33.2 C
Athens
Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021
- Advertisement -

Εντός θέρους το ΠΝ έπρεπε να είχε 2 FREMM και 2 [email protected] να ψήνονται. Τώρα; Χαλαρά, παίρνουμε και αεροπλανοφόρο!

- Advertisement -

 
Πριν λίγους μήνες, για όσους από τους αναγνώστες μας θυμούνται, η Ελλάδα για λίγες -δυστυχώς- ώρες, ζούσε ένα όνειρο. Το Πολεμικό Ναυτικό θα αποκτούσε δυο από τις πλέον σύγχρονες φρεγάτες στον κόσμο, τις φοβερές και τρομερές FREMM. Μια από τις τελευταίες, λίγες ώρες πριν τις “τορπίλες” που εξαπέλυσε ο τότε ΑΝΥΕΘΑ Φ. Κουβέλης, είχε μόλις χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση SCALP Naval εναντίον στόχων στη Συρία. Παρά του όσα τότε ισχυρίστηκαν τα γνωστά “σάιτς”, οι πύραυλοι πέρασαν και έκαναν τους στόχους “οικόπεδα”.

«Βάπτισμα Πυρός» για τον SCALP-Naval (MdCN), video


 
Όσοι θυμούνται, οι δυο φρεγάτες θα παραδίδονταν εντός του καλοκαιριού που μας πέρασε! Η μια σχετικά άμεσα, δηλαδή ίσως και εντός Ιουνίου, και μια ακόμη μέχρι τον Αύγουστο. Μιλάμε όχι απλά για hot transfer, αλλά για super hot! Αν ήταν έτσι, δεν θα προλάβαιναν οι Γάλλοι να πάρουν ούτε τα προσωπικά τους αντικείμενα από τα πλοία! Το αμέσως επόμενο στάδιο θα ήταν να πηγαίναμε τα πληρώματα με Chinook, και να αφήναμε τους Γάλλους σε κάποιο ξερονήσι! Εντάξει υπερβάλλουμε, αλλά ίσως θα πρέπει να ψάξει κανείς κάτω από τα δημοσιεύματά μας σε twitter, facebook κι αλλού, για να δει κανείς την “καζούρα” που μας έκαναν (όχι μόνο εμάς, σε όλα τα ελληνικά sites) στο εξωτερικό για τα πλοία που ΔΕΝ θα παίρναμε! Καλά, στην Τουρκία πρέπει να γελάνε ακόμη.

Ανατροπή με τις FREMM; Η γαλλίδα υπουργός άμυνας αρνείται την παραχώρηση, δεν ξέρει, δεν είδε!


 
Πέρα από την πλάκα, όπως έχουμε ξαναγράψει, πραγματικά υπήρξε θέμα FREMM τις μέρες εκείνες, αλλά και πιο πριν. Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, που φημίζεται για τον επαγγελματισμό του, δημιουργούσε λίστες ικανών στελεχών που θα μπορούσαν να γίνουν τα πρώτα πληρώματα. Φυσικά θα έπρεπε να ήταν γαλλόφωνα τα στελέχη, και με ικανή εμπειρία και γνώση προκειμένου το ΠΝ να έπαιρνε τα 120% των δυνατοτήτων των νέων πλοίων. Σε χρόνο μηδέν, έγινε έλεγχος των υποδομών, του ηλεκτρικού συστήματος του Ναυστάθμου, των μέσων και της συμβατότητας με τα νέα πλοία (από σωστικά, μέχρι ταχύπλοα και ελικόπτερα). Ναι, όλα αυτά τα έκανε ένα υποστελεχωμένο Ναυτικό, με άπειρες υποχρεώσεις, που όμως ήλπιζε σε καλύτερες μέρες (και μέσα). Καθώς λοιπόν οι άνθρωποι του ΠΝ δεν είναι ανόητοι, προφανώς και υπήρχε κάτι από πίσω. Ναι, υπήρχαν συζητήσεις για μεταβίβαση πλοίων στην Ελλάδα.

Εμείς… οι FREMM και τα… «πειστήρια»


 
Τώρα, το γιατί ο κος Κουβέλης αποφάσισε να πει ότι είπε λίγες ώρες πριν η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας πάει να συγχαρεί το πλήρωμα του πλοίου που θα μεταβιβαζόταν στην Ελλάδα λίγες μέρες μετά, δεν το μάθαμε ποτέ. Ελπίζουμε απλά να μην ήταν οι κουβέντες πραγματικές τορπίλες, που απλά “βούλιαξαν” την όλη συμφωνία, και πέταξαν στα σκουπίδια την δουλειά του ΥΠΕΘΑ, μαζί με τις πολιτικές συνεννοήσεις του Πρωθυπουργού. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα μετράει! FREMM γιοκ!

No FREMM, no F-16, no honey… Νενικήκαμεν!


 
Τότε είχαμε γράψει για το λάθος, το στρατηγικό λάθος αν όχι “έγκλημα”, να μην σχεδιάζουμε σε βάθος χρόνου τις ανάγκες μας. Δεν ξέραμε ότι χρειαζόμασταν σύγχρονα πλοία νωρίτερα από το 2018, πριν 20 χρόνια; πριν 10; πριν 5; το ξέραμε, αλλά δεν κάναμε τίποτα. Φτάσαμε στο αμήν, να πούμε πως πρέπει να πάρουμε πλοία εδώ και τώρα, γιατί αλλιώς την “πάθαμε”. Έτσι δικαιολογήθηκε τότε η -για λίγες ώρες- αγορά και μεταβίβαση των γαλλικών φρεγατών. Οκ, έτσι το δεχτήκαμε όλοι, και με χαρά ετοιμαζόμασταν να υποδεχτούμε τα νέα πλοία. Θυμόμαστε το μέγα άγχος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού, αν χρειαζόμαστε τα SCALP Naval ή τα ASTER 30 περισσότερο. Τελικά γράψαμε και γι’αυτό! Φευ…

Ελληνικές FREMM: SCALP Naval ή ASTER 30; ελπίζουμε και τα δυο!


 
Όταν τελικά γίναμε “ρόμπα” (ξεκούμπωτη) σαν κράτος, καθώς λίγες ώρες μετά ήρθε η -αναγκαστική κατά την άποψή μας- διάψευση από την γαλλίδα ΥΠΕΘΑ, μείναμε ήρεμοι γιατί πιστέψαμε ότι πλέον “κάτι είχε αλλάξει”. Πως η πολιτική ηγεσία είχε συνειδητοποιήσει πως το ΠΝ δεν μπορεί να έχει στην θάλασσα μη εκσυγχρονισμένες φρεγάτες 40 ετών. Πως οι ΜΕΚΟ θέλουν εκσυγχρονισμό χτες. Πως πρέπει άμεσα να ξεκινήσουμε ένα ναυπηγικό πρόγραμμα για 4+4 φρεγάτες, προκειμένου να αντικαταστήσουμε σε βάθος 10ετίας+ τις γερασμένες Kortenaer, πρώτα τις μη εκσυγχρονισμένες, και μετά τις εκσυγχρονισμένες.

ΘΕΜΑ: Φρεγάτες MEKO 200HN, με χαμηλό κόστος μπορούμε να έχουμε αυξημένη αποτελεσματικότητα


 
Το καλοκαίρι πέρασε, όπως πέρασαν κι άλλα, όπως μια φονική φωτιά στην Αττική, και η Συμφωνία των Πρεσπών. Κάπου στο ενδιάμεσο βγήκαμε από τα Μνημόνια, άρχισε οι “κρυφές” υποσχέσεις για “παροχές” σε χρήμα, αλλά στον αμυντικό τομέα τίποτα! Ειδικά το ναυπηγικό πρόγραμμα, το τόσο πιεστικό, που χρειαζόμασταν άμεσα δυο φρεγάτες, μάλλον οδεύει προς τις καλένδες. Οι ΜΕΚΟ200ΗΝ συνεχίζουν να πλέουν με ηλεκτρονικά συστήματα 20ετίας+, και οι μέχρι τώρα συζητήσεις για εκσυγχρονισμό τους είναι καθαρά “φιλοσοφικές”. Μόνο η LM έκανε τον κόπο να έρθει να τις δει, καθώς με Π/Υ 100 εκ. ευρώ, για 4 φρεγάτες, κάνουμε ελάχιστα περισσότερα από ένα καλό βάψιμο και μια συντήρηση…

Η Lockheed Martin μελετά προτάσεις για εκσυγχρονισμό των ελληνικών φρεγατών ΜΕΚΟ – επίσκεψη στα πλοία


 
Θεωρητικά μιλώντας, αν έτσι εύκολα παίρναμε τις δυο φρεγάτες, φανταζόμαστε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα μπορούσαμε να πάρουμε και ένα αεροπλανοφόρο, αλλά όχι από αυτά τα φτωχά με αεροσκάφη STOVL, της πλάκας. Με CTOL, όπως τα F-35C, έτσι για να έχουμε.

IDEF 2017: TCG Anadolu


 
Ο λόγος που κάνουμε αυτό το άρθρο είναι μια κραυγή αγωνίας για το τι πρέπει να γίνει για το ΠΝ. Έχουμε υποβρύχια χωρίς σύγχρονες τορπίλες, έχουμε φρεγάτες που χρήζουν εκσυγχρονισμού χτες, έχουμε ανάγκες για νέες ΤΠΚ, ΠΑΘ, νέα βλήματα κατά πλοίων, ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα, έχουμε ανάγκη για μια νέα κλάση φρεγατών. Και έχουμε έναν γείτονα που φέρνει τα αλιευτικά του να ψαρέψουν εντός των λιμανιών των ακριτικών νησιών μας. Σε όλα αυτά απαντάμε με τι; με νέες προσλήψεις στο Δημόσιο; με δοξολογίες και προαγωγές Ηρώων του 1821; ή με την εκκίνηση επιτέλους ενός προγράμματος ενίσχυσης του ΠΝ;
Παραφράζοντας την γνωστή ρήση, δεν θα έχουμε κομμάτι της Πατρίδας μας, αν δεν έχουμε πλοία στη θάλασσα.
 
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
evaggelos

το θεμα ειναι αντε κ ξεκινας την διαδικασια για 4 φρεγατες συγχρονες εχουμε λεφτα να πληρωθουν? γαλλοι κ γερμανολλανδοι δε φημιζονται για της διευκολυνσεις σε αγορες και fos.οι μονοι που το κανουν ειναι οι αμερικανοι αλλα δεν ξερω καν αν μπορουμε να χουμε freedom class.

Naval Analyses

Καταπληκτικό το άρθρο! Η καλύτερη σύνοψη για τις “εξελίξεις” αυτού του έτους για το ΠΝ.
Για γέλια και για κλάματα η κατάσταση δυστυχώς.

Stmts

Τον Οκτωβριο που μας ερχεται θα δουμε προς τα που παει το πραμα.Λιγη υπομονη.Ολα ειναι συνδεομενα μεταξυ τους.Μεγαλα καραβια θελουμε για την Α.Μεσογειο αν εχουμε συμφεροντα εκει.Ισως οι ιδιοι οι αμερικανοι αναγκαστουν να προχωρησουν στη παραδοση υλικου κατι που ηδη βλεπουμε να γινεται για τις ειδικες δυναμεις μας.

Nikolas K

Πολυ σωστη η κραυγη αγωνιας που βγαζετε. Και να προσθεσω τα F-16 που πρεπει να εκσυγχρονιστουν. Χθες επρεπε να εχει αρχισει κι αυτο. Τί γινεται στην πραγματικοτητα ομως; Εχει προχωρησει τιποτα;

p270

Το ερωτημα σας για ολα τα παραπανω εχει μια απαντηση ερωτημα
Υπαρχει χρημα για να γινει απο ολα αυτα;
Εγω απανταω μαλλον οχι αφου φαίνεται να εχουν κολλησει και προγραμματα που εχουν παρει έγκριση

Kostas

Το ΠΝ ίσως πρέπει να δει τις 2 adelaide απο Αυστραλια και να πάρει 2-4 gowing σε αντικατασταση ισαριθμων S.
Θα βρεθει εντελως ακαλυπτο τα επομενα 5 χρονια αφου δεν προβλεπεται τιποτα εκτος απο την σταδιακη αποσυρση των μη εκσυχρονισμενων S.
Φυσικα σοβαρος εκσυχρονισμος ΜΕΚΟ αλλα μαλλον αυτο καηκε δυστυχως

Γιώργος Γιολδάσης

Προεκλογικά κιόλας τώρα, ούτε κα’ι’κι δεν θα δούμε. Αν το θέμα με τα κέρδη των γαλλικών ομολόγων δεν προχωρήσει, ίσως ο μόνος τρόπος για ενίσχυση – αναβάθμιση του στόλου να είναι μέσω των Αμερικανών.

