Η ομάδα White Noise NTUA του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ήρθε τέταρτη σε διεθνή διαγωνισμό αεροδιαστημικής

15
1600
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ελληνική ομάδα διακρίθηκε ανάμεσα σε 93 από όλον τον κόσμο, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Την προσπάθεια της ομάδας υποστήριξαν πολυεπίπεδα η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, η Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, αλλά και η EY Eλλάδος.

Η ομάδα White Noise NTUA σχεδίασε, κατασκεύασε και εκτόξευσε έναν μικροδορυφόρο σε ύψος ενός χιλιομέτρου, ο οποίος, κατά την κάθοδό του, εκτέλεσε με επιτυχία την αποστολή που είχε καθοριστεί από τη διοργάνωση του διαγωνισμού και απέσπασε τη βαθμολογία που χάρισε στην ομάδα την τέταρτη θέση.

Στόχος της ήταν η ουσιαστική γνωριμία με τον τομέα των τεχνολογιών αεροδιαστημικής, κάνοντας τη θεωρία που διδάχτηκαν πράξη, καθώς και η μελλοντική ενασχόληση με πραγματικά ερευνητικά έργα που θα ενισχύσουν τον τομέα της Διαστημικής στην Ελλάδα.
Αναφερόμενη στη διάκριση της ομάδας White Noise NTUA, η κα Μαρία Πατακιούτη, Διευθύντρια του Τμήματος Ταλέντου της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ εκ μέρους της ΕΥ Ελλάδος τους νεαρούς επιστήμονες για αυτή τους τη διάκριση• τέτοια αποτελέσματα μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι και γεμάτοι αισιοδοξία για τη νέα γενιά. Από την πλευρά μας, στην ΕΥ Ελλάδος, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε παρόμοιες πρωτοβουλίες, αλλά και άμεσα τους ίδιους τους νέους, δημιουργώντας ευκαιρίες που τους επιτρέπουν να αναπτυχθούν και να διακριθούν στον τομέα τους».

Τα συγχαρητήριά του στην ομάδα White Noise NTUA έδωσε και ο κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος: «Θερμά συγχαρητήρια στους αυριανούς αυτούς επιστήμονες, που αγωνίζονται και μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον. Στην ΕΥ Ελλάδος, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε, αλλά και να προχωράμε οι ίδιοι, σε ενέργειες που θα κρατήσουν τους νέους επιστήμονες στη χώρα μας και θα συμβάλουν στην αναστροφή του brain drain».

Πηγή

Διαβάστε επίσης:

Ο “Κρητικός Αστροναύτης” ετοιμάζεται να κατακτήσει τη στρατόσφαιρα – Ένα αξιόλογο ελληνικό project


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
dimitrisx
Guest
dimitris x

Οι Τούρκοι πόσες ομάδες είχαν στην δεκάδα;

Terafox
Guest
Konstantinos Papamarkos

Ναι, η Ελλάδα έλαβε μέρος μόνο με μια και μπράβο στα παιδιά.
http://cansatcompetition.com/winners.html

NickK
Guest
NickK

1/2/5/7 θεση….

Aylont
Member
Active Member
Aylont

9 Τούρκικα Τεχνικά Πανεπιστήμια σε σύνολο 35 συμμετοχών. Πλήρη αξιοποίηση του ερευνητικού δυναμικού με προφανή αποτελέσματα … εμείς είμαστε αλλού, δεν έχουμε τέτοιες ανάγκες, το άσυλο έχει προτεραιότητα ….,……….

G.164g ag-cat
Guest
G.164g ag-cat

Υπάρχουν τεχνικά πανεπιστήμια;

CKfurious
Guest
CKfurious

National Technical University of Athens for example!!

G.164g ag-cat
Guest
G.164g ag-cat

Άρα το ΕΜΠ δεν είναι Πολυτεχνείο, είναι Technical University. Σαν να λέμε nationality-εθνικότητα στο διαβατήριο που χου..

Koursaros312
Member
Trusted Member
Koursaros312

Το άσυλο και οι καταλήψεις, έχουμε και ένα δημόσιο να γεμίσουμε…

Andreas
Member
Noble Member
Andreas

Κρίμα που αν μείνουν εδώ μάλλον θα κάνουν μελέτες για εγκατάσταση καλοριφέρ.

Flight and Space
Admin
Famed Member

Να είστε αισιόδοξος!

Andreas
Member
Noble Member
Andreas

Γιατί;

G.164g ag-cat
Guest
G.164g ag-cat

Να…ιδιωτικοποιηθεί το ΕΜΠ.

adpanos
Guest
adpanos

Το ΕΜΠ ειναι μια χαρά.
Υψηλού επιπέδου σπουδές και με προοπτική. Αρκεί οι φοιτητές να ψαχτούν και λίγο και να μην περιμένουν να τους πάρει η μητέρα πατρίδα από το χεράκι για να τους αποκαταστήσει.

Ο αδερφός μου στα 26του ήταν και παραμένει, ένας από τους δυο τεχνικούς (μαζί με έναν Κινέζο) στο σχεδιαστικό κομμάτι του ηλεκτρικού μέρους του μονοθεσίου της Mercedes στην F1 …..

Αντε γιατί πολύ κατάθλιψη μας έχει πιάσει και δεν μας αξίζει.

Απλά διώξτε το άσυλο από τα πανεπιστήμια να πάμε ένα ακόμα σκαλί μπροστά.

G.164g ag-cat
Guest
G.164g ag-cat

Δηλαδή χωρίς άσυλο θα παίρναμε την 1η θέση στο διαγωνισμό;

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

…παρντόν;