Νέα έκδοση του κινέζικου ΕΕ/Π Ζ-10 για εξαγωγές

1
1375
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Όπως προκύπτει από δυο νέες φωτογραφίες που διέρευσαν στο κινέζικο διαδίκτυο, κι οι οποίες κατά πάσα βεβαιότητα δείχνουν να μην είναι προϊόν επεξεργασίας, μία νέα έκδοση του Ζ-10 έχει ετοιμαστεί.

Πρόκειται για ένα εγχώριο επιθετικό ελικόπτερο της κινέζικης εταιρείας Changhe Aircraft Industrial Corporation (CHAIC) το οποίο προορίζεται για την κάλυψη των αναγκών του κινεζικού Στρατού. Ωστόσο υπήρχε πάντα η πρόθεση να πουληθεί και στο εξωτερικό.

Αρχικά είχε προσφερθεί στο Πακιστάν, με το οποίο η Κίνα διατηρεί άριστες σχέσεις στον στρατιωτικό / βιομηχανικό τομέα επί σειρά ετών, ένεκα και του κοινού τους αντίπαλου της Ινδίας.

Ωστόσο το Πακιστάν απέρριψε κάτι που θα φαινόταν ως μία φυσική επιλογή, σύμφωνα με κάποιες αναφορές πιθανότατα λόγω χαμηλών επιδόσεων του ελικοπτέρου σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών.

Για τον ίδιο σκοπό το Πακιστάν τελικά επέλεξε το τουρκικό Τ-129, αν και αυτό ενσωματώνει κρίσιμα αμερικανικά υποσυστήματα (κινητήρες μεταξύ άλλων).

Μετά από αυτό φαίνεται ότι δημιουργήθηκε μία νέα έκδοση του Ζ-10 από τα μαθήματα εκείνης της αποτυχημένης προσπάθειας εξαγωγής το οποίο φαίνεται στις εν λόγω φωτογραφίες.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, η νέα αυτή έκδοση θα παρουσιαστεί επίσημα και δημόσια στο κοινό στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης China International Aerospace & Aerospace 2018 που είναι προγραμματισμένη για τις 6 με 11 Νοεμβρίου 2018.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Lesalaut
Guest
lesalaud

Κατά τα φαινόμενα άλλαξε η όδευση της τροφοδοσίας του πυροβόλου, προστέθηκε κάποια συσκευή στην κοιλιά (εκτοξεύτης decoys;) και μεταβλήθηκε η εισαγωγή του κινητήρα, που ίσως υπονοεί ισχυρότερη έκδοση με τοποθέτηση φίλτρων. Όσο περνά ο καιρός τόσο μου θυμίζει το Rooivalk