29.4 C
Athens
Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Νέες φωτογραφίες αποκαλύπτουν το υπερπυροβόλο του Αμερικανικού Στρατού και είναι εκπληκτικό

Νέες φωτογραφίες αποκαλύπτουν το υπερπυροβόλο του Αμερικανικού Στρατού και είναι εκπληκτικό

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Νέες φωτογραφίες που διέρρευσαν στο Twitter αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για το υπό ανάπτυξη αυτοκινούμενο πυροβόλο των 155 mm του Αμερικανικού Στρατού με το προηγμένο πυροβόλο XM907 των 58 διαμετρημάτων.

Το πρωτότυπο του αυτοκινούμενου πυροβόλου αποκαλείται XM-1299 και αποτελεί εξελικτικό έκδοχο του γνωστού και επιτυχημένου Μ-109. Το αυτοκινούμενο πυροβόλο νέας γενεάς αναπτύσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Πυροβόλου Σωλήνος Εκτεταμένου Βεληνεκούς (Extended Range Cannon Artillery ή ERCA) και χρηματοδοτείται από το γραφείο επιστήμης και τεχνολογίας του Κέντρου Έρευνας, Ανάπτυξης και Μηχανικής του Αμερικανικού Στρατού.

Όταν ολοκληρωθεί θα επεκτείνει τις ικανότητες των υφιστάμενων Μ-109Α7 επεκτείνοντας το βεληνεκές του από τα 38 στα 70 χιλιόμετρα με την κάνη των 58 διαμετρημάτων και τη χρήση του προηγμένου πυραυλωθούμενου πυρομαχικού XM1113.

Ο Στρατός των ΗΠΑ φιλοδοξεί να αυξήσει το βεληνεκές των πυροβόλων του ακόμα και πέραν των 100 χιλιομέτρων με τη χρήση των νέων σωλήνων, προηγμένων πυρομαχικών όπως το XM1113, ισχυρότερων γομώσεων νέας γενιάς όπως η XM654 αλλά και ένα αυτόματο σύστημα γέμισης και τροφοδοσίας και νέο προηγμένο σύστημα ελέγχου πυρός.
Με τα νέα αυτά συστήματα το αξιόπιστο πυροβόλο Μ-109 θα δεκαπλασιάσει τις επιδόσεις του προσβάλοντας στόχους σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις, με μεγαλύτερη ακρίβεια, ισχύ πυρός και ρυθμούς βολής ενώ θα βελτιωθεί στους τομείς της επιβίωσης και διαθεσιμότητας παρέχοντας έμμεσα πυρά και παραμένοντας ικανό και ισχυρό στα μεταβαλλόμενα πεδία μαχών του μέλλοντος.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

19 ΣΧΟΛΙΑ

19 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kimon

Οι Γερμανοί πάντως με κάννη 52 διαμετρημάτων και πυραυλοθούμενο πυρομαχικά κατάφεραν 67 χλμ προ πολλού με το pzh2000 (δεν συζητάμε για τον Ρυθμό βολής εκει είναι πολύ μπροστά),μάλλον στο πυροβολικό είναι πολύ μπροστά τους , ακόμη και το Μ1 γερμανική κάννη χρησιμοποιεί..

Gunner

Αυτό το σύστημα είναι ανώτερο από το Pzh-2000. Έχει πλήρως αυτόματο σύστημα γέμισης και όχι ημιαυτόματο όπως το Pzh. Τα πυρομαχικά και τα προωθητικά είναι απομονωμένα από τον χωρώ των χειριστών σε σχέση με το Pzh. Έχει ανώτερη τακτική και στρατηγική κινητικότητα οντάς περίπου 15-20 τόνους ελαφρύτερο αλλά σημαντικά μικρότερο σε διαστάσεις.

Thras

Πρέπει άμεσα να μαζέψουμε ότι μεταχειρισμένο Pzh2000 κυκλοφορεί!
Είναι το απόλυτο πυροβόλο για την επόμενη δεκαετία.

Όταν το αμερικανικό μπει σε παραγωγή, θα αποτελέσει καλή επιλογή αναβάθμισης των Μ109 του ΕΣ.

flashg

Ότι πρέπει και για εμάς που έχουμε μεγάλους αριθμούς Μ109 και υστερούμε σημαντικά έναντι των Τούρκων στο πυροβολικό.

NikolakiEfentis

Τί είν’ τούτο?!!! 😀

William

Εκπληκτικό είναι το νέο αποδεσμευθέν βίντεο!…
“Smoke in the air! Break right! Break right!”

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=g4U4BQW9OEk&feature=emb_title

Jolly_Roger

Σωλήνας 58 διαμετρημάτων; Θεούλη μου! Με δόση χιούμορ, θέλω να δω:

1) Συντήρηση με μάκτρο
2) Το όχημα να στρίβει

ΥΓ. Προτεινόμενη ονομασία «M-109 Pinocchio»

Nikolaos

Φαντάζει ασύλληπτο το πόσο πίσω έχει μείνει η Αμερική στο κλασικό πυροβολικό εδώ και 30 χρόνια … το σχέδιο αυτό μοιάζει με φωνή της λογικής: Όχι φουτουριστικά οχήματα τύπου Crusader με βάρος μεγαλύτερο και βαρέος άρματος, όχι περιττές δαπάνες.
Η λαγνεία των ΠΕΠ τείνει να συσκοτίσει το γεγονός ότι μόνο ο σωλήνας εκπέμπει πυρά ακριβείας. Δεν υπάρχει δραστικότερο μέσο υποστήριξης φιλίων τμημάτων σε εμπλοκή όταν η αεροπορία ή τα ε/π δεν είναι διαθέσιμα. Ο σωλήνας δεν πέρασε, ανθεί και φέρει κι άλλο …

ACHERON

«μόνο ο σωλήνας εκπέμπει πυρά ακριβείας»
Εδώ όμως Νικόλαε,έχουμε κατευθυνόμενα βλήματα ὡς πυρήνα της αναβαθμίσεως (ΧΜ1155),και αυτό δέν είναι τυχαίο,καθώς σε βεληνεκή άνω των 20 χιλιομέτρων,οἱ διασπορές αυξάνονται εκθετικά.
Παράλληλα,οἱ ρουκέτες προσφέρονται σαφώς περισσότερο για ανάπτυξη κατευθυνομένων όπλων,λόγω μικρώτερων καταπονήσεων των εξεζητημένων μηχανισμών από τις επιταχύνσεις κατά την πυροδότηση.
Το ζουμί όμως,βρίσκεται στην δυνατότητα του «σωλήνος» να κάνει οικονομική χρήση πυρομαχικών,αναλόγως της καταστάσεως,και της αιτήσεως παροχής πυρών.

Ἡ θετική είναι για το «ανθεί και φέρει κι άλλο»,μήν μπερδεύεσαι.

Nikolaos

“Παράλληλα,οἱ ρουκέτες προσφέρονται σαφώς περισσότερο για ανάπτυξη κατευθυνομένων όπλων,λόγω μικρώτερων καταπονήσεων των εξεζητημένων μηχανισμών από τις επιταχύνσεις κατά την πυροδότηση.”
Ευχαριστώ, πολύ εύστοχη παρατήρηση, δεν το είχα λάβει υπόψη.
Οι ρουκέτες πάντως (μη κατευθυνόμενες) έχουν εγγενώς μεγαλύτερη διασπορά από (ωσαύτως μη κατευθυνόμενες) οβίδες. Για δεδομένο βεληνεκές, κοινό και για τα δύο μέσα.

x-m

Εγώ πάντως θα προτιμούσα να μου ρίχνει Μ-109 παρά MLRS.

Thras

Ακόμα καλύτερα να ρίχνω εγώ στον αντίπαλο 😉

x-m

Ούτε συζήτηση !!! 😆 😆

DangerJetExhaust

Η κάννη είναι τεράστια και σίγουρα θα αποτελέσει σημείο προβληματισμού για την κινητικότητα – ευκινησία του οχήματος. Μια λύση θα ήταν ίσως ένας νέου τύπου πύργος με το πυροβόλο αρκετά πίσω στο όχημα (όχι ακριβώς, αλλά περίπου στο στυλ των ρωσικών 2S5 Giatsint και 2S7 Pion) με το αυτόματο σύστημα γέμισης να εξέχει στο πίσω μέρος του οχήματος (ίσως η τροφοδοσία – αποθήκευση βλημάτων να βρίσκεται στα δύο πλάγια του πύργου)

Ηλιας 1966

Μου θυμιζει τα υπεροπλα του Αδολφου και του Σανταμ!!!!!

NikolakiEfentis

Η κάννη πιστεύω θα έχει περιορισμούς όπως και του pzh2000 με το μέγιστο γέμισμα – φθείρεται εσωτερικά αναλόγως των συνθηκών. Υποθέτω πάντως πως στηρίζεται στο ακυρωθέν Crusader το οποίο είχε κι αυτό 58 διαμετρημάτων.

Στα δικά μας δεν μπαίνει, η -Α7 έχει άλλο σκάφος, αυτό του Bradley.

