37.9 C
Athens
Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021
- Advertisement -

ΑΝΑΛΥΣΗ: Τι γίνεται με τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ200ΗΝ; Γιατί δεν προχωρά;

- Advertisement -

 
H χτεσινή μέρα είχε τέσσερις καλές ειδήσεις σε ότι αφορά τις εξελίξεις που τρέχουν σε συγκεκριμένα αμυντικά προγράμματα. Πρώτα τα νέα UAV MALE, που όλα δείχνουν να προηγείται το IAI Heron, μετά η προμήθεια 4 ελικοπτέρων τύπου MH-60R, το τελικό στάδιο της σύμβασης FOS για τα 11 ελικόπτερα S-70B6 αλλά και τα τελικά στάδια της αξιολόγησης των τορπιλών βαρέους τύπου για τα υποβρύχια 214ΗΝ.
Μιλάμε για προγράμματα που πιθανότατα να αθροίζουν κοντά στα 400 εκ. ευρώ (εξαιρούμε τα UAV MALE που θα πάνε με την μέθοδο της ενοικίασης), αλλά όπως “φώναζαν”, δικαίως οι αναγνώστες μας, πουθενά δεν γράφουμε τίποτα για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ200ΗΝ, ενώ επίσης πουθενά δεν αναφέρουμε κάτι για αγορά μεταχειρισμένων φρεγατών.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Όλα τα σενάρια εκσυγχρονισμού των φρεγατών MEKO200HN και ότι ξέρουμε για τα κόστη


Υπάρχει λόγος που δεν γράφουμε κάτι. Δεν υπάρχει κάτι να γράψουμε. Το θέμα των φρεγατών απασχολεί το ΠΝ, αλλά δεν υπάρχει κάτι να σας πούμε άμεσα. Δυστυχώς. Μπορούμε όμως να σας μεταφέρουμε ότι γνωρίζουμε, και να κάνουμε υποθέσεις για τους λόγους που ο εκσυγχρονισμός δεν προχωρά, όπως δεν προχωρά και η λύση αγοράς μεταχειρισμένων φρεγατών για να καλυφθούν τα τεράστια κενά.
Όπως έχουμε ξαναγράψει, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Το ΠΝ θέλει επιτέλους να κάνει κάτι σοβαρό, όπως η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει με τις ΜΕΚΟ200ΗΝ αλλά έμεινε στην μέση (ποτέ δεν αγοράστηκαν οι τελευταίες δυο της κλάσης, πιθανότατα αναβαθμισμένες). Θέλει να ξέρει τι πρέπει να γίνει, και χρειάζεται πλοία.

Ποια είναι η σχέση των αυστραλιανών φρεγατών Adelaide με τη προσφορά για κατασκευή των LCS στην Ελλάδα;


Ναι, οι Adelaide και οι Bremen είναι μια εξαιρετική λύση για άμεση ενίσχυση, αλλά αν αυτά τα πλοία δεν μπουν σε μακροχρόνιο σχεδιασμό, τότε είναι άχρηστα, και κάθε ευρώ γι’αυτά πεταμένο.
Το έχουμε ξαναγράψει, το ΠΝ χρειάζεται να ξέρει από τώρα τι θα γίνει στο μέλλον με τα νέα πλοία. Θα εξηγήσουμε όσο μπορούμε πιο απλά την γενική “σκέψη”. Ας υποθέσουμε πως ο εκσυγχρονισμός “κλείνει” προς μια λύση TACTICOS/CMS330, και αντίστοιχα κάποια από τα SMART-S/NS100. Η λύση είναι ουσιαστικά “αμερικανική“, και εκεί πάνω θα “κουμπώσουν” όλα τα οπλικά συστήματα των φρεγατών. Ακολούθως αγοράζονται οι Adelaide, και μαζί έρχονται και νέοι SM-2. Τότε θα είναι πολύ δύσκολο να πάμε σε πλοία με ASTER 30 και SETIS, την στιγμή που όλο το υπόλοιπο ναυτικό θα είναι “αμερικανικό”.

Θα έρθουν οι Γάλλοι με LaFayette/[email protected]/ΜΕΚΟ200/ASTER να “χτυπήσουν” τους Αμερικάνους και τις Adelaide/LCS/SM2;


Αν αντίστοιχα, προχωρήσουμε με SETIS, και λύσεις “γαλλοποίησης” των ΜΕΚΟ200ΗΝ, η λύση των LCS άλλων λύσεων που εξετάζει το ΠΝ θα έχουν τελειώσει. Το ΠΝ, μέχρι το γαλλικό “ενδιαφέρον” (στενό μαρκάρισμα) εξέταζε πράγματι γερμανικές και ολλανδικές σχεδιάσεις, που θα άξονα θα είχαν κάποιο προηγμένο ραντάρ 3D (APAR II ή άλλο αντίστοιχο), και φυσικά τους ESSM/SM-2.
Οι Γάλλοι μπήκαν “σφήνα” στην διαδικασία, και τελικά έχουν καταφέρει να “τραβήξουν” την προσοχή του ΠΝ στις λύσεις που προτείνουν (ASTER, Seafire 500, [email protected]). Μέχρι τότε, ένα πλοίο που πραγματικά είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον ήταν η κλάση Omega, μια λύση που πράγματι θα έφερνε το ΠΝ σε μια άλλη διάσταση (όπως και η κλάση FTI/[email protected]).

Αποκαλυπτήρια για τη νέα ολλανδική φρεγάτα!


Τώρα, θεωρητικά το θέμα των [email protected] θα είχε κλείσει, και τα δυο πρώτα πλοία θα είχαν παραγγελθεί. Αν είχε αυτό σαν δεδομένο το ΠΝ, τότε θα ήξερε πως να πορευτεί για τα υπόλοιπα προγράμματα (Adelaide ή LaFayette κλπ), όπως και για τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ. Τελικά η υπόθεση της χρηματοδότησης φαίνεται να “ναυαγεί”, συνεπώς το ΠΝ έχει ανάγκη το ΥΠΟΙΚ.
Οι ΜΕΚΟ θα υπηρετούν άλλα 20 χρόνια, συνεπώς θα πρέπει να έχουν κάποια συμβατότητα με τα νέα πλοία. Οι εκσυγχρονισμένες S έχουν φάει τα “ψωμιά τους” κι αυτό σημαίνει πως το πολύ πάμε για μια δεκαετία ακόμη σε υπηρεσία. Για τις μη εκσυγχρονισμένες δεν θέλουμε να μιλήσουμε πλέον, θα μας κατηγορήσουν για “λαϊκιστές”.

ΑΝΑΛΥΣΗ: Ποιες οι επιλογές για άμεση ενίσχυση του ΠΝ αν δεν αγοραστούν οι Adelaide;


Νέο πλοίο πρέπει να κλείσει άμεσα, και η πρώτη επιλογή πρέπει να είναι κάποια λύση AAW, αλλιώς χωρίς αεράμυνα περιοχής το ΠΝ δεν μπορεί να κάνει και πολλά στην Ανατολική Μεσόγειο (δεν χρειάζεται ιδιαίτερη γνώση να το καταλάβει αυτό κανείς). Τώρα, αν η AAW δυνατότητα θα γίνει με ASTER ή με SM-2 αυτό είναι κάτι που πρέπει να λυθεί ΤΩΡΑ.
Μετά, θα δούμε και τις λύσεις για μεταχειρισμένα πλοία. Οι Adelaide είναι εκεί, δεν ξέρουμε βέβαια για πόσο, όπως είναι και οι Bremen, κάπου θα υπάρξουν διαθέσιμες και οι ελαφρά οπλισμένες La Fayette ενώ το ΠΝ δείχνει να προτιμά κάτι πιο πολύ σε Karel Doorman.  Αλλά αν δεν κλείσει το Νέο Πλοίο, πως να ενδιαφερθεί για κάτι άλλο;
Όλο αυτό, συμπαρασύρει και τον εκσυγχρονισμό, αν και αυτός, υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να ήταν “ανεξάρτητος”. Το ξαναλέμε, οι ΜΕΚΟ θα πλέουν για άλλα 20 χρόνια, συνεπώς η κάθε λύση μπορεί να προσθέσει ή αφαιρέσει πόντους από τις άλλες προμήθειες.

