14.1 C
Athens
Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Ποιον θα πιστέψουμε, τον Έλληνα ΥΠΕΘΑ ή τον Ερντογάν; Λίγη ντροπή κύριοι δεν βλάπτει, υπάρχουν και όρια στην κομματική εκμετάλλευση

- Advertisement -

Γενικά η ΠΤΗΣΗ προσπαθεί να μένει μακρυά από πολιτικές απόψεις, ενώ φροντίζουμε να είμαστε ότι το δυνατόν μακρύτερα από τα κόμματα. Σήμερα όμως θα κάνουμε μια “εξαίρεση” καθώς από χτες παρατηρούμε ένα απίστευτο φαινόμενο πολιτικού κανιβαλισμού με στόχο τον ΥΠΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο. Δεν είναι απλό το φαινόμενο, συμβαίνει πολύ συχνά την τελευταία δεκαετία, χάρη στα κοινωνικά δίκτυα. Λέει κάτι κάποιος, το αναπαράγει κάποιος άλλος, και μετά γίνεται viral.
Παράδειγμα είναι το θέμα με την … ΜΚΟ που έχει υποτίθεται η 16χρονη κόρη του πρωθυπουργού. Το είπε κάποιος κάπου, αναπαράχθηκε, και έγινε viral. Έτσι, υποτίθεται, ένας πρωθυπουργός και η παράταξή του, που έχουν πει πολλές φορές πως κάποιες εικονικές ΜΚΟ λυμαίνονται ευρωπαϊκούς πόρους, έχει μια κόρη με … ΜΚΟ. Ωραίο αφήγημα, ε;
Για όσους έχουν ξεχάσει, έτσι είχε χτυπηθεί και ο πρώην πρωθυπουργός, που τότε, πριν γίνει πρωθυπουργός, ήταν κατά των πλειστηριασμών. Μόλις εκλέχτηκε, κυκλοφόρησε η “είδηση” πως ένα διαμέρισμα που είχε στην Αθήνα το είχε αποκτήσει μέσω … πλειστηριασμού. Κι αυτό, ένα τρανταχτό ψέμα. Φυσικά, δουλειά μας δεν είναι να σχολιάζουμε πολιτικές κινήσεις από κομματικά τρολ, από όποιο κόμμα κι αν προέρχονται.
Δουλειά μας όμως γίνεται, όταν το ρόλο του τρολ το παίζει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Χτες λοιπόν, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως φέτος δεν είχαμε “ντράβαλα” στα Ίμια, γιατί η Ελλάδα έκατσε στα “αυγά της” και δεν πήγε εκεί να κάνει “χαβαλέ”. Ε, αφού το είπε ο αξιόπιστος Τούρκος πρόεδρος, που ποτέ του δεν έχει πει ψέμματα, έτσι θα είναι!
Τώρα, το τι έχει γραφτεί από χτες μέχρι σήμερα στις ενημερωτικές και “ενημερωτικές” ιστοσελίδες, στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, δεν περιγράφεται. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο ΥΠΕΘΑ παρουσιάζεται σαν συγκαταβατικός, και φυσικά οι περίφημοι συνωμοσιολόγοι ταιριάζουν το τι είπε και έκανε με όσα είπε (ή δεν είπε) ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Άμυνας του πρωθυπουργού Ντόκος.
Και οι “επιθέσεις” έχουν πάρει μορφή χιονοστοιβάδας, γιατί έτσι είπε ο “αξιόπιστος” Ερντογάν. Αναγκάστηκε μέχρι και το ΥΠΕΘΑ πριν λίγες ώρες να διαψεύσει όσα είπε ο Ερντογάν. Που φτάσαμε, το ΥΠΕΘΑ να αναγκάζεται να διαψεύσει έναν ψεύτη πρόεδρο γιατί στην Ελλάδα τον πίστεψαν περισσότερο από όσο στην Τουρκία!
Θυμίζουμε, στους “επικριτές” του Ν. Παναγιωτόπουλου, πως κάποτε ο Ερντογάν είχε δηλώσει και μάλιστα πολλάκις πως ο τότε πρωθυπουργός Α. Τσίπρας του είχε “υποσχεθεί” πως θα του παρέδιδε τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς (φρέσκους και σε καλή κατάσταση μάλλον). Τότε, αντίστοιχα, ο τότε πρωθυπουργός είχε κατηγορηθεί για “υποταγή” στην Τουρκία, και πολιτική “κατευνασμού”. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Παραδόθηκαν ποτέ οι στρατιωτικοί; γιατί να γίνει αυτό; επειδή ο Ερντογάν ισχυρίστηκε πως του το είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας; Θυμίζουμε πως η τότε κυβέρνηση δεν “μάσησε” ούτε όταν “προτάθηκε” από Έλληνες και Τούρκους “λαγούς” η ανταλλαγή των δυο συλληφθέντων αξιωματικών μας με τους 8 φυγάδες. Και έτσι έπρεπε να (μην) γίνει.
Σήμερα όμως, ξεχάσαμε ότι ο Ερντογάν είναι παθολογικός ψεύτης, που έχει αναγάγει την τέχνη της προπαγάνδας σε επίπεδα που ο Γκέμπελς θα αισθανόταν μαθητής νηπιαγωγείου μπροστά του. Κάνει το άσπρο μαύρο και το κόκκινο πράσινο σε κλάσματα δευτερολέπτου. Κάποιοι όμως προτίμησαν να κάνουν αντιπολίτευση βασιζόμενοι σε ότι είπε ο Ερντογάν και σε, όχι ότι ουσιαστικά είπε, αλλά τελικά ΑΚΟΥΣΕ ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ. Δηλαδή, του είπε (αν του είπε) κάποιες βλακείες ο Ακάρ, αν τις απάντησε ή όχι, και τι έπρεπε να κάνει ο ΥΠΕΘΑ; να απειλήσει με πόλεμο; να ζητήσει βομβαρδισμό; εισβολή στον Έβρο; ή να του συστήσει έναν καλό ψυχίατρο;
Κάποιοι είχαν τη φαεινή ιδέα να κάνουν συγκρίσεις με προκάτοχό του, που πήγαινε στα Ίμια και πετούσε στεφάνι από απόσταση. Οι Υπουργοί ΕΘΝΙΚΗΣ Άμυνας κρίνονται από το έργο τους και τις πράξεις τους. Κρίνονται από το αν αφήνουν πίσω τους ένα στράτευμα σε καλύτερη κατάσταση από ότι το βρήκαν. Από αυτό θα κριθεί και ο νυν ΥΠΕΘΑ, όπως έτσι κρίθηκαν και οι προκάτοχοί του. Βρίσκεται ήδη αρκετούς μήνες στην ηγεσία του Υπουργείου του, και ειλικρινά περιμένουμε πολλά, πάρα πολλά.
Βρεθήκαμε στη δύσκολη θέση να γράψουμε ξεκάθαρη την άποψή μας, γιατί είδαμε με έκπληξη, τρόμο, αποτροπιασμό, να μην διστάζουν κάποιοι να ανοίξουν πυρ κατά Έλληνα ΥΠΕΘΑ απλά και μόνο για κομματικά και άλλα οφέλη, βασιζόμενοι στα λεγόμενα του “αδέκαστου” Ερντογάν. Κανονικά, η σπουδή του Σουλτάνου να “εκθέσει” τον Έλληνα Υπουργό, θα έπρεπε να δώσει “πόντους”, μάλλον ότι κάτι καλά κάνει. Απλά, δεν θα το πούμε ακόμη αυτό, καθώς είμαστε πάντα “προσεκτικοί” γιατί πολλές φορές περιμέναμε πολλά από τους προκατόχους του, και τελικά μείναμε με την “προσμονή”.
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
My_name_is_Nobody

comment image

p270

καλά όλα αυτά και λίγο πολύ δίκιο έχετε ,αλλα γιατί δεν πήγαμε φέτος στα iμια; μήπως μέσα στην τρέλα του και τα ψέματα του ο ερντογαν είπε και μια αλήθεια ;
μήπως ήταν επιλογή να μην πάμε για να μην οξύνουμε την κατάσταση;

NikolakiEfentis

Ποτέ δεν πήγαμε μετά το 96… Στη θάλασσα πήγε ο Καμμένος και βγήκε φωτό παρέα με την Τουρκική Ακτοφυλακή…
No flags no troops! Το δεχτήκαμε…

agnostosependytis

Εμείς δεχτήκαμε no flags no troops, το πρόβλημα είναι ότι οι Τούρκοι de facto έχουν επιβάλλει και Turkish Flags και Turkish Troops γύρω γύρω από το νησί, και οι Έλληνες κανα 20 χλμ μακριά. Ας κόβουμε βόλτες και εμείς με τους τούρκους δίπλα, αλλά δεν το κάνουμε και αυτό είναι κάτι που σιγά σιγά επιβάλλουν χωρίς να το είχαμε δεχτεί.

Mageiras

Δυστυχώς οι ΨΕΠ των τουρκων αποδίδουν. Έχουν πιασει την ψυχοσυνθεση του Έλληνα και εξασκούν τον λεγόμενο υβριδικό πόλεμο.
Εχω αναφερθεί παλιότερα και για την Πτήση ότι κακώς δίνει πολλές φορές βήμα στα διάφορα τουρκοτρολ αλλά οκ, δικό σας είναι το σάιτ δεν θα σας πω εγώ πως να το λειτουργείτε.