ACHERON

Δέν είναι το σκάφος που κρίνει την ενσωμάτωση,χώρια ότι το -Α7 φέρει τροποποιημένο σκάφος Μ-109,με μηχανικά μέρη Bradley,αυτό που έχει σημασία είναι ὁ πύργος. Το σκάφος όμως,όταν είναι μικρό για την ολκή του πυροβόλου,θα θέσει περιορισμούς όπως στα τόξα βολής,καθώς και στις ανυψώσεις. Δέν μπορεί,για παράδειγμα,σκάφος Μ-109,να απορροφήσει την ολκή του ίδιου πυροβόλου με του PzH-2000 στις ίδιες κλίσεις στον διαμήκη άξονα,ἢ/και στις ίδιες μικρές ανυψώσεις,είναι θέμα φυσικών μεγεθών,διαστάσεων και βάρους. Πολύ περισσότερο,με ακόμα μακρύτερο σωλήνα,και μεγαλύτερη ολκή. Οἱ Αμερικανοί τοποθέτησαν νέο πύργο στο Μ-109Α6,που φαίνεται να διατηρείται στο -Α7,με νέο λίκνο,αλλά και σε παληούς πύργους -Α1/2,έχουν τοποθετηθεί σωλήνες των… Read more »

Nikolaos

Σπουδαίες παρατηρήσεις. Οι περιορισμοί της κίνησης σε ανύψωση και αζιμούθιο είναι σοβαρότατοι από επιχειρησιακής άποψης, ιδίως σε περιβάλλον υψηλής απειλής, με εχθρικά πυρά από πλείονες κατευθύνσεις, και με ανάγκη τακτικών shoot-and-scoot.
Είχε επίσης ειπωθεί (συ όμως θα ξέρεις καλύτερα) ότι ο αρχικός αλουμινένιος πύργος του Μ109 ράγιζε από την ανάκρουση μεγάλων σωλήνων που δοκιμάστηκαν …

ACHERON

Αυτό ακούστηκε και για τα πήγματα,και ότι αυτός ήταν ὁ λογος που πολλοί χρήστες αφαίρεσαν τα πτύα σταθεροποιήσεως.
Οἱ Ἑλβετοί πάντως προσάρμοσαν σωλήνες των 47 διαμετρημάτων,και ισχυρίστηκαν ότι το λίκνο δέν επιβαρύνεται,παρά με 180 κιλά μόνο.
Και τα Μ109 KAWEST,υπηρετούν πάνω από 20 χρόνια τώρα.

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι εκρήξεις στην Βηρυτό είναι ο καταλύτης για γεωπολιτικές ανακατατάξεις 

Οι εκρήξεις στη Βηρυτό κόστισαν μέχρι στιγμής πάνω από 157 νεκρούς, 80 αγνοούμενους και πάνω από 5.000 τραυματίες. Κατοικίες υπέστησαν ζημιές σε ακτίνα μεγαλύτερη...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Υπεγράφη ιστορική συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ (Βίντεο)

4
ΑΠΕ-ΜΠΕhttps://youtu.be/Zm9WUBuvzEM Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «γιατί πριν από λίγο υπογράψαμε τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ των χωρών μας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος...
Card image

ΠΤΗΣΗ August 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 November 2016 #366

Αγορά 1.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 April 2014 #335

Αγορά

Related News

Προκαταρκτική εξέταση για θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τον κορωνοϊό

ΑΠΕ-ΜΠΕΗ εισαγγελία Πρωτοδικών παρεμβαίνει στην υπόθεση των σεναρίων συνωμοσίας που αναρτούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καταστρατηγούν επικίνδυνα την εφαρμογή των μέτρων που επέβαλε...

Αλκ. Στεφανής: Στόχος μας είναι η ευημερία και η πρόοδος της πατρίδας

ΑΠΕ-ΜΠΕ«Την τελευταία περίοδο έγιναν μέσα σε ελάχιστους μήνες πράγματα ετών. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το τι έχει γίνει. Με σωστή οργάνωση, βασιζόμενοι πάνω στο...

Ν. Δένδιας: Εθνική επιτυχία και μεγάλο εθνικό κεκτημένο η συμφωνία με την Αίγυπτο

ΑΠΕ-ΜΠΕΕθνική επιτυχία και ένα μεγάλο εθνικό κεκτημένο χαρακτήρισε την υπογραφή της συμφωνίας για την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας...

Στ. Πέτσας για συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου: Τέλος στην εποχή των δισταγμών

ΑΠΕ-ΜΠΕ«Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε σε μία περίοδο, κατά την οποία -θα έλεγα μ' έναν τίτλο- μπαίνει τέλος στην εποχή των δισταγμών», δήλωσε...

ΗΠΑ: «Η Ρωσία επιδίδεται σε εκστρατεία παραπληροφόρησης και προπαγάνδας»

Μια νέα αναφορά του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ κατηγορεί τη Ρωσία για τη διεξαγωγή μιας σύνθετης εκστρατείας παραπληροφόρησης και προπαγάνδας.Η αναφορά κυκλοφόρησε από το...
- Advertisement -