ECG

Παντως κάπου πήρε το μάτι μου οτι οι γαλλικές αντίστοιχες των belharra (οι belharra νομιζω ειναι το εξαγωγικό μοντελο) τλκ θα βγουν πολυ ακριβές. Αν θυμαμαι καλα κοντα στα 800 εκ € ανα πλοίο. Φυσικά είναι ακομα νωρις αλλα αυτο σημαινει οτι μπορεί να ανέβει και αλλο η τιμη…Ξέρετε κάτι παραπάνω;
Αν ειναι οι belharra να μας ερθουν με κοστος κοντα στο 1 δις ανα πλοίο τοτε ισως να μπορούμε να βρουμε και καλυτερα ακομα και χωρις επιστροφές κερδών. Οι ισραηλινοί στα γερμανικά ναυπηγεία φτιαχνουν κορβέτα (μινι φρεγατα μαλλον) που θα κανει κατω απο 500εκ και θα φερει 32 ΑΑ μεγαλου βεληνεκούς, εξτρα το c dome για point defence (ενω οι belharra στα 32 βλήματα θα ειναι για όλα, και point defence) ραντάρ AESA και συνολικά ενα ικανο πλοιο με πολυ προηγμένα ηλεκτρονικά. Ενταξει ισως το ρανταρ να μην ειναι sea fire, ομως και πάλι η υπερκοστολογηση των γαλλικων ναυπηγείων ειναι κατι υπαρκτό.

Μιχάλης Σκαλιωτης

Μακάρι να διαβάσουν (τουλάχιστον) αυτό το άρθρο στο Μαξίμου! Φοβάμαι όμως ότι με λογικές του τύπου “Έχει η θάλασσα σύνορα?” Βαδίζουμε σε λάθος δρόμο! Εκτός τα λεφτά μας λείπει δυστυχώς και η πολιτική σοβαρότητα.

Pavlos

Εχουμε υπερπλεονασμα αλλα οχι για την πατριδα, μονο για να επιβιωσει το σαπιο πολιτικο συστημα.

tallyhogr

Πραγματικα παντως πλεον ειναι τοσες πολλες οι ανάγκες σε νεα οπλικα συστηματα (στο ΠΝ και οχι μονο) και τοσο μικρο το budget… τις καλυτερες των προθεσεων να εχει κανεις, καποια πράγματα απλά απαιτούν μαγικο ραβδι. Προσπαθειες σιγουρα γίνονται αλλα στην βράση κολλαει το σίδερο.
Επι του ΠΝ, θεωρώ πως η οικονομικότερη λύση θα ηταν να υλοποιηθει μακροπροθεσμη ναυπηγηση της εγχωριας σχεδιασης ALS. Το συνολο του στολου ειναι μουσειακό, θελουν ολα αλλαγμα. Αν εμπαινε μια παραγγελια για 10+ ALS, με ολοκληρωση σε 10-12 χρονια… θα ηταν το ιδανικοτερο σενάριο. Ακομα και το οικονομικοτερο ομως αυτο σεναριο ζητα λεφτα που δεν υπαρχουν.

photographix

Tωρα με τον καινουριο θεικο ανασχηματισμο θα δειτε εσεις. Το διαστημοπλοιο Γιαματο θα ναυπηγησουμε

VAGGELAS

Συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά όχι τόσο για τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία αλλα κυρίως για το ύφος του άρθρου σας. Αν όμως η τελευταία φράση σας έχει σχέση με την πραγματικότητα (ρητορικό το ερώτημα μου) τότε αγαπητοί φίλοι της ΠΤΗΣΗΣ φοβάμαι ότι θα πρέπει να αναφερθείτε και στις ευθύνες διαχρονικά της Ηγεσίας του ΠΝ και ΓΕΕΘΑ αναφορικά με την διεκδίκηση, απαίτηση, δημοσιοποίηση του ζητήματος. Είναι τμήμα των καθηκόντων των θέσεων που κατέχουν. Η πρακτική του κάνουμε ότι καλύτερο με ότι έχουμε αξίζει συγχαρητηρίων αλλα αποτελεί την μια όψη του νομίσματος!!! Επίσης εκτιμώ ότι μετά την σχετικά πρόσφατη αναθεώρηση της Αμερικανικής Αμυντικής Πολιτικής και του στόχου για 355 κυρια σκάφη είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραχωρηθούν- πωληθούν A. BURKE η TICONDEROGA. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Oι ΜΕΚΟ-200 έπρεπε να είχαν εκσυγχρονισθεί την περίοδο 2005-2010. (πηγή ΓΕΝ)
Υπήρξε θέμα FREMM. Ετήσιο κόστος ενοικίασης 2 πλοίων περίπου 400 εκατ. ευρώ. (πηγή ΓΕΝ)
Δεν προλαβαίνουμε για νέες ναυπηγήσεις. Που με τις πολύχρονες καθυστερήσεις των ελληνικών ναυπηγείων τα πλοία θα παραδοθούν κάποτε. Εν το μεταξύ οι S, τα Type-209 και οι Κομπαντάντ θα είναι 50+ χρονών.
Αρχικά θα πρέπει να αγοράσουμε μεταχειρισμένα πλοία και μετά να δούμε για καινούργια που θα ναυπηγηθούν εδώ και που το Π.Ν θα τα παραλάβει με 5-15 χρόνια καθυστέρηση.

NikolakiEfentis

Πάντως λεπτομέρειες για την «διαπραγμάτευση» των Belharra δεν έχουν βγει προς τα έξω, θα είχε ενδιαφέρον…
Προφανώς η συζήτηση περιλάμβανε την «διάσωση» των Ελληνικών ναυπηγείων και όχι μόνο, αλλιώς οι συζητήσεις δεν θα έφταναν σε επίπεδο ηγετών. Η γρήγορη/απότομη (;) διακοπή της «διαπραγμάτευσης» οφείλεται κατά την γνώμη μου στην (…) «τεράστια» διαπραγματευτική δεινότητα του τριδύμου Τσίπρα-Καμμένος-Κοτζιάς, αλλά θα θέλαμε λεπτομέρειες. Π&Δ αναμένουμε συνέχεια από εσάς.

