Η ρωσική φρεγάτα Yaroslav Mudry κλάσης Neustrashimyy στον Πειραιά

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Εικόνες από την πλέον γραφική περίοδο του Ψυχρού Πολέμου στον Πειραιά, καθώς η φρεγάτα Yaroslav Mudry βρέθηκε στην χώρα μας για μία σύντομη επίσκεψη, αφού προηγουμένως είχε επισκεφθεί και την Λεμεσό.

Πρόκειται για μία φρεγάτα κλάσης Neustrashimyy [Σχέδιο 11540 Yastreb (Γεράκι)] και πιο συγκεκριμένα για την μία (την δεύτερη) από τις μόλις δυο της κλάσης της, αφού με την λήξη του Ψυχρού Πολέμου, το πρόγραμμα ναυπήγησης των φρεγατών της κλάσης ματαιώθηκε.

Κι οι δυο φρεγάτες υπάγονται οργανικά στον Βόρειο Στόλο του ρωσικού Ναυτικού, και για την μετάβασή της Mudry

Μαζί με την φρεγάτα κατέπλευσαν στον Πειραιά το ωκεάνιο ρυμουλκό (χωρίς περαιτέρω σχόλια) Viktor Konetskiy και το πετρελαιοφόρο στόλου Yelnia. Επί των πλοίων επιβαίνει απόσπασμα πεζοναυτών, ενώ στην φρεγάτα διατίθεται και οργανικό ελικόπτερο Ka-27.

Τα πλοία αναχώρησαν από το λιμάνι Μπαλτίσκ την 1η Οκτωβρίου με τελική κατεύθυνση τον Ινδικό Ωκεανό. Κάλυψαν μέχρι στιγμής περισσότερα από εφτά χιλιάδες ναυτικά μίλια.

Το πλοίο επισκέφθηκε ο Ρώσος πρέσβης που συναντήθηκε με το πλήρωμα. Σύμφωνα με το Sputnik, πρόκειται για την πέμπτη επίσκεψη ρωσικών πολεμικών πλοίων το τελευταίο δίμηνο.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
evaggelos
Member
Famed Member
evaggelos

πετρελαιοφορο του 1968 κ πλεει ακομα ρε κορτεναερ μεχρι για αλλα 20 χρονια θα χουμε grin

Gilan
Member
Noble Member
Gilan

Σε μένα δεν φαίνονται εικόνες, μήπως πρέπει να γίνει κάποια ρύθμιση από εσάς ή από μένα; sad