2,362 απολύσεις από την Airbus

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Όπως ανακοίνωσε η Airbus Defence and Space σκοπεύει να περικόψει 2,362 θέσεις εργασίας λόγω αναβολής εκτέλεσης συμβολαίων στον αμυντικό τομέα.

Οι απολύσεις έρχονται ως αποτέλεσμα χαμηλού λόγου παραγγελιών προς παραδόσεων για τρία χρόνια στη σειρά και χαμηλής ζήτησης από την αγορά.

Η Airbus εγκαταλείπει τον καναδικό διαγωνισμό για το νέο μαχητικό

Η Airbus έχει ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τις θυγατρικές της στην Ευρώπη για να μοιράσει τον αριθμό των θέσεων που θα περικόψει. Όπως δείχνουν τα πράγματα 829 θέσεις θα τερματιστούν στη Γερμανία, 357 στη Βρετανία, 630 στην Ισπανία, 404 στη Γαλλία και οι υπόλοιπες 142 θα μοιραστούν στις άλλες εταιρίες του ομίλου ανά τον κόσμο.

Μια δέσμη προγραμμάτων αυξημένης αποδοτικότητας σε συνδυασμό με μέτρα επαύξησης της αποδοτικότητας σε άλλους τομείς θα στηρίξουν την εταιρία στο μεταξύ.

Αναφορικά με τις απολύσεις, το Reuters αναμετέδωσε δήλωση του Γενικού Διευθυντή, Dirk Hoke, πως θα έρθει σε απευθείας συνομιλίες με εκπροσώπους των ενώσεων εργαζομένων για να καθορίσει τους όρους τη στιγμή που ο Όμιλος δέχεται ισχυρή πίεση λόγω του προγράμματος στρατηγικού μεταγωγικού Α-400Μ. Μόλις το προηγούμενο έτος, η Γερμανική Αεροπορία αρνήθηκε να παραλάβει δύο Α-400 λόγω ανεπίλυτων τεχνικών ζητημάτων.

Οι τιμωρητικοί δασμοί στα αεροσκάφη της Airbus αυξάνονται από το 10 στο 15% τον Μάρτιο

Η Airbus Defence and Space ιδρύθηκε το 2004 ως εταιρία εξειδικευόμενη στην κατασκευή στρατιωτικών αεροσκαφών, ΜΕΑ και δορυφόρων. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της: “η ανάγκη για αναδιάρθρωση ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 και επαναλήφθηκε με επίταση στις 13 Φεβρουαρίου κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου στην Τουλούζη.

Η Airbus Defence and Space θα κάνει ανακοινώσεις για τα μελλοντικά της σχέδια και θα συνεχίσει τον διάλογο με τους εργαζομένους της. Επιπλέον οικονομικές μεταβολές είναι υπό έλεγχο και θα αντιμετωπιστούν κατάλληλλα, καταλήγει ανακοίνωση της εταιρίας.

Πηγή:Army Technology


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •