Τα αντιτορπιλικά Zumwalt αναγκάζονται να αλλάξουν ρόλους

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα τρια αντιτορπιλικά κλάσης Zumwalt θα αναγκαστούν να αλλάξουν ρόλους μόλις τρία χρόνια μετά την είσοδο σε υπηρεσία του πρώτου πλοίου.

Τα Zumwalt προορίζονταν αρχικά να παρέχουν πυρά υποστήριξης στους Πεζοναύτες κατά στόχων στη ξηρά, αλλά πλέον θα αναλάβουν το ρόλο της καταστροφής εχθρικών μονάδων επιφανείας. Ο λόγος για αυτή την αλλαγή είναι τα προβλήματα με τα δύο πυροβόλα των 155mm και τα πυρομαχικά τους, που είχαν σχεδιαστεί για να μπορούν να πλήξουν με ακρίβεια στόχους σε αποστάσεις άνω των 130 χιλιομέτρων.

Στα τέλη του 2016, το Πολεμικό Ναυτικό ακύρωσε το σχέδιο για την αγορά του βλήματος μεγάλης εμβέλειας LRLAP, που είχε ειδικά σχεδιαστεί για το τεράστιο όπλο των 155mm Advanced Gun System του πλοίου. Με κόστος  800.000 δολάρια ανά βλήμα, το πυρομαχικό ήταν πολύ ακριβό για να υιοθετηθεί στα Zumwalt, παρά τις εντυπωσιακές επιδόσεις του, που ανάλογα τη πηγή, κυμαίνονται από 120 έως 137 χιλιόμετρα.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι να μην υπάρχει αυτή τη στιγμή πυρομαχικό για το AGS. Εννοείται πως το πλοίο διαθέτει μια μεγάλη σειρά όπλων που μπορεί να χρησιμοποιήσει, όπως Tomahawk και  RIM-162 Evolved Sea Sparrow.

Η τελευταία έκδοση του (Marine) Tomahawk, θα επιτρέπει στο πλοίο να εμπλέξει στόχους επιφανείας και να τους βυθίσει.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
flashg
Member
flashg

Τόσα δισεκατομμύρια που δώσανε θα μπορούσανε να ναυπηγήσουν παραπάνω πλοία κλάσης America με τα ανάλογα αεροσκάφη. Επίσης και τα Arleigh Burke μπορούν να πάρουν παραπάνω πυραύλους επιφανείας – επιφανείας. Γενικά υπάρχουν πολλά προβλήματα με τα νέα σχέδια και τα lcs ήταν πλήρης αποτυχία και αυτά.

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Κρίμα, Πλοία με ιδιαίτερες ικανότητες, με stealth χαρακτηριστικά (τα καλύτερα παγκοσμίως για σκάφη του μεγέθους τους) , με τα πυροβόλα που αναπτύχθηκαν για τον ρόλο τους χωρίς να χάνουν στα stealth χαρακτηριστικά τους και αυτή η κλάση είναι καταδικασμένη. Πολλές υπερβάσεις κόστους (πάνω από 4 δισ ανα σκάφος) και αναγκαστικό κούρεμα σε μόλις 3 από τα 30 + πλοία που ήθελαν οπότε και αναγκαστικά η κλάση πήγε άκλαυτη. Με το άρθρο αυτό απλά και τα πυροβόλα πάνε άκλαυτα (λογικό με το βλήμα τόσο ακριβό) Βέβαια τεχνολογίες του πλοίου προφανώς θα δούμε στα μελλοντικά πλοία που θα αναπτυχθούν ( αντιτορπιλικά –… Read more »

Nestoras
Member
Famed Member
Nestoras

Η άποψή μου είναι ότι οι Αμερικανοί είναι πρόθυμοι να πληρώσουν αποτυχημένα πειράματα για να εξασφαλίσουν το ποιοτικό πλεονέκτημα έναντι της μελλοντικής ποσοτικής υπεροπλίας των Κινέζων. Τα συγκεκριμένα πλοία, που παρέμειναν 2, θα χρησιμοποιηθούν ως πλωτά εργαστήρια για την ανάπτυξη της επόμενης σχεδίασης που θα εκμεταλλεύεται τα θετικά τους και εκμηδενίζει τα αρνητικά τους.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα, αλλά αυτό το μισοέκτρωμα δεν ήταν ποτέ πείραμα. Συλλογική παράκρουση ήταν. Οι σχεδιαστικές του καινοτομίες (CIC χωμένο βαθιά, στελθ κλπ) δε προέκυψαν από την κλάση απ’όσο γνωρίζω, αλλά προϋπήρχαν αυτής (βέβαια τα Zumwalt ήταν πράγματι η πρώτη τους εφαρμογή).

Νάσος
Guest
Νάσος

Ακριβώς έτσι. Δοκιμάζουν οι άνθρωποι. Πρώτα τα 117 μετα τα Β2 και τώρα Β21.
Έτσι γίνεται σε όλες τις επιστήμες

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

https://en.wikipedia.org/wiki/8%22/55_caliber_Mark_71_gun retrofit αυτό σε οτιδήποτε το παίρνει, ανάπτυξη ΑΠΛΩΝ πυρομαχικών (ίσως μέχρι και RAP χωρίς καθοδήγηση). Για να τελειώνει η κωμωδία του ναυτικού πυρός, επιτέλους. Αν και με τις τραγελαφικές απαιτήσεις του USMC, δεν το βλέπω: https://thenavalist.com/home/2017/6/22/supporting-the-fight-ashore-when-the-marines-ask-for-someone-to-bring-the-rain-the-us-navy-is-in-a-drought