Αν και ήταν μια προαναγγελθείσα «έκπληξη», το J-10B Thust Control Vehicle μάγεψε στο Zhuhai 2018.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπρρρρρ… ανατρίχιασα.

    Αν βρισκόμασταν στα 80s, με Αυτοκίνηση, Μαντώ, Πωλίνα και χωρίς all-aspect – off boresight πυραύλους Α2Α, θα ήταν πολύ ψαρωτικό. Ακόμη κι αν προσπεράσουμε τελείως «ενοχλητικά» θέματα όπως πυραύλους BVR κι άλλα χαζά ( 🙂 ), το να κάνει τέτοιες μανούβρες σε πραγματική αερομαχία ένας πιλότος, ξοδεύοντας όλη του τη κινητική ενέργεια για μια βολή, μόνον αν έχει προηγηθεί τιτανομαχία και έχουν απομείνει μόνον αυτός απο τη μια και ένα F-16 απο την άλλη, ίσως έχει κάποια αξία.

    Βέβαια το thrust vectoring σε ένα τέτοιο αεροσκάφος μπορεί να έχει ενδιαφέρον για την επίτευξη υψηλής ταχύτητας σε πολύ μεγάλα ύψη… αλλά αυτό δεν επιδεικνύεται εύκολα σε αεροπορικό show.

    • Νομίζουμε ότι το θέμα της πραγματικής αξίας των ελιγμών αυτών το… έχουμε πράγματι αξιολογήσει την εποχή που αναφέρετε. 🙂 Παρόλα αυτά το γενικότερο πλαίσιο έχει σημασία αφού είναι ο καθρέφτης της κινεζικής δυναμικής σε όλα τα μέτωπα.

  2. Προσκαλώ όλους τους φίλους αναγνώστες σε καλλιστεία μαχητικών αεροσκαφών εν ενεργεία (προσοχή: Draken, Viggen, Starfighter, F-5, MiG-21, Hunter, Mirage F1, F-106 Delta Dart και οι εν γένει συνήθεις ύποπτοι ΔΕΝ είναι υποψήφιοι, αν και από μερικά αειθαλή εκ των ανωτέρω κάποια δείγματα υπηρετούν ακόμη … το ίδιο Φάντομ & Τόμκατ), και από μέρους μου ήδη καταθέτω την ψήφο μου υπέρ του J-10B.
    Προσοχή, μιλάμε για καλλιστεία, όχι για ψυχικά χαρίσματα ή συγκριτικό τέστ των 4Τ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here