Pantelis

Συμφωνώ και επαυξάνω σε αυτά που λέτε και έτσι είναι και καλώς κάνετε και γράφετε αυτό το άρθρο. Μια μικρή παρατήρηση βέβαια. Όταν κάποιοι πέρυσι έλεγαν ότι ο Ερντογάν ψεύδεται για τους Τούρκους αξιωματικούς και το τι υποσχέθηκε δήθεν ο Τσίπρας τα σχόλια εδώ μέσα το είχαν σκίσει τον τέως πρωθυπουργό. Ένα άρθρο για τον ψεύτη Ερντογάν μπορούσατε και τότε να το γράφετε. Έτσι δημιουργείς κουλτούρα συνεργασίας και συνθήκες δικαιοσύνης όπου αποδίδονται τα του Καίσαρος τω Καισαρι. Ειδάλλως έχεις τον κάθε ένα μονίμως να βγάζει την πίκρα του, την γκρίνια του και τον κομματικό του φανατισμό.

evaggelos

καλα δε θελει κ πολυ ουτως η αλλως ο μεσος ελλην απαιδευτος ειναι με χαρτι σπουδων κ παντα ετοιμος για μανουρα,αν αυριο η γενισαφακ γραψει οτι 7,10 το πρωι ο στολος μας θα ειναι στον πειραια ο μισος πλυθησμος θα παει να το δει.

CKfurious

Ο ΚΟΥΛΉΣ σας το υπαγόρευσε αυτό το άρθρο???
Ο ΕΡΝΤΟΓAΝ είπε πως δεν έγινε τίποτα στα ΙΜΙΑ διότι εμείς δεν κάναμε τίποτα
Δεν τολμήσαμε να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών εν ώρα διατεταγμένης υπηρεσίας στελέχη του Ναυτικού
Που είναι η ΝΤΡΟΠΉ?
Η ΜΕΓAΛΗ ΝΤΡΟΠΉ??
H Η ΜΕΓʼΛΗ ΞΕΦΤΊΛΑ??
ΔΕΙΛΟΊ ΜΟΙΡΑΊΟΙ ΚΑΙ AΒΟΥΛΟΙ ΑΝΤAΜΑ

Spiros Manessis

Γιατί, το στεφάνι από ένα ελικόπτερο είναι ένδειξη τιμής ? 4,5 χρόνια δεν έκανε τίποτα ο Καμμένος πλην την αναβάθμηση των f-16. Τώσα προγράμματα και δεν προχώρησε τίποτα. Καλύτερα ας μην έριχνε στεφάνι και να είχαν FOS τα mirage απο το 2016, τορπίλες τα υποβρύχια και να είχα ήδη μια κανονικά αναβαθμισμένη ΜΕΚΟ. Αλλά ναι, έριξε την κυβέρνηση για την Μακεδονία μας. Δεν πειράζει όμως, κάθε χρόνο ΝΑ ένα στεφάνι …

p270

Δεν ελέγχουμε τι έκανε ο πρώην που δεν μου έκανε κιόλας ,αλλά τις δικαιολογίες των τωρινών απλό είναι
Αν είχαμε τα κοτσια ας πηγαίναμε λοιπόν
Όπως έγραψα και ποιο πάνω μέσα στην τρέλα του ο απέναντι λέει και κάποιες αλήθειες τις οποίες πάνω τις ξέρουμε όλοι και ας μην τις δεχόμαστε
Και δεν τα γράφω μόνο για τους τωρινους κυβερνοντες αλλά και όλους τους προηγούμενους

DimitrisXr

Μα δεν ειπε κατι υπερ του Καμμενου ο furious, εσεις μονο το αναφερετε. Οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται…

Alexandros

-τορπίλες τα υποβρύχια και να είχα ήδη μια κανονικά αναβαθμισμένη ΜΕΚΟ….Να τα δούμε όμως όλα αυτά γιατί εγώ δεν πιστεύω τίποτα ότι θα γίνει. Και εκτός από την αναβάθμιση των f16 που το γράφεις λες και ήταν αυτονόητο ότι θα γίνει, πήραμε και τα kiowa και τα P3 άσχετο που δεν τα έχουμε δει ακόμα

CKfurious

Που γράφω για τον Καμμένο ???? 😕
Μιλάω για την Ελληνική Πολιτεία 😥

Pavlos

Εχεις δικιο σε αυτο που αναφερεις (᾿….Δεν τολμήσαμε να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών εν ώρα διατεταγμένης υπηρεσίας στελέχη του Ναυτικού…’) , αλλα και αδικο(᾿..Ο ΕΡΝΤΟΓAΝ είπε…’) καθως μεταφερεις αυτο που θελει να σπειρει ο Ερδογανης, δηλαδη την διαχωριση του εθνικου μας μετωπου και τον διχασμο αναμεσα μας.
Δε μας ενδιαφερει τι λεει ο εχθρος της πατριδας, του εθνους των Ελληνων και του Ελληνισμου.
Η κριτικη απεναντι σε αυτους που κυβερνουν πρεπει να γινεται απο εμας εναντια τους και οχι επειδη το αναφερει καποιιος τριτος, διοτι τοτε δειχνουμε ανικανοι να διαχειριστουμε την ατομικη μας εκφραση, και δειχνουμε και φερομαστε χειραγωγουμενοι. Και για να γινεται πρεπει να γινει σε αλλη αναφορα και παντως οχι σε σχεση με το τι λεει η χωρα που αδιακοπα μας επιβουλευεται.
—-
Ειναι απαιτητο αντιστοιχα με αυτα που ζητα ο Ερδογανης, (‘τα συνορα της καρδιας’) και εχει πεισει και το ακροατηριο της γειτονας, και επισης απαιτουμε απο την πολιτικη εξουσια να κανει τις ενεργειες ωστε η ισχυ της χωρας να αποκαυτασταθει και να ενδυναμωυει περεταιρω.
Για την ωρα βλεπουμε τις Fremm να πηγαινουν Αιγυπτο, τις τορπιλες να ειναι σε διαβουλευση, τις (υπο χρονια κατασκευη) πυραυλακατους να μην αποφασιζουν να τεθουν σε ετοιμοτητα, και να περιμενουμε να μας ελεησει ο Αμερικανος, ο οποιος δικαιολογησε την δραση του ‘συμμαχου’ Τουρκου στη Συρια.
Επισης το ”σας το υπαγόρευσε” ειναι δουλεια της Πτησης να το απαντησει, το οποιο εμενα δεν με βρισκει συμφωνο (το περι υπαγορευσης), καθως πιστευω οτι η αναφορα εγινε ξεκαθαρα για να δειξει την διείσδυση της Τουρκικης προπαγανδας.
Ομως θα υποστηριξω τον CKfurious στο εξης , τα υπουργεια εξωτερικων και αμυνας, εχουν αλλη βαρυτητα, και καθε τους αναφορα πρεπει να ειναι προσεκτικη, και οταν δεν το πραττουν δινουν δικαιωματα.
Οταν ο υπουργος αμυνας αντι να βγαζει οταν πρεπει αναφορα για πραχθεντα του υπουργειου του, κανει απολογιες , και οταν διαρκως δινει συνεντευξεις στα εδω τουρκοκαναλα, οταν δεν ξερουν και τα 2 υπουργεια να γραψουν περιεκτικα μια αναφορα της προκοπης, οταν δινονται διαροες και ανφορες εξηγησεωνγια ανεμους που φερουν τα διερευνητικα πλοια των Τουρκων, οταν παρουσιαζονται διαλογοι μεταξυ του αμυνας και του πρωθ/γου για την παρουσια του πλοιου, παρουσιαζοντας τους στην κοινη γνωμη σαν φοβισμενα οντα, οταν καθημερινα οι ειδησεις στα μμε πανελλαδικης εμβελειας, ειναι το τι λεει ο Ερδογαν, οταν οι παραπανω υπουργοι αντι να μοιραζουν ανακοινωσεις με εθνικες θεσεις , με το εξωτερικων να αναφερει ‘… εξεταζουμε…’ και το αμυνας να αναφερει ‘…πρατουμε…’, και αυτες να πρεπει να δινονται αποκλειστικα στα κρατικα μεσα, και στον ειδικο τυπο (για το αμυνας πχ η Πτηση αποτελει μερος του ειδικου τυπου, και ως εχει θα τολμουσα να πω και για το εξωτερικων, αυτονοητα ανεξαρτητα κυβερνησεως), αλλα δινονται εκει που δινονται, οταν αποφευγονται να δοθουν εξηγησεις και πραξεις οπως η καταθεση στεφανου, οταν δημιουργουν με διαροες συζητησεις για οπλικα συστηματα, και οι τορπιλες ακομη ειναι υπο διαβουλευση, οταν μιλουν για το χρηματοδοτικο, ενω οι ιταλικες Fremm χρηματοδοτουνται απο Ιταλικη επενδυτικη τραπεζα, ολα αυτα( και πολλα περισσοτερα)δημιουργουν την εικονα απαξιας απο τους υποτιθεται λειτουργους, του δημοσιου συμφεροντος.
Οποτε η αναφορα σε υπαγορευση, αν και δεν τη δεχομαι, ειναι κατανοητη, απο τον τροπο που χειριζονται τα δημοσια προσωπα, και απο την πρακτικη που διαχρονικα, εφαρμοζουν επικοινωνιακα.
Συνοπτικα. Θεσεις περιεκτικες, να ανακοινωνονται μονο απο τις δημοσιες αρχες και μονο προς κρατικα μμε και τον ειδικο τυπο.
Αν οι υπουργοι θελουν να συμπεριφερονται ως πολιτευτες, δεν εκφραζουν τους Ελληνες ως οφειλουν, ουτε το κρατος, αλλα την παρτη τους, και ειναι για πισσα και πουπουλα, λενε πολλα πραττουν(?) λιγα, και αναφερουν απιστευτα πραγματα (”…μας ειχε διαβεβαιωση η Λιβυη οτι δεν θα επραττε…”).
Γενικα δινεται η εντυπωση μιας ελαφροτητας, καλυτερα να μη μιλανε καθολου, και να εξαφανιστουν απο τα μεσα μμε, και να επιτυχουν τους στοχους.
Αυτο που εχομε σε ερωτηματικο ειναι, αν ο στοχος της ενισχυσης των ενοπλων δυναμεων, που εχουμε εμεις ως φορολογουμενοι, και οι ειδικοι στα θεματα αμυνας, και κυριως οι υπευθυνοι του στρατου, οπως και αυτης του ηθικου, και της επιβιωσης του Εθνους των Ελληνων, της εθνικης ανεξαρτησιας, του θεματος της Μακεδονιας μας κλπ αντιστοιχουν σε στοχους της πολιτικης εξουσιας.