FOX

Πολύ σωστά τα λέτε αλλά…
Εδώ δεν κινούνται τουλάχιστον για τις δύο τελευταίες adelaide της Αυστραλίας, τι ψάχνουμε τωρα…
Οι ΜΕΚΟ πια είναι ασύμφορος ένας εκτεταμενος εκσυγχρονισμός ΕΜΖ πατάνε τα 30 χρόνια…
Απλά 13η σύνταξη μας νοιάζει να μοιράσουμε κανένα δισ. μπας και τσιμπισουμε κανένα ψήφο
100.000 συμβασιούχοι στο δημόσιο, μετακλητοι, 100 φορείς, 50+ υπουργοί κλπ αξίας 2 δισακια κατά έτος…
Όλα τριγύρω αλλάζουν και εδώ τα πάντα ίδια…

christos

Συγχαρητήρια για το άρθρο, δυστυχώς είναι μονόδρομος η απόκτηση [email protected] και gowind εχτές ας ξυπνήσουν από τον βαθύ ύπνο εκεί στο Υπαμ

CKfurious

Η οικονομική συρρίκνωση προφανώς θα οδηγήσει σε συρρίκνωση και τις ED. Πρέπει να κοιτάμε τι μπορούμε και όχι τι θέλουμε
Η πραγματικότητα θα μας προσγειώσει
Για το 2030 κοιτάμε πλέον για ναυτικό με 4 MEKO , 7 Super Vita ; 5 214/209/AIP
Το Αιγαίο κλείνει με επάκτιες συστοιχίες , πυροβολικό και ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα
Για ανατολική Μεσόγειο μονο υποβρύχια με σύχρονες τορπίλες
δε eχει νόημα να κρατάς 20,000 προσoπικό για τα παραπάνω
Δραματική συρρίκνωση είναι το μέλλον
Διαβάζω και τον Κωσταράκο να ζητάει 18 μήνες θητεία στα 18
Να τους κάνει τι ?
Σκοπια αγγαρεία σε άχρηστες μονάδες?
Δεν υπάρχει ηγεσία

data

Δυστυχως η κατασταση ειναι σχεδον τραγικη. Παντως το εθνικο πλοιο θα ειχε προχωρησει αν το κρατος οντως ενδιαφερονταν

Neilos

Χώρα που έχει παραδώσει τα ανατολικά θαλάσσια συνορά της στις ΜΚΟ που ελέγχουν το πήγαινε-έλα λαρομεταναστών και λοιπων παράτυπων δεν έχει ανάγκη από νέες φρεγάτες. Αν’ αυτού παίρνει πουλμανάκια μεταφορών-μετακομίσεων για το λιμενικό της, δωρεά των πονόψυχων Γερμανών και της ΕΕ.
Χώρα που οι ψαράδες της στέλνουν εξώδικο στην κυβέρνησή τους γιατί τους έχει αφήσει στο έλεος των συντονισμένων κινήσεων τούρκων ψαράδων και τουρκικής ακτοφυλακής για “ειρηνικό” προσεταιρισμό ελληνικού θαλάσσιου χώρου προς εκμεταλευσή του, δεν χρειάζεται νέες φρεγάτες. Έτσι πια τα ψάρια δεν ανήκουν στο Αιγαίο όπως λέει το αριστερίστικο σύνθημα αλλά στους Τούρκους οπότε σε λίγο και το Αιγαίο σε ποιόν θα ανήκει Ωέο, Ωέο….;;;
Χώρα που η εκλεγμένη πολιτική της ηγεσία αψηφόντας την συντριπτική πλειοψηφία του λαού της πηγαίνει σε ένα πτυσόμενο τσαντήρι στις Πρέσπες και παραδίδει Μακεδονική Ιστορία, Γλώσσα, Εθνικότητα και Πολιτισμό στο σλαβο-αλβανο-βουλγαρο-γυφτο συνονθύλευμα των Σκοπιανών, υπογράφοντας ουσιαστικά την Α-συνέχεια της πολυχιλιετούς παρουσίας του Ελληνισμού στην περιοχή, δεν έχει ανάγκη από νεόυς εξοπλισμούς. Η υπογραφή Μνημονίου παραχώρησης του Μακεδονισμού με τους Σκοπιανούς θα αποτελέσει τον μπούσουλα για τα μελλοντικά Μνημόνια που θα διευθετούν τις παραχωρήσεις της Ελλαδίτσας προς όσους δικαιωματικά έχουν εγείρει θέματα εδαφικών και άλλων διεκδικήσεων απεναντί της.
Χώρα που έχει υπογράψει Μνημονιακή επιτήρηση στο διηνεκές και παραχώρηση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές της για ΕΝΑΝ αιώνα, δεν χρειάζεται νέους εξοπλισμούς διότι έχει ήδη ηττηθεί σε όλα τα επίπεδα κατα κράτος. Έχουμε τη μεγαλύτερη συρρίκωνση ΑΕΠ που έχει καταγραφεί σε ανεξάρτητη χώρα εν καιρό ειρήνης… αλλά ούτε ανεξάρτητη χώρα είμαστε πια αλλά και ζούμε σε μια επίπλαστη κατάσταση ειρήνης. Όταν αρκούν δυο ώρες πυρκαγιάς για να κατακαούν αβοήθητοι εκατό συνανθρωποί μας σβύνοντας ολόκληρες οικογένειες από τον χάρτη της ζωής, όταν η εγκληματικότητα καλπάζει, όταν η ανθρωπογεωγραφία της χώρας αλλάζει δραματικά με την δημογραφική συρρίκνωση, την μετανάστευση των πιο παραγωγικών ηλικιακά και μορφωτικά Ελλήνων, την αθρόα εισβολή αμόρφοτων χειρόνακτων από ασία, αφρική κλπ…
Όταν το ιδιωτικό χρέος σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες έχει εκτοξευθεί στο δυσθεώρητο ποσό των 240 δις που προστιθέμενο στο δημόσιο χρέος εξωτερικού δανεισμού έχει καταντήσει την χώρα ημιτριτοκοσμική αποικία και τους κατοίκους της δουλοπάροικους, ε τότε αυτή η χώρα δεν δύναται να ονειρεύεται νέο στόλο.