ΑΠΟΨΗ: Θα το κάνετε “ΠΛΕΥΣΗ και ΔΙΑΣΤΗΜΑ” με τόσα ναυτικά θέματα; Αν χρειαστεί, μέχρι ανακήρυξης ΑΟΖ, ναι!


Η δική μας προσέγγιση είναι γνωστή. Κάθε καθυστέρηση υπάρχει κίνδυνος να πληρωθεί με αίμα. Η αναθεωρητική Τουρκία καραδοκεί σε κάθε βράχο του Αιγαίου, ενώ ανόητες προσεγγίσεις περί “συνδιαχείρισης” τις προσπερνάμε γιατί θα κατηγορηθούμε για “Αντιπολίτευση”. Αν τώρα, δεν προχωρήσουν οι αναγκαίες προμήθειες του ΠΝ, τότε η “συνδιαχείριση” θα είναι το λιγότερο, γιατί θα πάμε σε “απομείωση” του νησιωτικού μας αποθέματος. Και τότε θα χάσουμε όχι απλά νησιά, αλλά και την γλώσσα (που είχε πει γνωστός πολιτικός), αλλά τα αυγά και τα πασχάλια. Θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε “Ενίσχυση του ΠΝ τώρα” όσο αντέχουμε…
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Βαγγέλης

Η λύση δεν είναι στις μεταχειρισμένες φρεγάτες. Αν θέλουμε να έχουμε έναν αξιόμαχο στόλο φρεγατών πρέπει α) να εκσυγχρονιστούν ΠΛΗΡΩΣ οι φρεγάτες που βρίσκονται σήμερα σε ενεργό υπηρεσία β) να βρεθεί μετά από λογική σκέψη και διαγωνισμό (χωρίς αιώνιες συνεδριάσεις, συζητήσεις και υποσχέσεις χωρίς αποτέλεσμα) μια νέα φρεγάτα η οποία θα ναυπηγηθεί στην Ελλάδα, πχ η Bellhara ή κάποια έκδοση LCS και να αγοράσουμε 4-6 γ) σταδιακή απόσυρση σε βάθος 15ετιας των εκσυγχρονισμένων φρεγατών και αντικατάστασή τους με πιο εξελιγμένες εκδόσεις από τις καινούργιες φρεγάτες που θα έχουν ήδη ναυπηγηθεί και στο ιδανικό των ιδανικών σεναρίων με άκρως Ελληνική Φρεγάτα. Έτσι το πολεμικό ναυτικο δεν θα παραμείνει αξιόμαχο για 5-6 χρόνια ακόμα με μια μέση λύση όπως οι Adelaide , αλλά θα μπει στην νέα εποχή των φρεγατών με καινούργια πλοία που μπορούν να αξιοποιηθούν ως και για 30 χρόνια. Βέβαια τα λόγια και τα όνειρα ωραία είναι, αλλά λεφτά για να εκσυγχρονιστούν όλες οι MEKO και οι S και παράλληλα να αγοράσουμε 4-6 καινούργιες φρεγάτες δεν υπάρχουν άμεσα…

CKfurious

No news is bad news for the case:
Τα αξιόλογα μεταχειρισμένα δεν θα περιμένουν το ναυτικό να αποφασίσει:
Ώσπου να αποφασίσουμε η Χιλή θα έχει κλείσει και τις ADELAIDE και τις 2 ολλανδικές M.
Θα μένουν μονο 2 M βελγικές που μάλλον θα τις αποσύρουν προς το τέλος της επομενης δεκαετίας.
Οι BREMEN αποσύρονται φέτος η άλλη το 021 και εάν δεν εκδηλώσουμε σύντομα ενδιαφέρον θα τις κανιβαλίσουν και αυτές.
Εάν προχωρήσουν αυτά που γράφατε περί MH-60R στα 250 MILL τότε το ναυτικό η μάλλον αυτοί που αποφασίζουν για αυτό έχουν ξεφύγει από τη κοινή λογική
Η επομενη κυβeρνηση θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες.
Μια τα P3και τώρα ταMH-60R και το ναυτικό πάει στη δεκαετία του 70με πλεούμενα παλιοσίδερα και λίγα σύχρονα SV και 214

Observer

Οι ΜΕΚΟ σηκώνουν πολύ ωραίες αναβαθμίσεις, για τις οποίες δεν ενδιαφέρεται κανείς!!!!εκ των πολιτικών!!!!!Οι Standard θα μπορούσαν και αυτές να σηκώσουν αρκετούς εκσυχρονισμούς,αφού έχουν χώρους.Πχ θα μπορούσαμε να έχουμε 8 συνολικά εκσυγχρονισμένες φρεγάτες, με βαρύ εξοπλισμό αν κάποιος πριν 10-12 χρόνια σκεφτόταν ότι
πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει το ΠΝ.Σήμερα απλώς θα συζητούσαμε για κορβέτες και τη ναυπήγησή τους εν Ελλάδι.Αλλά όπως είπε ένας μέγιστος πολιτικός, πετρέλαια δεν υπάρχουν!!!

JohnnyB

Η αναποφασιστικότητα κοντεύει να μας κοστίσει άσχημα.
Από τις δύο λύσεις που έχουμε μπροστά μας και οι δύο είναι καλές αλλά πιο σημαντική αυτή που μας καλύπτει τρύπες άμεσα άρα η Αμερικανοποίηση.
Ψυχρά κ ρεαλιστικά αν το δούμε εφ’όσον οι Γάλλοι είναι απών σε άμεση ενίσχυση του Στόλου μας με μεταχειρισμένες μονάδες (FREMM ή έστω La Fayette) πριν την παραγγελία και κατασκευή νέων [email protected] τότε η απόρριψη στην πρόταση τους δυστυχώς είναι μονόδρομος.
Να τονίσω ότι σε αυτό φυσικά δεν φταίνε η Γάλλοι που όντως έχουν πάρα πολύ αξιόλογα πλοία, τεχνολογία και όπλα αλλά εμείς που αφήσαμε το Π.Ν να φτάσει σε αυτήν την κατάντια την τελευταία δεκαπενταετία+ χωρίς προγραμματισμό, σοβαρότητα και ευθύνη πάνω απ’όλα.

Digenis

Για να μην προχωράει το θέμα πιστεύω ότι εξετάζουν τον γαλλικό εκσυχρονισμό των ΜΕΚΟ .Κατά πόσο το Seafire 500 μπορεί να καθοδηγήσει ESSMbl1/2 ή και αν όντος μπορούν οι Μεκο να πάρουν Aster15 πάνω . Μπορεί να θέλουν και το οκ των γαλλων οτι μπορούν να βαλουν πάνω στις μπελχαρα μια οκταδα ΜΚ41 για 32 ESSM και τα υπόλοιπα οπλα να είναι γαλλικά . Μετά πάμε και σε προγραμματισμό . πρεπει να διορθωθουν τα ναυπηγεια ,να προγραμματιστή δυνατότητα παράλληλων ναυπηγήσεων πχ νέα υποβρύχια ενω ταυτόχρονα ναυπηγείτε σχέδιο για μικρές και μεγάλες μπελχαρα .Τα σχεδια που θα μπουν στα ναυπηγεια πρεπει να αποδωσουν πολλα πλοια μεγαλα και μικρα και να μπορει το ενα να υποστηρίξει το άλλο .Η οικονομοτεχνική μελετη δεν ειναι ευκολη ,αλλά δεν μπορει να πει κανεις τους οτι δεν ειχαν χρόνο !!! Μη τρελαθούμε !!! Είναι αδικαιολόγητοι .