Yiorgos

Αγαπητέ Παύλο,
Τα είπες όλα μια χαρά και δυστυχώς για μας ακριβεστατα. Πρέπει κάποια στιγμή να ξυπνήσουμε.
Φιλικά
Γιώργος

Chris

Είναι πολύ εύκολο να διαψεύσει ο κύριος Υπουργός τα ψέματα του κυρίου Ερντογάν και να τον βάλει στη θέση του με μια δήλωση. Αλλά δεν το κάνει. Βέβαια με την ευκαιρία να ρωτήσουμε τον κύριο υπουργό από ποιά κατεύθυνση φυσούσε ο άνεμος και προς ποιά κατεύθυνση “παρασυρόταν” το τουρκικό ερευνητικό. Ή ακόμα καλύτερα να ρωτήσουμε τον κύριο Ντόκο, την κυρία Μπακογιάννη, τον κύριο Σημίτη, τον κύριο Κατρούγκαλο να μας πούνε πως πρέπει να πάμε σε συνιδιοκτησία, στη Χάγη (για ποιά ζητήματα άραγε;), να δώσουμε κάτι για να μην χάσουμε περισσότερα, και γενικώς να μην είμαστε μοναχοφάηδες γιατί η Τουρκία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή, γιατί το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο και άλλα ωραία, μαγικά και ψιλοτουρκικά. Με τέτοιο ηθικό που να πάει μπροστά αυτή η χώρα, με δειλία και κακομοιριά. Θυμήθηκα το στίχο του Σαββόπουλου “τι να φταίει η Βουλή, τι να φταιν΄ οι εκπρόσωποι, έρημοι κι απρόσωποι”.

FTS

[…να δώσουμε κάτι για να μην χάσουμε περισσότερα…]
αλήθεια πως μπορείς να δώσεις κάτι που δεν έχεις. το θέμα ΑΟΖ ουσιαστηκά είναι ακόμη μια γκρίζα ζώνη όπου την διεκδικούν δύο ή περισσότερα μέρη
Ή πως μπορείς να επικαλείσαι το διεθνές δίκαιο για την υπεράσπιση των συμφερόντων σου ενώ την ίδια στιγμή απορρίπτεις ένα όργανο του για την κατοχύρωση των συμφερόντων σου.
Για τις ελληνοτουρκικές διαφορές υπάρχουν τρεις δρόμοι, ο ένας είναι το ΔΔΧ, ο άλλος ο πόλεμος, και ο τρίτος η συνέχιση της ισχύουσας κατάστασης των γκρίζων ζωνών.
Τώρα γιατί οι μάζες προτιμούν τις άλλες δύο από το ΔΔΧ αυτό πρέπει να αφορά το πεδίο της ψυχολογίας και όχι της πολιτικής.

stepa

Εξηγειστε μας παρακαλω στη βαση ποιου δικαιου θα παμε στη Χαγη.
Αυτου της συνθηκης περι υφαλοκρηπιδας { 1958} που ΔΕΝ αναγνωριζει η Τουρκια? στη βαση της συμβασης των Ην. Εθνων περι Δικαιου της θαλασσας που επισης ΔΕΝ αναγνωριζει η Τουρκια?{1982}. Τελος πως ειναι δυνατο να απευθυνθουμε σε ενα οργανο οπως το ΔΔΧ που επισης ΔΕΝ αναγνωριζει τις αποφασεις του η Τουρκια σαν δεσμευτικες.Ειναι σαν μια δικη μεταξυ δυο αντιδικων οπου ο ενας ειναι δεσμευμενος εναντι των αποφασεων του δικαστηριου, και ο αλλος ελευθερος να επιλεξει την αποδοχη η οχι της αποφασης αναλογα με το τι τον εξυπηρετει.Ακομα και στην περιπτωση συνυποσχετικου χωρις την αποδοχη των παραπανω απο την πλευρα της Τουρκιας,και χωρις να καθοριζεται ενας νομικος μπουσουλας αποδεκτος πανω στον οποιο θα βασιστει η οποια αποφαση, υπαρχει ο κινδυνος δυσαρεστων εξελιξεων για την χωρα….νομικος δεν ειμαι ,τωρα αν ανησυχω οτι αν κανουμε κατι “στο ποδι” μπορει να μας βγει ξυνο και να γκριζαρουμε με το νομο και την υπογραφη μας, το μισο Αιγαιο,και οχι μονο , αυτο ισως εχετε δικιο ειναι θεμα ψυχολογιας

TwoHourstoDoom

Η Τουρκια δεν εχει ενδιαφερθει ποτε για τη Χαγη και μαλλον δεν θα παει ποτέ (και) για τους λογους που αναφερεις.
Ενας αλλος λογος μπορει να ειναι ο επομενος:
Στη Χαγη πιθανοτατα η Τουρκια θα κερδισει κατι στο Καστελλοριζο, να το πουμε απλα, ενω θα χασει στο Αιγαιο.
Λογικα πιστευουν οτι με το συνεχες γκριζαρισμα θα κερδιζουν λιγο-λιγο και στα δυο μετωπα.
Απο κει και περα αν ποτέ συμφωνησει να παει στο ΔΔΧ θα πρεπει υποθετω να αποδεχτει το δικαιο της θαλασσας.
Αν οχι γυρναμε εκει που ειμαστε σημερα.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι πολλοι ακουν τη λεξη μονο Χαγη και φριττουν. Δεν το λεω για σενα.
Το θεμα ειναι η ΣΤΑΣΗ και η δυναμη της Ελλαδας βλεπε σταση σε διαπραγματευσεις συνυποσχετικου, βλεπε πιθανες παραχωρησεις ετσι κι αλλιως, και οχι η “Χαγη”

stepa

Αν διαβασετε προσεκτικα την ατζεντα βασει της οποιας δεχονται οι Τουρκοι την υπογραφη συνυποσχετικου προκειμενου να παμε στην Χαγη θα καταλαβετε πολλα……το τεχνητο διλημμα Χαγη η πολεμος που προσπαθουν να μας πασαρουν εντεχνα καποιοι κυκλοι, και μαλιστα του στενου περιβαλλοντος του πρωθυπουργου, αλλα και “πρωην”πολιτικοι “γιγαντες” , ειναι τουλαχιστον αχαρακτηριστο…Εδω δεν μιλαμε για μια περιορισμενη απωλεια ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟς ΑΟΖ του Καστελοριζου, που ουτως η αλλως ειναι καταστροφικη για τα Εθνικα συμφεροντα, αλλα για μια συνολικη αναθεωρηση του καθεστωτος του Αιγαιου με βαση ενα Τουρκικο δικαιο τυπου δικαστη {Κατη} Οθωμανικης αυτοκρατοριας. Ας μην εχουμε ψευδαισθησεις λοιπον, μοναδικη επιλογη μας ειναι η αποφασιστικοτητα η επαυξηση της ισχυος μας και η καταστολη φοβικων συνδρομων.Κανεις φυσιολογικος ανθρωπος δεν θελει πολεμο, αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα πρεπει να ξαναγινουμε μια…..μικρη Οθωμανικη επαρχια χαριν μερικων …..

TwoHourstoDoom

Πού υπαρχει αυτη η ατζεντα;

stepa

Δεν ειναι μυστικη, παντου στο νετ θα την δειτε για να σας διευκολυνω θετει ως θεματα
1.Καθεστως αποστρατικοποιησης νησων Αν. Αιγαιου
2.Ορια FIR Αθηηνων
3.Ορια ΕΕΧ σε σχεση με χωρικα υδατα
4.Ορια SAR
5.Μη αναγνωριση ΑΟΖ Καστελοριζου
6.Μη αναγνωριση υφαλοκρηπιδας νησων Αν. Αιγαιου
7.Οριοθετηση υφαλοκρηπιδος Αιγαιου στην λογικη μεσης γραμμης μεταξυ των ηπειρωτικων μερων
8ΑΟΖ στην βαση μεσης γραμμης ως παραπανω

TwoHourstoDoom

Καλα καποια απο αυτα δεν μπορουν να συζητηθουν απο καμια ελληνικη κυβερνηση. Μιλαμε παντα για την απιθανη περιπτωση που θα θελησουν οι Τουρκοι να βρεθει διπλωματικη λυση και θα συζητησουμε λογικα.
Παντως απο οσο θυμαμαι δεν εχει γινει καμια σχετικη συζητηση τα τελευταια 40 χρονια, και υποθετω δεν εχει τοση σημασια σαν ατζεντα, ειναι απλως οι υπερ-μαξιμαλιστικες διεκδικησεις της Τουρκιας

Adis

Να αγιάσει το στόμα σου!!! (Αν και έπρεπε να πω τα χέρια σου, εφόσον πληκτρολόγησες.)

chikichiki

Στο ΔΔΧ έχουν βρεθεί, είτε ως ενάγοντες είτε ως εναγόμενοι (ενίοτε μονομερώς, μάλιστα, και αυτό με παραξενεύει έντονα) Ιράν, Ισραήλ, ΗΠΑ, Αργεντινή, Χιλή. Ποιες από αυτές τις χώρες βρίσκετε στην παρακάτω λίστα; https://www.icj-cij.org/en/declarations
Οι αποφάσεις του ΔΔΧ είναι εκ των πραγμάτων μη δεσμευτικές, αφού δεν ενισχύονται. Υπάρχουν άλλα οφέλη στην απόκτηση δικαστικής κρίσης.
Αν ήταν δυνατό να γκριζαριστεί το μισό Αιγαίο μέσω Χάγης, τότε δεν θέλω ούτε να ξέρω με τι σαθρά επιχειρήματα διατεινόμαστε τόσες δεκαετίες ότι τα νησιά αυτού του μισού Αιγαίου είναι δικά μας εδάφη. Προφανώς είμαστε κλεφτρόνια ολκής.

stepa

Η αναφορα μου σε γκριζαρισμα δεν εχει να κανει με την αμφισβητηση της κυριοτητας των νησιων, πλην βραχονησιδων και μικρων νησων που ουτως η αλλως πολλα απο αυτα τα αμφισβητουν,,ουτε καν και απο αυτους.Βλεπετε εχουν και την υπομονη και την επιμονη να προχωρουν βημα βημα προς τους στοχους τους.Το γκριζαρισμα εχει να κανει με τα επιχειρηματα τους σε θεματα ΕΕΧ και ΕΘΧ προφανως επιδιωκοντας περιορισμο στα 6ΝΜ του ΕΕΧ, στις αρμοδιοτητες SAR, οπου θεωρουν οτι τα δικαιωματα τους εκτεινονται μεχρι τον 25ο μεσημβρινο, στην πληρη αποστρατικωποιηση των νησιων,και σε μια σειρα θεματων οπου αισθανονται νομικα ισχυροι λογω δικων μας λαθων καιφοβικων συνδρομων Αυτα θελουν να εκδικαστουν και οχ το καθεστως κυριαρχιας τουλαχιστον τωρα,της Σαμου η της ΡοδουΑντιλαμβανεστε λοιπον τις συνεπειες Ενα κομματι σημαντικο της χωρας να μεταβληθει σε ομηρο των Τουρκικων βλεψεων και καθε εννοια στρατηγικου βαθους για την χωρα να χαθειΑν δεχθουμε να παμε με βαση την ατζεντα που προτεινουν κινδυνευουμε να παμε για μαλλι και να βγουμε κουρεμενοιΠροφανως και δεν ειμαστε κλεφτρονια ολκης και ειναι κριμα που το λετε, τα νησια αυτα περαν της αναμφιβολης διαχρονικα Ελληνικοτητας τους εχουν “πληρωθει” με το αιμα των σχεδον 500.000 Ελληνων νεκρων του ΒΠΠ.Τελος επειδη πολλα ακουγονται περι Καστελοριζου και της περιξ ΑΟΖ στα πλαισια μιας πολιτικης καλης θελησης και αμοιβαιων υποχωρησεων { αραγε τι εννοει ο ποιητης?εχουμε αναλογιστει μηπως μονοι μας παμε να δημιουργησουμε ενα νομικο προηγουμενο που θα το βρουμε σε μερικα χρονια μπροστα μας?Σε καθε περιπτωση και χωρις δογματισμους το ζητημα της Χαγης θα πρεπει να μας απασχολει μονο στα πλαισια μιας συνολικης λυσης βασισμενης στα ισχυοντα Διεθνη δικαια και οχι με ατζεντες θεματων αλα καρτ, βασισμενες στην αρχη της ευθυδικιας .

FTS

Να αρχίσω να απαντώ γενικά με μια ερώτηση. Έχει το Διεθνές Δίκαιο η Ελλάδα με το μέρος της? Ναι? Όχι? Ίσως?
Η απάντηση είναι πως ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ καθώς το Διεθνές Δίκαιο χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο που είναι ο Νόμος (ή οι συμφωνίες που έχουν κάνει τα κράτη) και το δεύτερο μέρος που είναι η ερμηνεία του Νόμου.
Την ερμηνεία του Νόμου δεν την κάνουν ούτε οι υπουργοί ούτε οι πρωθυπουργοί ούτε οι Σουλτάνοι ή τα λογής χανουμάκια και οι τσολιάδες στο FB αλλά την κάνουν τα δικαστήρια και οι δικαστές.
Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα για το Διεθνές Δίκαιο είναι να διαβάζουμε ότι μας συμφέρει από το Δίκαιο της θάλασσας και να το ερμηνεύουμε μόνοι μας και να ισχυριζόμαστε ότι έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας. Οκ αλλά το ίδιο κάνουν και οι Τούρκοι. Επομένως αυτή τη στιγμή αντικειμενικά και η Τουρκία αλλά και η Ελλάδα μπορούν να ισχυρίζονται ότι τα επιχειρήματα τους και οι αξιώσεις τους είναι σύμφωνες με το Διεθνές Δίκαιο και να ενεργούν ανάλογα.
Τέλος πάντων προφανώς και χρειάζεται συνυποσχετικό σύμφωνο για μια λύση στο ΔΔΧ αλλά δεν εννοούσα αυτό στο αρχικό μου σχόλιο. Και δεν έκανα βασικά κάποια πρόταση υπέρ του ΔΔΧ.
Απλώς όταν βλέπω ότι 8 στα 10 σχόλια να λένε πως η απάντηση στο Oruc Reis είναι οι exocet και οι τορπίλες δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω με την κατάντια της σκέψης του μέσου έλληνα.
Σημείωση: Αν αυτό με κάνει ελιτιστή δηλώνω ένοχος
Σαν να λέμε μπήκε κάποιος στο χωράφι μου άρα τι κάνω? Παίρνω την καραμπίνα και του ρίχνω.

Chris

Μάθαμε λοιπόν ότι εμείς ανήκουμε στις μάζες και χρίζουμε ψυχανάλυσης, ενώ εσείς προφανώς ανήκετε στις πεφωτισμένες ελίτ αυτού του τόπου. Αφού όμως μιλάμε με ψυχολογικούς όρους θα σας απαντήσω ότι εσείς οι ελληνόφωνες ελίτ θα πρέπει να κοιτάξετε το σύνδρομο Στοκχόλμης από το οποίο πάσχετε.
Θα πρέπει να αντιληφθούμε κάποτε ότι δεν έχουμε να κάνουμε με πολιτισμένο κράτος που η επίλυση των διαφορών γίνεται μπορεί να γίνει μέσα από διαπραγμάτευση, αλλά για ένα αδηφάγο θηρίο που τα θέλει όλα. Την Κύπρο, τη Θράκη, το Αιγαίο, τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη κλπ. Τι είδους συζήτηση είναι αυτή για την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας;
Το κράτος αυτό προβάλει ακραίες αξιώσεις με τις οποίες λέει ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν υπάρχει και άλλα εντελώς τρελά και ανεδαφικά τα οποία τα υποστηρίζει μόνο η Τουρκία και βρίσεκται απέναντι από όλες σχεδόν τις χώρες του πλανήτη . Με τέτοιες ακραίες αντιλήψεις προσπαθεί να εκμηδενίσει την εθνική κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα αλλά και την ίδια την ύπαρξη μιας κρατικής οντότητας. Δεν έχει δηλαδή απλά μια διαφορά με την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά δεν δέχεται κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα.
Αντίστοιχα κάνει για τη Συρία και το Ιράκ. Τους λέει ότι αφού δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε τα σύνορα σας δεν έχετε σύνορα άρα μπορώ να μπω μέσα και να αρπάξω ότι προλάβω. Δεν υπάρχει δυνατότητα για πραγματικό διάλογο. Είναι σαν να συζητάς με ένα θηρίο για το ποιό κομμάτι κρέας θα σου φάει.
Το σημαντικότερο είναι ότι η Τουρκία θα δεχτεί να πάει στη Χάγη όχι μόνο για την υφαλοκρηπίδα (όπως θέλουμε εμείς) αλλά αν δεχτούμε πακέτο όλες τις παράλογες αυτές διεκδικήσεις επί της εθνικής μας κυριαρχίας. Επειδή λοιπόν το δικαστήριο της Χάγης κρίνει όχι με καθαρά νομικούς όρους αλλά με συμβιβασμό ανάμεσα στις αξιώσεις των δύο μερών, το μόνο που έχουμε είναι να χάσουμε. Είναι προφανές ότι η προσφυγή στο ΔΔΧ μπορεί να γίνει μόνο με όρους ήττας για τα εθνικά συνφέροντα της Ελλάδας. Και για τέτοιους όρους προλειαινεται το έδαφος από Μπακογιάννηδες, Σημίτιδες και Ντόκους.
Η γκριζοποίηση διαφόρων περιοχών δεν είναι καθόλου φυσική ή φυσιολογική και σε καμία περίπτωση λογική. Είναι επακόλουθο των λαθών και των ολιγοριών των ελληνόφωνων ελίτ που δεν έκαναν εδώ και χρόνια τις κινήσεις που πρέπει για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της χώρας. Και ενώ για τα 12νμ υπάρχει το διακυρηγμένο casus belli, για την ΑΟΖ δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο και κανένα πρόβλημα να την ανακυρήξουμε και να την οριοθετήσουμε με την Κύπρο και την Αίγυπτο όταν μας το ζητούσαν και όταν η Τουρκία δεν είχε ακόμα πάρει μυρωδιά για το θέμα. Και ακόμα μπορεί να γίνει και η ανακύρηξη και η οριοθέτηση, και μακάρι η εξωτερική μας πολιτική να βαδίζει -επιτέλους μετά από πολυετή καθυστέρηση- προς αυτή την κατεύθυνση.
Όσο για τον πόλεμο ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι αυτός που είναι και όχι αυτός που θέλουμε. Έχουμε τους γείτονες που έχουμε και όχι αυτούς που θα θέλαμε. Ζούμε στο όριο της Ευρώπης και όχι στο κέντρο της όπως θα θέλαμε. Και επειδή “ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα” η ικανότητα να διεξάγεις πόλεμο (τεχνολογικά μέσα, εκπαίδευση, και αποφασιστικότητα) επιτρέπουν στην πολιτική να διαπραγματεύεται από θέση ισχύος και να αποφεύγει -συνήθως- τον πόλεμο. Όταν όχι στερείς από τα δαιπραγματευτικά σου χαρτιά το πιό σημαντικό την ισχύ, και επομένως όαλ σου τα επιχειρήματα μένουν γυμνά και χωρίς αντίκρυσμα. Όταν συμπεριφέρεσαι με δειλία και υποτέλεια δίνεις το σήμα να σου επιτεθούν όλοι γνωρίζοντας ότι δεν έχεις τη δύναμη να υπερασπιστείς τις θέσεις σου για να αρπάξουν το μεγαλύτερο κομμάτι που μπορούν.
Τέτοια οσμή πτώματος άρχισε να κυκλοφορεί στην πιάτσα με συμφωνίες τύπου Πρεσπών και με τις δηλώσεις των ελίτ περί συγκυριαρχίας του Αιγαίου και Θράκης, με την εγκατάλειψη της Κύπρου και άλλα διάφορα και ωραία. Γι αυτό μαζεύονται και τα πτωματοφάγα.

