Βούτσιτς: «Η Ελλάδα απολαμβάνει τον μεγάλο σεβασμό του σερβικού λαού»

14
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

του Ν. Πέλπα

Ο νέος πρεσβευτής της Ελλάδας στην Σερβία, Γιώργος Διακοφωτάκης παρέδωσε σήμερα τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Κατά την τελετή παράδοσης/παραλαβής των διαπιστευτηρίων ο κ. Βούτσιτς αφού ευχήθηκε στον κ. Διακοφωτάκη επιτυχημένη θητεία, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη που παρέχει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας, όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Ο κ. Βούτσιτς δήλωσε ευγνώμων και για τη συνέπεια που επιδεικνύεται από την Ελλάδα στην υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Σερβίας και για την προστασία των ουσιωδών εθνικών της συμφερόντων. «Η Ελλάδα απολαμβάνει τον μεγάλο σεβασμό του σερβικού λαού» ανέφερε ο κ. Βούτσιτς τονίζοντας ότι η εγγύτητα των δύο λαών επιβεβαιώνεται επανειλημμένα με την αλληλεγγύη στις πιο δύσκολες ιστορικές στιγμές.
Κατά τη σύντομη συνομιλία, έγινε αναφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και ειδικότερα στην τρίτη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στην Αθήνα όπου θα υπογραφεί διακήρυξη για την σύναψη στρατηγικής εταιρικής σχέσης ανάμεσα στις  δύο χώρες.
Στο ανακοινωθέν της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρεται επίσης ότι, κατά τη συνάντηση του κ. Βούτσιτς με τον κ. Διακοφωτάκη τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας των δύο χωρών με τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία στο πλαίσιο της τετραμερούς διάσκεψης που, πέρα από την υλοποίηση πρωτοβουλιών στις υποδομές και την ενέργεια, κατέληξε και στη συμφωνία για την κατάθεση κοινής υποψηφιότητας για την ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου  ποδοσφαίρου το 2030.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Να ένα σεβασμό.
Μας τον έδειξαν εξάλλου όταν έτρεξαν να αναγνωρίσουν την FYROM ως “””Μακεδονία”””

epampapas
Member
epampapas

Μια χαρά εμπάργκο τους κάναμε και εμείς και διευκολύναμε τον πόλεμο του ΝΑΤΟ εναντίον τους και συμβάλαμε στη διάλυση της χώρας τους. Μην το πας εκεί. Σε θέματα κρατικής πολιτικής δεν μας συμφέρει να μιλάμε.
Αλλά ο Βούτσιτς αναφέρθηκε στον σερβικό λαό και αυτό που είπε ισχύει, άσχετο αν πολλοί εδώ προτιμάνε να βλέπουμε τον σερβικό λαό σαν εχθρό γιατί ως γνωστόν αν οι αμερικάνοι μας δώσουν γραμμή πρέπει να την τηρούμε και επίσης αν ήσουν κάποτε κομμουνιστής είσαι μέχρι την Δευτέρα Παρουσία.

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Το πάω στο ότι εμείς δεν σπεύσαμε να αναγνωρίσουμε το Κόσοβο.
Εμπάργκο θυμάμαι μόνο για τα Σκόπια.
Διευκολύνσεις οι ελάχιστες που μπορούσαμε.

epampapas
Member
epampapas

Το Κόσοβο δεν το αναγνωρίσαμε για ένα και μόνο λόγο. Την Θράκη. Αν είχαμε άλλη κυβέρνηση τότε, σαν τις υποτακτικές σημερινές αναμένω θα το είχαμε αναγνωρίσει με μεγάλη χαρά εις βάρος των συμφερόντων μας. Ως προς το εμπάργκο υπήρξαν αρκετά, αναφέρομαι σε εκείνο της ΕΕ για το θέμα του Κοσόβου. Κάπως έτσι καταστράφηκε η σερβική οικονομια πριν την αποτελειώσουν οι βόμβες. Και οι διευκολύνσεις δεν ξέρω αν ήταν λίγες. Σίγουρα μεγάλο μέρος της KFOR διευκολύνθηκε μέσω Θεσσαλονίκης και ο ανεφοδιασμός του εξασφαλίστηκε από εκεί. Το τι έγινε πρότερα στον αέρα από υπερπτήσεις και από βάσεις στην Ελλάδα μακριά από τα… Read more »

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Που αναφέρω πως έπρεπε να επέμβει το ΝΑΤΟ και δεν το πήρα είδηση;
Έρχεσαι στα λόγια μου η αναγνώριση της FYROM ως “””Μακεδονία”””” έγινε από τους Σέρβους γιατί κοίταξαν προφανώς το συμφέρον τους και προφανεστατα η απόφαση αυτή της κυβέρνησης δεν ήταν αντίθετη με τα αισθήματα του σερβικού λαού.
Τώρα για τα “αν” που αναφέρεις αυτά ανήκουν στη σφαίρα της εναλλακτικής ιστορίας.

