Μετά από ατύχημα πριν ενάμισι χρόνο (!) τα ιαπωνικά AH-64 Apache πετούν ξανά

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας σχεδιάζει να αρχίσει ξανά τις πτήσεις στα μέσα Νοεμβρίου για τα επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache μετά από ένα ατύχημα που συνέβη σε μια κατοικημένη περιοχή στο Kanzaki, του νομό Saga, το 2018.

Συντριβή ιαπωνικού AH-64D σε κατοικημένη περιοχή προβληματίζει τις Δυνάμεις Αυτοάμυνας

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο στρατιωτικός διοικητής της περιοχής στο νομό όπου ήταν διατιθέμενο το συγκεκριμένο ελικόπτερο ανακοίνωσε το σχέδιο εξηγώντας πώς βελτιώθηκε η συντήρηση ελικοπτέρων και η εκπαίδευση των πιλότων, καθώς και τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν για την επανέναρξη της πτητικής δραστηριότητας.

Η συντριβή τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο των δυο μελών του πληρώματος και τον τραυματισμό μιας μαθήτριας δημοτικού σχολείου στο σπίτι της.

Στην περίπτωση εκείνη, αν και το πόρισμα δεν έχει δημοσιοποιηθεί σε όλη του την έκταση, ως αιτία του περιστατικού εμφανίζεται η απόσπαση ενός πτερυγίου του τετράφυλλου κύριου στροφείου, το οποίο είχε εγκατασταθεί μετά από ανακατασκευή. Να θυμίσουμε ότι στο περιστατικό απώλειας του ελληνικού Apache Longbow (ΕΣ 2030) το 2010 αναφέρεται η απόσπαση πτερυγίου, κάτι που φαίνεται να συνέβη επίσης σε ισραηλινό και ολλανδικό AH-64D.

Πριν επαναληφθούν οι πτήσεις των ελικοπτέρων, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Αμύνης θα επισκεφθεί το νομό για να επιδιώξει την περαιτέρω κατανόηση από τον τοπικό πληθυσμό.

Τα σχέδια της Boeing για να διατηρήσει τα Apache αξιόμαχα μέχρι το 2060


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Μάλιστα … Θέματα που είναι αντικείμενο επιτροπών διερεύνησης ατυχημάτων, Ε.Δ.Ε. και πιθανώς του Στρατοδικείου σε διαβούλευση με την “τοπική αυτοδιοίκηση και τους μαζικούς φορείς” … Τελικά πάντα υπάρχουν και χειρότερα … Ήδη πολλοί αμερικανοί χειριστές σε ανταλλαγές με τη JASDF (στα F-15J συγκεκριμένα) είχαν επισημάνει ότι η κουλτούρα μηδενικών ατυχημάτων των Ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας (υπό το φόβο ότι ο “κόσμος” θα αξιώσει την απομάκρυνση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων …) λειτουργεί παραλυτικά για την εκπαιδευτική διαδικασία, το σύνολο σχεδόν του curriculum εξαντλείται σε διαδικασίες, πτήση σε σχηματισμό, πλοήγηση, καιρό, προσέγγιση, οι πολύ πιεστικές εκπαιδεύσεις ACM αποφεύγονται συστηματικά από το φόβο απωλειών, και… Read more »

KEKW
Member
Trusted Member
KEKW

“που προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει σε πόλεμο εξαιρετικά πιο πολυάριθμο αντίπαλο”
Πως βγαλατε αυτο το συμπερασμα? Κατι τετοιο απλα δεν προκειται να γινει τον 21ο αιωνα. Εκτος αν ηταν εκφραση.