- Advertisement -

Ο κωμικός Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξελέγη πανηγυρικά νέος πρόεδρος της Ουκρανίας (βίντεο)

- Advertisement -

Ο 41χρονος Ουκρανός κωμικός Βολοντίμιρ Ζελένσκι κέρδισε με ένα σαρωτικό 73% τον δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία και αναδείχτηκε ο νέος πρόεδρος της χώρας, αν και η σχέση του με την πολιτική έως τώρα περιοριζόταν στον ρόλο ενός αρχηγού κράτους που έπαιζε σε μία δημοφιλή τηλεοπτική σειρά με το όνομα “Ο υπηρέτης του λαού”.
Απολαμβάνει την ισχυρότερη υποστήριξή του στην ανατολική και νότια Ουκρανία, όπου πολλοί μιλούν ρωσικά και αισθάνονται ότι η ουκρανική γλώσσα και ο πολιτισμός, τους έχει επιβληθεί από τον Πόροσνενκο. Ο Ζελένσκι γεννήθηκε σε αυτήν την περιοχή, μιλάει ρωσικά και θεωρείται από πολλούς ρωσόφωνους Ουκρανούς ως ένας από αυτούς.
Η έλλειψη συγκεκριμένου πολιτικού οράματος από τον Ζελένσκι έθεσε ερωτήματα σχετικά με το πώς ακριβώς θα διαμορφωθεί η προεδρία του. Δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται πως ο νέος Πρόεδρος μπορεί να εγκαταλείψει τον φιλοδυτικό προσανατολισμό της Ουκρανίας και αντίθετα στραφεί προς τη Ρωσία.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Epam Papas
Epam Papas
1 year ago

O Ζελένσκι δεν έχει ρωσική καταγωγή, αλλά εβραϊκή. Επίσης είναι υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Δεν είναι υπέρ των Ρώσων, δεν θέλει ειδικό καθεστώς για τις αυτόνομες περιοχές, ούτε θα σταματήσει τους περιορισμούς στη χρήση της ρωσικής γλώσσας και στη λογοκρισία ρωσικών τραγουδιών, καλλιτεχνών, ταινιών κτλ, είναι ενεργά υπέρ των Ουκρανικών δυνάμεων που πολεμούν στα ανατολικά και φυσικά ήταν υπέρ του Maidan. Πριν τις εκλογές οι βασικοί του συνεργάτες του ήταν στην Ουάσινγκτον. Με λίγο googlαρισμα δεν βρήκα τίποτα φιλορωσικό σε ότι έχει πει κάνει μέχρι σήμερα. Προς τι η αμφιβολία δεν καταλαβαίνω.

barbamitsos
barbadakos
1 year ago
Reply to  Epam Papas

“Απολαμβάνει την ισχυρότερη υποστήριξή του στην ανατολική και νότια Ουκρανία,
όπου πολλοί μιλούν ρωσικά και αισθάνονται ότι η ουκρανική γλώσσα και ο πολιτισμός, τους έχει επιβληθεί από τον Πόροσνενκο. Ο Ζελένσκι γεννήθηκε σε αυτήν την περιοχή, μιλάει ρωσικά και θεωρείται από πολλούς ρωσόφωνους Ουκρανούς ως ένας από αυτούς.”
Απόλυτη μπούρδα.
Μιλάμε για παράγραφο σαν copy paste από κάποιο ρωσόπληκτο σαιτ που στόχο έχει να δώσει την εντύπωση ότι οι ρωσόφωνοι ουκρανοί καταπιέζονται, τους έχει επιβληθεί ο ουκρανικός πολιτισμός λεει και η γλώσσα, ουκρανική ναζιστική χούντα κλπ μπούρδες. Το ότι στο Κίεβο πχ, που ένα τεράστιο ποσοστό μιλάει ρώσικα, ή ακόμα και σε δυτικές πόλεις υπάρχουν πάρα πολλοί ρωσόφωνοι που ψηφίσανε Ποροσένκο στις προηγούμενες εκλογές και αυτή τη φορά τον Ζελένσκι, η απίστευτη αυτή αρθράρα το κάνει γαργάρα. Το ίδιο το ότι πάρα πολλοι ουκρανοί στρατιώτες που είναι στο μέτωπο μιλάνε ρώσικα. Είναι η κλασική κρεμλινέϊκη γραφή του 2014 που αν είσαι ρωσόφωνος στην Ουκρανία σημαίνει ότι γουστάρεις Πουτιν, μισείς οτιδήποτε ουκρανικό και περιμένεις το πανίσχυρο ρούβλι. Αυτή η γραφή ψόφησε μόλις εμφανίστηκε επειδή πολυ απλά είναι ψέμα.
Αλλά απ’ότι φαίνεται κάποιου σπρώχνουνε αυτή τη προπαγάνδα ακόμα και τώρα.
Και είναι πολύ περίεργο που η ΠΤΗΣΗ αναπαράγει τέτοιες μπαρούφες με сopy-paste, χωρίς ούτε καν 2 λεπτά ψάξιμο.