Από το 1944 ως την διάλυσή της η ενωμένη Γιουγκοσλαβία μια χαρά γέννησε και εξέθρεψε το “Μακεδονικό έκτρωμα” μετά βέβαια άρχισαν να το φροντίζουν άλλοι.

CHRIS
Guest
CHRIS

WAR CRININALS: NAZIS—-COMMUNISTS—-SERBS

PatmosI
Guest
PatmosI

Ξέχασες το USA….

Χρήστος
Guest
Χρήστος

Συμφωνώ μαζί σας

filon26
Member
Famed Member
filon26

Ποτέ δεν κατάλαβα, γιατί από όλους τους λαούς της γης, οι σύγχρονοι Έλληνες έχουν τόσο έντονη την ανάγκη να τους αγαπούν. Το να νοιώθεις οικεία με κάποιον που έχει κοινά πολιτισμικά χαρακτηριστικά ή κοινές ιστορικές μνήμες δεν σημαίνει και διαχρονική ταύτιση συμφερόντων και η χάραξη πολιτικής, μπορεί να βασίζεται μόνο στο εθνικό συμφέρον. Διαφορετικά, στην συγκεκριμένη περίπτωση, πέρα από την ορθοδοξία, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό, θα έπρεπε να συνυπολογιστούν, τόσο η κατοχή και ο πλήρης αφελληνισμός της περιοχής του Μοναστηρίου, όσο και η διαιώνιση του Μακεδονικού ζητήματος. Η αναγνώριση των Σκοπίων ως “Μακεδονία” από το Σερβικό κράτος, δεν είχε… Read more »

jimeta
Guest
jimeta

Οι σέρβοι μια ζωή τσεπάδες ήταν και είναι και μια ζωή θέλανε την Θεσσαλονίκη,απο εκεί και πέρα ότι πάθανε το παθανε με τα μυαλά που κουβαλάνε,ας κοιτάξουμε εμείς το συμφέρον μας κάποια στιγμή και ας αφήσουμε τι λυπήσεις.

Χρήστος
Guest
Χρήστος

Θα πρέπει να έχουμε κοινό μέτωπο με Σερβία, Βουλγαρία και Αλβανία εναντίον των Τούρκων. Η Τούρκοι είναι πια η απειλή και όχι οι Σέρβοι. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και εξυπηρετούν μη ελληνικά συμφέροντα. Το οτι τα έχουμε καλά με τους Σέρβους δεν σημαίνει πως θα φύγουμε απο το ΝΑΤΟ και θα βάλουμε τους Ρώσους απο την πίσω πόρτα. Έλεος πια με αυτή την εμμονή. Αν οι ΗΠΑ φοβούνται τόσο πολύ πια τους Ορθόδοξους δεσμούς ας διαχωρίσουν την Έλληνορθοδοξία απο τη λοιπή Ορθοδοξία και ας δώσουν έμφαση στον όρο Ελληνορθοδοξία. Όπως υπάρχει Ρωμαιοκαθολικισμός έτσι υπάρχει και Ελληνορθοδοξία. Θα… Read more »

filon26
Member
Famed Member
filon26

Οι Αμερικανοί δεν φοβούνται την Ορθοδοξία, το καπέλωμά της φοβούνται από τους Ρώσους. Αυτό είναι που καθιστά πολύ σημαντικό το ρόλο της οικουμενικής Ορθοδοξίας με ηγέτιδα μια Δυτική χώρα. Η Ορθοδοξία είναι μαζί με την ομογένεια, τα σημαντικότερα όπλα της Ελλάδας. Όχι μόνο δεν θέλουν οι Αμερικανοί την συρρίκνωσή της σε αυτό που λέτε Ελληνορθοδοξία, αλλά επιζητούν την οικουμενικότητά της. Για να αντιληφθείτε την πολιτική σημασία που έχει η Ορθοδοξία, σκεφθείτε τις αντιδράσεις που υπήρξαν στην εσωστρέφεια του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, που οδηγούσε σε ρήξη με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και την σφοδρή Τουρκική αντίδραση, σε ένα θέμα φαινομενικά ακίνδυνο,… Read more »

Γιώργος
Guest
Γιώργος
Guest

Ασχολίαστο.