chikichiki

“Επειδή λοιπόν το δικαστήριο της Χάγης κρίνει όχι με καθαρά νομικούς όρους αλλά με συμβιβασμό ανάμεσα στις αξιώσεις των δύο μερών, το μόνο που έχουμε είναι να χάσουμε.”
Ένα δικαστήριο κρίνει με νομικούς όρους. Για αυτό λέγεται δικαστήριο. Μονάχα αν δεν υπάρχει νομική βάση για μια κρίση περνάει σε διαιτησία, η οποία αν δε κάνω λάθος γίνεται και αυτή με ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές και όχι δια της μεθόδου λωλοστεφανή. Ειλικρινά δεν κατανοώ από που προέρχεται αυτή η παζαρίτικη αντίληψη των κρίσεων της Χάγης. Η Χάγη έχει στο παρελθόν εκδόσει πλήθος ετεροβαρών αποφάσεων, χωρίς ίχνος συμβιβασμού ή διάθεσης αποζημίωσης (τύπου “ας πάρει κάτι κι ο χαμένος”). Για ποιο λόγο, αν τα ελληνικά νομικά επιχειρήματα στέκουν, να υπάρξει κρίση σε βάρος μας;

Pavlos

‘… πως μπορείς να δώσεις κάτι που δεν έχεις…..’
Αφου δεν το εχεις, δέν πας σε ΔΔΧ, για κάτι που δεν έχεις.
Ουτε οταν το εχεις(οριοθετησει) πας σε ΔΔΧ, για κάτι που έχεις.

x-m

Διπλό το κέρδος του: πείθει τα πρόβατα εκεί, ότι κάνει τη χώρα μας να υποτάσσεται στο μεγαλείο του και προκαλεί αναταραχή σ’εμάς γιατί τα ημέτερα ζωντανά δεν καταλαβαίνουν ότι οι τούρκοι είναι άγρια τσακωμένοι με την αλήθεια .

Opt1musPr1me

Και αφου αυτα τα κεντρα υβριδικου πολεμου εχουν εισχωρησει μεσα στο πολιτικο μας συστημα και την κοινωνια και σπειρουν ψευδεις ειδησεις και πανικοβαλουν τον Ελληνικο πλυθησμο γιατι δεν αντιμετωπιζονται?και εκθετουν ανθρωπους επι καθημερινης βασεως πλεον? Αρα φταιει και ο ιδιος ο πολιτικος κοσμος που δεν οχυρωνεται και δεν οχυρωνει και την ιδια την κοινωνια του.Και αυτοι οι ανθρωποι που ασκουν αυτη την πιεση εχουν ονομα και διευθυνη.

nikos01

Δυστυχώς φταίνε τα ΜΜΕ για την αναπαραγωγή όλων των αναφορών του Ερντογάν…δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει ότι λειτουργούν σαν Πέμπτη φάλαγγα….

Ο ανύπαρκτος

Σωστή η παρατήρηση αλλά μπορούμε να πιστέψουμε αυτούς που μας είπαν πως πείρε ο αέρας την σημαία; Αυτούς που μας είπαν πως αν βάζεις μια σημαία θα πρέπει να είσαι ικανός να την υπερασπιστείς ξεχνώντας πως σύμφωνα με το σύνταγμα στο οποίο δίνουν όρκο, η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας είναι κύριο χρέος και λόγος ύπαρξης του κράτους; Αυτούς που λένε πως το Γιαβούζ πέρασε στο FIR Αθήνας επειδή το παρέσυρε ο αέρας όπως τις σημαίες; Ή αυτούς που σήμερα μας λένε πως το ισοζύγιο αρχίζει να γέρνει προς όφελος της Τουρκίας ξεχνώντας πως αυτοί ήταν οι αρμόδιοι να το αποτρέψουν;

Kapoios

Δεν είναι έτσι τα πράγματα αγαπητή ΠΤΗΣΗ.
Το ιστορικό έχει ως εξής:
1. Μάθαμε πρώτα από ξένα ΜΜΕ (τουρικά) και όχι από την Κυβέρνηση για το τηλεφώνημα του Ακάρ στον Παναγιωτόπουλο.
2. Ταυτόχρονα μάθαμε για τα όσα είπε ο Ερντογάν σε κομματική εκδήλωση. Προφανώς και δεν είναι αξιόπιστος αλλά το ΣΟΚαριστικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι ακόμα και τώρα, μέρες μετά τις δηλώσεις του και τον σάλο που προκάλεσαν ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ επίσημη διάψευση από το ελληνικό ΥΠΕΞ ή το ΥΕΘΑ! Όπως θα δούμε παρακάτω, μάλλον το αντίθετο έγινε. Επίσης ακόμα δεν ξέρουμε τι είπε ο Ακάρ στον Παναγιωτόπουλο και τι απάντησε αυτός.
3. Μετά από πολλές παραινέσεις από την αντιπολίτευση και διάφορους δημοσιογράφους όπου ρωτούσαν τον Παναγιωτόπουλο αν διαψεύδει αυτά που είπε ο Ερντογάν, ο ίδιος αποφάσισε να βγεί στην εκπομπή του Τάκη Χατζή, ωστόσο τελευταία στιγμή ματαίωσε την εμφάνισή του!
Αμέσως μετά το τέλος της εκπομπής, ο υπουργός επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή ΕΚΤΟΣ ΑΕΡΑ και όπως μετέφερε ο τελευταίος, δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με την Τουρκία και πως είναι ψέματα όσα είπε ο Ερντογάν.
https://hellasjournal.com/2020/02/o-panagiotopoulos-diapsevdi-erntogan-lei-psemmata-den-ipirxe-kamia-sinennoisi-gia-imia/
4. Το καλύτερο βέβαια ήρθε πριν λίγο από το ΥΕΘΑ, το οποίο σε επίσημη ανακοίνωσή του διαψεύδει τον ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Χατζή, λέγοντας ότι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος διαψεύδει όσα φέρεται να είπε στον δημοσιογράφο και, κατ’ επέκταση, διαψεύδει ότι…διέψευσε τον Ερντογάν!
https://hellasjournal.com/2020/02/to-ietha-diapsevdi-oti-o-panagiotopoulos-diepsefse-erntogan-gia-ta-imia-apolitos-milos/
Από τότε ο Παναγιωτόπουλος, ο Δένδιας και γενικά η Ελληνική κυβέρνηση αγνοούνται, και αρνούνται πεισματικά να βγουν και να διαψεύσουν τα όσα λέει ο Ερντογάν. Να θυμίσω ότι σε όλες τις περιπτώσεις που αναφέρετε στο άρθρο υπήρξε ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΗΜΗ διάψευση από την Ελληνική κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ. Όχι όμως αυτή τη φορά.
Αν λοιπόν αγαπητή ΠΤΗΣΗ πρέπει να αγανακτήσετε με κάποιον, αυτή είναι η Ελληνική κυβέρνηση και ο Παναγιωτόπουλος, όχι οι λίγοι δημοσιογράφοι που κάνουν ΚΑΛΑ τη δουλειά τους, ρωτούν αμφιβάλουν και δεν αναπαράγουν απλά τα non-paper του Μαξίμου και τις ειδήσεις του ΑΠΕ.
Αλήθεια τι από όλα αυτά έχουν δημοσιευθεί στην ΠΤΗΣΗ τις τελευταίες ημέρες;