24MK
24ΤΘΤ
1 year ago
Reply to  barbadakos

ΟΚ οτι πεις…..Τα χαιρετίσματα μου στο πρέσβη…:)

Condor
Condor (@condor)
1 year ago
Reply to  barbadakos

Το άρθρο είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Για την ακρίβεια είναι μάλλον επιεικές για την κατάσταση που οδήγησε την Ουκρανία ο Ποροσένκο.
Μια ερώτηση να σου κάνω. Είναι αλήθεια ή είναι προπαγάνδα ότι ο Ποροσένκο δια νόμου απαγορεύσε την διδασκαλία της ρωσικής στα σχολεία της χώρας και μάλιστα είχε εξαγγείλει την απαγόρευση χρήση της γλώσσας στο δημόσιο και σε δημόσιες συζητήσεις καθώς και στα ΜΜΕ;
Αυτό για αρχή…

barbamitsos
barbadakos
1 year ago
Reply to  Condor

Χαχαχααα, σοβάρα με ρωτάς αν απαγορεύονται τα ρώσικα σε σχολεία και μμε??
Όχι βέβαια, μια χαρά μαθήματα ρώσικων υπάρχουν και όποιος θέλει μιλάει ρώσικα όπου θέλει. ένα σωρό κανάλια υπάρχουν στα ρώσικα. Βουλευτές, στρατιωτικοί, ένα σωρό κόσμο μιλάει ελευθερα ρώσικα παντού. Το άρθρο μια χαρά βλακεία είναι.
Άλλος γράφει για πρεσβεία…έσκασαν και τα τρολ ебать копать

Condor
Condor (@condor)
1 year ago
Reply to  barbadakos

Κατ’ αρχή δεν σε έβρισα, όπως έκανες εσύ με το ебать копать. Υπάρχουν και translators ξέρεις. Τις εξυπνάδες σου αλλού, μάστορα. Για σένα όποιος είναι αντίθετος με την γνώμη σου είναι τρόλ, ρωσολάγνος ή και γω δεν ξέρω τι άλλο.
Το γεγονός ότι ο λαός της Ουκρανίας αντιστέκεται και αντιδρά σε αντιρωσικά μέτρα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται προσπάθεια επιβολής τους.
Λοιπόν ρίξε μια ματιά στα λίνκ, μπας και και καταλάβεις τι παίζεται σ’ αυτή την ταλαίπωρη χώρα:
https://www.kyivpost.com/ukraine-politics/new-language-law-could-kill-independent-media-ahead-of-2019-elections.html
https://www.france24.com/en/20180920-ukraine-region-ban-russian-culture-sparks-controversy
Για δοκίμασε δε να μπείς σε ρωσικά σάιτ από Ουκρανία χωρίς VPN και μετά μιλάμε.
https://en.hromadske.ua/posts/5-facts-to-know-about-the-russian-websites-ban-in-ukraine
Προς Π&Δ: Παρακαλώ να κρατηθεί το επίπεδο των σχολίων σε κόσμια και πολιτισμένα επίπεδα.

barbamitsos
barbadakos
1 year ago
Reply to  Condor

Δεν ήταν προς εσένα, ηρέμησε, προς τον πιο πάνω που το μόνο σχόλιο ήταν μια γραμμή για πρεσβείες. Μια χαρά ξέρω τι γίνεται στη χώρα. Έτυχε να έχω μεγαλύτερη σχέση με τη Ουκρανία από τον οποιοδήποτε εδώ στο σαιτ. Ο Ζελέσνκι κέρδισε όχι επειδη τον ψήφισαν οι ρωσόφωνοι, αυτές ειναι οι μπούρδες στο άρθρο, μια χαρά τα έγραψε κάποιος στο πρώτο σχόλιο. Ακόμα και στις δυτικές πόλεις πήρε πλειοψηφία. Πολύ απλά τώρα ποστάρεις αγγλικά άρθρα σε κάποιον που μπορεί να τα διαβάσει και στα ρώσικα και στα ουκρανικά απευθείας. Ξέρεις, εδώ και 5 χρόνια έχουν έναν μικρό πόλεμο με κάτι χιλιάδες νεκρους και το να μπανάρουν το VK άργησε κάτι χρόνια. Δεν μπανάρανε όλα τα ρώσικα, αλλά μερικά πολύ συγκεκριμένα. Είναι σαν να έχει πόλεμο Ελλάδα-Τουρκία και να επιτρέπεται το αντίστοιχο κρατικά ελεγχόμενο τουρκικό facebook στην Ελλάδα. -ναι σίγουρα.
Επίσης αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολύ περισσότερα μμε με εντελώς εχθρική και κριτική στάση προς την κυβέρνηση, δεν τα απαγορέψανε, ο Ποροσένκο έτρωγε θάψιμο μέρα νύχτα χρόνια τώρα, δεν τα έκλεισε, προς λύπηση όλων των πουτινόπληκτων δεν ήταν ο ναζι φαστιστοδικτάτορας του rt και sputnik. Εδώ ο πρωθυπουργός ( και τώρα ο πρόεδρος) είναι εβραϊκής καταγωγής, τι ναζί κυβέρνηση είναι αυτή….
Τελικα όμως εγώ μια χαρά σου απάντησα ότι ούτε απαγορεύονται τα ρώσικα στα σχολεία, ούτε στα μμε, και μπορείς να μιλάς ελεύθερα όπου θες. Αν εσύ πιστεύεις αυτά που ρώτησες στο πρώτο μήνυμα, συγνώμη αλλά ναι, είσαι θύμα ρώσικης προπαγάνδας. Άνοιξε ουκρανική τηλεόραση, μπες στο επίσημο κανάλι του ουκρ. επιτελείου στο youtube, γεμάτο στελέγχη που μιλάνε ρώσικα. Πήγαινε στο Lvov και μίλα ρώσικα όσο γουστάρεις, κανείς δεν θα σου κάνει τίποτα.