montif74

Από την στιγμή που δεν υπάρχουν ναυπηγεία, ας ξεχάσουμε τα υποτιθέμενα εθνικά πλοία.
Τα ναυπηγεία θα πρέπει να παραχωρηθούν σε αξιόπιστους επενδυτες, έστω για 1€, οι οποιοι θα έχουν σκοπό να ναυπηγήσουν πλοία, να επενδύσουν σε τεχνολογίες και όχι να περιμένουν δωράκια από το πολεμικό ναυτικό.
Όταν λοιπόν θα ξαναγίνουν βιώσιμα, θα μπορέσει το πολεμικό ναυτικό να τα επιδοτήσει για να πάρουν μέρος σε κάποιο διεθνή πρόγραμμα φρεγατών για λογαριασμό της.
Και μέχρι τότε τι γίνετε, πατριώτη?
Μέχρι τότε θα πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τις ΜΕΚΌ χωρίς να αντικαταστήσουμε συστήματα και όπλα, αλλα αναβαθμίζοντας τα ήδη υπάρχοντα, όπου αυτό είναι δυνατόν.
Ότι περισσέψει ας πάει στην προμήθεια νέων πλοίων, τα οποια δεν θα μας κοστίσουν όμως 1 δισεκατομμύριο το κομμάτι.

Κ.Δ

Ποίες φρεγάτες.
Παιδιά είμαστε;
Δημόσιο 2020.
Έχουμε όραμα και φαίνεται.
Αλώστε και νέες νήες να αγοράσουμε,οι διαταγές θα παραμείνουν απαράλλαχτες και οι φίλοι Τούρκοι,ψαράδες και μη,θα εξακολουθήσουν να μας δωρίζουν κουτιά λουκούμια και μπακλαβάδες εκ του σύνεγγυς.Το σωστό να λέγεται.Μπορεί να εισέρχονται παρανόμως και απρόσκλητοι αλλά έχουν καλούς τρόπους και εξαιρετική ανατροφή.Μήπως καλύτερα αντί φρεγατών να αγοράζαμε επιβατηγά για την ποιο αποτελεσματική μεταφορά επενδυτών από τις αφύλακτες τουρκικές ακτές και αεροσκάφη για την ποιο γοργή μεταφορά Ελλήνων προς τις αρωγούς ευρωπαϊκές δυνάμεις;

Spirit

Τώρα παρά ποτέ είναι ανάγκη για ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό αφοράς 10-12 μονάδων ώστε σταδιακά να αντικατασταθούν όλες οι παλαιότερες φρεγάτες του στόλου, χωρίς πειραματισμούς ένα σχέδιο 3000-3500 τόννων πλοίου πολλαπλών ρόλων.
Όποιος ναυπηγείο και όποιο κράτος μπορεί να χρηματοδοτήσει τέτοιο πρόγραμμα παίρνει και το συμβόλαιο
Αγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί, Ιταλοί, Ολλανδοί… ακούσατε, ακούσατε…

stefanos

Πολεμική βιομηχανία χωρίς ενίσχυση από τη χώρας στην οποία βρίσκεται δεν μπορεί να αναπτυχθεί με οποιονδήποτε επενδυτή. Δεν πρόκειται κανένας να έρθει να μας δώσει τα ωραία του λεφτά χωρίς να “τσιμπήσει” κάτι (ακόμα και αν του δώσουμε υποδομές σε τιμές του 1€). Οπότε ας ξεχάσουμε όλα αυτά που γράφετε μερικοί. Το συνετό θα ήταν να φτιάξουμε κάτι δικό μας μόνοι μας. Η θέληση και η δυνατότητα υπάρχει αλλά αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση. Τα πλέον πρόσφατα παραδείγματα είναι οι ολοκληρώσεις των υποβρυχίων και των Super Vita. Εφόσον επειγόμαστε όμως μπορούμε να πάρουμε μεταχειρισμένα, υπάρχουν πηγές ακόμα απλά πρέπει να υποστηρίξουμε στα σοβαρά και με ανταλλάγματα την απόφασή μας. Μένει να δούμε τί επιπλέον μπορούμε να αποκτήσουμε από ΗΠΑ. Γιατί όσο και να θέλουν αυτοί, εμείς ούτε λίγο ούτε πολλοί ζητάμε έναν ολόκληρο στρατό από οπλικά συστήματα!

dimitrov

Αφενός πως κάνετε έτσι; Αφετέρου σιγά μη γίνει πόλεμος αρχηγέ! Πέραν τούτου θα πάρουν αναδρομικά οι συνταξιούχοι των ενόπλων δυνάμεων και τα εν ενεργεία στελέχη νομίζω …. Είπαμε το έμψυχο μετράει. Επιπλέον είμαστε υπερδύναμη της χερσονήσου του Αίμου. Συν τοις άλλοις μπράβο Πάνο. Κι όχι μόνο αυτό αλλά όπως έλεγε κι ο Σεραφείμ στην κρατικια έχουμε φοβερές αμυντικές βιομηχανίες που φτιάχνουν καταπληκτικά πράγματα και όλοι θέλουν να μας τις πάρουν. Λοιπόν; Προς τι οι υστεριες; Και τι καημός αυτός με τις ΜΕΚΟ; Είπαμε είναι γερμανικές! Υπομονή. Ο μπάρμπα Φώτης από τη ΔΕΘ θα ανακοινώσει 6 μπελαραδες – γαλλικές και για να σωθούν τα ναυπηγεία – μαζί με κανένα νέο γήπεδο.

Voltron

Οι γειτονες μας εδειξαν το δρομο. Εθνικο πλοιο – ΑΛΣ-. Οκτω πλοια με εκτοπισμα εως 2800t για να επιχειρουν εντος αιγαιου και εξι πλοια με εκτοπισμα 3600t-4200t για πιο ανοιχτες θαλασσες . Εαν και οταν το αποφασισουμε ειναι σιγουρο πως ειναι εφικτο.

Mtsak

Παραθέτω στον διάλογο μια ψύχραιμη και κατά την γνώμη μου πολύ ρεαλιστική περιγραφή της φάσης των διαπραγματεύσεων που γίνονται. Με μία επιπλέον ερώτηση από μεριά μου… θέλουμε την συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στην ναυπήγηση των φρεγατών; Αν ναι πρέπει να κάνουμε υπομονή γιατί τα θέματα με τα ναυπηγεία στην Ελλάδα είναι πολλά, δύσκολα και δεν φτάνει η όποια πολιτική βούληση για να λυθούν.
https://defencereview.gr/fregates-belharra-gia-to-pn-se-kalo-dromo-oi-diavoyleyseis-to-50-toy-kostoys-kalyptoyn-oi-galloi/

Fingolfin

Γνωρίζετε πόσο κόστισε η κάθε Super Vita; Με τα ίδια χρήματα θα μπορούσαμε να πάρουμε όχι 7 αλλά 10 fast attack missile boats. Αν προσπαθήσουμε για την ALS το κόστος κάθε μονάδας θα φτάσει το Θεό και το αποτέλεσμα αμφίβολο. Επίσης ακόμα και αν θέλουμε να σπαταλήσουμε ένα μεγάλο ποσό για την κατασκευή “δικού” μας πλοίου (δικού μας σκαριού εννοώ), αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τα χρήματα. Και εφόσον δεν έχουμε τα χρήματα, και αφού θέλουμε Belharra ας πάμε μόνο σε 3+1 μονάδες.
Όσον αφορά τα ναυπηγεία μας, η διαδικασία πώλησής τους (για Οκτώβριο έχει ακουστεί) θα πρέπει να συνδεθεί με την ναυπήγηση 5-6 κορβετών (Damen Sigma/Gowind2500/Gowind1000).

Λεοντόκαρδος

Ανακριβές οτι η Belharra θα κοστίσει 1 δις καθεμία….
Οι Γάλλοι ήθελαν ένα σκάφος στη ΜΕΣΗ από Gowind 2500t κόστος 250m και. Fremm 6000t 670m για να ρίξουν το συνολικό κόστος για τα νέα σκάφη που θα πάρει το Γαλλικό ναυτικό!
Στράφηκαν στην FTI,εξαγωγική Belharra των 4000t με αναμενόμενο κόστος ανα σκάφος με ΟΛΑ τα οπλικά του μεταξύ 450-500m και όχι 1 δις…
Εάν λοιπόν υφίσταντο η τιμή του 1 δις που κάποιοι λανθασμένα επιμένουν τότε γιατί το Γαλλικό ναυτικό δεν επέμεινε σε περισσότερες Fremm καθώς θα μπορούσε να έχει μικρότερο κόστος βάσει του συλλογισμού σας?
Άρα μάλλον κάτι δεν στέκει εδώ κύριοι…!
Στη διαμόρφωση του Γαλλικού ναυτικού το κόστος για 4 Belharra τα 2 δις των ομολόγων επαρκούν.
Σε Ελληνική διαμόρφωση καθώς άλλες οι ανάγκες σε ένα κορεσμένο Αιγαίο-Αν.Μεσογειο και άλλες οι ανάγκες των Γάλλων δεν θα ανέβουν πάνω 200-400m συνολικά και αυτό αν γίνει σωστά θα έχουν δύναμη πυρός αντιτορπιλικού!
Πτήση παρακαλώ να περάσει το σχόλιο.

vasilis0011

Δεν θα ηταν καλα ελλαδα κυπροσ γαλλια να κανουν μια συμφωνια για τις [email protected] και τις gowind2500? Δηλαδη η ελλαδα να παει για 4+2 μελλοντικα [email protected] και η κυπρος για 4+2 gowind2500 ωστε να υπαρχει δυνατη παρουσια στο αιγαιο και στην ανατολικη μεσογειο ενω παραλληλα οι δυο χωρες θα σφυξουν τις σχεσεις τους με τη γαλλια αλλα θα εχουν και απο ενα πλοιο που θα μπορει να συνεργαστει?