viper3000ad

Πτήση λυπάμαι που θα το γράψω αυτό αλλά προηγούμενο υπεθα δεν τον είχατε στην μπούκα κάθε Πέμπτη; Τότε δεν υπήρχαν κάποιοι που άνοιγαν πυρ εναντίον του ΈΛΛΗΝΑ υπεθα; Το αν ήταν για πολιτικά οφέλη το αφήνω να το κρίνετε εσείς όπως το κρίνουν και οι αναγνώστες σας. Τότε είχε λεχθεί ότι η κριτική ενίσχυε την δημοκρατία. Τώρα που υπάρχουν τρανταχτά γεγονότα που πήγαν οι ρήσεις ; Ποια είναι τα γεγονότα; Από την μια 6 πολεμικά πλοία της Τουρκίας στα Ίμια και από την άλλη οι Τούρκοι αλωνίζουν με τα uav και τα τρυπάνια στην Κύπρο κ εμείς δεν στέλνουμε ούτε συμβολικές παραστάσεις στην παρέλαση. Επίσης με λυπεί πολυ η λογοκρισία στα μηνύματα που επιβάλλετε, ποιός είναι ο λογος; Θέλετε διάλογο τελικά ή μονολόγους;

Υπαξιοματικός

Καταρχήν γιατί είναι κακό να είναι συγκαταβατικός; Αν δηλαδή αμολάει το ζωνάρι του για καυγά (κάνει τσαμπουκά δλδ) και στείλει το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων να γίνει κρέας για τα κανόνια για το τίποτα θα είναι προτιμότερο; Κατά δεύτερον, οι αξιωματικοί που έπεσαν εκείνο που θα ήθελαν θα ήταν η πολιτεία να μεριμνήσει για τις οικογένειες τους. Μερίμνησε; Υποθέτω πως ναι. Από εκεί και έπειτα και με ένα μνημόσυνο ευχαριστημένοι θα είναι. Γιατί να καταναλώνονται εισαγόμενα καύσιμα που κοστίζουν περίπου όσο οι ετήσιες αποδοχές ενός αξιωματικού για να πετάμε στεφάνια από ελικόπτερα;

TwoHourstoDoom

Ειναι μαλλον υπερβολικο το αρθρο σας.
Η κριτικη μεσα σε ορια φυσικα! απεχει πολυ απο την πεμπτη φαλαγγα.
Λοιπον,
Επειδη αναφερθηκατε στους ‘8’ και το λεω επειδη εσεις αναφερθηκατε, σε αυτα τα θεματα δε χωρανε κομματισμοι, και δεν μπορουν να κρυφτουν εδω που τα λεμε,
Εδω ειναι λιγο διαφορετικα τα πραγματα γιατι *εκ του αποτελεσματος φαινεται* να εχει δικιο ο Ερντογαν. Δεν ξερω αν εχει και μακαρι να μην εχει.
Αλλα εχουν υπαρξει περιπτωσεις κατευναστικης πολιτικης, συμωνειτε η οχι με αυτο;
Θυμαστε και τον Κων/νο Καραμανλη, “Υπαρχουν πραγματα που λεγονται και δε γινονται, και πραγματα που γινονται και δε λεγονται”

kouk21

Πριν αρχισω το σχολιο μου θα ηθελα να ξεκαθαρισω οτι θεωρω τον Ερντογαν εναν ανθρωπο με σοβαρα ψυχοπαθολογικα προβληματα.Ειναι μεγαλομανης,αυταρχικος,αντιδημοκρατης,συνωμοσιολογος,υπερσυντηρητικος θρησκοληπτος, με λιγα λογια περνει τα χαπια με τις χουφτες.
ΑΛΛΑ το να μας ζητατε να πιστεψουμε ετσι ακριτα οτι μας λεει το ελληνικο πολιτικο συστημα ειναι κατι που με ξεπερναει.
Στη συγκεκριμενη ιστορια μετα Ιμια πιστευω πως οντως δεν πηρε κανενας τηλέφωνο τον υπουργο για να του πει να μην κανει τιποτα η Ελλαδα η καποιος Ελληνας γενικα στην περιοχη,γιατι πολυ απλα δεν χρειαζεται να το κανουν.Ο συγκεκριμενος υπουργος οπως και η κυβερνηση γενικα(και η προηγουμενη και η προ-προηγουμενη) ειναι τοσο φοβικοι και ενδοτικοι που δεν υπηρχε περιπτωση ουτε μια στο τρισεκατομμύριο να κανουν κατι για να τιμησουν το πληρωμα του ελικοπτερου στο σημειο της πτωσης.
Απο κει και περα ομως νομιζω οτι καπου το χανεται.
θελετε να πιστεψουμε οτι η κυβερνηση δεν θα διαπραγματευτει τα παντα οταν ο πρωθυπουργος ειχε και εχει ακομη για συμβολο εθνικης ασφαλειας ενα ανθρωπο που λεει να μοιραστουμε ενας θεος ξερει τι με την Τουρκια για να εχουμε καλες σχεσεις…..!!!!!!!!!!!!!????????ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΤΗΣΗ,ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!!
Θελετε να πιστεψουμε ανθρωπους που μας ειπαν οτι το τουρκικο ερευνητικο το παρεσυρε ο ανεμος και γι αυτο μπηκε στη ελληνικη υφαλοκρηπιδα!!!!!!!!!!!!?????ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΤΗΣΗ,ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!!
Θελετε να πιστεψουμε οτι υπαρχουν κοκκινες γραμμες,οταν σε καθε προκληση η παραλογη απαιτηση της Τουρκιας η απαντηση ειναι μια μακαρια ψυχραιμια,σε σημειο που στο τελος θα νομισουν στο εξωτερικο οτι ειμαστε επαρχια του Θιβετ και βρισκομαστε σε μονιμη νιρβανα??????ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΤΗΣΗ,ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!!
Θελετε να πιστεψουμε πως ο Τσιπρας δεν εδωσε τους 8 γιατι ειναι παλικαρι και φιλανθρωπος και οχι γιατι ειχε τις πλατες και τις εντολες της τοτε κυβερνησης τον ΗΠΑ να μην το κανει?????ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΤΗΣΗ,ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!!
Το ελληνικο πολιτικο προσωπικο ειναι παντελως αναξιοπιστο και η καλυτερη αποδειξη ειναι η καταντια της χωρας μας.Απο μικρα και μεγαλα ψεματα των πολιτικων φτασαμε εδω που φτασαμε.Οποτε μη ρωτατε ποιον απο τους δυο πιστευουμε.Τον Ερντογαν δεν τον πιστευω γιατι ειναι εχθρος της πατριδας μου και θελει το κακο της.Οι ελληνες πολιτικοι ομως ειναι αυτη που την κατεστρεψαν………..
Υ.Γ.1Για τη θεση του υπουργου αμυνας η αποψη μου ειναι πως πρεπει δια νομου να τοποθετειται παντα καποιος αποστρατος αξιωματικος.Δεν εχω κατι με τον νυν υπουργο,απλα θεωρω πως οσοι πολιτικοι κατελαβαν τη συγκεκριμενη θεση ηταν τοσο ικανοι και σχετικοι με το χωρο της αμυνας που αν τους εδινες να κρατησουν ενα G3 το πιο πιθανο θα ηταν να πυροβολησουν τον εαυτο τους….
Υ.Γ.2Περι fake news,ΜΚΟ,Σορος και σχεσεις μια γνωστη πολιτικη οικογενεια του τοπου μας το μονο που εχω να πω ειναι φιλακια στην ξαδερφη Αντιγονη και στο SOLIDARITY NOW…… :shutmouth: 😉 :shutmouth: 😉

Μιχάλης

Σωστά.
Ποιους πολιτικούς να πιστέψουμε αυτούς που διέταξαν τους αξιωματικούς να πάρουν τη σημαία από τα Ίμια και να πούνε ότι την πήρε ο αέρας ή κάποιους άλλους που το Τουρκικό ερευνητικό έκανε έρευνες μέσα στην Ελληνική ΑΟΖ και αυτοί διέρρεαν πως λόγω κακοκαιρίας βρέθηκε στην Ελληνική ΑΟΖ;

Nikolaos

Επειδή “φίλος μεν Κρίτων, φιλτάτη δε η αλήθεια”, και με δεδομένη την αγάπη μου για το περιοδικό και την εκτίμησή μου για όλο το επιτελείο, αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω ότι πολλές ώρες πριν γίνει η παρούσα ανάρτηση είχε δημοσιευθεί το εξής, το οποίο και αυτολεξεί αναπαράγω παραθέτοντας την έγκριτη πηγή:
https://www.naftemporiki.gr/story/1558280/ypetha-diapseudei-tis-diloseis-n-panagiotopoulou-gia-erntogan
“Σε διάψευση των όσων φέρεται να δήλωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Νωρίτερα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του «ΑLPHA» Τάκη Χατζή, ο κ. Παναγιωτόπουλος «επεσήμανε πως δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με την Τουρκία και ότι είναι ψέματα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας. Εμείς εκείνη τη μέρα, όλη την Παρασκευή, τρέχαμε με το θέμα του ερευνητικού και παρακολουθούσαμε αυτό. Άλλωστε, αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται από εμένα. Αν γινόντουσαν θα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά δεν έγιναν ποτέ».
Ωστόσο σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΘΑ αναφέρει: «Σχετικώς με πληροφορίες που αναπαράγονται στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας περί δηλώσεως του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, διευκρινίζεται ότι ουδέποτε προέβη σε ανάλογη δήλωση. Όλα τα υπόλοιπα είναι προϊόντα ερμηνειών και εκτιμήσεων αυτών που τις εκφράζουν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους επίσημους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ κρατών».
Υπενθυμίζεται πως ο Ερντογάν είχε τονίσει χθες ότι φέτος δεν ανέβηκε η ένταση στην επέτειο των Ιμίων, επειδή η Άγκυρα είχε προειδοποιήσει την Αθήνα ότι θα αντιδράσει σε περίπτωση ρίψης στεφάνου ή άλλη εκδήλωση, επαναφέροντας έμμεσα τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών».”
Έχω την απόλυτη πεποίθηση ότι η είδηση απλώς σας διέφυγε.
Πάντως κατ’ αποτέλεσμα καθιστά το άρθρο άνευ αντικειμένου. Προς το παρόν το μόνο που υπάρχει στο τραπέζι είναι η δήλωση Ερντογάν. Με όση αξιοπιστία μπορεί να έχει η δήλωση ενός χιτλερίσκου φυσικά. Ούτε και υπαινίσσομαι ότι έπρεπε να λάβει θέση η ελληνική κυβέρνηση.
Θερμή παράκληση, προς όσους έχουν τη δυνατότητα, να κάνουν μερικά φροντιστήρια στοιχειώδους επικοινωνίας στον κ. ΥΠΕΘΑ. Εκθέτει τον Πρωθυπουργό. Εκτός αν η αρχικές δηλώσεις ήταν επινόηση του δημοσιογράφου. Προφανώς δεν θέλω να πιστέψω ότι τρέμουμε να διαψεύσουμε τον Τούρκο Πρόεδρο μην τυχόν και οργισθεί, που είναι το τρίτο και απευκταίο σενάριο …

npo

Πως βλέπω εγώ το πράγμα. Ας κόψει βύσματα, ευνοιοκρατίες κλπ ας κάνει έργο ώστε ν’ αποκτήσουμε στρατό πραγματικά μάχιμο κι ας λέει ό,τι να ‘ναι δεν μ’ ενδιαφέρει. Αν θέλει να κερδίσει χρόνο ας κερδίσει χρόνο, δεν είναι δουλειά μου να το κρίνω και δεν έχω και τις γνώσεις/πληροφορίες να το κρίνω. Το έργο θα κρίνω.
Προς το παρόν πάντως έξι μήνες χαζεύουμε το ξίφος.
https://doureios.com/ypetha-dyo-mines-hazevontas-to-xifos/

evaggelos

δεν προλαβαινουμε πρεπει να σωσουμε τον παοκ τωρα την αλλη τετραετια το εθνος ενα -ενα μη χωριστει κ η ανω τουμπα με το χαριλαου.

Mitsos_Mantzos

Πραγματικά πολύ ωραίο κείμενο, το πρόβλημα είναι ότι θα ίσχυε εάν ζούσαμε σε μία άλλη χώρα γιατί στην Ελλάδα οι πολιτικοί και οι διμοσιογραφοι είναι οι Master of the Univers στο ψέμα, είναι τόσο ψεύτες που ο Erdo μοιάζει με αθώα πεταλουδιτσα μπροστά στους δικούς μάς. Από πού να αρχίσω και από πού να τελειώσω; Οι περισσότεροι Έλληνες ψήφισαν αυτή την κυβέρνηση για αυτά που έλεγε ότι θα κάνει, μέσα σε μία εβδομάδα θα Καθάριζε τα Εξάρχεια και μέσα σε δύο-τρεις μήνες θα είχε λύσει το μεταναστευτικό με απελάσεις και ιστορίες για αγρίους, και τελικά τι έγινε; τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου, ψέματα μες στα μούτρα μας σαν να μας ρίχνουν ροχαλες ανάμεσα από τα μάτια, χρησιμοποιουν σαν πυροτεχνήματα μέσω των ειδήσεων αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια οπου Καλώς γίνονται αλλά από ότι φαίνεται πάλι χρησιμοποιούνται για να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου από σοβαρά προβλήματα, παντως σε μία εβδομάδα δεν έγινε τίποτα. Μετά μη μιλήσουμε καλύτερα για μεταναστευτικό που οι κάτοικοι στα νησιά κοντεύουν να επαναστατούν, και αναλογιστείτε τι ψέματα ακούμε τόσο καιρό και τι σχέδια, και τι απελάσεις, ότι θα σταματήσουν τις ροές και άλλα 2000 ψέματα,και τι έγινε από όλα αυτά;;; Πάμε στο διεθνές δικαστήριο με την Τουρκία να λύσουμε τις διαφορές μας, αλλά Ντάλα της Παρασκευής το γάλα.
Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι στα δελτία ειδήσεων άρχισαν πάλι να χτίζουν την Αθήνα στα χαρτιά και με 3d γραφικά. Λοιπόν όταν βλέπετε στις ειδήσεις να χτίζουν την Αθήνα και να φτιάχνουνε τεράστια έργα με 3D γραφικά να είστε σίγουροι ότι κάτι πάει πολύ άσχημα.

vasilisk

ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΝ ΨΕΥΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ?ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ[ΚΑΛΑ,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ….]ΟΤΑΝ ΤΑ ΟΧΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΝΑΙ ΟΤΑΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ,ΟΤΑΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΠΤΩΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ,ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ,ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΕΔ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ,ΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΞΕΝΩΝ 2 ΕΚΑΤ.ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ,ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΠΩΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑΣΙΜΗ-ΚΑΚΗ,ΟΤΑΝ ΣΩΣΑΝΕ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΑΝΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ,ΟΤΑΝ ΟΤΑΝ ΟΤΑΝ….Υ.Γ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΤΣΙΠΡΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ 8,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ?ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΕΕΔ ΑΠΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΥΨΙΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ…Υ.Γ 2 ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ”ΜΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ”ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ 30% ΒΓΑΖΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ………..

Pavlos

᾿….ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΝ ΨΕΥΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ…’
Διοτι ειναι εχθρος, ειναι αυτος(=η Τουρκια), που δημιουργησε, τις συνθηκες στα Ιμια, και στην πραγματικοτητα, μας κανει ψυχολογικο πολεμο, τον οποιο αναπαραγουν ολα τα μεγαλα μμε και κυριως τα Ιδιωτικα τουρκοκαναλα.
Στα υπολοιπα σε γενικες γραμμες , συμφωνω.

vasilisk

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣ?ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ,ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ?

Pavlos

Το θεμα που πραγματευομαστε εδω, ειναι οτι εμπιστευομαστε τον Ελληνα θεσμικο εκπροσωπο και οχι τον Τουρκο.
Η θεση, παντοτε, ειναι οτι εμπιστευεσαι τη θεση του Ελληνα θεσμικου εκπροσωπου.
Δεν υπαρχει καλυτερος και χειροτερος εχθρος. Ο εχθρος ειναι εχθρος, και η εγγυος ειναι εγγυος. Αυτα ειναι σαφη, και εχθρος ειναι η Τουρκια.
Την αντιθεση μου στον τροπο δρασης διαχρονικα, των κυβερνησεων, δεν διαφωνω.

vasilisk

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΣΕ ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΘΕΣΜΙΚΑ,ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΠΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ”ΕΛΛΗΝΕΣ”ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ,ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ,ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ?Ο ΤΟΥΡΚΟΣ?ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΞΕΝΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΓΙΝΑΜΕ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ…….

Yiorgos

Καλά θα ήταν όλοι οι άλλοι υπουργοί να αφήσουν τον ΥΠΕΞ και τον πρωθυπουργό να μιλούν για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.
Φιλικά
Γιώργος

nd301

This pretty much shows how much we trust our politicians, and quite frankly why should we? I do not care whether Erdogan lies, but I do care that our politicians are completely unreliable, and sometimes I honestly think they mock us.
Now personally, I think that Tsipras had every intention to send the officers back to Turkey and that Mitsotakis was threatened to not go anywhere near Imia.

KaizerAmstelVonLagerS

Αγαπητη ΠΤΗΣΗ:
Το αρθρο σας ειναι εξαιρετικα γραμμενο.Προσπαθει να δωσει στηριξη στην παρουσα κυβερνηση μεσω στηριξεως στην προηγουμενη σε “αναλογα” περιστατικα.Μονο που τοτε η αναλογη στηριξη ηταν..αφαντη
Η κριτικη της ΠΤΗΣΗΣ στα κακως κειμενα της προηγουμενης κυβερνησης ηταν ΣΩΣΤΑ…βαρια και συνεχης.Αντιθετως η κριτικη αυτη απουσιαζει ΠΑΝΤΕΛΩΣ σημερα ενω εχουν γινει τραγελαφικοι χειρισμοι σε πολλες περιπτωσεις με αποτελεσματα πολυ χειροτερα απο τις αβαριες των προηγουμενων.
Ταυτοχρονα παρατηρειται μια προσπαθεια παρουσιασης θετικων εξελιξεων στα θεματα που αφορουν το περιοδικο-site…πολλες φορες εξαιρετικα παραφουσκωμενα…τα οποια εν τελη διαψευδωνται.Μερικα μαλιστα απο τις ιδιες τις πηγες που επικαλειται η ΠΤΗΣΗ.
Ειναι θεμιτο να υπαρχουν πολιτικες συμπαθειες.Στο τομεα της δημοσιογραφιας ομως…αν αυτη θελει να ειναι σοβαρη…τοτε ο δημοσιογραφος κριτικαρει τους ιδεολογικους του αντιπαλους…αλλα κριτικαρει ΔΥΟ φορες τους ιδεολογικους του “συντροφους”…Και αυτο δεν γινεται πια εδω.Το αποτελεσμα το βλεπετε στα σχολια…ακομα και απο σχολιαστες που ιδεολογικα ανηκουν στον συγκεκριμενο πολιτικο χωρο.
Τον τελευταιο καιρο ενα αρθρο θυμισε καπως την παλια ΠΤΗΣΗ.Μακαρι να γινουν περισσοτερα.Διαφορετικα αν το περιοδικο συνεχισει τον κατηφορο που ακολουθει…θα απολεσει το οποιο κυρος του εχει απομεινει και θα μετατραπει σε περιγελο…οπως εχει ΗΔΗ αρχισει να συμβαινει.Και ας υπαρχει περισσοτερη αυτοσυγκρατηση για αρθρα περι μεγαλεπιβολων εξοπλιστικων-φουσκων.Μην γινεστε και εσεις αλλο εναν τρολ που περιμενει τις φοβερες εξελιξεις στο τελος του μηνα απο την κυβερνηση.Γιατι το τελος του μηνος ηρθε…Και οι εξελιξεις ηταν αρνητικοτατες…Παγωμενες…Γιαυτο και τα τρολ αυτα..οταν πιανει κρυο….εξαφανιζονται. Τωρα λογικα θα περιμενουν τον επομενο μηνα…Φοβαμαι τι θα γινει βαση του ιστορικου τους…

Μιχάλης

Το σχόλιο το δικό σου μαζί με το σχόλιο του Μήτσος Μάντζος είναι κορυφαία και περιγράφουν την πραγματικότητα με τον καλύτερο τρόπο.

Pillars

Τελικά τιμήθηκαν επίσημα οι τρεις ήρωες που έπεσαν στο καθήκον ή όχι?

nigozs

40 σχόλια και με το δικό μου 41:
Η ψυχολογία είναι πολύ δυνατή γι’αυτό και δύσκολα διαχειρισιμη.
Όλα θέλουν μέτρο και κυρίως από όλους τους εμπλεκόμενους στα ΜΜΕ ΜΜΔ κλπ

chikichiki

1. Ο Ερντογάν έχει αποδείξει πως τις μπάλες δεν τις έχει διακοσμητικές, άρα η δήλωση από μόνη της δεν είναι απίθανη. Σωστά;
2. Ο Ερντογάν έχει κάθε κίνητρο να πει ψέματα για να φουσκώσει την εικόνα του. Σωστά;
3. Η Υπουργάρα αν ισχύει η δήλωση Ερντογάν έχει κάθε κίνητρο να πει ψέματα για να αποφύγει το ρεζιλίκι. Σωστά;
4. Είναι αδύνατο να αποδειχθεί από τη μία ή από την άλλη τι ειπώθηκε σε μια συνομιλία μεταξύ υπουργών. Σωστά;
Έχοντας όλα αυτά υπόψη, ποιο είναι το νόημα αυτής της απόπειρας διάψευσης μιας είδησης που όχι μόνο είναι εγγενώς αδύνατο να επιβεβαιωθεί, αλλά εν τέλει δεν είναι και τόσο απίθανο να έχει συμβεί; Υποθέτω πως είναι συνετή η υπενθύμιση ότι ψεύτες υπάρχουν και απέναντι, όμως οι υποψίες και οι εικασίες δεν καθίστανται παντελώς αβάσιμες. Με όλο το σεβασμό το μόνο που καταφέρνει το εν λόγω κείμενο στα μάτια μου είναι να δίνει πυρομαχικά στους ιδεοληπτικούς που αρέσκονται να σας φορούν κομματικές ταμπέλες. Καλώς ή κακώς έτσι αναμένω πως θα ερμηνευθεί.
Υ.Γ. κι εγώ περιμένω πολλά από την υπουργάρα και το λοιπό συνάφι των δήθεν ανανεωμένων, αλλά μέχρι στιγμής, ειλικρινά δηλαδή, τι δείγματα έχουμε για να πεισθούμε;

chikichiki

Να συμπληρώσω επίσης κάτι, όταν είχαμε το επεισόδιο με τους 8 η τότε κυβέρνηση αν δε κάνω λάθος είχε δείξει επανειλημμένα πως άλλο που δεν ήθελε να εκδοθούν. Το ΣτΕ ήταν που σταμάτησε την έκδοσή τους, το ίδιο ΣτΕ που όποτε βολεύει τα κόμματα είναι ακρογωνιαίος λίθος της Δικαιοσύνης και όποτε δε τα βολεύει είναι υποχείριο των διεφθαρμένων ηγετών. Άρα ας μην παίρνουμε και όρκο για το σθένος των ελληνικών κυβερνήσεων μπροστά σε τουρκικές πιέσεις…

Pantelis

Όχι ακριβώς. Η ελληνική κυβέρνηση πάτησε πάνω στην απόφαση του δικαστηρίου για να ενισχύσει την αρνητική της απάντηση. Από τότε όποτε οι Τούρκοι έλεγαν εμείς απαντούσαμε ότι είμαστε δημοκρατική χώρα που σέβεται τους νόμους και τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Αν ήθελε να τους στείλει πίσω θα το έκανε πρίν βγάλει απόφαση το ΣτΕ.

chikichiki

Η ελληνική κυβέρνηση ήταν που ζήτησε επαναξιολόγηση της αρχικής, υπέρ του ασύλου απόφασης. Δεν θα μπορούσε να παραδώσει τους Τούρκους προτού εκδοθεί απόφαση. Ήταν βέβαια πράγματι ένα ευτυχές και βολικότατο συγχωροχάρτι.

Ellinokyprios

Τουρκολαγνεία σε βαθμό ψυχασθένειας…
Δεν φαίνεται να υπάρχει φραγμός ή όριο, τα πάντα στον βωμό της αυτοεξυπηρέτησης…!
Υπάρχει πιο κατάλληλh, και παρόμοι, λέξη, αλλά δεν νομίζω να είναι δημοσιεύσιμη!

Chris
Mavi70

Καλησπέρα,
προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια ότι είδηση έρχεται από Τουρκία δεν την πιστεύω. Τώρα γιατί έγινε τόσος ντόρος στο τι είπε ο πατριώτης δεν μπορώ να το καταλάβω. Επίσης πολλοί αναφερθήκατε για το επίπεδο τον πολιτικών στην Ελλάδα. Κύριοι οι πολιτικοί μας είναι αντιπρόσωποι του Ελληνικού λαού. Εμείς τους εκλέγουμε. Η επιλογές που κάνουμε δείχνει και το επίπεδο των ψηφοφόρων της χώρας. (συγνώμη αν σας στεναχωρώ).
2. Το τηλέφωνο μεταξύ ΥΠΑΜ Ελλάδας-Τουρκίας έγινε ? Και αν ναι και εφόσον ο Ακάρ λέει ότι έγινε γιατί δεν μας λέει ο Ακάρ τι συζητήθηκε?

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Sigma 11515 HN, ιδού η ολλανδική πρόταση φρεγατών για το ΠΝ

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε την μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας να προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα και να επαναφέρει την διαθεσιμότητα άλλων εκ των υπαρχόντων...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κι όμως, προχωράει η κατασκευή το Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ...

25
 Με δυο φωτογραφίες, θα θέλαμε να δώσουμε μια μικρή νότα αισιοδοξίας για τον Ναυπηγικό Τομέα στην Ελλάδα. Το ταχύπλοο σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ προχωρά...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 May 2016 #360

Αγορά 2.29
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ August 2020

Αγορά 4.49

Related News

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κι όμως, προχωράει η κατασκευή το Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ στα Ελληνικά Ναυπηγεία

 Με δυο φωτογραφίες, θα θέλαμε να δώσουμε μια μικρή νότα αισιοδοξίας για τον Ναυπηγικό Τομέα στην Ελλάδα. Το ταχύπλοο σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ προχωρά...

Οι US Marines αποσύρουν 16 πυροβολαρχίες Ρ/Κ πυροβόλων M777Α2. Ευκαιρία για τον Ελληνικό Στρατό;

 Οι Αμερικανοί πεζοναύτες σκοπεύουν να μειώσουν τις ενεργές πυροβολαρχίες ρυμουλκούμενων πυροβόλων M777 από 21 σε μόλις 5 μέχρι το 2030. Οι πυροβολαρχίες που θα...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (για δωράκι): MH-60R σε καταδρομικό Ticonderoga (έτσι, για να πάει καλά το 2021)

 Πριν λίγες μέρες, είχαμε δημοσιεύσει φωτογραφίες από την επίσκεψή μας στο καταδρομικό Leyte Gulf πέρσι τον Δεκέμβρη. Το καταδρομικό κλάσης Ticonderoga, είχε βρεθεί στον...