G-164g ag-cat

Αν όντως ισχύει ότι εξετάζονται ταυτόχρονα οικονομικοί και βιομηχανικοί παράγοντες (πχ μπάτζετ για προμήθειες και ναυπηγεία) τότε είναι μια αρχή. Παρόλα αυτά δεν τους εμπιστεύομαι, δεν θεωρώ το ΠΝ ικανό για κάτι τέτοιο αν κρίνω από τις επιλογές του παρελθόντος. Και ξαναλέω, δεν μπορεί η Ελλάδα να τα αγοράζει όλα απ` έξω, πρέπει να φτιάξει και κανά πλοίο μόνη της. ΘΤην εγχώρια εμπλοκή θα πρέπει το ΠΝ να τη λάβει στα υπ`όψιν αν θέλει να κάνει αξιόπιστο, ολοκληρωμένο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό προσαρμοσμένο στις δικές του ανάγκες.

Dionysis

Προσωπικα θα ελεγα οτι οι [email protected] ειναι αξιοπιστο και ολοκληρωμενο πλοιο οταν κοιταμε στα επομενα 15 χρονια. Τωρα επειδη οπως ολοι ξερουμε οτι δηλαδη αυτα που θα αγορασουμε θα τα χρησιμοποιησουμε για 40 χρονια δεν πιστευω οτι το γαλλικο σχεδιο μπορει να προσαρμοστει σε μελλοντικες απειλες με αποτελεσμα αργοτερα ισως να χρειαστουν αμερικανικες αναβαθμισεις στα γαλλικα συστηματα με οτι αυτο συνεπαγεται στο κοστος τελους ζωης για το πλοιο δηλαδη οπλα laser καλυτερα radar για εντοπισμο πολυηχητικων πυραυλων ή stealth αεροπλανων, σμηνη drone κλπ. Επισης ενας κινητηρας που μπορει να δωσει στην καλυτερη των περιπτωσεων 27 κομβους θα αποδειχτει αχρηστος στην ενσωματωση των παραπανω αισθητηρων ή οπλων γιατι πολυ απλα δεν θα παραγει την απαιτουμενη ενεργεια για την λειτουργεια τους. Βεβαια κατανοω οτι παντα αγοραζουμε αυτα που ειναι διαθεσιμα σε εμας και δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα για αυτο.

aris32

το βρισκω λογικο να μην γινεται καμια κινηση απο την στιγμη που δεν εχουμε ακομα βρει τροπο χρηματοδοτησης των νεων φρεγατων και ποιες θα ειναι αυτες .
το κακο ειναι οτι χρονος δεν υπαρχει .

Onair

H ανάλυση θα έπρεπε να ξεκινά από την εύρεση των οικονομικών πόρων για να γίνει το οτιδήποτε στις ΜΕΚΟ διαφορετικά όλα είναι στο αέρα και κουβέντα καφενείου.
Μετά από την στιγμή που υπάρχει αμερικανικό ενδιαφέρον και δει με την LM μέσα οι Γάλλοι έχουν χάσει από τα αποδυτήρια.
Ήδη τα τέσσερα ελικόπτερα δείχνουν τον δρόμο…

Kallergis

Αγσπητοί, πιστεύω πως δεν προχωράει γιατί θα δωθεί προίκα στο έθνος από το οποίο θα αγοράσουμε και το νέο πλοίο για καλύτερους όρους.

Costas

Πιστεύω πώς ο στόχος του ΠΝ πρέπει να έχει 15 έως 20 αξιόμαχα και σύγχρονα (ή εξυγχρονισμένα) πλοία επιφανείας με αεράμυνα περιοχής και ανθυποβρυχιακές ικανότητες. Πρέπει επίσης να έχει κοινούς τύπους στο μέγιστο βαθμό. Αυτό πρέπει να ισχύσει κάποια στιγμή και για τον υπόλοιπο στόλο.
Δεν είναι ανέφικτο να τα αποκτήσει σε βάθος χρόνου.
Δεχόμενοι τη λογική του άρθρου ότι οι 6 S θα υπηρετήσουν για 10 χρόνια και οι 4 ΜΕΚΟ για 20 ακόμα χρειαζόμαστε 5 νέα πλοία αυτή τη 10ετία. Στη συνέχεια θα χρειαστούν 6 νέα πλοία την επόμενη δεκαετία και 4 στη συνέχεια (η περισσότερα αν θέλουμε πάνω από 15 φρεγάτες μέχρι τότε.
Μπορούμε να αποκτούμε ένα νέο πλοίο κάθε 2 έτη περίπου ίδιου τύπου για τις επόμενες 2 δεκαετίες. Τα παρωχημένα πλοία θα αποσύρονται σταδιακά και θα χρησιμοποιούνται για συντήρηση των υπόλοιπων μέχρι να αντικατασταθούν.
Με τέτοιο αριθμό παραγγελίας (15-20) μπορούμε πιστεύω να πετύχουμε συμφωνία-πρόγραμμα που να περιλαμβάνει τα εξής:
1) Μέγιστο κόστος 400-500 εκατομμύρια ανά πλοίο (άρα 200-250 το χρόνο) με τις προδιαγραφές που επιθυμεί το ΠΝ.
2) Μεταφορά της έναρξης αποπληρωμής σε βάθος 3ετίας – 5ετίας και εξόφληση μέχρι 5 έτη μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Αυτό θα μειώσει σημαντικά το κόστος απόκτησης με το να ευκολύνει τη χρηματοδότηση τους.
3) Ναυπήγηση σε ελληνικά ναυπηγία (άρα δημιουργία προστιθέμενης αξίας ως αντισταθμιστικό όφελος και διατήρηση της λειτουργίας των ναυπηγείων μας με υψηλής τεχνογνωσίας έργο για πολλά χρόνια)
4) Μεταφορά γνώσης μέρους της τεχνολογίας (πιθανώς και συμπαραγωγή μικρού μέρους των συστημάτων από ελληνικές εταιρείες) των συστημάτων που θα χρησιμοποιηθούν.
5) Βαθμιαία προσαρμογή του σχεδιασμού των νέων ναυπηγούμενων φρεγατών σε τεχνολογίες αιχμής όσον αφορά τα συστήματα και την ισχύ πυρός (ώστε κάθε 3ο ή 4ο πλοίο που θα ναυπηγείται να είναι σύγχρονο)
6) Δυνατότητα αναβάθμισης των ναυπηγημένων πλοίων με (σχετικά) χαμηλό κόστος κάθε 10 ή 15 έτη ηλικίας κάθε πλοίου.
7) Προμήθεια με χαμηλό κόστος (ίσως και με ελάχιστο κόστος) από τη χώρα που θα επιλεγεί μεταχειρισμένων πλοίων που θα καλύψουν το κενό διάστημα μέχρι την έναρξη του προγράμματος.
Επίσης αν επιθυμεί η Κύπρος να μπορέσει να αποκτήσει (μικρό) αριθμό πλοίων της ίδιας κατηγορίας με το ίδιο κόστος (θα τα χρειαστεί).
Επίσης αν βασιστεί σε πρόγραμμα που είναι ήδη σε εξέλιξη το κόστος ενδεχομένως να είναι πιο χαμηλό
Τις Belharra τις θεωρώ ακριβές για τις δυνατότητες μας. Οι FREMM είναι πιο λογική επιλογή όπως και η αμερικάνικη LCS.
Αν τώρα η χώρα μας καταφέρει να βγει από το οικονομικό τέλμα εν τω μεταξύ μπορεί να αποκτήσει με την ίδια λογική μεγαλύτερο αριθμό του τύπου που θα επιλέξει.

adpanos

Το άρθρο σας αυτή την φορά αφήνει μια γλυκιά εικόνα 😉
Σαν μια νεαρή κοπελιά μέσα στα ATTICA που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε δυο πάγκους με GUCCI και VERSACE για το ποιο φόρεμα θα αγοράσει, έχοντας Gold καρτούλα στο χεράκι της ….
Μακάρι.
Ελπίζω η επόμενη λεζάντα ανάλογου άρθρου να αναφέρει ” Έκλεισε η Συμφωνία για 4 ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ + 6 ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ [email protected]ες , Παράδοση 2 ανά έτος ”
Πάντως και εγώ αν ήμουν σε θέση να διαχειριστώ την ολική ανανέωση του στόλου του πολεμικού ναυτικού που σε ορίζοντα 10-ετίας θα χρειαστεί 10+ νέα πλοία, θα κοιτούσα τουλάχιστον να κερδίσω από όλο αυτό, την επαναλειτουργία των Ελληνικών ναυπηγείων ….
Είναι πολλά τα λεφτά … και πρέπει να πιεστούν οι Ευρωπαίοι για να αρθεί το σφράγισμα των Ελληνικών Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά…
Με πίεση μέσω των Ευρωπαϊκών αμυντικών βιομηχανιών, ίσως για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας , εξασφάλιση της δημοκρατίας κ.λ.π. (δικαιολογίες υπάρχουν πολλές) να δοθεί αυτή τη δυνατότητα.
Ένας λόγος που θα πάρουμε Ευρωπαϊκά πλοία είναι αυτός.
Ταυτόχρονα ίσως πετύχουμε και μια αναβάθμιση ή υποστήριξη των Γαλλικών Mirage, οπότε ένας ακόμα λόγος για Ευρωπαικό πλοίο.
Θέλουμε όμως Belharες εξοπλισμένες σαν αστακούς και ταχύτερες από αυτές που προτείνονται …..

Ronin

Απορια: Εφ οσον εχουμε πισω σε εκμοντερνισμο τοσα σκαφη δεν ειναι λογικο οτι πρεπει να προχωρησουμε σε αγορα μεταχειρισμενων ωστε να καλυψουμε τις ελλειψεις αυτων που ΘΑ εκμοντερνιστουν ; Δηλαδη πες οτι προχωραμε σε εκμοντερνισμο ποσο χρονο θα χρειαστει καθε σκαφος να λειψει απο την ενεργο υπηρεσια μεχρι να ειναι ετοιμο ; Τα νεα συστηματα δεν κουμπωνουν και φευγει το σκαφος δεν ειναι plug and play ! Αρα λογικα πρεπει να γινουν συνδυασμοι !

GEV

Θέλω να πιστεύω ότι οι ναυταίοι μας (του νυν ΥΕΘΑ συμπεριλαμβανομένου) δουλεύουν σιωπηλά για την επίλυση του θέματος, όπως και για κάποια άλλα που τρέχουν και θα μιλήσουν μια και καλή ανακοινώνοντας το αποτέλεσμα. Wishful thinking θα πείτε αλλά το προτιμώ από τα πολλά λόγια του παρελθόντος. Ίσως εδώ να παίζει ρόλο το ότι ο ΥΕΘΑ δεν είναι πολιτικός.

Kimon

Δυστυχώς φωνή βοωντος εν τη ερήμω..
Έχουμε προεκλογική περίοδο και η κυβέρνηση έχει βάλει ως στόχο την ανακούφιση του λαού ώστε να κερδίσει πόντους και ψήφους φυσικά για τις εκλογές που έρχονται οπότε λυπάμαι αλλά… πώς το είπαμε;; Α ναι!!! Θα το ρισκάρουμε!!! Γιατί δυστυχώς είναι γλυκιά πολύ η καρέκλα!! Ανεξαιρέτως χρώματος και σχήματος!!!

NIKOS

Ας ξυπνήσουμε ποτε θα καταλάβουμε, ότι ουτε στις καλές εποχές δεν αγοράσαμε καινούργια πλοία…Γιατί να αγοράσουμε τωρα; και με τι λεφτά ; Ας πάρουμε τις perry κ τα tico ολο πλησιάζουν…

ivychris

Δεν έχει καμμια σχέση η Ολλανδική Omega με την [email protected]
Μη συγκρίνετε την Omega των 6.000tn με την [email protected]
Ας επιμείνουν οι του ΠΝ για την Omega και ας βρουν τρόπους να πιέσουν τους πολιτικούς, με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο…
Η ιστορία αυτούς θα ανταμείψει.
Πρώτα οι 2+2 Doorman και μετά οι Omega
Όσον αφορά τη “γαλλοποίηση” των ΜΕΚΟ, πρόκειται για νέο αφήγημα, όταν αυτό σημαίνει νέα γαλλικά συστήματα κάθετης εκτόξευσης sylver & νέους πυρύλους aster, και νέο CIC και νέο sonar + συντήρηση μηχανών + νέες καλωδιώσεις + μεγαλύτερες γεννήτριες + €200 Εκ για την κάθε ΜΕΚΟ
Ποιος διάττοντας αστέρας σκέφτεται τόσο ορθολογικά…γιατί το ΠΝ αποκλείεται.

ΒΑΣΙΛΗΣ

Εσύ πτήση καλά και σωστά τα λες…ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝ Σ’ΑΚΟΥΕΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ..!
Κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά..!
Χρόνια τώρα…
ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ!!! Το πρόβλημα κάτω από το χαλί και τα σπρώχνουμε στο μέλλον όλα…

photographix

Αν καλυφθουν οι αναγκες απο Γαλλικες λυσεις, θα ειναι η πρωτη φορα (νομιζω) που η Γαλλια θα λειτουργησει και (γεω)πολιτικα στη σχεση της με την Ελλαδα περα απο (στυγνα) καθαρα εμπορικα. Δεν το κοβω ομως να εχει το βεληνεκες που χρειαζεται για κατι τετοιο ακομη και εαν το θελει (και αυτο συζητησιμο)

evaggelos

ωραιο πλοιο η ωμεγα αλλα μαλλον παμε σε αμερικανοποιηση του στολου. τη θεια απο την γερμανια την ρωτησαμε για τιποτα? εστω της μπρεμεν κατι αν κ θα ηθελα 2 μεκο ακομα. Αληθεια ενα up για 4 εξυγχρονισμενες s ποσο θα στοιχιζε? ωστε να φτασουν τα 50 ετη που μαλλον αυτο θα συμβει.

TzH

Νομίζω ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα με την επιστροφή των κερδών από την διακράτηση-αγορά των ελληνικών ομολόγων και την πώληση των Ναυπηγείων δεν θα δούμε λευκό καπνο. Μου φαίνεται ότι γερνουμε περισσότερο προς Γαλλία πλευρά (είναι κούκλα η ρημαδα η belharra) αλλά δεν πρόκειται να καταλήξουμε αν δεν ξεκαθαρίσουν πρώτα αυτά και να πω την πικρή αλήθεια, κατά την ταπεινή μου γνώμη σωστά πράττουμε.
Το λάθος ήταν που τόσα χρόνια άφησαν το ναυτικό στην μοίρα του και τώρα δεν υπάρχει χρόνος να αντιδράσουμε.

kon

Δεν θα έπρεπε να είχαμε φτάσει ποτέ μια τέτοια κατάσταση. Μια ναυτική χώρα σαν εμάς ανίκανη να συντηρήσει τον στόλο της σε αποδεκτή κατάσταση.
Να μην κρυβόμαστε ακόμη και οι meko χρειάζονται εκσυγχρονισμό εκ βάθρων είναι πλοία άλλης εποχής.
Τον αμερικανικό παράγοντα αυτή την στιγμή δεν τον γλιτώνουμε.
Είναι απίθανο να ρισκάρει να χάσει και εμάς στη περιοχή.
Θα διασφαλίσει τα συμφέροντα του έχοντας και την οικονομική δυνατότητα να το κάνει, υποβοηθώντας μας σε κάποιο ναυπηγικό πρόγραμμα.
Αυτά τα πράγματα αργούν και λίγο…..

photographix

Υπηρχαν καποια πιθανα και βιωσιμα σεναρια χρηματοδοτησης στα οποια προσδοκουσε το ΠΝ για τετοιας κλασης σκαφη (Omega) πριν την γαλλικη αναμειξη με τις FTI, και ποια ητα αυτα? ….

GK_

Συμφωνω μαζι σας στο οτι με τα σημερινα δεδομενα σε οτι αφορα το συνολο της μορφης που θα εχει ο στολος υπαρχουν εκ των πραγματων δυο διαφορετικες κατευθυνσεις: μια «γαλλικη» και μια «αμερικανο/ολλανδικη» με καποιες προσθηκες (Thales). Οποτε ειτε αρεσει ειτε οχι, σαν συνολο το ΠΝ θα πρεπει να διαλεξει μια απο τις δυο κατευθυνσεις. Εγω προσωπικα θεωρω σαν την ποιο εφικτη απο αποψη σχεσης κοστους-αποδοσης την «αμερικανο/ολλανδικη» με την Thales να συμπληρωνει το σκηνικο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ είναι λογικό να συνδέεται με το νέο πλοίο. Η αγορά μεταχειρισμένων πλοίων όμως δεν έχει καμμία σχέση!
Οι Αδελαΐδες και οι Bremen είναι μια ενδιάμεση λύση, δεν χρειάζονται καμμία αναβάθμιση και προορίζονται για την αντικατάσταση των μη εκσυγχρονισμένων “S”. Οι Αδελαΐδες ειδικά, με μόνη έξτρα αγορά 16 ESSM, θα γίνονταν τα πιο μάχιμα πλοία του στόλου. Η μη προμήθειά τους θα είναι ΕΓΚΛΗΜΑ

Scalp_eg

Το Seafire 500 των belharra ειναι το game changer και στο αιγαιο και στην ανατολικη μεσογειο!
Καλες οι οροφες οι αριθμοι το να παρουμε διπλασιες gowind με τα ιδια λεφτα, οι ολλανδικες κορβετες
και ολα τα υπολοιπα, αλλα το Seafire 500, ειναι η λυση και για το F-35 (που ειναι απιθανο να το παρουν πλεον) και για το TFX-sukhoi που θα φτιαξουν σε μια 15ετια πιστευω (να ειναι καλα ο ομοδοξος πουτιν)
αλλα κυριως για την αμεση απειλη των 200 F-16 φορτωμενων με τους som και yildirim.
Πιστευω μια διαμορφωση των μπελαρα με 24 Aster 30, 8 mica VL, 76αρι Strales και Sandral για Ciws
χωρις scalp naval φυσικα που θα εκτροχιασει το κοστος και το χρονο παραδοσης, θα παει απο τα 660
στα 700 εκατομμυρια η μια, οποτε παμε για 2 τωρα + 2 μετα απο δεκαετια στα 2,8 δις.
Πακετο στη συμφωνια οι 5 lafayet φυσικα για αντικατασταση ολων των S (σταδιακα)
Οι 2 πρωτες τωρα μαζι με τις 2 πρωτες μπελαρα και οι αλλες 3 το 2026-28 οταν εχει προγραματιστει να
αποσυρθουν (μετα τον εκσυχρονισμο τους) απο το γαλλικο ναυτικο
Καινουργιο σοναρ, τορπιλες, Sandral για Ciws, και 16 mica VL και ειναι μια χαρά μεχρι το 2045
Οι μεκο το βλεπω δυσκολο να παρουν setis, και δεν νομιζω να μας το προτεινουν και οι γαλλοι
Tacticos φυσικα που η Naval group δινει στα εμιρατα για τις gowind, και αγορα Essm block 2
Οποτε μεχρι το 2045 Θα υπαρχουν οι
4 belharra
5 lafayet
4 Μεκο
2,8 δις για τις belharra και το πολυ 1 δις για παραχωρηση και εκσυχρονισμο lafayet και Μεκο
Μετα το 2040-45 φυσικα κορβετες για αντικαταστατες lafayet και Μεκο

Το θέμα με την σημερινή κυβερνηση(τρόπος του λέγειν) δεν είναι ότι δεν έχουν αλλά ότι δεν θέλουν.
Σε δύο χρόνια μοίρασε στον λαό 1,5 δίσ και δεν έδωσε περίπου 100 εκατ. για να πάρει αυτές τις ρημάδες τις τορπίλες που τόσο αναγκαίες είναι.

Tpap

Ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ είναι άσχετος με τον υπόλοιπο σχεδιασμό (;;;;;) προμήθειας μτχ ή καινούργιων πλοίων. Οι ΜΕΚΟ θα διατηρήσουν ούτως ή άλλως τα υφιστάμενα οπλικά συστήματα δηλ. αμερικανικά, άρα οι επιλογές είναι δεδομένες. Τυχόν σκέψεις γαλλοποίησης τους (ASTER, SETIS κτλ), κατα πάσα πιθανότατα. θα εκτόξευε το κόστος σε ύψη δυσθεώρητα, δεδομένου του περιορισμένου προϋπολογισμού και προφανώς εκτός πραγματικότητας. Κατά την άποψη μου ψειρίζουμε τη μαϊμού. Όσον αφορά τα μτχ πλοία (adelaide ή/και Bremen) αγορά “εχθές” ή κλείσιμο άμεσα. Χρειαζόμαστε πλοία τώρα τόσο για να αντικαταστήσουν τις μη εκσυγχρονισμένες “S”, όσο και να αντικαθιστούν πλοία υπο εκσυγχρονισμό/ αναβάθμιση. Το δίλημμα SM2 ή ASTER30, ναι δημιουργεί προβλήματα στην αγορά των μτχ πλοίων (adelaide), αλλά μήπως να ξεφύγουμε από αυτό, γιατί ο Τούρκος έχει “στριμωχτεί”, βλέπει ότι “χάνει” (προς στην παρούσα φάση) το παιχνίδι των ενεργειακών πόρων, πιέζεται από τη πρόθεση των μεγάλων για τη δημιουργία κουρδικού κράτους (θα χάσει εδάφη οπότε θα ζητήσει αντιστάθμισμα προς Δυσμάς) και άλλα, οπότε πολύ φοβάμαι ότι θα “χτυπήσει” και ξέρουμε πολύ καλά ότι το κόστος δεν τον νοιάζει όταν είναι σε δύσκολη θέση. Τόσα χρόνια δε χτυπούσε γιατί ήξερε ότι η απάντηση θα ήταν καταστροφική για εκείνον – τώρα όμως; Βεβαία κάποιος θα πει τι να κάνουμε τους εκσυγχρονισμούς και τις προμήθειες νέων πλοίων όταν εμείς οι ίδιοι (εννοώ οι πολιτικοί μας) ετοιμάζονται να τα “παραδόσουν” όλα. Δε θέλουν να κατανοήσουν το αχόρταγο αυτού του κράτους (Τουρκία).

adpanos

Διάβασα σήμερα το πρωί άρθρα που αφορούν την έκθεση των δανειστών για το Ελληνικό χρέος.
Οι δανειστές έκρουσαν το καμπανάκι του κινδύνου ….
Η Ελλάδα έχει αυτή την στιγμή να πληρώσει:
α) 13 με 15 δις €€ σε χρεολύσια .
β) Άλλα 6 με 7 δις €€ σε τόκους.
γ) 25 με 28 δις ποσό του βραχυχρόνιου χρέους .
======================================
Σύνολο από 48 έως 53 δις €€€ …. Είναι να σε πιάνει το κεφάλι σου με τα ποσά ….
Μόνο στις 7 Απριλίου πρέπει να πληρώσουμε 4 δις €€€ σε ληξιπρόθεσμα ομόλογα και τον Ιούλιο άλλα 7-8 δις ληξιπρόθεσμες οφειλές …
Ταυτόχρονα πρέπει να προβούμε σε ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών .
Ονειρευτείτε Belhares …. 🙁
Θα πάμε με τις S μέχρι την δευτέρα παρουσία.
Λογικά θα γίνουμε η Νέα Βουλγαρία …. με αυτοαφοπλισμό.

George

Εντάξει το έχουν χάσει τελείως! Αναμενόμενο μετά την απόφαση για τα P-3. To αντίθετο θα ήταν έκπληξη.
Για το τι κάνεις σε περιπτώσεις που υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο “ατυχήματος” στο Αιγαίο ας ανατρέξουν στις αγορές του τέλους του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου.
Το ΠΝ τότε νίκησε, δεν κρύφτηκαν οι άνθρωποι πίσω από μια συνολική μακροπρόθεσμη στρατηγική μπλα μπλα μπλα κάνοντας μια τρύπα στο νερό.
Αλλά και στη δεκαετία του 60 του 70 του 80 και του 90 τα στελέχη του ΠΝ δίνανε λύσεις.
Το θέμα είναι πως το πάντα αποτελεσματικό ΠΝ κατέληξε σε αυτή τη κατάσταση.
Να γίνει ο μεγάλος ασθενής των ΕΔ.
Πήγε κάτι λάθος στην εκπαίδευση τις προηγούμενες δεκαετίες?
Στο σύστημα επιλογής στην ιεραρχία?
Που χάθηκε η μπάλα?
Σίγουρα αυτή η κατάσταση δεν είναι των τελευταίων λίγων χρόνων.
Δεν καταρρέει έτσι εύκολα ένας οργανισμός.

Thras

Έχω την αίσθηση ότι οι Γάλλοι έχασαν το timing για το colpo grosso στο ΠΝ. Τους πήραν χαμπάρι οι αμερικάνοι και δεν θα αφήσουν την Ελλάδα που ανδεικνύεται σε κράτος πρώτης γραμμής να ξεφύγει από την αγγαλιά τους.
Λογικά εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ και νέες φρεγάτες θα πάνε προς USA μαζί με κάποια λύση για το καθεστώς των ναυπηγείων. Ελπίζω απλά να αποκτηθούν πλοία που πραγματικά χρειάζεται το ΠΝ.
ΥΓ: Η λύση των Omega με αμερικανικά όπλα είναι υπέροχη. Ακριβώς ότι χριεαζόμαστε! Όπως και η νέα FFG που σχεδιάζει το USN…

FOX

Το μόνο πού έχει μείνει ακόμα ένα τάμα στην Παναγία Σουμελά να τους δώσει φώτιση…
Πέρσυ στην Τήνο δεν έπιασε πάντως…

RGB

Μια απορία που έχω μετά από τόσα “ναυτικά” άρθρα. Οι ΜΕΚΟ δεν έχουν εξελιχτεί σχεδιαστικά? Δεν υπάρχει δηλαδή κάποια νεώτερη έκδοσή της που θα μπορούσε να καλύψει τις απαιτήσεις του ΠΝ μεσομακροπρόθεσμα.

Tazos

Διαβάζω για “γαλλοποίησης” των ΜΕΚΟ και τραβάω τα μαλλιά μου. Είναι ποτέ δυνατόν να “βιάσουμε” ένα πολύ καλό πλοίο για να βάλουμε επάνω ASTER;
Θα ξηλώσουμε και θα πετάξουμε το Μκ-48 VLS που μια χαρά υποστηρίζεται και μπορεί να δεχτεί μέχρι 32 ESSM;
Θα ξηλώσουμε 8 Stir που θα υποστηρίζονται και στο μέλλον και πωλούνται ακόμα στην αγορά;
Το Tacticos αντί να το αναβαθμίσουμε θα το ξηλώσουμε και θα το πετάξουμε, προσπαθώντας μετά να παντρέψουμε το καινούριο Setis με ότι υπάρχει στο πλοίο; Παράλογα πράγματα.
Οι ΜΕΚΟ θέλουν ενα 3D ραντάρ, αν γίνεται εκσυγχρονισμό του Tacticos χωρις απαραίτητα να αλλάξουμε το 100% του συστήματος, NSM, νεες τορπιλες και ESSM 2 ώστε να μην την πατήσουμε όπως με τις S και μια συντήρηση/αντικατάσταση των συστημάτων που δεν υποστηρίζονται πλέων. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν οικονομικά και χωρίς μεγάλες μετατροπές, ωστε ότι άλλα κεφάλαια υπάρχουν να πάνε σε νεα πλοία.

MPAMPIS

Σωστό το σκεπτικό της σύνδεσης εκσυχρονισμου Μεκο με αγορά νέων φρεγατών αλλα αυτο σημαίνει και μονόδρομος αμερικανικής λύσης (αμερικανό-ισραηλινής ενδεχομενος).
Ισως ενα συμβόλαιο για μελλοντική αγορά σε κορβέτες ή πυραυλακατους να κέρδιζε η Γαλλία.

Γιώργος70

Επιβεβαιώνετε απο την πλευρά σας την κυρια Ηλιάδη περι Primauguet ?
“Μάλιστα επανέλαβε πολλές φορές με έμφαση ότι η μια απί τις τρεις τελευταίες που βρίσκονται σήμερα στην ενέργεια πρόκειται να αποσυρθεί αμέσως μετά από την συμμετοχή της σε άσκηση στον Ατλαντικό, κάτι που σημαίνει ότι είναι επιχειρησιακά πλήρως ενεργή”
https://otan.delegfrance.org/The-Primauguet-frigate-participates-in-cooperation-exercises-with-NATO-15-16

Παναγιώτης

Νομίζω [και μακάρι να διαψευσθώ] ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ δεν προχωρά,διότι προβλέπονται εξελίξεις με Τουρκία άμεσα και δεν πρέπει να βρεθούν οι πιο σύγχρονες φρεγάτες μας,εγκλωβισμένες στο ναυπηγείο.Δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον καιρός για προγράμματα που απαιτούν πάνω από χρόνο για να αποδώσουν.

Γεώργιος παρασκευοπουλος

Πιστεύω ότι στις διάφορες απόψεις και αναλύσεις γίνετε ένα λάθος. Ενώ συμφωνώ ότι στο θέμα των εξοπλισμών θέλουμε ενίσχυση πιστεύω ότι ο πανικός που παρουσιάζεται είναι λάθος. Θα εξοπλιστουμε σωστά και με πρόγραμμα. Και δεν χρειάζεται βιασύνη. Το παιχνίδι αυτή την στιγμή παίζεται διπλωματίκα και γεωπολιτικά. Τα κοιτάσματα που ανακαλυπτονται πάνε να σπάσουν το ενεργειακό μονοπώλιο. Η Ευρώπη με την βοήθεια της Αμερικής και την συμμετοχή του Ισραήλ κοιτάει να εξασφαλιστεί ενεργειακά. Οι Τούρκοι είναι από την άλλη πλευρά του παιχνιδιού. Απόδειξη ή γεώτρηση της ExxonMobil δεν παρενιχληθηκε στο παραμικρό και αυτό δεν οφείλεται στην δικιά μας στρατιωτική δύναμη. Για αυτό δεν χρειάζεται πανικός και βιασύνες για τα εξοπλιστικά. Το παιχνίδι αυτή την στιγμή είναι αλλού και όχι στην στρατιωτική δύναμη όσον αφορά εμάς. Εμείς πρέπει ψύχραιμα χωρίς βιασύνες και πανικο να αναδιοργανωσουμε και να εκσυγχρονισουμε την άμυνα μας