stepa
Member
stepa (@stepa)
1 year ago

Θου Κυριε φυλακην τω στοματι μου……δεν βλεπω καποια πρωτοτυπια στο “κωμικος”,και εδω ειμαστε πρωτοποροι……

Nikolaos
Noble Member
Nikolaos (@nikolaos)
1 year ago

Αντιπαρέρχομαι το ρωσο-ουκρανικό ψυχόδραμα για μια αισθητικής υφής παρατήρηση:
Μπορεί παρακαλώ κάποιος να πει στους Σλαύους ότι έχουν περάσει 33 ολόκληρα χρόνια (ήτοι μια γενιά …) από τότε που προβαλλόταν το Miami Vice. Κοστούμι και τι σερτ είναι ένδυση για νυχτερινή διασκέδαση σε υποτροπικό κλίμα, και για εκείνη την παρελθούσα εποχή.
Επιτέλους, ακόμη και ο κ. Πρωθυπουργός ασχολήθηκε σοβαρά με τη θεμελιώδη ενδυματολογική του επιλογή, και έρραψε πουκάμισα καλής εφαρμογής, που στέκονται σωστά με ανοικτό το γιακά (δεν θέλω να ανοίξω τη συζήτηση περί λαιμοδέτου και πρωτοκόλλου, γιατί έχει εξαντληθεί …)

Pedantic
Pedantic (@pedantic)
1 year ago

Το πρόβλημα της Ουκρανίας είναι κατά κύριο λόγο εσωτερικό. Υπάρχει απίστευτη διαφθορά και ένα παρακμιακό πολιτικό σύστημα και γι’ αυτό σίγουρα δεν ευθύνονται οι Ρώσοι. Λόγω συζύγου, επισκέπτομαι την χώρα αρκετά συχνά. Εκείνο που διαπίστωσα είναι ότι υπάρχει μια αντι-ρωσική υστερία. Λογικο. Το παράδοξο όμως είναι ότι οι ίδιοι οι φανατικοί αντι-Ρώσοι αποφεύγουν την στράτευση, γιατί φοβούνται ότι θα τους στείλουν στο Donbas. Είτε πληρώνουν για να εξαφανισθεί το όνομα τους από τις καταστάσεις της στρατολογίας ή την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια προς την Δύση, αν έχουν τα χρήματα.
Σε ότι αφορά τον νέο Πρόεδρο, υπάρχουν φόβοι ότι πίσω από αυτόν υπαρχει ένας ολιγάρχης ο Ihor Kolomoyskyi. Πολύ σκοτεινός τύπος.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

“Καρέ του Άσσου” το ΠΝ, Απόλυτη Ανανέωση του Στόλου Επιφανείας, 4 φρεγάτες MMSC, εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ200ΗΝ, Ενδιάμεση Λύση με 2 πλοία A/A περιοχής, και συμμετοχή...

 Σε μια απόφαση σταθμό για την μελλοντική του εξέλιξη προχώρησε το Πολεμικό μας Ναυτικό σήμερα, επιλέγοντας να αποστείλεi άμεσα επίσημο Letter of Request (LOR)...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

80 εκ. δολάρια για τη συντήρηση και εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων S-70B6...

42
 Μαζί με τη σύμβαση για την αγορά του πλήρους "πακέτου" των 4 ελικοπτέρων MH-60R, το ΠΝ διαπραγματευόταν και την Εν Συνεχεία Υποστήριξη του Στόλου...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 February 2016 #357

Αγορά 1.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 February 2015 #345

Αγορά

Related News

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ καταγγέλλει τις «δηλώσεις βίας, ακόμη και μίσους» του Ερντογάν

ΑΠΕ-ΜΠΕΟ Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν κατήγγειλε σήμερα τις «δηλώσεις βίας, ακόμη και μίσους», του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικαλούμενος εκ νέου το...

Ικανοποίηση από την επίσκεψη του Ν. Δένδια στο Βερολίνο

ΑΠΕ-ΜΠΕΙκανοποίηση επικρατεί για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Βερολίνο, καθώς όπως τόνιζαν διπλωματικές πηγές, ολοένα και περισσότεροι συμμερίζονται τη...

Η Αν. Μεσόγειος στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια-Πάιατ

Συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, πραγματοποίησε, νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι...