Γουίλιαμ Π. Χίτλερ, ο ανηψιός του Αδόλφου που πολέμησε στο πλευρό των Αμερικανών

4
1366
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 81
  •  
  •  

Ο Γουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ (12 Μαρτίου 1911 – Νοέμβριος 1987) ήταν ανιψιός του Αδόλφου Χίτλερ. Γεννήθηκε στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο πατέρας του εγκατέλειψε σύντομα την οικογένεια και επέστρεψε στην Γερμανία. Στην ηλικία των 18, ο Γουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ πήγε για πρώτη στην Γερμανία για να επισκεφτεί τον πατέρα του.

Αφού το 1933 ο θείος του Αδόλφος Χίτλερ έγινε καγκελάριος της ναζιστικής Γερμανίας, ο Γουίλιαμ επέστρεψε στην Γερμανία, ελπίζοντας να τον βοηθήσει ο θείος του. Αυτός όμως δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με τον ερχομό του ανιψιού, αφού προσπαθούσε με κάθε τρόπο εδώ και χρόνια να εξαφανίσει κάθε ίχνος της καταγωγής του. Παρόλα αυτά φρόντισε και βρήκε θέση εργασίας για τον ανιψιό του. Στην αρχή ο Γουίλιαμ δούλευε σε τράπεζα, και αργότερα στην Opel. Λέγεται μάλιστα ότι προσπάθησε να εκβιασει το θείο του, διαδίδοντας φήμες για τη δήθεν εβραϊκή καταγωγή του.  

Όταν ο Χίτλερ το 1938 του πρότεινε για καλύτερη θέση εργασίας να πάρει την γερμανική υπηκοότητα, ο Γουίλιαμ υποψιάστηκε παγίδα. Πανικοβλημένος εγκατέλειψε την Γερμανία και επέστρεψε στο Λονδίνο, όπου έγραψε άρθρο για το Look magazine με τίτλο “Why I hate my uncle” (Γιατί μισώ τον θείο μου).

Πρώτη δημοσίευση 14/11/2017

Μοιραστείτε το άρθρο
  • 81
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Guest
Σπύρος

Περίεργος τύπος. Απο τη μια άλλαξε το επώνυμό του, για να μη τραβάει τη προσοχή, απο την άλλη το 2ο όνομα ενός εκ των υιών του ήταν ‘Adolf’..!

tsimuha2
Guest
tsimuha2

Ετσι ειναι οι παλιες αγαπες δεν ξεχνιουνται, και ο Αχερων που πολεμησε στα Γαυγαμηλα το αμαξι του το φωναζει Βουκεφαλα.

airman
Guest
airman

Αφου δεν τον διορισε στο δημοσιο επρεπε να τον φαρμακωσει (να γλυτωσουνε και 50.000.000 ψυχες που σφαξανε οι ναζηδες του μπαρμπα του)

Δημήτρης Τριανταφύλλου
Guest
Δημήτρης Τριανταφύλλου

Έχεις την εντύπωση πως και τον Χίτλερ να σκότωναν δεν θα γινόταν αυτό που έγινε; Μόνος του ο χίτλερ σκότωσε τόσο κόσμο; Δεν ήταν μόνος του. Γερμανία λεγόταν και τότε, όπως και σήμερα. Γερμανοί ως επί των πλείστων μακέλευαν την Ευρώπη. Το 98% των Γερμανών ήταν εγγεγραμένοι στο ναζιστικό κόμμα.
Ψυχάκιας ήταν. Δεν ήταν μόνος όμως. Είχε πολύ μεγάλη παρέα. OPEL, BMW, MERCEDES, ADIDAS, PUMA, HUGO BOSS, VW, και πολλές άλλες σου θυμίζουν κάτι; Πιστεύεις πως άλλαξε κάτι;