24.9 C
Athens
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΑΠΕ-ΜΠΕΥπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας: «Απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ προς Ελλάδα και τους...

Υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας: «Απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ προς Ελλάδα και τους χειμερινούς μήνες»

- Advertisement -

Στα θετικά μηνύματα για τον τουρισμό στη χώρα μας από την αγορά των ΗΠΑ αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι των τριών μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών της Αμερικής στο οικονομικό-αναπτυξιακό φόρουμ “ Travel Leaders” που διοργανώθηκε στο Λαγονήσι, με τη συμμετοχή των σημαντικότερων tour operators από όλο τον κόσμο.

Ο  υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ήταν παρών, στάθηκε ιδιαίτερα στην εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης που αναπτύχθηκε με τις ΗΠΑ όλο το προηγούμενο διάστημα, επιστέγασμα της οποίας ήταν -όπως είπε- η καθιέρωση εννέα απευθείας πτήσεων την ημέρα με τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Αμερικής, ένας αριθμός που αντιστοιχεί δηλαδή σε 63 πτήσεις την εβδομάδα.

«Ποτέ δεν είχαμε 500.000 ταξιδιώτες απευθείας από την Αμερική στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” -ερχόμενοι από Ατλάντα, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Βοστόνη, Ουάσιγκτον και Φιλαδέλφεια και με τις τρεις αμερικανικές εταιρείες- με την πρώτη μάλιστα πτήση να έχει ξεκινήσει, ήδη από τις 7 Μαρτίου, νωρίτερα δηλαδή από κάθε άλλη χρονιά. Φυσικά, όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Ούτε αποτελούν απλώς στοιχεία και αριθμούς. Είναι η μεγάλη προστιθέμενη αξία του τουριστικού μας προϊόντος -αποτέλεσμα συλλογικής, σκληρής και μεθοδικής δουλειάς- που μεταφράζεται σε έσοδα για την ελληνική οικονομία και τη μέση ελληνική οικογένεια», τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού στον χαιρετισμό του, στη θεματική ενότητα «Aviation & Airline Industry».

Όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας η προσπάθεια του Υπουργείου Τουρισμού δεν σταματάει εδώ, καθώς στόχος πλέον είναι η αύξηση των απευθείας πτήσεων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και η επέκταση του πτητικού τους προγράμματος πέραν των καλοκαιρινών μηνών. «Βασική μας προτεραιότητα, ήδη από τις αρχές της φετινής πολύ επιτυχημένης καλοκαιρινής σεζόν είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας. Μόνο τον Ιούνιο, οι αφίξεις επισκεπτών από την άλλη άκρη του Ατλαντικού ήταν 50% πάνω σε σχέση με το 2019. Και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που οι προσπάθειές μας αποδίδουν καρπούς, καθώς πληροφορούμαι ότι οι περισσότερες εταιρείες έχουν ήδη επεκτείνει τα δρομολόγια τους και για τους επόμενους μήνες», τόνισε.

Στο περιθώριο του φόρουμ, ο υπουργός Τουρισμού είχε κατ’ ιδίαν επαφές με τους εκπροσώπους των τριών αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών (American Airlines, Delta Airlines και United Airlines), οι οποίοι σημείωσαν ότι, τη φετινή χρονιά, η Ελλάδα -και δη η Αθήνα- αναδείχθηκε σε έναν από τους πιο επιτυχημένους διεθνείς προορισμούς στους οποίους δραστηριοποιούνται. Για αυτόν τον λόγο, όπως υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών στον Υπουργό Τουρισμού, έχουν ήδη θέσει επί τάπητος την επέκταση της λειτουργίας τους στη χώρα μας και για τους φθινοπωρινούς-χειμερινούς μήνες.
Η Delta, η οποία φέτος “ άνοιξε” για πρώτη φορά με απευθείας πτήση το δρομολόγιο Αθήνα-Βοστώνη έπειτα από 25 χρόνια, έχει ήδη προγραμματίσει πτήσεις για την Ελλάδα έως και τις 10 Ιανουαρίου 2023, στη γραμμή Νέα Υόρκη-Αθήνα, καλύπτοντας έτσι και τις χριστουγεννιάτικες-πρωτοχρονιάτικες διακοπές. Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς ενώ βάσει του αρχικού προγραμματισμού της εταιρείας τα απευθείας δρομολόγια Νέα Υόρκη-Αθήνα θα εκτείνονταν το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο, πλέον η Delta ουσιαστικά μετατρέπει τη δραστηριοποίησή της στη χώρα μας σε δεκάμηνη.

