Ίσες οι γυναίκες στον Ινδικό Στρατό με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 66
  •  
  •  

Το ανώτατο δικαστήριο στην Ινδία διέταξε την ισότιμη μεταχείριση όλων των γυναικών αξιωματικών στην ιεραρχία του Στρατού. Η εντολή ανοίγει το δρόμο της μόνιμης υπηρεσίας για να καλύψει όλες τις γυναίκες που υπηρετούν στον Στρατό της Ινδίας και τις κάνει ισότιμες με τους άνδρες συναδέλφους τους σε θέματα προαγωγών, πρόσβασης σε ανώτατους βαθμούς και συντάξεις.

Η ισότιμη μεταχείριση των γυναικών στον Ινδικό Στρατό υπήρξε αίτημα τουλάχιστον από δεκαετίας. Μέχρι σήμερα, οι γυναίκες εισέρχονταν σε υπηρεσία στις ΕΔ της χώρας μέσω του προγράμματος προσωρινού αξιώματος (Short Service Commission – SSC) που σήμαινε πως θα περνούσαν την εκπαίδευση για να υπηρετήσουν στις κατώτερες βαθμίδες της ιεραρχίας, πυκνώνοντας τις τάξεις των ανδρών συναδέλφων τους, μόνο για να αποστρατευτούν υποχρεωτικά μετά από 5 χρόνια υπηρεσίας ή σε περίπτωση που το επέλεγαν μετά από 14.

Με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου οι γυναίκες αξιωματικοί θα έχουν δικαίωμα να σταδιοδρομούν κανονικά σε ίσους όρους με τους άνδρες και να λαμβάνουν ίσα προνόμοια.

Υπενθυμίζεται πως η Ινδία συντηρεί έναν επαγγελματικό στρατό και ότι η κοινωνική διαστρωμάτωση της χώρας γνωρίζει ιδιαίτερους διαχωρισμούς που δεν ευνοούν την ισότητα με βάση της αξία και απόδοση στον χώρο εργασίας.

Η κυβέρνηση είχε εναντιωθεί από την αρχή στην προοπτική εξίσωσης ανδρών και γυναικών στον ινδικό στρατό και προσπάθησε να ακυρώσει με έφεση παρόμοια απόφαση του Πρωτοδικείου του Δελχί περιορίζοντας το μέτρο μόνο σε γυναίκες αξιωματικούς του δικαστικού κλάδου και της εκπαίδευσης και υπό όρους σε όσες είχαν υπηρεσία λιγότερη από 14 χρόνια.

Η πρώτη στην ιστορία Ινδή πιλότος μαχητικού (MiG-21 Bison)

Παλιές αξιωματικοί και δικαστικοί στην Ινδία χαιρετίζουν την απόφαση αυτή ως “ιστορική” για την απάλυνση των διακρίσεων και τα ίσα δικαιώματα.

Πηγή: Army Technology – BBC India – Economic Times


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 66
  •  
  •  

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
GilanFaethon Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Gilan
Member
Noble Member
Gilan

Θα καταλήξουν σαν τις δικές μας ΕΠΟΠίνες να φανταστώ..;;

Faethon
Member
Noble Member
Faethon

Στην παχιά μοκέτα και αυτές με ειδικότητα τεχνίτες ερπυστριοφόρων.

Gilan
Member
Noble Member
Gilan

razz razz razz razz envy