“Πολυεργαλείο” WiSENT 2 επιλέγουν και οι Ούγγροι

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η γερμανική εταίρια στρατιωτικών οχημάτων Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft GmbH (FFG) θα παραδώσει μεταξύ των ετών 2023 και 2025 πέντε τεθωρακισμένα οχήματα WiSENT 2 στον ουγγρικό στρατό μαζί με συναφές υλικό υποστήριξης.

Η παραγγελία γίνεται στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των ουγγρικών ενόπλων δυνάμεων και έρχεται ως φυσικό επακόλουθο της προμήθειας 44 αρμάτων μάχης Leopard-2Α7+ και 12 μεταχειρισμένων Leopard-2A4 το 2018. H παραγγελία συνέπεσε με την αγορά 24 αυτοκινουμένων πυροβόλων Panzerhaubitze 2000 σε ένα συνολικής αξίας συμβόλαιο 565 εκατομμυρίων Ευρώ.

Η Ουγγαρία αγοράζει Leopard 2A7+ και PzH 2000

Με την επιλογή του WiSENT 2, οχήματος μάχης μηχανικού που βασίζεται στο πήγμα του άρματος Leopard-2, ο ουγγρικός στρατός γίνεται ο τρίτος χρήστης του ΝΑΤΟ (μετά τον Καναδά -18- και τη Νορβηγία -12-) που αποκτά το νέας κατασκευής και τεχνολογίας αυτό όχημα. Χρήστες του οχήματος είναι επίσης το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το WiSENT 2 (“Βίσωνας”) έχει αναπτυχθεί από την FFG για παροχή υποστήριξης σε προωθημένες μονάδες με άρματα Leopard. Η βασική του έκδοση μπορεί να μετατραπεί στο πεδίο από όχημα περισυλλογής (Armored Recovery Vehicle) σε όχημα μηχανικού μάχης (Armored Engineer Vehicle) χωρίς να χρειάζεται να παρατάσσει κανείς διαφορετικά οχήματα.

Η ουγγρική παραγγελία αφορά σε 5 οχήματα σε διαμόρφωση περισυλλογής (ARV) και την παράδοση επιπλέον 2 συλλογών μηχανικού μάχης (AEV) και 1 σύνολο διάσπασης ναρκοπεδίων (Mine Breaching kit) εντός δύο container των 40 ποδών και ένα των 20 ποδών αντίστοιχα. Η παραγγελία της Ουγγαρίας φέρνει τον συνολικό αριθμό οχημάτων WiSENT 2 που έχουν παραχθεί σε 45. Η FFG προτείνει το όχημα και στον Γερμανικό Στρατό για την αντικατάσταση των οχημάτων Pionierpanzer 2 Dachs AEV που βασίζονται στο Leopard-1.

Πηγές: Europäische Sicherheit & Technik – FFG – MÖNCH PUBLISHING GROUP


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of