Ένας από την παλαιά φρουρά της δημοσιογραφίας του Αμυντικού Τύπου έφυγε

8
1617

Ο Βαγγέλης Παγώτσης, μέλος της παλαιάς φρουράς της δημοσιογραφίας του ειδικού Τύπου περί την Άμυνα δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας. Πέθανε χθες το πρωί από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και άφησε πίσω του ένα μεγάλο κενό στον χώρο.

Με την Βαγγέλη Παγώτση είχαμε συναντηθεί για πρώτη φορά σχεδόν 30 χρόνια πίσω όταν στα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα, στις αρχές της δεκαετίας του 90  επικοινωνούσε με το επιτελείο της Π&Δ, τον αείμνηστο Γιώργο Χριστογιαννάκη και τον υπογράφοντα για να μας εκφράσει άλλοτε την επιδοκιμασία του και κάποιες φορές και τα παράπονά του για την ύλη και τα άρθρα του περιοδικού. Σύντομα έγινε στέλεχος της συντακτικής ομάδας και φιλοξενήσαμε άρθρα του για αρκετά χρόνια.

Οι επαγγελματικοί μας δρόμοι χώρισαν το 1994 αλλά οι σχέσεις μας έγιναν στενότερες όλα αυτά τα χρόνια στα οποία πέρασε αγωνιζόμενος στην πρώτη γραμμή τόσο από το περιοδικό ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ όσο και το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ πάντοτε με ευθύ λόγο, ακρίβεια ανάλυσης, απόλυτη τεκμηρίωση, πλήθος πληροφοριών και κυρίως τεράστιο ήθος.

Το μεγάλο συγγραφικό του έργο, εκατοντάδες άρθρα και αρκετά βιβλία αποτελούν σημεία αναφοράς και η απουσία του θα είναι αισθητή σε ένα δημογραφικό χώρο στον οποίο υπήρξε πρωτεργάτης.

Να έχει καλό ταξίδι.

Η οικογένεια της Π&Δ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του.

Φαίδων Γ. Καραϊωσηφίδης

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Συλλυπητήρια στους οικείους του, πραγματικά θα λείψει από τον χώρο. Από τους πλέον διαβασμένους και με εξαιρετική αρθρογραφία.
  Καλό ταξίδι, θα μας λείψουν τα άρθρα σου.

 2. Πραγματικά πολύ δυσάρεστη είδηση……….Σοβαρή απώλεια για τη δημοσιογραφία αλλά κυρίως για την οικογένεια του.Συλλυπήτηρια………

 3. Εκατονταδες τα αρθρα του.
  Ας ειναι ελαφρυ το χωμα…
  Καλη δυναμη στους οικειους του.

 4. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του, οι φίλοι της αεροπορίας και της άμυνας θα θυμόμαστε με αγάπη και νοσταλγία την υψηλού επιπέδου αρθρογραφία του.

 5. Συλλυπήτηρια στους οικείους του… Είναι πάντα ένα μεγάλο πλήγμα για όλους μας. Όλοι εμείς -άσχετα με τις καθημερινές επαγγελματικές μας δραστηριότητες – που παρακολουθούμε από παλιά τον αμυντικό Τύπο, αισθανόμαστε σαν οικογένεια κάθε έναν από εσάς που γράφετε και μας ενημερώνετε καθημερινά για τα – αμυντικά- τεκταινόμενα. Συνεπώς, στενοχωριώμαστε όταν «φεύγει» κάποιος από την μεγάλη οικογένεια του αμυντικού τύπου….

Comments are closed.