Από την πλευρά του, ο κ. Κικίλιας επανέλαβε την πρόταση για άνοιγμα νέας αεροπορικής απευθείας σύνδεσης από τις ΗΠΑ -εκτός της Αθήνας- και προς τη Θεσσαλονίκη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση  στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, το οποίο -όπως ανέφερε- μπορεί να γίνει κόμβος για όλα τα Βαλκάνια.  «Η πόλη της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική. Το αεροδρόμιο “Μακεδονία” έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. Το ίδιο και το λιμάνι της πόλης, το οποίο πλέον συνδέεται με το αεροδρόμιο για τη μεταφορά των αποσκευών των ταξιδιωτών και το check-in. Μόνο τυχαίο, εξάλλου, δεν είναι το γεγονός ότι οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη έχουν δεκαπλασιαστεί, σε σχέση με το 2019, με την τάση να είναι αυξητική και για το 2023. Πολύ σημαντικό είναι, επίσης, το γεγονός ότι και οι επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο στην πόλη είναι συνεχείς», επισήμανε ο Υπουργός Τουρισμού.
Το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών της Αμερικής για αύξηση των απευθείας πτήσεων από τις ΗΠΑ προς τη χώρα μας, έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Συμβούλων (ASTA) για την περιοχή της Ελλάδας, αναφορικά με τη μεγάλη ώθηση στο τουριστικό ρεύμα από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα που έδωσε η συμφωνία -που πέτυχε το Υπουργείο Τουρισμού- για τις εννέα απευθείας πτήσεις προς τη χώρα μας, την τρέχουσα σεζόν.
Όπως προκύπτει, μάλιστα, από τα στοιχεία, πρόκειται για πλήθος επισκεπτών υψηλού εισοδήματος, με τη μέση δαπάνη κάθε Αμερικανού ταξιδιώτη να αγγίζει τις 2.000 ευρώ ανά εβδομάδα (από τα οποία το 25% πηγαίνει στη διαμονή και το 15% στην διατροφή).
Κληθείς να σχολιάσει τα στοιχεία αυτά, ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε: «Στοχεύσαμε, από την αρχή, στην τουριστική αγορά της Αμερικής, καθώς τα μεγέθη της Τράπεζας της Ελλάδος προσδίδουν στον Αμερικανό τουρίστα το προφίλ του high spender ταξιδιώτη. Τα αποτελέσματα μάς δικαιώνουν. Και αυτό αποτυπώνεται όχι μόνο στο ρεκόρ-αφίξεων από τις ΗΠΑ φέτος, αλλά πρωτίστως στο ταμείο των επαγγελματιών του κλάδου. Σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για όλη την Ευρώπη, αυτό μας κάνει διπλά χαρούμενους, καθώς τα υπερκέρδη από τον τουρισμό μάς δίνουν τη δυνατότητα αφενός να ενισχύουμε την ελληνική οικονομία και αφετέρου να συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους συμπολίτες μας. Γιατί, αυτό ακριβώς είναι το τουριστικό μας προϊόν. Στηρίζει όλους όσοι εργάζονται στα τουριστικά επαγγέλματα, στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, στο εμπόριο, στην εστίαση, στον πρωτογενή τομέα».

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΠΟΨΗ: Τι θα γίνει αν η Ουκρανία παραλάβει δυτικά άρματα M1A1 Abrams και Leopard2;

Η διάρκειας 3 ημερών (υποτίθεται) και πολλών μηνών στην πραγματικότητα, "Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση" της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει μπει σε νέα φάση μετά την...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Να σταματήσει τώρα ο κατήφορος των επιθέσεων στους Αρχηγούς των Ενόπλων...

106
Με αποτροπιασμό παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τον κατήφορο που έχει πάρει η δημόσια ζωή με την επανάληψη του φαινομένου επιθέσεων σε Αρχηγούς του Στρατεύματος...
- Advertisement -
Card image

Αιγαίο Ώρα Μηδέν ΠΤΗΣΗ Ειδικές Εκδόσεις

Αγορά 0.99
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 11/24 Σεπτεμβρίου 1922: Κίνημα Πλαστήρα, η Νέμεσις της...

0
Ξεσπά στη Λέσβο και στη Χίο στρατιωτικό κίνημα από τμήματα του στρατού που είχαν καταφύγει εκεί μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Οι επικεφαλής του κινήματος,...
- Advertisement -
Card image

August #027 ΠΤΗΣΗ 2022

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

July #026 ΠΤΗΣΗ 2022

Αγορά 3.99

Related News

Νέο αιγυπτιακό προεδρικό αεροσκάφος, ένα Boeing 747-8i… από τα «αζήτητα»

Το καινούργιο κυβερνητικό αεροσκάφος της Αιγύπτου έκανε την εμφάνισή του στην Ευρώπη, στην τελική προετοιμασία για την μετάβασή του στην μεσανατολική χώρα.Πρόκειται για ένα...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απόδειξη τουρκικής επιθετικής αναγνώρισης, φωτογραφίες με ελληνικά Μ1117 να φτάνουν στα νησιά

Πριν λίγη ώρα κυκλοφόρησαν στο twitter φωτογραφίες από ελληνικό αρματαγωγό να μεταφέρει τεθωρακισμένα στα ελληνικά νησιά.https://twitter.com/pagrup/status/1573944746413883392?s=21&t=Dmy6-s4P4Q4P02N14i7OHwΣύμφωνα με τον συντάκτη, αφορά ενισχύσεις που στέλνει η...

Άρης: Πόσα ανθρωποποίητα «σκουπίδια» υπάρχουν σήμερα στον «Κόκκινο» πλανήτη

Ο Άρης είναι πια διάσπαρτος από άχρηστα ανθρώπινης κατασκευής αντικείμενα και δυστυχώς δεν διαθέτει "σκουπιδιάρικο" για να τα μαζέψει. Τα διαφόρων μεγεθών πεταμένα ανθρώπινα...