Ουκρανός Πρόεδρος: Πρέπει να απαλλαγούμε από το Ρώσικο εξοπλισμό, ας κινηθούμε προς Δυτικά πρότυπα

7
1487
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Vladimir Zelensky δήλωσε την Πέμπτη 23/5, την ανάγκη της χώρας του να απαλλαγεί από το σύνολο του Σοβιετικού στρατιωτικού εξοπλισμού και προτύπων στον Ουκρανικό στρατό και να εισαγάγει τα αντίστοιχα δυτικά πρότυπα.

Η δήλωση του Zelensky δημοσιεύθηκε την Πέμπτη καθώς ο Πρόεδρος της Ουκρανίας όρισε νέο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου τον Ruslan Khomchak. “Αναμένω ότι με την άφιξη του στρατηγού Khomchak, ολοένα και λιγότερο σοβιετικό [υλικό και πρότυπα] θα παραμείνουν καθημερινά στον στρατό μας. Αντί αυτού, θα εισαχθούν δυτικά πρότυπα“, γράφει ο Zelensky στο Twitter. Ο Zelensky είπε ότι ελπίζει ότι ο ουκρανικός στρατός θα επιτύχει υψηλά πρότυπα. «Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να “ταιριάζουν” με τους καλύτερους στρατούς του κόσμου», σημείωσε.

Στις 21 Μαΐου, μια μέρα μετά την εκλογή του ως νέος πρόεδρος της χώρας, ο Zelensky αντικατέστησε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας, αποστρατεύοντας τον στρατηγό Viktor Muzhenko και διορίζοντας τον αντιστράτηγο Ruslan Khomchak στη θέση του.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Στέπαν Πολτοράκ εισήγαγε τον νέο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στην ηγεσία του υπουργείου και προσδιόρισε τις νέες προτεραιότητες, ανέφερε το γραφείο τύπου του υπουργείου Αμύνης.

 

Πηγή: TASS


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Epam Papas
Guest
Epam Papas

Mε τον Νord Stream 2 και τον Τurkish stream σε λειτουργία να κοιτάξει να μαζέψει καλύτερα λεφτά να φέρνει το φυσικό αέριο από τις μακρινές ΗΠΑ.

Ganesha_Mahesvari
Member
Trusted Member
Ganesha Mahesvari

Ο πρόεδρος βλέπει πολύ Χόλιγουντ…. γιατί αυτά που αναφέρει για να συμβούν χρειάζεται να έχει μια κάνουλα απευθείας από την FED να βρέχει δολάρια….
Άλλο να έλεγε ότι θα προσπαθήσουμε με ορίζοντα εικοσαετίας … και που τότε θα μου ακουγόταν μη ρεαλιστικό και άλλο έτσι όπως το έθεσε…
Δεν γίνονται αυτά ούτε σε ταινίες.
Ας φτιάξουν την οικονομία τους πρώτα και να περιορίσει την διαφθορά και τα όνειρα έρχονται μετά.

Koursaros312
Member
Trusted Member
Koursaros312

Καρφί ήταν αυτό στη Δύση μπας και ρίξουν κάνα € ή $

Koursaros312
Member
Trusted Member
Koursaros312

Έτσι και κινηθεί η Ρωσία δυτικά όμως δεν θα τα χρειαστείτε.

Tazos
Guest
Tazos

Αντί να δεί πώς θα σώσει την αμυντική βιομηχανία της χώρας του μπας και κρατηθούν μερικές θέσεις εργασίας κοιτάζει πως να πετάξει όλη την κληρονομιά του παρελθόντος για να πουλήσει πίστη στην δύση. Αλλοτε κραταιές εταιρίες όπως η Antonov, η MotorSich, η Yuzhny και πόσες άλλες εταιρίες κινδυνεύουν με εξαφάνίση. Οι στροφή σε δυτικά πρότυπα δεν είναι δωρεάν και η Ουκρανία δεν έχει χρήμα να παράγει Σοβιετικής σχεδίασης συστήματα, πόσο μάλλον να κάνει μεταστροφή στην Δύση.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Προσωπικά νομίζω πως η κληρονομιά του παρελθόντος βαίνει προς τον τάφο ούτως ή άλλως.

evaggelos
Member
Noble Member
evaggelos

αν θελλουν οι ηπα εξοπλιζονται δε χρειαζονται σπαταλες μπορουν να παρουν παλαιοτερα οπλικα συστηματα πχ χωκ η πχ μ109 αμπραμς προηγουμενων εκδοσεων χιουι κ.α δωξα το θεο απο αποσυρωμενα ενα σκασμο εχουν βαλε κ καμια γαλλια με βαμπ,μεφιστο,ερυξ.Δεν ειναι μονο το χρημα παιζουν πολλα πισω απο το θεμα ουκρανια.