GeorgeK

1 + 1 TICO και τα πάντα τα παίρνει η LM. ♫Oh, say can you see by the dawn’s early light, What so proudly we hailed at the twilight’s last gleaming♪

zap

Το λαθος του ΠΝ είναι ότι επιθυμει πλοια που μπορουν να κανουν τα παντα. και κατά συνεπεια καταληγουν να είναι πανάκριβα.
Σιγουρα ο εκσυγχρονισμος των ΜΕΚΟ πρεπει να γινει, αλλα νομιζω ότι το ΠΝ πρεπει να στραφει σε πλοια καινοτομα.
Ένα σκαρι με Modular κατασκευή ούτως ώστε -μηχανες, εκτοξευτήρες, ρανταρ και λοιποι αισθητήρες να βασιζονται σε σχεδόν plug and play εγκατασταση- ετσι ώστε μελλοντικοι εκσυγχρονισμοι να είναι γρηγοροι και συμφέροντες από αποψη χρηματων και να μην ακουμε επιχειρηματα τυπου -αλλαγη μηχανών σημαινει καλυτερα νέο σκαφος-
Ένα σκαρι υψηλού αυτοματισμου ικανο να λειτουργησει και να φερει σε περας αποστολες περιπολιας και αντιδρασης αιφνιδιασμου με 30-40 αντρες το πολύ.
Ένα σκαρι που δεν θα κανει τα παντα μονο του -ΑΑ, ASW- αλλα θα εξοπλίζεται για μια αποστολή και θα λειτουργει σε ομαδα με αλλα σκαφη του ιδιου τυπου αλλα εξοπλισμένα για να καλυπτουν τις άλλες αποστολες.
Ένα σκαρι σχεδιασμενο εξαρχής να είναι με απαρτια -off the shelf- για να διατηρεί το κοστος χαμηλα και να εχει απροσκοπτη και διαρκη προμηθεια ανταλλακτικών βασικων μηχανικων και ηλεκτρονικων συστηματων.
Οι αισθητήρες και τα οπλα του πλοιου βεβαια δεν θα εμπιπτουν σε αυτην την κατηγορια μιας και δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε τέτοιους, αλλα τουλάχιστον τα πλοια δεν θα πεφτουν σε απαξιωση από ελλειψη ρουλεμάν….
Εάν όμως επιδιωξουμε συμμετοχη στην παραγωγη των αισθητηρων και των οπλων, ισως σε βαθος χρονου αποκτησουμε και την εμπειρια για αυτά τα συστηματα. Ισως δεν μπορέσουμε να ναυπηγήσουμε πλήρως εξοπλισμένες φρεγάτες, αλλα ισως μπορούμε να ναυπηγήσουμε ένα τετοιο σκαφος που θα γεμισει τον στολο με αξιόμαχα και επικινδυνα πλοια.

darede

Με βάση τα όσα αναφέρει το άρθρο της Πτήσης, το Π.Ν δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ γιατί δεν υπάρχει απόφαση για τι είδους φρεγάτες θα αγοράσουμε. Εάν είναι αμερικανικές θα υπάρξει άλλη επιλογή σκάφους και όπλων και άρα εκσυγχρονισμού, ενώ εάν είναι γαλλικές θα αγοραστούν τα αντίστοιχα.
Κάποιος λοιπόν να τους ενημερώσει οτι το ζήτημα που τους απασχολεί είναι εκ του ουκ άνευ και οι αιτιάσεις τους είναι αν μη τι άλλο λανθασμένες. Βέβαια δεν είναι το μόνο κρούσμα παράλογων επιλογών στο οποίο υποπίπτουν οί κάτωθι κύριοι
comment image
Ο εκσυγρονισμός των MEKO δεν έχει καμία επίπτωση στην μελλοντική επιλογή αφού όταν θα καταστεί επιχειρησιακό το πρώτο μελλοντικά νέο πλοίο, η πρώτη απο αυτές σχεδόν θα αποσύρεται. Οι σκέψεις γαλλοποίησης των πλοίων είναι εγκληματικές και θα πρέπει να σταματήσουν. Το κάθε πλοίο χρειάζεται ένα ποσό 100 εκ για νέο CMS, aesa radar, hull sonar & VDS , 2 νέα 30άρια πυροβόλα , αναβάθμιση μηχανών – ciws phalanx – mark 45 mod 4 – 32 essm.
Το έχω ξανααναφέρει οτι μτχ πλοία χρειαζόμαστε εχτές, όχι μόνο για την αντικατάσταση των 3 S αλλά γιατί το κάθε εκσυγχρονισμένο πλοίο θα μένει 1 χρόνο εκτός. Το ιδανικό σενάριο είναι οι 3 adeleide ακόμα και γυμνές αφού θα μπορούσαμε να φορτώσουμε τους 16 essm της κάθε εκσυγχρονισμένης MEKO, για όσο διάστημα είναι εκτός. Με αυτήν την επιλογή θα δοκιμάσουμε και τα νερά με τις προθέσεις των αμερικανών. Ζητώντας όχι τον SM-2 Block IIIA αλλά τον SM-2ER Block IIIC. Αν μας των δώσουν τότε μπορούμε να επιλέξουμε αμερικανικό οπλισμό στο νέο πλοίο, αλλιώς επιλέγουμε γαλλικό ή κάτι άλλο που μας ικανοποιεί.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=43&v=02KJOxJF_70
Για το Sea Fire κάποιοι επισημαίνουν τις δυνατότητες του αλλά εγώ παραμένω σκεπτικός μόνο με την ύπαρξη ενός μόνο ραντάρ σε πλοίο του 1 δις. Πρέπει να τοποθετηθεί και δεύτερο ραντάρ για να μπορούν αποδώσουν την κρίσιμη στιγμή εικόνα εάν ένα απο τα 2 βγει off. Και δεν γνωρίζω τον λόγο που το Π.Ν συνεχίζει τις ανόητες αναφορές για AAW πλοία, όταν μιλάει για τις Belharra. Πλοία με 32 κελιά δεν μπορεί επουδενί να χαρακτηρίζονται ως τέτοια. Δηλαδή οι Type-26, οι Alvaro de Bazan, οι Iver Huitfeldt και οι De Zeven Provinciën τί σοί φρεγάτες είναι;
Κλείνοντας ,το ενδιαφέρον και οι προθέσεις των αμερικανών για τα ναυπηγεία είναι για γέλια με τον ένα να αναλαμβάνει της σύρου με διακανονισμό ενώ στα ναυπηγεία ελευσίνως ψάχνουμε να βρούμε εάν στην προσφορά που κατατέθηκε συμμετέχει η Blackhawk. Η οποία εταιρεία είναι ένα fund που το μόνο που υπόσχεται είναι η πιθανότητα επισκευής όταν και άμα του 6 στόλου. Φέξε μου και γλίστρησα

jimdenin

Μια ενδιαφέρουσα είδηση που βγαίνει από το άρθρο, είναι το ενδιαφέρον του ΠΝ για την νέα ολλανδική φρεγάτα, κάτι που δείχνει την εκτίμηση των στελεχών του όπλου για τις ναυπηγικές σχεδιάσεις της χώρας της τουλίπας. Ειρωνικό για ακόμα μια φορά το να δείχνει το σώμα που προσανατολίζεται και εν τέλει σε τι λύσεις πρόκειται να “το καταλήξουν”.