GK_

Πολλα τα ειπατε εσεις μεσα απο τα κειμενα που δημοσιευτε, μερικα πραγματα θα μου επιτρεψετε να τα εμφανισω «ελαφρα» διαφορετικα.
«Μια φορα και ενα καιρο…»
Το 1ο και σημαντικο προβλημα με τα εξοπλιστικα του ΠΝ ειναι η «καρμπον» αντικατασταση των παλιοτερων ναυτικων μοναδων, ιδιως στην βαση του 1:1, χωρις να υπαρξει ενας κατα βαθος προβληματισμος για το: «ποιο θα ειναι το ΠΝ του μελλοντος με τα περιορισμενα κονδυλια που το ελληνικο κρατος διαθετει;»
Αυτη την ερωτηση κανενας δεν θελησε να απαντησει με σοβαρο και υπευθυνο τροπο.
Το προβλημα της μη επαρκους χρηματοδοτησης των εξοπλιστικων αναγκων προς καλυψη των απαιτησεων των ΕΕΔ ειναι παλια ιστορια. Οι αιτιες και λογοι ειναι πολλοι.
Με τα δεδομενα του 21ου αι., σε οτι αφορά το ΠΝ, το προβλημα της γηρανσης των ναυτικων μοναδων του θα επρεπε να ειχε προβληματισει πολυ περισσοτερο. Θα επρεπε να προβληματισει για τον καθορισμο καποιων προταιρεοτητων σε οτι αφορα το ναυπηγικο προγραμμα. Οι αποφασεις του παρελθοντος δεν αποδειχτηκαν οι καλυτερες δυνατες.
Απο το 2000 και μετα εχουμε μια υστερυση των δυνατοτητων στον στολο εξαιτιας της προωρης αποσυρσης των αντιτορπιλικων CF Adams μαζι με το συστημα Mk13 και τους πυραυλους SM1MR (με δυνατοτητα βολης SM2MR τουλαιχστον απο το 2008 εαν οχι και νωρητερα) και την απωλεια της αντιεροπορικης αμυνας περιοχης. Δεν υπηρξε καμια λυση που να καλυψε το κενο. Το ΠΝ ειδε την γηρανση των «Ελλη» να ερχεται και να «στρογγυλοκαθεται», χωρις να εχει προγραμματιστει η αντικατασταση τους. Προκειται για δυο προβληματα που «ετρεξαν» παραλληλα.
Τα χρηματα που μπορεσαν να βρεθουν προτημηθηκε και δοθηκαν σε 7 ΤΠΚ (οι Super Vita αποτελουν την εξελιξη μιας σχεδιασης του 1977!) αξιας 150-170 εκ € καθεμιας. Προκειται για πλοια, που σε σχεση με μια ελαφρια φρεγατα των 3.000 τονων σαν τις Κορεατικες Inchon, εχουν σαφως και ποιο περιορισμενο οριζοντα αποστολων, ενω κοστιζουν περιπου τα ιδια χρηματα με τις ελαφρες φρεγατες. Ειμαστε δηλαδη μπροστα σε μια κλασσικη περιπτωση σχεσης υψηλου κοστους – χαμηλης αποδοσης. Μπροστα στην γηρανση των φρεγατων, καθαροαιμα πλοια πολλαπλου ρολου, και στην απώλεια της ΑΑ αμυνας περιοχης, δοθηκε προταιρεοτητα και προτημηθηκε η αγορα πλοιων μονού ρολου. Και μετα -δικαιολογημενα- ακουγεται τον πολυ ασχημο: «..η Κυπρος ειναι μακριά!». Μην φτασουμε ομως και ακουστει και το «τα νησια του αιγαιου ειναι μακριά»!
Απεναντι σε ενα τουρκικο στολο που εκσυγχρονιζεται/ανανεωνεται με συνεχεια με την υποστηριξη των αυξημενων δυνατοτητων της εθνικης τους αμυντικης βιομηχανιας, δεν ακουλουθηθηκε η ιδια πορεια εξελιξης με αποτελεσμα η εκαστοτε πολιτικη ηγεσια εδω και πολλα χρονια στην ουσια να «κρεμεται» απο τις ανακοινωσεις για τις εκαστοτε «FREMM» ή οποιως αλλοιως βαφτιζονται τα γαλλικα πλοια με τις ελληνικες «προσθηκες» και «πατεντες», ελπιζοντας να σωθουν τα οποια προσχηματα διδοντας την σκυταλη στον «επομενο» για να βγαλει αυτος το φιδι απο την τρυπα.
Σιγουρα καποιες λυσεις υπηρχαν στο παρελθον και θα επετρεπαν να μην διαιωνησθει και μην «βαθυνει» το προβλημα της γηρανσης του στολου. Αλλα ειχε σαν προϋποθεση οτι θα επρεπε να γινουν καποιες αλλαγες στην μορφη του ΠΝ. Για παραδειγμα, μετα το σημαντικο τιμημα (περιπου 1,8-2 Δις) που πληρωθηκε για 7 ΑΙΡ Υποβρυχια και κατεληξε (ευτυχως μόνο) σε μισο «φλοπ», θα επρεπε να προβληματιστουν πολλοι, για το εαν ηταν προτιμοτερο να χαμηλωσει ο «πηχης» των οικονομικων απαιτησεων και τα δοθει προτεραιοτητα στον στολο και οχι στις παρακτιες και ταχυπλοες δυναμεις. Αυτο γιατι απο πολυ παλια ποτε δεν υπηρχαν χρηματα που να επαρκουν για την ανανεωση και των δυο κατηγοριων ναυτικων μοναδων επιφανειας. Αποδεδειγμενα, τα χρηματα του ναυτικου προγραμματος με εναξρη το 2000 ηταν τα γνωστα 360 εκ € για τον εκσυγχρονισμο των 6 «Ελλη» συν τα κονδυλια για τις ΤΠΚ (4 εκσυγχρονισμοι + 7 νεα πλοια). Αυτα ηταν τα διαθεσιμα χρηματα συνολικα. Δηλαδη λιγο πολυ, περιπου αλλα 2 δις €.
Οποτε, οι εκτος δυνατοτητων «βαλαντιου» προθεσεις αγορων στυλ Kidd/AB/Ticoderoga προκαλεσαν «μεθη», αντι της διατηρησης με περιορισμενο εκσυγχρονισμο των ποιο ταπεινων Adams, ή εναλλακτικα την διασκευή με παραλληλο εκσυγχρονισμο καποιων απο τις 4 «Ελλη» batch 3 που αποκτηθηκαν το 2004 περιπου στην θεση των Adams. Σιγουρα εκεινα τα πλοια δεν ειναι τα ιδανικα, αλλα θα επετρεπαν να διατηρηθει η ΑΑ δυνατοτητα που χαθηκε με την αποσυρση των Adams, ενω παραλληλα η εκκινηση ενος ναυτικου προγραμματος για μια ελαφρια φρεγατα το 2008-10 (που θελει το λιγοτερο 10 χρονια απο την στιγμη που το σκεφτεται καποιος μεχρι να γινει πραγματικοτητα) θα αποτελουσε μια εξαιρετη «γεφυρα» προς την τρεχουσα δεκαετια. Εαν υστερα περισευαν καποια κονδυλια θα ηταν δυνατον να δοθουν και στις «ελαφρες» δυναμεις για την εκπληρωση καποιων ποθων.
Γιατι αναφερα ολα αυτα; Γιατι πρεπει να εχουμε υποψη οτι η κυρια αποστολη του ελληνικου ΠΝ ειναι η προστασια των θαλασσιων οδων απο/προς νησιωτικη ελλαδα, την Κυπρο και διεθνεις θαλασσιες οδους (πετρελαιο και αγαθά). Χωρις συγχρονο/εκσυχρονισμενο και αριθμητικα σημαντικο «Στόλο» αυτες οι θαλασσιες οδοι δεν προστατευονται και ο λεγομενος «αντιπαλος», μπορει να παιξει πολλα και πολυ ασχημα παιγνιδια που κανενας δεν φανταζεται (βλεπε περιπτωση αεροπλανοφορου/F35B με αναλογη συνοδεια). Η προστασια των θαλασσιαων οδων δεν μπορει να βασιστει στις ΤΠΚ. Οσο και να το κανουμε δεν εχουν σχεδιαστει να αναλαβουν τετοιες αποστολες.
Οποτε, σημερα με τα σημερινα δεδοδεμα για αλλη μια φορα, καποιοι, καποια στιγμη, θα κλειθουν να «κλεισουν τις τρυπες», οπως, οπως. Μπορει και να το επιτυχουν, αλλα πρεπει να περιμενουμε οτι θα υπαρξει αυξημενο χρηματικο αντιτιμο, σε σχεση με εναν ορθο και μακροπροθεσμο σχεδιασμο που θα επρεπε να ειχε μελετηθει απο το 2000.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Δεν του κοστίζει τίποτα να γράψει κάποιος σε ένα σχόλιο του για 12 ή 14 νέα πλοία. Τα όνειρα είναι τζάμπα…
Τις εποχές που υπήρχαν λεφτά η Ελλάδα είχε αγοράσει 4 φρεγάτες ΜΕΚΟ-200 (μέσα δεκαετίας του ’80) ενώ από τότε δεν ξανα-αγόρασε καμμία. Τώρα που δεν υπάρχουν λεφτά βγαίνει ο κάθε ένας και γράφει για 14 νέες φρεγάτες.
Τι να πεις…

ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Σχόλια κάποιου άσχετου. Γράφει
Στους γάλλους τα χ πλοία στοίχισαν χ ποσό.
Στους Αμερικάνους τα χ αεροπλάνα στοίχισαν χ ποσό.
Στους γάλλους τα χ αεροπλάνα στοίχισαν χ ποσό.
Είναι άλλη η τιμή που πουλάει μία κατασκευάστρια εταιρία τα προιόντα της στις Ε.Δ της χώρας της και άλλη αυτή που θα τα πουλήσει σε εξαγωγικό πελάτη.
Πάμε τώρα στα του οίκου μας για να μαθαίνει ο κάθε άσχετος.
Υπουργός άμυνας είχε πει δημόσια στην Βουλή ότι οι 6 FREMM θα μας κόστιζαν 7,2 δις ευρώ. (η τιμή δεν έχει να κάνει με το πόσο κοστίζει μόνο το πλοίο. Αυτό είναι κάτι που ο κάθε άσχετος αδυνατεί να το καταλάβει)
Πάμε παρακάτω. Όχι τίποτα άλλο αλλά επειδή μαθαίνω πολλά και από την εταιρία που πουλάει τις Μπελαρά. Οι γάλλοι έχουν πει επίσημα ότι 4 πλοία θα μας κοστίσουν περίπου 4 δις ευρώ. (με όπλα, υποδομές, εκπαίδευση κτλ)
Κάτι για το τέλος για να καταλάβει κανείς πως εκτοξεύεται το κόστος σε κάτι. Η ενοικίαση μίας FREMM θα μας κόστιζε κάθε χρόνο 100 εκατ. ευρώ μόνο για το πλοίο. Με τα ασφάλιστρα, την εκπαίδευση, τις υποδομές κτλ το κόστος ανέβαινε στα 180 εκατ. ευρώ. Δηλαδή σχεδόν στο διπλάσιο.
Όποιος έχει άλλη γνώμη εδώ περί αυτού ας πάει να ρωτήσει στο ΓΕΝ και την γαλλική κατασκευάστρια εταιρία να του πουν πως έχουν τα πράγματα.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1

@JonnhB
Ποια ηλίθια σκέψη ?? Ποιο μέγεθος της Τουρκίας ??
Κοίτα πως έχουν τα πράγματα.
Ο μόνος κίνδυνος είναι να γίνει ένα τοπικό θερμό επεισόδιο που θα κρατήσει μερικές ώρες, μέχρι 6, και θα λήξει κατόπιν ,,πυροσβεστικής,, παρέμβασης των μεγάλων δυνάμεων. Η δε σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας θα είναι κυρίως αεροναυτική. Σε ότι αφορά το ισοδύναμο τετελεσμένο αν π.χ μας πάρουν αυτοί χ βραχονησίδες (δεν θα πάρουν κατοικημένο νησί) θα πρέπει να τους πάρουμε και εμείς ότι προλάβουμε μέσα σε αυτές τις 6 ώρες ώστε να το έχουμε για να το διαπραγματευτούμε στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν.
Κάτι ακόμη που λένε πολλοί να καταρρίψουμε ένα ή περισσότερα τουρκικά αεροπλάνα ή να τους βυθίσουμε ένα πλοίο. Ο
Οι τούρκοι επιδιώκουν πάση θυσία ένα θερμό επεισόδιο που αυτό η ελληνική πλευρά κοιτάει πάση θυσία να το αποφύγει γιατί ξέρει ότι στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν μετά (με διαιτητές τους Αμερικάνους) θα φύγουμε ζημιωμένοι από αυτές.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ThinkOutOfTheBox: Ενδιάμεση Λύση, ας “ξεχάσουμε” τις Karel Doorman, ας ζητήσουμε 2 Holland Class OPV

Πριν λίγες μέρες, είχαμε εξηγήσει γιατί η ολλανδική πρόταση SIGMA 11515HN είναι μια σχετικά ώριμη λύση, με συστήματα που υπάρχουν σε λειτουργία ή πρόκειται...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Προχωρά η αγορά των Rampage και των SPICE για τα ελληνικά...

100
Μετά το καλοκαίρι, ο ΥΕΘΑ θα πάει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τους φακέλους κρίσιμων προμηθειών για την Πολεμική Αεροπορία, και για τα F-16...
- Advertisement -
Card image

August #15 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Δεκέμβριος 2020

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 July #374

Αγορά 2.29

Related News

ThinkOutOfTheBox: Ενδιάμεση Λύση, ας “ξεχάσουμε” τις Karel Doorman, ας ζητήσουμε 2 Holland Class OPV

Πριν λίγες μέρες, είχαμε εξηγήσει γιατί η ολλανδική πρόταση SIGMA 11515HN είναι μια σχετικά ώριμη λύση, με συστήματα που υπάρχουν σε λειτουργία ή πρόκειται...

Τουρκία: Παρουσίαση προδιαγραφών για το ναυτικό Bayraktar TB3 αλλά και για το μη επανδρωμένο μαχητικό MIUS

Αρκετά νέα έδωσε ο Selcuk Bayraktar,  τεχνικός διευθυντής της εταιρίας Baykar που κατασκευάζει τα γνωστά τουρκικά οπλισμένα drones Bayraktar TB2 και Akinci και έχει...

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα στηρίζει τον Λίβανο

Στην 3η Διεθνή Διάσκεψη Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων προς υποστήριξη του λαού του Λιβάνου, συμμετείχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό...