«Η μάχη εναντίον του ISIS στη Συρία απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει»

1
594
General Joseph L. Votel, U.S. Central Command Commander, meets members of the Lebanese Armed Forces during his visit to the Amchit military base August 23, 2016
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με δηλώσεις του στρατηγού Τζόζεφ Βότελ, επικεφαλής της αμερικανικής Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης (Centcom – που περιλαμβάνει και τη Μέση Ανατολή) την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον σε επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου. «η μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει»

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από γερουσιαστές για την τρέχουσα κατάσταση στην Συρία σε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία δήλωσε τα εξής:

«Οι πρόσφατες παρατηρήσεις των ανδρών και των γυναικών μας που βρίσκονται στο πεδίο δείχνουν πως ο πληθυσμός του Ισλαμικού Κράτους που έχει απομακρυνθεί από τα τελευταία απομεινάρια του χαλιφάτου (στο Μπαγούζ, στη βορειοανατολική Συρία) παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετανόητος, αποφασισμένος και ριζοσπαστικοποιημένος. Αυτό που παρακολουθούμε σήμερα δεν είναι η συνθηκολόγηση του Ισλαμικού Κράτους ως οργάνωσης, είναι στην πραγματικότητα μια υπολογισμένη απόφαση (σ.σ. των τζιχαντιστών) για να προφυλάξουν την ασφάλεια των οικογενειών τους και να διατηρήσουν τις δυνατότητές τους, επωφελούμενοι από τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι καταυλισμοί προσφύγων ή κρυπτόμενοι σε απομακρυσμένες ζώνες, για να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψουν. Ο φυσικός περιορισμός του χαλιφάτου είναι μια μνημειώδης στρατιωτική επιτυχία, όμως η μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και του βίαιου εξτρεμισμού απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει και η αποστολή μας παραμένει η ίδια. Ο εξτρεμισμός είναι το πρόβλημα μιας ολόκληρης γενιάς και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αποφασίσει πώς θα διαχειρισθεί τους χιλιάδες μαχητές και τα μέλη των οικογενειών τους που κρατούνται αυτήν τη στιγμή από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, στις οποίες βασίσθηκαν οι Δυτικοί για να πολεμήσουν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοανατολική Συρία.»


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Mustafa ...
Guest
Mustafa ...

komedi…