NIKOS

Άμα η omega class εχει κ 48 κελιά κ επάνω είναι κορυφή.Ειναι κ stealth

Aylont

κάποια “ασυνάρτητα” facts …
– Το Νεώριο φιλοξένησε 50 πλοία σε 9 μήνες (!!!) (οι έλληνες εφοπλιστές στηρίζουν όταν έχουν κάτι να στηρίξουν) με εξαιρετική αρχή και στην ανανεωμένη Panamax (σχεδόν μοναδική στα πέριξ μέρη μας) . Προσφέρει δε υποστήριξη σε Aluminum Haul μετά από συνεργασία εκπαίδευσης και τεχνογνωσίας από την ΟCEA, δυνατότητες οι οποίες πιστοποιήθηκαν κιόλας από του Αμερικανούς με το USNS Carson City…
– τα δις δεν τρέχουν από τα μπατζάκια μας ως γνωστόν …πρέπει να τα βγάλουμε πρώτα έστω μέσω φόρων, … 500+ εκατομμύρια ο ετήσιος κύκλος εργασιών για τα ναυπηγεία μας το 2005, ούτε 70 το 2015
– Ελευσίνα Σκαραμαγκάς επείγει…
– Ο Αμερικανός πρέσβης έχει δείξει τη διάθεση της χώρας του σε κάθε τόνο… (συν Αθηνά και χείρα κίνει)
– Το Ισραήλ αυτή την περίοδο είναι φίλος μας και έχουμε τα απολύτως κοινά συμφέροντα ()… τυγχάνει να είναι δε, το alter ego των Αμερικανών από την ίδρυση του … (συν Αθηνά και χείρα κίνει x2). Το bonus των καιρών οι φίλοι μας οι Αιγύπτιοι (…βολεύτηκαν και οι Γάλλοι)
– Οι γείτονές μας είναι στα χειρότερα από ποτέ με τους Αμερικάνους
– έχουμε κατά κύριο λόγω αμερικάνικα όπλα και οι συνεργασίες μας ήταν πάντα πιο ευέλικτες από όλες τις απόψεις σε εμπορικό επίπεδο διευκολύνσεων.
– Οι ανάγκες μας θα είναι πολύ μεγαλύτερες από την οροφή που θέτουμε… αν θέλουμε ότι θέλουμε
– στα τέσσερα στον Σαμ, εδώ που φτάσαμε, για παραχώρηση μονάδων αφού τους βάλουμε στο κόλπο… ή έστω Αdeleide χθες …3 και γυμνές έχουμε να τις ντύσουμε εδώ με τις αναβαθμίσεις…
– ΜΕΚΟ με γαλλικά …. είναι ανέκδοτο οικονομικό αν μη τι άλλο για τα δεδομένα μας και αλλάζει όλο τον προσανατολισμό των όπλων για το μέλλον
– Georges Leygues … μας δείχνουν οι Γάλλοι, αν κρίνουμε από τις επισκέψεις………….
– 4 ΜΗ-60R του κουτιού σε 2,5 χρόνια …
…πρέπει να κλείσουμε τον κύκλο παλινδρομήσεων που μας χαρακτηρίζει ως έθνος γιατί η ιστορία δυστυχώς δεν είναι με το μέρος μας κάθε τόσο που βρισκόμαστε σε “δυσκολίες”… και δεν ήταν λίγες. Η “ελίτ” στους Δελφούς το είπε αλλά σχεδόν κανένα μέσο δεν πρόβαλε τα άσχημα μαντάτα…. έρχονται και εκλογές βλέπεις…
Μια χαρά τα Γαλλικά, τα Ολλανδικά, τα Ιταλικά και τα γερμανικά () … άριστα όμως τα Αμερικάνικα…. ο νοών νοείτω

evaggelos

οι γαλλοι αν θελλουν μπορουν να δωσουν μεχρι 5 πλοια 3 georges leygues ηδη η μια αποσηρθηκε το φλεβαρη, κ 2 λαφα(οχι τιποτα το σπουδαιο αλλα μεχρι την παραλαβη fdi κατι γινεται) η αμερικη απο την αλλη δεν εχει κατι να δωσει εκτος απο τικο αλλα κ αυτο αμφησιμο αφου δεν βγαινουν οι οροφες και γι αυτο ελεγαν για τις αδελαιδες που δεν βλεπω.Οι γερμανο-ολλανδοι δεν συμμετεχουν ωστε να περναμε τα μπρεμεν κ Μ απο αυτους.Καλως η κακος ειναι δυσκολη η αποφαση ενος καινουργιου σκαφους γιατι θα δεσμευση το ναυτικο για 50 χρονια σχεδον, για μενα θα επελεγα αμερικη γιατι παντα κατι θα χει να δωσει οι γαλλοι μαλλον απιθανο (δεστε την ντασω με τα ραφαλ που λεει μεχρι το 2030 δηλαδη θα παρω ραφαλ για 10 χρονια? απιστευτοι οι τυποι!

Scalp_eg

Μια που αναφερθηκε οι 3-4 τελευταιες georges leygues τελικα ειναι πολυ νεωτερες απο τις S, (1986-1990)
με αναβαθμισμενες ανθυποβρυχιακες δυνατοτητες, τεραστιο ελικοδρομιο και στεγαστρο για 2 ελικοπτερα!
Ενα αρθρο σας θα μας διαφωτιζε για αν κανουν για αμεση αντικατασταση των 3 μη εκσυχρονισμενων S
και διατηρηση σε υπηρεσια το πολυ μια 10ετια (οσο και οι εκσυχρονισμενες S)
Φυσικα με συμβολικο τιμημα

Scalp_eg

Για πολλους που ειρωνευονται κατα καιρους την ικανοτητα πλευσης και το ποσο καλα σκαρια ειναι τα γαλλικα
ενα βιντεακι https://www.youtube.com/watch?v=YuIO4Cyni-w θα τους πεισει πως η νεοτερη georges leygues επιβιωνει απο 12-13 μποφορ στον ατλαντικο
εκει οπου οι δικες μας οι S παιζετε αν θα την βγαζαν καθαρη, και οι Μεκο θα ηταν στον πατο σιγουρα.

Chris

Υπάρχει άρθρο που αναφέρει Κυπριακή πρόταση για Ελευσίνα -υπονοώντας ότι ίσως από πίσω υπάρχει γαλλική στήριξη.
https://hellasjournal.com/2019/03/meso-kyproy-i-koinopraxia-poy-chtypa-ta-naypigeia-eleysinas-me-tis-pyraylakatoys/

js

Αφού σκεπτόμαστε “out of the box” γιατί δεν εξετάζουμε και μια δυτικοποιημενη Κινεζική type 054 με γαλλικά ραντάρ και πυραύλους. Από χρόνους παράδοσης οι κινέζοι είναι ασυναγώνιστοι, το πλοίο ,σαν σχεδίαση,είναι στιβαρό και με χώρους για να χωρέσουν τα αντίστοιχα δυτικά συστήματα.
Σε περίπτωση “δυσκολίας¨ των γάλλων, μπορεί να παίξουν και οι ισραηλινοί.
Για τη συμπίεση του κόστους θα βοηθούσε και μια διαπραγμάτευση με τη COSCO.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Sea Hake Mod4: Ποιες είναι οι δυνατότητες των υπερσύγχρονων νέων τορπιλών των ελληνικών υποβρυχίων;

Το ΠΝ έχει επιλέξει τις γερμανικές τορπίλες Sea Hake Mod4 για τα υποβρύχια Type 214HN αλλά και το μοναδικό εκσυγχρονισμένο Type 209/1200AIP ​Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ....

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Προχωρά η αγορά των Rampage και των SPICE για τα ελληνικά...

77
Μετά το καλοκαίρι, ο ΥΕΘΑ θα πάει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τους φακέλους κρίσιμων προμηθειών για την Πολεμική Αεροπορία, και για τα F-16...
- Advertisement -
Card image

August #15 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 October #377

Αγορά 2.29
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 September 2016 #364

Αγορά 2.29

Related News

Και η Αστυνομία διαψεύδει το φερόμενο περιστατικό στον Έβρο

Αναφορικά με το "περιστατικό" στον Έβρο, όπου σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, Έλληνες σκότωσαν έναν Τούρκο πολίτη, η Ελληνική Αστυνομία διέψευσε τον ισχυρισμό μέσω ανακοίνωσης...

ΥΠΕΞ: Κατηγορηματική διάψευση για το φερόμενο περιστατικό στον Έβρο

Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο...

Προβοκάτσια; Τουρκικά ΜΜΕ ισχυρίζονται πως Τούρκος έπεσε νεκρός στον Έβρο από ελληνικά πυρά

Τις τελευταίες ώρες, πολυάριθμα τουρκικά ΜΜΕ μεταφέρουν την "είδηση" πως ένας Τούρκος πολίτης σκοτώθηκε από ελληνικά πυρά στον Έβρο και συγκεκριμένα στο χωριό Αντασαρχανλί...