30 χιλιάδες δολάρια σε πρώην πιλότους του αν επιστρέψουν σε υπηρεσία προσφέρει το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με τον ιστότοπο military.com το Σώμα Πεζοναυτών προσφέρει σε κάποιους πιλότους μεγάλα εφάπαξ ποσά αν επιστρέψουν από την εφεδρεία στις τάξεις του. Βετεράνοι πιλότοι με τον βαθμό του λοχαγού ή του ταγματάρχη που είναι εκπαιδευμένοι σε συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών μπορεί να λάβουν μέχρι και 30 χιλιάδες δολάρια μπόνους, αν υπογράψουν άμεσα τριετές συμβόλαιο με το USMC.

Αν τα τρία χρόνια είναι πολλά, υπάρχει η επιλογή για δύο χρόνια με εφάπαξ 20,000 δολαρίων.

Το πρόγραμμα ονομάζεται “Επιστροφή Αεροπόρου από την Ενεργό Εφεδρεία στην Ενεργό Υπηρεσία” και στοχεύει σε επαγγελματίες εκπαιδευμένους σε έξι συγκεκριμένους τύπους αεριωθουμένων, σταθερών πτερύγων ή κλίνοντος στροφείου αεροσκάφη. Η κίνηση γίνεται “για να καλυφθούν κρίσιμα κενά στο οργανόγραμμα του ιπταμένου προσωπικού”, όπως αναγράφεται στο μήνυμα της ανακοίνωσης.

Πρώτη προτεραιότητα δίνεται σε πρώην πιλότους μαχητικών F/A-18 Hornet και μεταγωγικών MV-22B Osprey. Ακολουθούν κυβερνήτες ιπταμένων τάνκερ KC-130 Hercules. Υπάρχουν όμως και θέσεις για πιλότους AV-8B Harrier, UH-1Y Venom και CH-53E Super Stallion.

“Η πρωτοβουλία επανάκλησης αφορά σε ποσά της τάξης των 20,000 δολαρίων για υποχρέωση 24-μηνης υπηρεσίας και 30,000 δολάρίων για την 36-μηνη υπηρεσία, μείον πιθανούς φόρους” σύμφωνα με το μήνυμα. “Το εφάπαξ ποσό που αναλογεί δεν θα καταβάλεται μέχρι το μέλος να έχει επιστρέψει στο πρόγραμμα (ενεργούς δράσεως)”. Και προσθέτει: “τα ποσά θα καταβληθούν στη βάση της σειράς προτεραιότητας μέχρι εξαντλήσεως των κονδυλίων”.

Δεκτοί θα γίνουν μόνο αεροπόροι που έχουν κριθεί ικανοί για συνέχιση της καριέρας τους ή δεν έχουν ακόμα αξιολογηθεί σχετικά αλλά όχι όσοι αξιολογήθηκαν για την Ενεργό Εφεδρεία και κρίθηκαν ανεπαρκείς. Οι πρώτοι θα ανανεώσουν αυτόματα την θέση τους εφόσον το επιθυμούν ενώ οι δεύτεροι θα πρέπει να κριθούν πρώτα ικανοί από την επιτροπή αξιολόγησης.

Οι κυριότερες μεταθέσεις όσων ανανεώσουν την κατάταξή τους θα γίνουν σε βάσεις της ενδοχώρας, στην Καλιφόρνια, τη Βιρτζίνια, το Τέξας, την Αριζόνα, το Μέρυλαντ και τη Νέα Ορλεάνη. Δεν αποκλείονται όμως κι άλλα πόστα. Τα κριτήρια για το ύψος του μπόνους περιλαμβάνουν επίσης χρόνια υπηρεσίας και βαθμό ή αξιολόγηση για προαγωγή.

Νωρίτερα, το Αμερικανικό Σώμα Πεζοναυτών είχε ανακοινώσει μεγάλα χρηματικά μπόνους για πιλότους εν ενεργεία, ειδικά σε τύπους που παρατηρούνται ελλείψεις ιπταμένου προσωπικού. Οι τύποι περιλαμβάνουν τα F-35 Joint Strike Fighter, F/A-18 Hornet, AV-8 Harrier, MV-22 Osprey, C-130 Hercules, UH-1 Huey, AH-1 Cobra και CH-53 Stallion και το ύψος των μπόνους έφτανε τα 280,000 δολάρια για οκταετή παραμονή σε καθήκοντα ιπταμένου.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
photographixKimonSpyrosKOIVERAKIS ANTONIOS Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
KOIVERAKIS ANTONIOS
Guest
KOIVERAKIS ANTONIOS

Αυτα ειναι…σε καποια χωρα πετανε και σκεφτονται πως θα ξοδεψουν τα μισθα τους…σε καποια αλλη πετανε και σκεφτονται τον ΕΝΦΙΑ…..

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Για να έχει ενδιαφέρον η συζήτηση, πρέπει να μάθουμε πόσο πληρώνεται σήμερα από μια αεροπορική εταιρία πχ ένας έφεδρος πιλότος των πεζοναυτών που το ΣΚ πετά ένα F/A-18, αλλά τις καθημερινές πετάει ως FO σε Β737 ή Α320…

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

“τα ποσά θα καταβληθούν στη βάση της σειράς προτεραιότητας μέχρι εξαντλήσεως των κονδυλίων”.

δηλαδή παίζει κάποιος να επανέλθιε από την εφεδρεία και να του πουν ..”συγγνώμη αλλά τα κονδύλια τελείωσαν;”

photographix
Member
Trusted Member
photographix

Τα 30 και τα 20k ειναι αρκετα χλωμο να δελεασουν χειριστη των Αμερικανικων ΕΔ ….