γραμμάτων όπως το z. Η Βολοτεα έχει έδρα την Βαρκελώνη, οι ιδρυτές ειναι Καταλανοί, οπότε το πιο πιθανό είναι Μουνιός. Είναι γεγονός βέβαια οτι οι υπόλοιποι Ισπανοί θα τον φώναζαν Μουνιόθ, ακριβώς όπως προφέρουν Μπαρθελωνα την Βαρκελώνη, ενώ οι ντόπιοι την προφέρουν Μπαρτσελονα. Το δελτίο τύπου πάντως ακολουθεί σολωμοντεια λύση και δεν κάνει καθολου μεταγραφή του ονόματος με ελληνικούς χαρακτήρες, μάλλον γιατί… Read more »

George_M
Member
George_M

Ετσι εξηγούνται τα δυο 717 αντί του ενός που βλεπω συνήθως στο αεροδρόμιο. Ευχάριστη είδηση και από σποτερικής άποψης, θα σπάνε την μονοτονία των 737/320 τα 717!