Τι θα απαιτούταν για να καταστραφεί ολοσχερώς η Γη;

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το έχουμε δει σε πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αλλά η ανατίναξη ενός πλανήτη είναι πολύ πιο δύσκολη από ό, τι νομίζετε. Όπως φαίνεται σε αυτό το βίντεο του Second Thought, είναι ουσιαστικά αδύνατο για εμάς να κατασκευάσουμε κάτι που θα ικανό να ανατινάξει τη Γη.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η βαρυτική δεσμευτική ενέργεια της Γης, δηλαδή η βαρύτητα που συγκρατεί όλη τη γήινη ύλη, είναι πραγματικά δυνατή. Η τρέχουσα ενέργεια δέσμευσης της Γης είναι 2,24 x 10 ^ 32 joules. Όλες οι πυρηνικές βόμβες στη Γη έχουν μόνο τη δύναμη των 2,67 x 10 ^ 19 joules και είναι αδύνατο να κατασκευάσουμε ένα τετράκις εκατομμύρια βόμβες για να υπερνικήσουμε αυτή τη δύναμη.

Ακόμα και η αντιύλη, η οποία είναι εξαιρετικά πιο καταστροφική και ισχυρή από τα πυρηνικά όπλα, θα απαιτούσε τη κατασκευή ποσότητας (25 τρισ. τόνους) κάτι που είναι απλά ανέφικτο. Η καλύτερη ελπίδα για να ανατινάξουμε το πλανήτη μας είναι ένα γρήγορο διαστημικό σώμα σε μέγεθος πλανήτη, ταξιδεύοντας το 90% της ταχύτητας του φωτός, κάτι που είναι εξαιρετικά απίθανο.

Φαίνεται πως η Γη είναι εδώ για να μείνει.

Δείτε το παρακάτω βίντεο που αλιεύσαμε από το popularmechanics.com

Θάνος Σ. Επαχτίτης


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
SLUF
Member
SLUF

Ξέρετε, εκτός από τα πυρηνικά όπλα και την αντιύλη, υπάρχει και κάτι άλλο: η ανθρώπινη βλακεία (σύμφωνα με τον Αϊνστάϊν είναι άπειρη!)

Iomar
Member
Iomar

Καλησπέρα,

Τι ατυχία…

alex
Guest
alex

Η Γη ισως..για το ανθρωπινο ειδος ομως ενας Τραμπ και ενας Κιμ Γιονγκ Ουν φθανουν..

andreasmp412c
Member
andreasmp412c

καλα, καντε μια παγκοσμια κυβερνηση με ελληνες πολιτικους, δωστε τους κ κανα δυο τετραετιες περιθωριο κ τα ξαναλεμε αν ειναι εδω για να μεινει….

Spyros
Member
Spyros

Όντως πολύ δύσκολο να καταστραφεί ο πλανήτης αλλά μην ανησυχείτε, η εξαφάνιση της ανθρωπότητας είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση:

https://www.youtube.com/watch?v=S1jwxZONlsE